Jandyho ZIMA – Hamry, Sušice, Monínec, Lipno

jandyho-zima-vol-1-33.jpgTak teda, klucí, dycky jsem si myslel, že jen já objíždím všechno a jdu si za tím svým cílem. Ne, nejsem jedinej. Jandy si jede to samý, jen v zimním období. Já si jedu léto, on si jede zimu. Občas někdo namítne, že na to nemá kešeni. A on má ? Celý léto na brigádě, dře aby pak měl kešeni na vejlety za sněhem.

A to zaslouží obdiv, ta cílevědomost. A vy si to můžete aspoň proklikat. Byl všude, jezdí vše. Jandyho zima volume jedna je vevnitř !

Jibbing v Sušici    

Na druhý svátek vánoční se v Sušici konal jibbing v místním skateparku. Přežrán a unaven z těch všech návštěv se v pátek rozhoduji zda pojedu. Nikoho do auta nemám a samotnému se mi nechce. Ráno se probouzím do krásného počasí a se Šárkou jsme rozhodnuti, že jedem.

Nabíráme směr Sušice a za chvíli přistáváme u místního skateparku. Zde už je několik riderů a většina z nich zatím bojuje s rozjezdem, který je prý větší než vloni. Já spíš než s rozjezdem bojuji s žebříkem vedoucím na tuhle monstrózní věž. Setup překážek je stejný jako rok předtím. Jako základ je použit funbox. Zleva je lámačka, uprostřed naplácaná skočka, potom Abox. Mimo je luxusní bedna ze snowparku z Kašperek.

 jandyho-zima-vol-1-43.jpg

Akce se pomalu začíná rozjiždět, lidí už je pěkná banda. Jen lyžníků je míň než loni. To ale nevadí a hlavní je si dobře pojezdit.  Přijíždí Klasnič z KT crew a tak zkoušíme komba a točky, kolotočky na i ven z bedny a ostatních překážek. Snowboarďáci se hecujou víc a začíná se přiostřovat, hází beka a fronflipy na skočce a komba na železech, tak to pokračuje asi hodinu a půl.

 jandyho-zima-vol-1-44.jpg

Všichni jedou jam, vybere se 8 nejlepších a ti se rozlosují do pavouka. Každý má dvě jízdy, jedou na stejných překážkách a lepší postupuje. My na lyžích jezdíme jak chcema a doplňujeme prostoje.  Kontest se chýlí ke konci.  Těm nejlepším sou rozdány ceny a já se Šárkou mizíme zpátky do Tábora. Doufejme,  že za rok opět zajezdíme.

Lipno

Letos na Lipně opět vyrostl, mě nejbližší, pořádný snowpark. Proběhlo několik změn, hlavní podle mě je, že se o park stará sám areál. Proto doufám v lepší úpravu. Žil jsem v obavách z jeho velikosti, jelikož jedna bába povídala.

Nakonec se tu vyblbnou všichni. Já bych byl pro zvětšení velký lajny skoků, ale i tak sou v pohodě. Jezdíme sem co nejčastěji a pilně trénujem rotace a polety.  Lidí co jezdí v parku přibejvá a to jak na snb, tak na lyžích. Každou sobotu se jedou lokální závody, který podle mě nabíraj na velikosti, když sem je jel naposled, tak je jelo snad 40lidí a to nejni špatný. Nemám nějak co bych k tomu napsal, to je prostě jako když někdo jezdí každej den ve svym skateparku, na svojí trati v lese. Pokaždý to probíhá stejně.

jandyho-zima-vol-1-23.jpg

V 7 ráno odjezd směr Budějky, Krumlov, Lipno. Na devítku stojíme u lanovky a ta nás velice pomalu vyváží nahoru, samozřejmě nesmí chybět několik zastávak, protože pro lidi je težký si sednou na lanovku nebo nevím v čem je problém, možná ve výstupu. Aspoň se člověk stihne malinko protáhnout a co nezvládne na lanovce, tak doladí nahoře po výstupu. Po rozcvičce jedem do parku, schovat batoh, všechny pozdravit, omrknout stav a změny překážek.

 jandyho-zima-vol-1-24.jpg

A už následují první rovňáky a šikmáky, přepaly, nedolety. Po naskákání si odjet svejch pár triků co mam víceméně na jistotu a pak zkoušet nový graby do trojek. Pár jibů mezi tím si vyslechnout  zábavné storky lokála Čurdy, který nikdy nezklamou a potrénujou břišní svalstvo. Jak se den chýlí ke konci, tak přidávám na rotacích, občas něco na switch.  A jako finální sjezd nás čeká Jezerní sjezdovka k parkovišti. Občas spíme u instruktorů na ubytku a natáhnem náš zdejší pojezd na víc dní. Toť je asi vše k lipnu, je to kousek, park dobrej, víc překážek do sérky : 2 skoky zasebou + raily. Snad si jen přát, aby to areál nepřeďelal (nezmenšil) pro malý holandský dolary.


freeride Monínec

O Monínci ste se tu už dočetli mnoho. Ale co takový freeridík?

Sněhu se zdají mraky, po hodině řezání oblouků na sjezdovce mě to přestává bavit. Na rady bosse Čáryse kudy na freeride a po předchozím zčekování turistické mapy jdem prubnout  pravej nefalšovanej freeride. Kmeny, kameny, skalky, no prostě bordel v lese.

Vyjíždíme nahoru a mizíme doleva do lesa, chvíli šlapem a když se nám to zdá dobrý nazouváme lyže, snb a slouštíme se do lesa. Ten je krásně řídkej, jen toho bordelu je dost, chtělo by to víc sněhu. Každý kmen či kamen je na skluznici cítit, ale jinak se na zem v oblouku nedostaneš.

 jandyho-zima-vol-1-1.jpg

Ze začátku má svah příjemný sklon, čím jedeme ale níž, tím je to mírnější. Máme sebou akorát mobil, tak něco fotíme, točíme. Když už se musí jet jen rovně, začínám se poohlížet po cestě, která by měla vést zpátky ke sjezdovce. Nácházíme jí a dáváme se doleva, bohužel musíme jít pěšky. Jdeme docela dlouho, nikdo tu asi dlouho nešel. Po dalších pár minutách vylézáme pod malou sjezdovkou.

 jandyho-zima-vol-1-6.jpg

Znovu už to nedáváme, chce to víc sněhu a bude fajn. Stavíme se ještě párkrát sklouznou na bedýnkách a ve 12 to balíme do bufetu. Nakládám si misku těstovinovýho salátu až mi toho plno padá na tác, pani u kasy kouká divně. Salát sem vyšmejk  jak nic, tak čekujem jestli někdo neodnese skoro celý jídlo, že bysme dojedli :) nakonec na to nemáme žaludek a balíme to dom.

Nové hamry

Jako loni jsme i letos vyrazili na tejden 23.-30.1. do Nových Hamrů s vidinou výjezdů na Klínovec a Neklid. 

V neděli vyrážíme na Klínovec, kupujeme permice jen na park. Ten je tvrdej jak beton a řekl bych, že by některé překážky šly postavit líp. Jen tak si jezdíme a nic nehrotíme.

Druhej den jedem na Neklid, tady v parku kouká tráva a stojí pár railů. Je mlha, tak jen jibbujem. Nějak nás ty parky nebaví, tak v úterý zůstáváme na chatě v Hamrech. Mě to nedá a prolejzám půdu a nacházím běžky, dokonce troje. Jsou celý dřevěný a dokonce nám sou i boty. Mě teda těsnější, ale snad to pude.

jandyho-zima-vol-1-33.jpg

Program je jasnej, po  10 letech pudu s Davem na běžky. Elasťáky sme nenašli, tak berem klasicky věci do parku. No šašci co víc k tomu říct.

Sjíždíme dolů do Hamrů, je to docela o držku. Chlápek nás posíla ke slalomáku, že tam začíná. Běžky do kopce podkluzujou a z kopce nejedou. Všichni nám dávaj, blížíme se k Jelení  a začíná se stmívat, nevíme kam dál.

 jandyho-zima-vol-1-18.jpg

Volíme sjezd z kopce po silnici zpátky do hamrů.Výlet nám zabral celej den a já doufám, že na běžky dalších 10 let nepůjdu jak mě všechno boli. Druhej den nemůžu hejbat ramenem. Poslední dva dny padalo a tak sme prášili a přášili jednou na Klínovci a v pátek v Hamrech na slalomáku.

jandyho-zima-vol-1-36.jpg

To je prozatím vše  – Jandy
    

jandyho zima vol 1 (1).jpg jandyho zima vol 1 (10).jpg jandyho zima vol 1 (11).jpg
jandyho zima vol 1 (12).jpg jandyho zima vol 1 (13).jpg jandyho zima vol 1 (14).jpg
jandyho zima vol 1 (15).jpg jandyho zima vol 1 (16).jpg jandyho zima vol 1 (17).jpg
jandyho zima vol 1 (18).jpg jandyho zima vol 1 (19).jpg jandyho zima vol 1 (2).jpg
jandyho zima vol 1 (20).jpg jandyho zima vol 1 (21).jpg jandyho zima vol 1 (22).jpg
jandyho zima vol 1 (23).jpg jandyho zima vol 1 (24).jpg jandyho zima vol 1 (25).jpg
jandyho zima vol 1 (26).jpg jandyho zima vol 1 (27).jpg jandyho zima vol 1 (28).jpg
jandyho zima vol 1 (29).jpg jandyho zima vol 1 (3).jpg jandyho zima vol 1 (30).jpg
jandyho zima vol 1 (31).jpg jandyho zima vol 1 (32).jpg jandyho zima vol 1 (33).jpg
jandyho zima vol 1 (34).jpg jandyho zima vol 1 (35).jpg jandyho zima vol 1 (36).jpg
jandyho zima vol 1 (37).jpg jandyho zima vol 1 (38).jpg jandyho zima vol 1 (39).jpg
jandyho zima vol 1 (4).jpg jandyho zima vol 1 (40).jpg jandyho zima vol 1 (41).jpg
jandyho zima vol 1 (42).jpg jandyho zima vol 1 (43).jpg jandyho zima vol 1 (44).jpg
jandyho zima vol 1 (45).jpg jandyho zima vol 1 (46).jpg jandyho zima vol 1 (47).jpg
jandyho zima vol 1 (48).jpg jandyho zima vol 1 (49).jpg jandyho zima vol 1 (5).jpg
jandyho zima vol 1 (6).jpg jandyho zima vol 1 (7).jpg jandyho zima vol 1 (8).jpg
jandyho zima vol 1 (9).jpg jandyho zima vol 1.jpg  

12 komentářů pod “Jandyho ZIMA – Hamry, Sušice, Monínec, Lipno”

  1. sterbis

    HAMRY vládnou!

  2. kubas

    hele fakt pekny!! uplne zavidim ty dropy!!!

  3. baboon

    Tak snowpark na lipně mě letos nehorázně zklamal..Jel jsem tam na úterý, 3 dny dopředu jsem čekoval, jak to tam vypadá, všude psali jak je to tam super a upravovaný atd. a když jsem tam dovalil tak leda tak kulový..Dopady rozmrdaný, ale aspoň se daly,ale v 11 si týpci vzpomněli, najeli tam s rolbama a celý to totálně rozjezdili ještě víc..Takže se nedalo už vůbec nic..No a pak už jen dva maníci vzali hadrovej plůtek a celej snowpark pěkně zavřeli..Vzhledem k tomu že na lipno jezdim jedině kvůli snowparku, protože každej uzná, že na ježdění to tam moc neni, tak mě to dost vytočilo..:( Takže asi tak k tej úpravě tamějšího parku..

  4. Čárys

    Když tu včera Jandy byl, tak ríkal, že to psal před mesícem, že by tu stať o Lipně nejradši zrušil…nevěděl jsem uplně, co tím myslí, teď už vím…

  5. 100klada

    JJ na jeleni a zpet od horsky (velka sjezdovka) davame tak za hodku (lehce pres) ;) Je to 12km tam zpet se do da tou skratkou za 7. Jinak s temahle bezkama respek a dokonce ste nasli i freeride (zkratku) pod vedenim :)

  6. Čárys

    4: 1OOklada : jenže vy jste uranový děti.

  7. 100klada

    Az na to ze svitime ve tme jsme normalni ;)

  8. Čárys

    Viděli jste se někdy na fotkách s ostatníma lidma ? nepřijde ti, že jste s bratrem, jaksi torchu…jak to napsat radioaktivně…nabujení ? Zhoubně nabujení ?

    :)

    Ps: jak to vypadá vlastně s kempem ? Bude ? Na běžkách ?

  9. Jirka

    Tý vole ,kdo ho pověsil na strom?

  10. LíLa

    Chcete mi říct, že na fotce za Klasničem to je Riči??? Vidim dobře? :D:D:D Pane bože! Co se stalo, vždyť je ňák málo barevnej! :D

  11. jandy

    nn, to by měl bejt Denis.

  12. hajes

    bylo by hezke kdyby jste napsali co to znamena ty cizi slova pro tupce jako ja. Nejakej “jibbing” to je jak americke slovo pro “ozdibavani” slepicema ;-)

Komentář: