Monínec – brigády začaly

moninecbrig1-5.jpgAhoj kluci a holky, tak jsme byli o víkendu na brigádce, a info co se udělalo a hlavně o tom, co se bude dít teď o víkendu, vám přináším tady v krátkým článečku…

Tak jsme se tam sešli, 4 kousky. Teda, jsme fakt srdcaři, protože – Petr nemocnej,3 mikiny na sobě, paraleny, já kašel jak prase, Vlčák pracuje : den v Bechyni, přijede domu, jede na noční do Temelína, přijel rovnou odtamtud, a Andy – 3 mesíční dítě doma.

Nemáte šanci, bikepark musí stát – je třeba makat. 

Nejdříve jsme propadli lehce trudomyslnosti, ale samozřejmě nám pomohla písnička : "tam kde hy, tam kde hy.. "protože poslední úsek tratě, který jsem byli nuceni změnit, vede takovýmhle bordelem – a teď co s tím. To není jen tak vytyčit a vymlíkovat…tohle bude dřina.

přímo tudy. 

moninecbrig1-2.jpg

Ale nenechali jsme se tím rozhodit, i když uznáváme, že nám z toho občas mrdalo. Vrhli jsme se v rámci odpočinku na hrabání a uklízení po zimě. Petr má krásný nový hrábě fiskars, a vůbvec je firkarsem doslova vybavenej. Odklízeli jsme kameny, a dělali plány.

moninecbrig1-5.jpg

Petrovy manažerské schopnosti jsou vůbec obdivuhodný. Má to chlapec zmáklý. Přivezl se sešit, desky, papíry, rozepsal si co kdo bude dělat, a hlavně bodoval naší práci, za což pak měly následovat odměny, v podobě naturálií. 

 moninecbrig1-7.jpg

Na sjezdovce sice ještě leží metr a půl sněhu, ale jde to dolů před očima – nehledě na to, že jsme byli asi posledníma lidma, co se tam v sobotu dopoledne pro letošek proháněli i na prkně, nebo lyžích – ve 12h ukončili zimní provoz. Možná ještě na velikonoce, ale já doufám že už ne :) webka zde.

 moninecbrig1.jpg

No takže jsme to od boudy až k silnici vyčistili, a připravili na sobotu, kdy se bude velice rubat – pan Petelík přiveze dřevo, složíme to tam a začneme dělat objezdy a přemostění nejhorších pasáží. Takže další brigádku vyhlašujeme na sobotu, neděli, a možná i pondělí – dle toho, jestli bude z čeho dělat. Každopádně v sobotu v 1Oh tam. Kdo může. 

A tím dřina skončila, dneska mě děsně bolej předloktí od hrábí, ach bože. 

Tak o víkendu čauves – a díky Péťovi, Vlčákovi, a Davídkovi, že přijeli. 

moninecbrig1 (1).jpg moninecbrig1 (2).jpg moninecbrig1 (3).jpg
moninecbrig1 (4).jpg moninecbrig1 (5).jpg moninecbrig1 (6).jpg
moninecbrig1 (7).jpg moninecbrig1 (8).jpg moninecbrig1 (9).jpg
moninecbrig1.jpg    

7 komentářů pod “Monínec – brigády začaly”

  1. Tiborski

    Klobouky dolů pánové, že stíháte i tohle !

  2. ddd - andy

    Tiborski: Za ty prachy to stíháme radi! ;)

  3. Čárys

    Přesně tak. Dyť se tam kompletně zahojíme, tak co… Já skoro přemejšlím, že zavřu krám, a budu za tyhle prachy makat tam :)

  4. Čárys

    Ještě pro upřesnění – na víkend : brigáda je od 11h dopoledne, v sobotu. V 1Oh pan Petelík vyzvedává dřevo a myslí že kolem 11h by tam byl. Takže kdo by CHTĚL se zastavit, může.

    Plííís, vlastní nářadí sebou nutností. Aspoň hrábě, a rejč, to je dycky nejdůležitější. Nejvíc ale hrábě.

  5. Mára

    těšim se na to, bude aspon nejaka sranda :))

  6. Qeex

    PH v mikině 720.cz a Čárys v RB mikině…výměnný pobyt?

  7. Petr Heinik

    Koho chleba jíš, toho píseň zpívej :)

Komentář: