HVAR – roadtrip z léta

vtch_hvar-25.jpgTakže kdo ví, ví, kdo neví, teď se dozví. Byl jsem v létě na dovolený, jo, a to na HVARu, ostrově v jižní dalmácii na pobřeží Chorvatska. A protože to byla myslím zajímavá akce, co stojí za zmínku, tak tady je. S milionem fotek, z nichž je to léto i cítit, stačí natáhnout ruku k monitoru…

Ten vejlet vůbec začal slušně. Sedíme si tu takhle s mým lezeckým přítelem Tetou v Jámě a povídáme o tom, co je třeba udělat. Žanett nám do toho skočí, že jezdí každej rok na podzim na Hvar. My se na sebe s Tetou podíváme, a povídáme – tak jo, my jedem taky. A když my něco řeknem, tak to platí.

Takže jsem to nakonci léta sdělil pár lidem, co znám – a že jich znám. Hvar totiž poskytuje opravdu mnoho lákadel pro lidi, jako jsme my – co akcí žijí. Je tam opravdu slušnej masív na lezení, kde je připravenejch a odjištěnejch cca 100 cest až do 5O m dýlky, přímo nad mořem, některý dokonce přímo s nástupem z moře. A taky, já se chtěl letos aspoň jednou potopit v moři. 

A tak jsem tak utrousil slovo tady a támhle, a najednou…že jede Andy, že jede Alice, pak Maňas, Pak Šárka, a hele, Ross, a taky Terry, Karlos, kurva najednou se ozval pan VTCH s Axi, a najednou i Krotitel, Linda, a najednou nás bylo 12 nebo kolik. Tak to je už geng ! 

 andy_hvar.jpg

Andy vzal káru, já taky, a už jí mrskáme směr Split, trajekt. Pěkně přes noc, v 6h ráno nám to jede, tak kupujem převoz a pěkné 2 hodinky jsem za probouzejícího dne nad Hvarem. Pak už jen kousek serpentinama a jsme ve vesnici Starý hrad, kde budem ubytovaný. Máme celej dům hned na pláži jen pro sebe, takže víc než gut. Teráska a párty každej den, uplně to vidím.

Už ten den jdeme omrknout místní skály. I na to, že je už konec září, je tu počasí víc než horký. Skály nemaj chybu, a tak se hned testují, Andy je tak unavenej z cesty, že jde na půl dnes spát (to já jsem zocelenej) a my se realizujeme, jak se to dá. Moře má 21, takže na zchlazení akorát. 

 andy_hvar-16.jpg

Další den se jde lézt, a my s freedive partičkou jdeme objevovat podvodní život. Na čem si tu začínáme opravdu ujíždět, je objevování různejch jeskyní a průplavů. Po počátečních rozpacích si začínáme věřit, a jdeme to všeho co je aspoň trochu černý a kde aspoň torchu tušíš že by to mohlo mít i východ. Jeskynní freediving je droga ! 

 vtch_hvar-12.jpg

Lezecká část je silně znavená, večer se teda společně realizujeme na pláži a popíjíme fakt hnusný vínko v družné zábavě. Když pak kolem půlnoci s tetou vyndáme i ohnivý POIky, a za provolávání místních vesnických staříků "Cirkus, cirkus !!"se kvalitně zapálíme, je mi jasný, že lepší dovču sem si nemohl vymyslet. 

 vtch_hvar-41.jpg

Další den jdem na hloubky. Karlos vyrobil bojku z duše do auta a sítě, je to kluk fakt šikovnej, jako závaží máme plastovej kanystr s pískem a cca 25 metrů lano. Víc se nám sebo nechtělo tahat. Hloubek nakonec dostahuje skoro každej, samo pan VTCH i AXi, Carlosovi praská nějakáá žilka v dutinkách v hlavě a krásně krvácí, a já dělám ve 2O m kotrmelce abych vyrovnal. Rýma odchází, olynth jsem nechal doma, co se dá dělat. 

 lenka_hvar-17.jpg

Opět odpoledne lezeme na skalách. Velkým objevem je pro mě, nutnost se převázat nahoře na štandu. Pocit že se odvážu, sedíce na odsedce v 35 metrech, od lana co mě jistí, protáhnu ho kruhem, a zase se přivážu, je fakt děsivej. Nakonec svou bitvu vyhrávám, a přežívám :) vše je jednou poprvé…

 vtch_hvar-31.jpg

Ten večer jdeme na Freediving pod přístavem. Objevili jsme, že se dá z vnějšku přístavu pod budovama a molem podplavat na vnitřek, přímo mezi kotvící lodě. To je zábava hodná nás, hledačů nových výzev ! Takže to co následuje, je opravdová šou. Není nad to, když v přístavu hned u stolků restaurace, kde večeří poklidně něměcká rodinka, vykoukne hlava potápěče, s hlasitým výdechem, a hned hop, druhá, třetí, čtvrtá…

Plavat pod budovama je prostě něco. 

 lenka_hvar-42.jpg

Bohužel tenhle večer se Ross, v záchvatu svého DH řádění rozstříkne na XC kole na vyjíždce. Je dobitej jak cikánská hračka, krvavej, sedřenej, a heká jak Rocco v béčkovým pornu.  Sadisticky ho ošetřujeme, fuj je to hnus, a tím jeho návštěvy moře končí – slaná voda a krvavé maso není to pravé labužnické a všichni chtějí být u toho  ! 

 vtch_hvar-51.jpg

Další den, po obvyklé dávce lezení a potápění, jedeme večer přespat na jiné místo, s nádherným výhledem na slunce západ. Parkujeme na útesu nad mořem, děláme si baštu a popíjíme s Márou, Tetou, Axi a panem VTCH laciné hnusné hrvatské víno. Spát jdeme opravdu pozdě…

 vtch_hvar-20.jpg

Ráno sbíhám dolů k moři, asi kilometr, a objevuju v týhle divočině naprosto úžasnou zapadlou zátoku se starou opuštěnou usedlostí. Jdu se tu asi hodinku koupat, pak přichází Teta, a hledáme suvenýry a pozorujeme vyjížďku historickejch lodí, který defilují před vjezdem do zátoky, z leva do prava…

 vtch_hvar-25.jpg

Odchod na klasickou zábavu lezení a potápění, a poslední večer tady oslavujeme velkou pitkou a noční koupačkou a vyzýváním Harryho potera. Noční malování dle Baricova vzoru moře mořem na plátno již jen umocňuje magičnost tohoto místa…a posledního noci skvělýho vejletu…

Last day. Jedeme ještě lézt, a potápět se, a půlka lidí odjíždí na trajekt už ve 2 hodiny. To my ne, johohó, my si to s Karlosem a tetou (naši účastníci zájezdu v T5) dáváme trajekt až v 18h – čímž stíháme nádherný západ slunce na cestě zpátky přes moře. Teta si dělá vzadu v autě ležení, Carlos a já nasazujeme dlouhou konverzaci, a já držím plnej plyn. 

1000 km v kuse uteče jako voda, jako tenhle vejlet celej. 

Brzy ráno přijíždíme do čech.

Tak tohle byla naše dovolená. Byla super – odpočinul jsem si po těch všech kolech u činností, co jsou mi fakt blízký – lezení a potápění, zkusil nové věci jako freediving v prolejzačkách a fakt sem si to užil. Takže, snad jen dodat závěrem – příští rok jedem znova, ale na dýl, a už bez ubytování – na punkáče. 

Léto všem !  a vídeo od VTCH

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

galerie od Andyho

andy_hvar (13).jpg andy_hvar (14).jpg andy_hvar (15).jpg
andy_hvar (16).jpg andy_hvar (17).jpg andy_hvar (18).jpg
andy_hvar (2).jpg andy_hvar (20).jpg andy_hvar (21).jpg
andy_hvar (22).jpg andy_hvar (23).jpg andy_hvar (24).jpg
andy_hvar (25).jpg andy_hvar (26).jpg andy_hvar (27).jpg
andy_hvar (28).jpg andy_hvar (29).jpg andy_hvar (3).jpg
andy_hvar (30).jpg andy_hvar (31).jpg andy_hvar (32).jpg
andy_hvar (33).jpg andy_hvar (34).jpg andy_hvar (35).jpg
andy_hvar (36).jpg andy_hvar (37).jpg andy_hvar (38).jpg
andy_hvar (39).jpg andy_hvar (4).jpg andy_hvar (40).jpg
andy_hvar (41).jpg andy_hvar (42).jpg andy_hvar (43).jpg
andy_hvar (44).jpg andy_hvar (45).jpg andy_hvar (46).jpg
andy_hvar (47).jpg andy_hvar (48).jpg andy_hvar (49).jpg
andy_hvar (5).jpg andy_hvar (50).jpg andy_hvar (51).jpg
andy_hvar (52).jpg andy_hvar (53).jpg andy_hvar (54).jpg
andy_hvar (55).jpg andy_hvar (56).jpg andy_hvar (57).jpg
andy_hvar (58).jpg andy_hvar (59).jpg andy_hvar (6).jpg
andy_hvar (60).jpg andy_hvar (61).jpg andy_hvar (62).jpg
andy_hvar (63).jpg andy_hvar (64).jpg andy_hvar (65).jpg
andy_hvar (7).jpg andy_hvar.jpg  

a galerie od slečny AXI

lenka_hvar (1).jpg lenka_hvar (10).jpg lenka_hvar (11).jpg
lenka_hvar (12).jpg lenka_hvar (13).jpg lenka_hvar (14).jpg
lenka_hvar (15).jpg lenka_hvar (16).jpg lenka_hvar (17).jpg
lenka_hvar (18).jpg lenka_hvar (19).jpg lenka_hvar (2).jpg
lenka_hvar (20).jpg lenka_hvar (21).jpg lenka_hvar (22).jpg
lenka_hvar (23).jpg lenka_hvar (24).jpg lenka_hvar (25).jpg
lenka_hvar (26).jpg lenka_hvar (27).jpg lenka_hvar (29).jpg
lenka_hvar (3).jpg lenka_hvar (30).jpg lenka_hvar (31).jpg
lenka_hvar (32).jpg lenka_hvar (33).jpg lenka_hvar (34).jpg
lenka_hvar (37).jpg lenka_hvar (38).jpg lenka_hvar (39).jpg
lenka_hvar (4).jpg lenka_hvar (40).jpg lenka_hvar (41).jpg
lenka_hvar (42).jpg lenka_hvar (5).jpg lenka_hvar (6).jpg
lenka_hvar (7).jpg lenka_hvar (9).jpg  

18 komentářů pod “HVAR – roadtrip z léta”

  1. Jordy

    Nádhera! Na Hvaru mě fascinuje ta levandule, je fakt všude.

  2. Krotitel

    Jaký pak hnusný víno??
    dyť tam bylo jedno z nejlepších co jsem kdy pil a to jen tak ledajaký víno nepiju!

    jinak bych jel klidně znovu do toho baráčku, punku bude po létě dosti. ale až za dva roky páč touhle dobou už možná budem s Lindou na Zélandu :))doufám..

    fotky super, potápko super, lezení super! Prostě SUPER!!!

  3. ddd - andy

    Krotitel: Chápu, krabicák je krabicák! :-D

    Jinak bylo to pár parádních dní. Já si dal ještě moc pěknej vejlet na kole až nahoru na horu a myslim, že na zakončení sezóny skvělej relax!

  4. oldskull

    božidílo

  5. Krotitel

    Andy:
    Jsem přivez pár lahvinek do Oujezda a všichni si pochvalovali že je to moc dobrý. a to jsem ještě dostal sprďana že jsem jich přivez tak málo.. tak že příště beru na dovču ještě kamión a paleťák:))

  6. Čárys

    Jsem zpátky. Jste štastný ?

    :)

    4: Krotitel : dyť se to nedalo pít. Ty vaši oujezdský pivkem zmutovaný huby s vypálenejma chuťovejma pohárkama by nepoznaly krabicák od pozdního sběru ani kdyby jim to někdo napsal fixou na ubrus jako nápovědu… Muhahaáááá

    Fakt to byl kenál.

    Zéland mi zní dobře. Ale já sem pojedu zpátky, a jelikož jsem se teď vrátil z 2O ti denního kempování v dodži v zimě a tak, tak vím, že v létě chci jezdit už JEDINĚ s ubytkem v káře. Je to za nulu, a svobody máš mnoho…

  7. vtch

    A ještě můžete mrknout na moje fotky z téhle povedené akce: http://www.karelfiala.cz/hvar/

  8. Maara z Klaanova

    Akce libová. za celej pobyt sem střídal akorád dvoje koupáky. co víc si přát.) jinak to víno bylo vážně kekel. Krotitel si to asi plete s Gardou, to byla jiná:)

  9. Lindule =o))

    sme asi pili něco jinýho pač to co sem pila já a krotič bylo fakt dobrýýýýýýýýýýýýý ale pivo je pivo =o))

  10. Čárys

    4: Lindule : jenže vy jste pili bílý, že jo.
    My měli červený, a to byl děs.
    Musím to vědět, nebot jsem ho do sebe s panem VTCH nalil litr. A nebyl jsem druhej den vůbec freš :)

  11. Vlkoun

    Čarys, co ty muzes vedet o vine? ))) Ale fotky luxus, baracek taky vypada gut …
    / no jo, nacpal jsem se i tady, ja, ktery na kole jezdi jen proto, ze je liny chodit do prace pesky))/

  12. perry

    no jsem rád že nejsem jedinej posranej když se musim ve štandu převazovat … ten strach že ti lano spadne dolu a ty si tam tůstaneš sedět … a ta odvaha potom si znovu sednout do toho co jsis tam nahoře sám zašmodrchal … si tam nahoře pro sebe aspoň nahlas komentuju co všechno dělám :-)

  13. vtch

    Hej Vlkoun! To já mám na kole vzadu pomocné kolečka! :-) A ty se v lese zahytávají o kořeny, takže tam nejezdím! :-)))

  14. Krotitel

    jó pili jsme bílí a to bylo pošušňáníčko:)) po červenym mi je zle vždycky, i když je to láhev za 5t!
    A pak že mam hubu nevymáchanou!!!!

    na gardě bylo dobrý zas to růžový!

  15. Čárys

    perry : Tak přesně to bylo. Ještě že byl na doslech krotitel, díky za morální podporu :)

    vtch , vlkoun : ach bože, freediveři objevili 720 ! :-)

    krotitel : no dobře, dobře, ty degustére :))

  16. vtch

    čárys : Hele, já jsem s tebou někdy vypil litr vína? To mi nějak uteklo… Kde jsem byl, že nic nevím? … :-)
    Neboj, my budem s Vlkounem hodní… :-D

  17. Čárys

    VTCH : No jsaně, na to utesu…jak jsme kempovali ty, mara, ja teta a Axi…
    Nebo cos to do sebe lil ?

    Mi neříkej, že to byl takovej patok, že ti to poškodilo mozek natolik, že si to teď nepamatuješ ? :)

  18. Ross

    kurva drat… kdyz si na to pomyslim tak to byla fakt super akce az na ten muj povedenej pad a sedreni snad vseho….. a kurva to to palilo kdyz jsem vlezl do vody….auuuuu ale jinak jedu zas…. na 100% uz se tesim…..

Komentář: