Monínec – brigáda vol 3 – viděno očima nevolníka

otrocina-na-moninci.jpegMnoho nevolníků se každý týden verbuje do řad moníneckých dříčů – a mnoho z nich pak trpí pod bičem otrokáře Heiníka. Jednomu z nich jsme dali prostor pro zaznamenání otrockých prací na papíře…

Brigáda:
Za prvé: je určitý specifický typ drobné výpomocné práce, která nemá povahu dlouhodobé systematické činnosti, může se jednat i o nesystematickou pracovní činnost vykonávanou svépomocným způsobem.

Za druhé: takzvaná „letní aktivita“, tyto akce pak bývaly někdy zneužívány k propagandistickým a ideologickým účelům či pseudoúčelům a zaplňovaly stránky bulvárních webových stránek v době tzv. "okurkové sezóny" apod.

Slovník American Heritage Dictionary nové vydání pro vysoké školy

———————-

gopr0013.jpg

Kolik že toho bude? Další kus svahu na Monínci? A přes kameny? A kolem toho lávky? Tak na takovou práci bychom měli mít brokovnice!!! Ehm Ukrajince. Nebo aspoň Kena a jeho DH bandu. Jenže nic takovýho se nekoná. Jsem tu jen já, Vlčák, Andy a pár dalších pražskejch floutků co si přijeli prací roztáhnout hrudníček.

Tahám polena na svejch bedrech a vymejšlím si takovýhle pitomosti. Možná proto abych si ulevil od bolavejch ramen. Od minulý soboty se nestihly chudinky oklepat a zase je zatěžuju. Jau, jau. Že já to blbec podepsal, smůla chlape, makáš za ideály, za biking, za Čáryse.

No vidíš a další blbost v hlavě. Pro koho teda že to dělám a proč. Jo tak to sám nevím, asi nejvíc pro sebe. Vždyť je to prima, vzít káru a vypadnout z metropole. Za zvuku motorovky si třísknout do hřebíků a hned je to no stress.

Jak je to sakra v tý písničce, jé hlava dubová jak ono to bylo. Už to mám, Když máš srdce zjihlé, když máš potíže. Tak dej cihlu k cihle, Těsto do díže.Upeč třeba chleba, Postav třeba zeď…..dá dá dá. Tak a tím si zabíjím zbytek smysluplnýho přemejšlení. Teda až do doby kdy přijede „Velkej Šéf“ a při kácení soušky nám zanotuje Happy Tree Friends . A tohohle popěvku už se nemám šanci zbavit. Ono to ani nejde, nejdřív páčíme mohutnej šutr, pak příjde na řadu další ještě větší strom, všude kolem plno ničivých nástrojů, motorová pila, kladiva a sekyry. Být to v kresleném seriálu, uá to by byl nářez. Ještě chvilku se pracuje a pobíjí nově vzniklá lávka.

 gopr0035.jpg

Náhle druhej „Ještě Větší Šéf“ vzhlédne k obloze a určeným pohybem pravicí oznámí pracovní přestávku na oběd.

Nasedáme do přistavených aut. Velký šéfové se vezou v SUV v béžový kůži, podbossové usedají do aut nižších kategorií a já si startuju firemní fábku. Ano každý pražák musel přijet ve svém, ať je vidět že na to máme! Dole u hospody usedám a tahám párečky z Lídla, zakusuji houstičku a mírně na mě mrholí. Jenže tím se nenechá zarmoutit, furt je to lepší než náhražkový smažák z minulého týdne. Mňam.

Čárysovo svědomí nevydrželo nápor a zve mě na polívku. Nechávám se ukecat odkládám nedojedenou housku a spěchám pro polívčičku. Má pro mě ještě integrálu a asi ji nechce předat polomrtvýmu pracantovi. Alespoň se ocitám ve víru společenského rozhovoru. Občas něco plácnu a ve vhodnou chvíli se zatlemím aby bylo vidět že sleduju debatu. Je snědeno a  přistavená auta nás rozvážejí zpět k rozestavěným lávkám.

Obsazujeme přidělená místa a druhej „Ještě Větší Šéf“ určeným pohybem pravicí ukončí pracovní přestávku na oběd.  

gopr0036.jpg

Ničivé nástroje opět zpustí dílo přerušené činnosti. Rube se a přibíjí. Sem tam zamrholí, taky kroupy se na nás příjdou podívat, idylka hadr. A tak to jde dál až k večeru. Teprve pak se hlomoz zastaví, znavené postavičky spočinou očima na svém dílu a pokud „Velkej Šéf“ sestříhal výdejko spočinete též.

A dál, co bylo dál. No ze zbytku monínecké sněhové pokrývky jsem vytrhul rozmáčenejch pade korun českých. Z moníneckýho bahna jsem spoluvytrhnul SUV „Ještě Většího Šéfa“.  Převzal Kalinu, sesunul se za volant, posilnil se studeným kafem od MCho a dojel dom.

Hezký to bylo, příště se jedu trýznit zas. Za ty prachy to stojí Pane!

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

18 komentářů pod “Monínec – brigáda vol 3 – viděno očima nevolníka”

  1. KRAJIC

    Video jsem viděl bez zvuku – pantomima v Transporteru moc dobrá.

  2. Ovar

    Ne to neni mozne, to musi byt nocni mura, kde je ta rockgarden :-O ? http://720.cz/wp-content/gopr0036.jpg

  3. jedle v lese

    předpokládám, že se čárys zučastní rb rampage 10?

  4. Schwara

    Arbeit macht freiride!

  5. maloun

    Stavění trejlů je nebezpečná droga-způsobuje závislost!

  6. Čárys

    4: Schwara : ty voe, tak tohle jsem eště neslyšel, muhahaááá !
    4: jedle v lese : bude ze mě druhej digger, spíš :)
    4: Ovar : Vpravo zůstalo kamenů stejně – tenhle objezd je sekcí, kde se předtím nejezdilo. A jelikož vpravo přibyde asi metrovej drop do toho bordelu, slibuju ti, že o zíbavu bude víc než postaráno. A propó, já myslel, že jsi teď už jen krosař… :)

  7. ferda

    4Schwara_Arbeit macht freiride hehehe, dobre si to zabil. Muzu si tu hlasku vypujcit? Asi k ni vymyslim nejakej stavnatej design na triko a jedno bude tvoje, teda kdyz se to povede.

  8. Čárys

    4: ferda : napadlo mě to samý :) Jedno triko si od tebe pak koupím, zpracuj to pěkně ! Do Geiskopu – ideál :)

  9. Čárys

    A u reportu z minulého otročení mám plán na tenhle víkend.

    Otroci pozor !
    ——————

    bod 1. – Hlavní vykořisťovatel Heiník nedorazí – takže můžeme vyhazovat kameny a vyhlazovat trať bez toho, aby nám nejvyšší bičoval záda za řevu : “nech tam ten butr kurvadrát, děláme bikrosku nebo co?”

    bod 2. – jelikož vsřek máme skoro hotovej, musíme doladit spodek – vymyslíme objezd prudkejch klopenek ve spodní části – vybudujeme nějakou tu stezku levým bokem

    bod 3. – vykolíkovat a namalovat základny dirtů, nutné pro navazení hlíny – třeba doladit už teď v sobotu a neděli. Účast nějakého dirtaře stavitele by byla přínosem.

    bod 4. – Zajezdit si ! Jelikož má bejt děsivé počasí – slunečno a jasno a teplo, nevydržel bych to psychicky a tak vyhlašuju pojezd. Časový plán brigád a pojezdů je v bodu 5.

    bod 5. – Sobota - v 10h pojezd u Vlčáka v Bechyni. Brigáda začíná ve 13h na Monínci, do večerních hodin. Přespáváme.

    Nedělebrigáda pokračuje od 9:30 do cca 15h. od 15h pojezd na zatím tajné lokalitě – jen pro brigádníky (kola sebou)

    To je zatím vše…

  10. 100klada

    Libi se mi vyber tve muziky.. METAL!!!!! :D

  11. Vlčák

    tak co otrokáři, kolik nas bude na víkend. ???

  12. Čárys

    Já ! A myslím že Mááří z Kláánova

  13. Duchna

    Zbytek otroků je na Moravě, holt si nám Čárys nabídnul špatný podmínky kontraktu. Bender by ti ukázal jak se má správně otrokařit: http://www.online-futurama.cz/?p=394 :))

  14. Ovar

    Ano, jsem krosar, prave sem mel vymysleno ze na krosovem kole vyrazim k te tezke sekci a tam budu (s burtama a kolou v ruce) koukat jak si drsni jezdci na sjezdovych specialech snizuji sebevedomi :-P hehe

  15. Čárys

    4: vlčák : muhahaá, tak to vypadá, že tam budeme sami. Ale nevadí – v neděli jsem tam byl sám s PetremHeiníkem, romantika jak prase v kroupách a větru, to lidi sblíží.

    Vem slivovici.

  16. Vlčák

    Na Monínci bude nejlip. Sami si tam taky postacime. Za ty prachy!!!

  17. Ptr

    Všechno dobrý,ale mít v titulku fotku dětí z koncentráku a myslet si ,že je to vtipný mi připadá trošku debilní a chtělo by to trošku úcty k jejich osudu….peace všem

  18. Čárys

    Fotka je symbolicky použita k článku, nemá za úmysl znevažovat zvěrstva co se děly za 2 světové války.

    Můj děda v na nucených pracech jako každej v ročníku 21 nasazený byl, a věř tomu, že jestli někdo úctu má, tak já.

    To co tu píšeš, je jakási dnes vžitá otočená alibistická diskriminace, stejně, jako když o cikánovi řekneš, že je cikán. Hanlivý výraz z toho udělaly až činy některých lidí, ne ono slovo. Nehledě na to, ve slovníku češtiny se slovo Rom objevilo kdy ?

    Můj zámer zesměšnovat jejich úděl v tom nebyl a ani úmysl, použil jsem tu fotku jen jako paralelu s dřinou tady na Monínci, a to že tě tohle vůbec napadne, spíš trošku debilní přijde mě. Končím debatu protože je o ničem.

Komentář: