Králupy a Neratovice – s eMTým

kralupy-a-neratovice-1.jpgAch, stará láska nerezaví, jak řekl klasik, a je tomu tak. I přesto že se naše cesty na chvilku rozdělily, osud nás s eMTým dal opět dohromady, a my jsme si udělali vejlet jako za starejch časů… Miluju tě, Tome !
 

Takže bylo nebylo, a už zase je. eMTý po odchodu do ústraní 720šoubyznysu vyrazil opět na trip s mediálním mrdákem, tedy mnou. Jelikož je to pan učitel, a má proto jarní prázdniny, takže měl volno ve čtvrtek a v pátek, a jelikož já taky, rozhodli jsme se strávit nějakou tu chvilku spolu. Ach ach. : )

kralupy-a-neratovice-3.jpg

Dali jsme si sraz v Kralupech, neboť rosničky slezly ze žebříku a mělo kapat zle – a to se dá jezdit jedině v Kralupech. Takže desítka ráno, já směřuju na trať, Tom akorát chvilku po mě dojíždí. Jdu se rozskočit a než stačím nasadit třetího křiváka, je tu. 

Shledání jak po letech, jedno oko nezůstalo suchý, co vám budu povídat. Tom má nový kolo, což se asi brzy dozvíte oficiálně někde jinde, nebo tady, a protože je to od dob disidentu velkej skok dopředu, nasazuje a neváhá před ničím. 

kralupy-a-neratovice-1.jpg

Kralupy zase trochu povyrostly. Obvyklé lajny jsou trochu větší, skoky tvrdší, dopady macatější – všechno celkem pěkný polety převážně na odpružený svině. Nasazujeme první lajnu, oba krmíme, nasazujem podruhý, já se válím. Začíná to velice dobře ! :)

eMTý má děsnej trailsovej styl, potáhne všechno vysoko moc, a já jak se neumím odrážet, tak jedu na všechno o třetinu rychlejc – vznikaj tak celkem komický situace, především při natáčení videí na GoPro – občas sem se k Tomovi zle blížil. 

kralupy-a-neratovice-2.jpg

NAhoře jsou nějaký lávky nejetelný, ale za to  dole přibyly nějaký klopenky,který jsou ouplně nový a trochu měkký. Snad jsme vám to tam moc nerozjezdili, snažil jsem se stopy po sobě ušlapat. Parádní je taky transfer hned na začátku tratě, ten je hodně motorkovej, takovej ten pocit jak tě to hodí, točíš do boku, a u toho máš čas dát dva meziplyny. Paráda. 

 kralupy-a-neratovice.jpg

Probrali jsme hodně věcí, fejsíček, ženy, muže, floorbal, Stephena Murray, náš roadtrip do Francie a další a další nepublikovatelné věci. A 3 hodiny pojezdu, cvaknout 4 fotky, a bohužel k autům – tom musel zpět do Prahy, do autoservisu…

Pěkné to bylo. Díky Tome za společnost, vodeění na skoky :) a doufáma, že zase někdy někde…jo, vlastně zejtra na bikrosce (píšu to ve čtvrtek u Andyho, zítra je pátek) takže zítra pa, pane ! 

Tom zmizel pryč, a já jsem se rozhodl, že mám ještě moc a moc času, a že do Neratovic je to jen kousek – a že se tam teda podívám na tamní lávky – kdysi jsem tam byl, tak jsem zvědav, co tam zbylo. Cesta přes rozbahněný pole mě příjemně navnadila, konečně jsem se zamazal a vypadám jako správnej krosák na jaře. 

kralupy-a-neratovice-30.jpg

Lávky – je jich tu koukám tak půlka, možná ani to ne. Nahoře naštěstí stojej pořád ty "skoky" – (naskakovák, potahovák, a lavice) a tak se dá vlastně celá trať nakombinovat.Dávám si asi 5 jízd – každou jinak tenlávkovej konec. Jednou to samo mám just, že málem padám (kvůli vlastní blbosti) a tak si myslím, že je čas to pomalu zabalit.

Nevím proč tahle lokalita nežije – možná byla zima krutá, a lávky jim spálili chataři a nebo bezdomáči – každopádně je toho tu půlka. Nebo se možná chystá přestavba ? Nevím.

A rozbahněným polem zpět k autu. Už jen nacpat kolo na můj nový stojan (už nemusím cpát hliněnou kouli do mýho obejváku) a doťuknout těch 3O km k Petrovi na čajíček a pokec. Je 16:3O.

Byl to super výživnej den ! 

Videa co jsme s eMTým natočili, sestřihám snad během dneška. 

Díky Tome ! 

Čárys

kralupy a neratovice (1).jpg kralupy a neratovice (14).jpg kralupy a neratovice (16).jpg
kralupy a neratovice (2).jpg kralupy a neratovice (26).jpg kralupy a neratovice (29).jpg
kralupy a neratovice (3).jpg kralupy a neratovice (30).jpg kralupy a neratovice (31).jpg
kralupy a neratovice (32).jpg kralupy a neratovice (33).jpg kralupy a neratovice (34).jpg
kralupy a neratovice (37).jpg kralupy a neratovice (49).jpg kralupy a neratovice (6).jpg
kralupy a neratovice (8).jpg kralupy a neratovice (9).jpg kralupy a neratovice.jpg

15 komentářů pod “Králupy a Neratovice – s eMTým”

  1. čibrut

    krása, krása … ale … chceme report z plantáží na Monínci! ;)
    (my pracující ;))

  2. deutsch

    My si dali stejný kombo,ale v obráceným pořadí.Kralupy fakt povyrostly,bude to chtít opakovací návštěvu,protože naskákat všechno jsem nestihli.Kdo chce pokračování může u nás na blogu,máme pěknou galerku :)

  3. coolo

    4 Čárys: jste v Kralupech nebyli na druhé straně kopce?

  4. PAJA

    V Neratovicích byl dost problém s úřady, hrozilo zrušení celé lokace, naštěstí se to nějak uhrálo, ale tuším, že už se nemůže nic nového stavět.

  5. coolo

    Nera maji velkolepe plany , ale nemelo by se predbyhat, kdyz to vyjde, dle jejich predstav, bude to mocne.

  6. Čárys

    4: Paja : Ahááá !
    4: coolo : Ahááá ! PS:Na druhé straně kopce jsme nebyli…zase třeba příště, což…
    4: deutsch : Jdu na to : )
    4: čibrut : Jojo, už brzy.

  7. dr.zack

    Carys: s rychlosti a odrazenim mam podobnej problem jako ty…:)

  8. Čárys

    Jojo, je to moje prokletí :)

  9. xup

    Zdar, sem psal na DK ale tam na mě všichni serou, nevíte jak je to s těma skočkama u Neratovic? Sem slyšel zvěsti že se tam nesmí jezdit nebo co, proto je to tam tak zchátralí, ptám se proto, že bych byl ochotnej to tam začít rekonstruovat… a za bé, kde je plíz ta lokalitka jak má emtý tu fotku? Ty Kralupy… kde tam přesně plíz? Jináč ta fotka z Kralup – 3 od zhora je nájzz…

  10. Čárys

    4: xup : hele, Kralupy – musíš jet z Kralup na Otvovice, nebo z Otvovic na Kralupy, a pak už uvidíš v polách polní cestu nahoru do kopce…tudy se dej, a nemužeš to minout.

    To pole je to jak je na fotce s mým dodžem. Víc to asi nedokážu popsat : (

    Aty Neratovice – jak už tu psal pan Coolo, maj s tím nějaký plány – ale já o tom nic nevím – snad se tu třeba někdo z Neratovickejch vyjádří…

  11. Erik

    Ahoj všem, jsem z jeden “Neratovických” :) , park jsme začali stavět v roce 2002, město nás v tom podporovalo, dávalo nám dotace na materiál a ujišťovalo nás, že je vše ok. Později se na úřad začali dostávat různý udání o tom jak ničíme přírodu a podobný řeči – s tím ale přijdou do styku asi všichni co něco staví (jedinej průser byly hřebíky ve stromech). Krátce na to se ozval stavební úřad a nařídil stržení a odstranění černé stavby…
    A začalo nekonečný jednání s všemožnýma úřadama (Obecní, městský, životní prostředí, stavební, české lesy atd.) Už se to táhne třetím rokem a čekáme na rozhodující vyjádření životního prostředí z Neratovic, které měla paní z městského úřadu poslat na úřad stavební a tam by nám povolili stavbu. Jenže paní z městského úřadu na to zapoměla a když jsme se jí po půl roce připoměli, dala si lhůtu 3 měsíce na vyřízení žádosti… . Původně jsme měli začít opravovat a předělávat letos na jaře. No snad něco uděláme přes léto…
    No a proto jsme museli strhnout kolem 70 % parku. Rozebrali jsme to na prkna a trámky aby bylo z čeho stavět. Měli jsme i další haldu prken a trámů ještě nepoužitých a úplně všechno nám rozkradli…Dětičky polámali zbytek lávek…no a my na to můžem zatím jen koukat a občas tam jít sebrat bordel a opravit to co se dá…
    No ale doufám že v létě už to budeme mít schválený a pustíme se do přestavby :) Bylo s tim fakt dost běhání, nervů a peněz z našich kapes a bylo by škoda to vzdát že jo :)
    Máme i web, ale náš webmástr je lajdák a radši chatuje na facebooku, než aby přidal nějaký info a aktualizace… http://www.kolorado.cz a pozor, radši vůbec nechoďte do fora, je to plny spamu o solichani a pilulkach na stojaky…no snad se i tohle zlepší

    kuwa, trochu jsem se rozepsal :)

    tak díky a Aoj
    E.

  12. Čárys

    Díky za vyjádření !
    Stránky jsem zčekoval, a držím palce – at to vyjde…

  13. xup

    Čárys @ Erik: Thank jů mén!

  14. Jiřík

    Ahoj, prosím jak se dostanu na trať v Kralupech? Jestli to není tajné teda?;-) jestli můžu poprosit o souřadnice nebo nějakej odkaz dixxx moc

  15. Čárys

    4: Jiřík : hele, Kralupy – musíš jet z Kralup na Otvovice, nebo z Otvovic na Kralupy, a pak už uvidíš v polách polní cestu nahoru do kopce…tudy se dej, a nemužeš to minout.

    To pole je to jak je na fotce s mým dodžem. Víc to asi nedokážu popsat : (

Komentář: