Würsteland mit Uwe, Manfred, Bernie, Günter und Herbert

geis2010jaro-6.jpgWir werden in Schnitzeland, im interesanten Geiskopf bikepark. S pár přáteli, jež jsme promptně překřtili kóovými jmény, aby jsme do party zapadli. Víc vevnitř.

Už douho jsem se chtěl někam podívat, nejlépe někam jinam, než na Monínec – neboť tam už to znám jak svý botičky od Fivetenu. Padlo slovo a s Rossem, Joem a Jimim jsme vyrazili nach wůrsteland. Sraz proběhl již v pátek na Monínci, neboť tu bylo třeba předělat lajnu dirtů a vymyslet kam přijde hlína – což jsme zvládli a šli si i zajezdit. Joe z Písku nás vozil nahoru a my lítali. Rossovi jsem se pokusil předat některé ze svých bohatých teoretických zkušeností a zasvětit ho do tajů jízdy na kole…ale moc se mi to nedařilo. 

Ross je voják, jede tam, kam mu trať ukáže, ne tam, kam je to dobré. Ale to třeba jednou přijde a nebo zdomestikuješ. Uvidíš. 

Jezdíme tu asi do 14h, a pak se chceme přesunout na Samoty na dirty. Cestou nás napadá, že by jsme se mohli vykoupat v Horažďovicích v bazíku, což činíme a nakládáme se do výřivky na hodinku a smejváme ze sebe ten humus z dnešního bahnitého Monínce.

Na Samoty dorážíme už hodně pozdě a protože chceme večer ještě udělat ohen a taky je to tu trochu opršené, kašleme na to – i když popravdě by to šlo, myslím… No nic, jedeme dál. Sázka o to, koho zastavěj v Německu jako prvního naštěstí vyšumí do ztracena, neboť nedostávaj nikoho. 

Po příjezdu na parking do Geiskopu (ten poslední kopec je fakt dost, řadil jsem na 3) si hledáme místo na kemping, a jen co vypínám motor, slyším tssssssssss a koukám – voe, já píchnul ! Tak to jsem fakt štastnej. Rezervu mám, o tom žádná, ale s touhle chromou rukou se mi to bude skvěle dělat, to zase jo. 

geis2010jaro.jpg

Naštěstí mi pomáhá Ross, jenž je fakt silnej voják a má síly jako bejček. Za 3o minut to máme (povolit ten zarezlej šroub na rezervě bylo prostě peklo, nechápu proč jsou 1O cm douhý, fakt nechápu) a kluci mě uklidňujou hláškama " třeba píchneš znova, až budeš odjíždět, muhahaááá, máš další rezervu, atp..) Díky za pomoc !  

Načínáme lahvinky a přichází k nám cizí týpek, prej jestli umíme německy a nebo anglicky. Všichni mlčí, já z Němčiny maturoval a francouzštinu a anglinu dávám rozumně ale nechávám v tom kluky vykoupat. Když stále mlčí, slitovávám se a dobře dělám. Z týpka se vyklubává super chlapík, student, jménem Bernie. A začínaj neskutečný hlody, ostatně hned po jeho dotazu na naše jména představuju kluky : "Ich bin Uwe, er ist Günter ja, Manfred, und Herbert. Wir sind aus Bohemia !" Kouká jak puk a pak se začne řezat. A jedem celej večer. (Mimochodem, v Nemecku si koupíš celosezoni permici, a platí ti pro celý rakousko a nemecko – 300 euro. to de, ty voe ! )

Například (diskuze probíhá pouze v Angličtině) mu říkám, že mě cestou sem zastavili policajti, a jestli Sprechen Sie Deutsch ? Tak mu povídám že jsem jim řekl že jo, ale že znám jen pár slov z filmů. Prej a jaký. Tak povídám : "Ficken, Rachuen, Arschloch, Schvanz, schpritzen, fotografieren, und wie kostet daine schwester. " Chláme se hrozně. A takhle to pokračuje celejv večer – škoda jen že do toho kluci zasahují jen občas s pár nigga hláškama.

Politika, ženy, kola, vietnamský obchody, vše o píče Merkelový a krachu Řecka, fakt máme žánrovej rozptyl..do toho si Ross brouká písničku " já chci být homosexuálem…"

No nic, jdeme slušně navátý spát. 

geis2010jaro-42.jpg

Ráno lehce poprchávalo, ale po chvilce se obloha roztrhává a je to tu na triko. Takže kupujem celodení permice, a jdem to tu vojet. Berine jede s náma, Joe a Jimi mizej na 4xsky, což nechápu, ale budiž. :)

Jedem na rozehřátí sjezd, což mě doslova rozpaluje. Je to furt super, trochu počištěný a s nelogickejma zatáčkama, který jsou příliš votevřený. Je to na bahínku, takže paráda. Párkrát to zle krmím, neboť mám vzadu slick a když mě ouplně nepodrží, tak třeba ještě kousek před skokem pěkně driftuju, ale když už držím, tak nasadím. DH trať je tu fakt celkem pěkná, některý skoky na placku, ale dá se to jet celkem plynule a když napálíš spodek tratě f plný hulbě pyčo tak si to užiješ velice.

 geis2010jaro-6.jpg

Cestou nahoru (asi 4 jízdu) koukáme na ty nový lávky (Ovar sice psal že tu žádný nový nejsou, ale pro někoho, kdo je tu jedou za rok, jsou kompletně nový) a i když je to lehce slizký, vypadá to hodně hravě. A já tyhle nový ještě nejel.Takže to další jízdu zasíláme a mužu říct, že je to jasně jízda po dřevě, ale hodně zábavná. Pár naskoků a wallridy, dokonce i nějaký lehký gapík a dole mikrodirtíky, ale mě to na oddych bavilo – a taky, Bernie to tak krásně každou jízdu zahazoval. (do it again, do it again !…thanks !) Muahhaááá.

geis2010jaro-27.jpg

Nakonec jedeme i Freeride a velký lávky, který sou ale tak moc pod bahnem a slizem, že se to prostě nedá. Nicméně paráda aspoň sledovat jak Ross a Bernie krměj ty trailsy dole :) No dobře, taky jsem mu jednu dal.

A cca v 15 : 30 padáme na držku, mě bolí ruka tak, že jí už neudržím a tak to pomalu balíme. Bernie definitivně ztrácí iluze, že jsme normální, když nás vidí na toaletách, Ross vleze do kabinky, já vlezu vedle, a povídám, "…ohhh, it looks like shit…it smell like shit. Wait…it taste like a shit - a Ross odvedle se ozve – So its not chocolate, its definitely shit."

No prostě nejvíc. 

Tak a co následovalo ? Následoval přesun pryč. Rozlučka s lidma tady a skočit do kcháry a jet. Bikepark v Geisku je super, není uplně drahej, ale je prostě na jeden den. Jedině ve spojení s železnou rudou, jinak je to moc. Zaježdění ovšem super, a kdyby mě nebolela ta ruka, tak bych byl uplně blahem bez sebe. 

Cestou zpět opět vířivka a sauna v Horažďovicích (4Okč na hodinu, bazík 25m, sauna nádherná, vířivka, všude čisto a dokonce s lezecou stěnou vevnitř a pohoda) a pak už jen přesun na Moníne. Cestou děsivej slejvák…a na Monínu sucho. Tak to má být. 

 geis2010jaro-47.jpg

Ciaos, Bambinos ! Auf wiedersehen, Berine !

UWE.

geis2010jaro (1).jpg geis2010jaro (10).jpg geis2010jaro (11).jpg
geis2010jaro (12).jpg geis2010jaro (13).jpg geis2010jaro (14).jpg
geis2010jaro (15).jpg geis2010jaro (16).jpg geis2010jaro (17).jpg
geis2010jaro (18).jpg geis2010jaro (19).jpg geis2010jaro (2).jpg
geis2010jaro (20).jpg geis2010jaro (21).jpg geis2010jaro (22).jpg
geis2010jaro (23).jpg geis2010jaro (24).jpg geis2010jaro (25).jpg
geis2010jaro (26).jpg geis2010jaro (27).jpg geis2010jaro (28).jpg
geis2010jaro (29).jpg geis2010jaro (3).jpg geis2010jaro (30).jpg
geis2010jaro (31).jpg geis2010jaro (32).jpg geis2010jaro (33).jpg
geis2010jaro (34).jpg geis2010jaro (35).jpg geis2010jaro (36).jpg
geis2010jaro (37).jpg geis2010jaro (38).jpg geis2010jaro (39).jpg
geis2010jaro (4).jpg geis2010jaro (40).jpg geis2010jaro (41).jpg
geis2010jaro (42).jpg geis2010jaro (43).jpg geis2010jaro (44).jpg
geis2010jaro (45).jpg geis2010jaro (46).jpg geis2010jaro (47).jpg
geis2010jaro (5).jpg geis2010jaro (6).jpg geis2010jaro (7).jpg
geis2010jaro (8).jpg geis2010jaro (9).jpg geis2010jaro.jpg
Thumbs.jpg    

18 komentářů pod “Würsteland mit Uwe, Manfred, Bernie, Günter und Herbert”

  1. CERW

    hmmm pěkný víkend..doufam ež brzo budu taky moct někam vyrazit..jinak plecháč T5 sluší martine:D hoď to na všechny

  2. psm

    Bimobil je super.

  3. hýbňoš

    tyvole landrover nemá chybu

  4. Ross

    jo jo bylo to fakt fajnove….. a to jsi tam Majtine jeste nenapsal o mem preletu jedinyho gapu co tam je…..asi o 6m…… MILUJU RB….

  5. Los Tomanos

    Bimobil…

  6. Dušan

    jo jo bylo to fakt fajnové…. a to jsi tam Majtine jeste nenapsal o Rossovo vítěztví v naší večerní soutěži, kdo naloží šerednější němce….takže ještě jednou gratulace! Jo Rosi dík, že jsi jí dal telefon a adresu na mě, místo svého:-D

  7. Ovar

    Ta karta za 300 se menuje gravity card a bohuzel po celym rakousku neplati, pouze asi 5 vyvolenych parku+z německa pouze gaiss a winterberg. Premejslel sem nad ni ale musis ztravit v tehle par parkach min 20 dni aby se to vyplatilo a nemci i osterajchove toho maj MNOHEM vic….

  8. Čárys

    4 OVAR : ale v ostereichu to platí pro Saalbach, Logang, a další celkem macatý střediska – takže to už není špatné.

    4: Došan : A jo, uplně jsem zapomněl, jenže ona byla vážně dost, rezavá ofina a tělo bílého mrože, že opřena o haubnu oktávie při styku s vojínem splývala barvou s vybledlým lakem vozidla…

  9. Gertrude

    Wunderbar !! ….a já si naivně myslela, že Rossovo haubna patřila o víkendu jen mě… Gut gemacht :-) !

  10. Ovar

    Jo na ty nejznamejsi to plati, ale je tam dost dalsich lokalit ktery taky stojej za navstevu+aby se to vyplatilo tak tam musis ztravit tak 20 dni min… Nicmene do bodoucna tady je urcite potencial to rozsirit, krajnska gora+maribor tam neni jenom kuli spatny komunikaci, spicak kuli jinymu zpusobu odbavovacich terminalu atd… do budoucna by to mohlo bejt zajmavy. Domluvte to na Moninci :-) Myslim ze pristi rok uz by to mohlo bejt fakt zajmavy jesli budou rozsirovat platnost stejnym tempem jako doted.

  11. Dušan

    4: Čárys – Pockej, počkej! Rezavá ofinka, tělíčko bílého mrožíka, das war mein Ingeborg! Rossi jak si jen mohl:-D?

  12. Čárys

    Oh nein, nein !

    Ovar : navrhnu to, o tom žádná…

  13. Huth

    Zdravím….. Na co v gaisu vyjde denní permice? máme tam v létě namířeno a na jejich stránkách sem tam viděl jenom bodový permice a na počet jízd? Nebo nějaká rada co si vzít když se tam chceme zdržet pouze den možná i dva?

  14. Huth

    Zdravím….. Na co v gaisu vyjde denní permice? máme tam v létě namířeno a na jejich stránkách sem tam viděl jenom bodový permice a na počet jízd? Nebo nějaká rada co si vzít když se tam chceme zdržet pouze den možná i dva?

  15. Radek / etbikez.com

    Zrovna se mi tu letáky válej na stole, takže aktuálně Gravity platí pro:

    Planai
    Wagrein
    Winterberg
    Maribor
    Saalbach
    Leogang
    Semmering
    Geisskopf

    HUTH: http://www.bikepark.net/controller.php?navsite=preise/100preise&mainsite=preise/200start

  16. Čárys

    4: huth : Hele, myslím : 24,5 den, 23,5 6h 22,5 5h 21,5 4h atd atd…

    plus 2 eura, myslím, za vstup do bikeparku (bez toho ti neprodaj permici.

  17. Bernie

    I have no idea what you guys are saying :)
    But I had a great weekend meeting and riding with you. Let me know if you are coming back to Geiskopf or Austria.

  18. Huth

    Oukej… Děkuji lidé dobří moc…

Komentář: