Dlouhý nudný report z čp dh bez dobrejch fotek a ještě k tomu od tomaasse

aa278712.JPGJe 22:45, ležím v posteli, jsem unavenej jako jsem dlouho nebyl, ale tak nějak jsem slíbil napsat report a jsme přece 720.cz a tak sakra budeme mít report! :-). Můj poslední report dopadnul dost špatně, fakt jsem si říkal, vole proč ty tu něčemu věnuješ tolik energie, času, peněz, sice pobavíš pár lidí, ale ty na to stejně zapomenou a ty co nasereš, ty už ti to neodpustěj nikdy. Boss Čárys měl hroznou radost, sledovanost velká, diskuze bouřlivá. Kamarád Čárys mi zavolal a povídá, ať si dělám, co chci, ale že to měl úplně stejně, ať si přečtu starý reporty, jak lidem dával a oni jemu a že to prostě nejde. Nejde no, o to hůř, když chceš poukázat na nějakej problém, pojmeš to nějakou blbou srandou, chceš aby to vedlo k zamyšlení, ale jednodušší je vždy najít chybu na druhým, než se zamyslet nad sebou, abys měl čistý svědomí a stálo to co nejmíň práce.

Dost keců, chtěl jsem jen ještě vzkázat, ať dál nečteš, jestli nechceš, na co jako budeš věnovat zbytečnej čas, čtením slintů někoho, kdo je u Tebe kokot, abys mu pak napsal, že je kokot a že ten report byl zbytečnej a že Ti stačí se podívat na video z GoPro? Fakt nečti dál, jdi jinam, jdi na seriózní web, my jsme to prostě pojmuli takhle, vydáváme jakejsi lajfstajlovej magazín a děláme to takhle a já vám napíšu, jak jsme jeli na výlet na závody, co jsme zažili, jak nám bylo fajn a vynechám ostatní lidi.

015.JPG

Já jsem před dvouma tejdnama upadnul na hlavu na závodech, bylo mě pořád nějak bídně, poležel jsem si pár dní v nemocnici, no celkem nepříjemná věc. O víkendu byla u nás ta premiéra, byli jsme na kole a mě bylo zle, hrozně zle, tak jsem ještě popauzoval, v pondělí velká změna k lepšímu, ve středu lehce kolo (no lehce, při tablu jsem si zamotal řidítka do trička a šel na držku zas), ale zjištění že hlava už je celkem ok, rozhoduje jasně, že na Klínovec musím jet. Jo a poprvé jsem chcal do bažanta, zážitek velkej!

Klasicky jedem Luďanovou T4, ten mi ji předává v pátek odpoledne v jablonci, protože maj firemní párty, takže já nakupuju jídlo, nabaluju všechny lidi, karma mi to vrátí :-). Po devátý večer razíme z Turnova, jedem teda ve skoro klasickým složení, já, Tom a jeden náš novej kámoš Honzik(Bože teď bych chtěl vidět tvůj obličej, ale je to 20:20, remíza a já budu hodnej, neboj :-*).  Takže Jenda je Verči brácha, je to super kluk, máme ho rádi, jsou si s Verčou trochu podobný, on má teda kratší vlasy a je to jakože kluk, občas se v něm probudí Veruna, ale to pak dostane od nás po držce a je zas klid. Jo a Jenda je na kluky ještě a netají se tím. Okolo půl desátý jsme v Jablonci a chcem nabrat Luďana, ale tak znáte Lůďu…, vyrážíme ve třičtvrtě na jedenáct, na druhou stranu jsem poprvé viděl mluvícího papouška naživo.

Letíme přes Liberec, Děčín a tudyma vrchem, Luďan s Tomem to  na zadních sedačkách zalamujou, já jasně vysvětluju Honzíkovi, že jestli usne on, usnu já, od Luďana mám zakázáno brzdit, tak držím plnej, od pádu na hlavu hůř vidím, tak nepřečtu nápisy na značkách, Jenda ale naviguje skvěle, pouští mi hudbu, prej nemá strach, já teda celkem jo.

náš novej kámos Honza

046.JPG

Okolo druhý jsme tam, bloudění, mlha, všechno jsme si užili, hledáme místo na spačku a nakonec kempíme nejlíp, daleko od hlavního dění, nahoře na cestičce vedle DK dodávky, Luďan se po patnácti pivech rozhoduje, že si dá auto na nájezdy, aby spali rovně, hele to je velkej boj, sám se divím, že někdo nevylezl a nedostal do držky, spojka smrdí moc, omlouvám se Kelimu, tohle muselo vzbudit všechny.

Stavíme si s Tomem stan, Honzík s Lůďou zalejzaj k němu a jdem spát, teda všichni jdou spát, mě se chtělo spát po cestě a teď začaly redbully a kafe působit, pecička.

Ráno už zas nemůžu dospat a musím vstát už brzo, protože. PROTOŽE jsem si u Czertíka zajednal test bajk Socialized, sice jen v demoverzi, ale nikdy jsem na sjezďáku nejel, teda jen jednou na Luďanovym RB, takže po třech hodinách vydatného spánku na kamenech z kopce běžím pro kolo(muhhaha co se teď některejm lidem musí honit hlavou, když jsem napsal, že je RB a Demo sjezďák, píšou to v katalogu vole). A jdem teda jezdit. Jsme s Tomem hrozně nadržený na ježdění a nepojímáme to úplně závodně, což je teda škoda, trať si neprocházíme, solíme to tam z první, nic nenajíždíme, nezastavujem a je to na píču, když chcem prostě se pořádně projet a né to řešit, achjo. Na Klínovci je fakt super, že vám nemusím popisovat trať, byl jsem tu předa dvěma roky naposled a je to stále stejné, koryta jsou o půl metru hlubší a přibyl jeden nový skok v horní části trati, ale skok je super, vůbec jsem tam našel pár míst, kde bych to navodpaloval a bylo to víc letecký, mě to ba když si aspoň chvilku odpočineš za letu.

No jak jsem napsal, nenajíždíme si nic a když jdem po třech jízdách dát odpočinek, zjišťujem, že pokaždý jedem jinak, vlajem na tom jako kokoti a vůbec nevíme, co kde je. Ale já jsem nadšenej, ty vole já ji můžu valit, třeba na mým kole bych šel tak desetkrát za jízdu na držku, kdybych byl takhle drzej a s tou dvoubrejlicovou vidlicí? Všechno to za mě vyřeší, já stačím i lidem rychlejm, já normálně i v velkým mordoru nemám rozmazáno, neklepe se obraz i celkem dobrej zvuk je, nevím, jestli je Demo ta správná volba, každopádně něco sjezdovějšího fakt pořídim. Jednou.

děkuju klukům ze spešlu, že mi to půjčili

aa268339.JPG

Luďan si to prochází, najíždí a no a poslední pravou techniku na pašerácký, si neprošel, druhou jízdu ho napadá, že to tam nějak vodpálí a celý to přeskočí a plán nevychází a promáčklej chránič, roztrhlý koleno, nemocnice, čtyři stehy, čéžka je fakt bílá a jak to dostalo ještě ránu, tak to natíká. Lůďa není vůbec dobrej, ještě že zásoba léků z pivovaru Rohozec je veliká, ordinujem léčbu litím a jdem s Tomem ještě něco pojezdit. Vozím se za nějakejma lidma, abych teda zjistil kudykam. Jak mě tahle trať mohla kdy bavit? Jak jsem tu sakra zajel 7. bez řetězu na skoroendurovým gigantoj? Nechápu, přijde mi to dost, některý pasáže mi přijdou nebezpečný a přesně tam mi kluci ujížděj, já sakra nejsem sebevrah a nebudu to po cestě s volnejma šutrama valit takhle hrozně, mám prostě strach a dohoním vás jinde.

Dáváme pauzičku a že si to jako ještě jednou sjedem a přichází Czert, někdo u nich zničil vidli, musím vrátit demo (nebudu ho mejt, jupíí), no tak si to jdu teda sjet jednou na svým. Hele to je dost, přemejšlím, že to vzdám, Maňas se na to vykašlal, že tu nebude cultoj dávat, mě je toho kola líto. Fakt je to dost, možná nejezdím tak dobře, fakt si to moc nepamatuju, ale je to moc a po celým dnu, kdy jsem byl zmlsanej, jsem fakt nešťastnej a vůbec nevím, jak to sjedu a hrozně se bojím, že si někde ublížím.

Dáváme koupačku, grilovačku, Rohožky tečou proudem, dolů se nám nějak nechce, ale Honzik chce vokouknout kluky, my chcem vokouknout Lukasovu vodku, no party se rozjíždí celkem. Celkem dost, tma, nikde nikdo, jestli lidi spěj v těch autech nebo kde jsou, netuším, před dvěma roky tu jela párty, Hobo s Bubou se slíkali, lili jsme, nevím, co se změnilo. Ale co se děje? Stupně vítězů se ocitaj ve Specialized stánku, reklamy jsou všude po depu, pochcaný je úplně všechno, noo jen tak sedím, ucucávám vodku na střídačku s Rohozeckym a nestačím se divit. Jo jak jsem se bouchnul do hlavy, stačí mi jedno pivo a jsem v rauši, nedělá mi to moc dobře, kdybyste někdo chtěl třeba ušetřit za chlast, řekněte kamarádovi, ať vám naloží lešeňovkou do hlavy a máte vopici skoro zadarmo. Nebo se stavte u nás pro pívko, už máme i banýrek, moc stylovej. Cube, Jenda, Lůďa a Lukas držej do rána prej, já se belhám spát, zítra přece závodíme.

závozníci

003.JPG

Ráno je krušno, kdy já dostanu rozum, kdy sakra Lukas dostane rozum, proč vytáhne tři flašky vodky v sobotu před závodem? Ani pívo už nemáme, leju nealkoholický a normálně mě to spravuje, jdu to teda jednou splužit na commencalu a jsem nadšenej, nevím, co se stalo, ale celkem mi to frčí, jede to tam, kam chci, baví mě to, zvláštní. Luďan je na trati a dělá nám trenéra, teda trenéra, akorát nám řekne, že jsme pomalý, proč nejedem sakra jako rychlejc, hehe. Jo to už je měřák, fasuju policejní 158 a jedu si, taktika je jasná, tím, že mě jednou plamen vyvezl nahoru, děkuju, mám jednu jízdu navíc, takže nebudu moc šlapat, zkusím sí dát techniku a pašeráckou v kuse, jak to vydržím a pak to splužím, čas bude špatnější, ale vyjedu a stihnu elitu z lanovky pokoukat. Jedu si dobře, v někom po chrstnutí vody na prdel chytnou saze a rube a rube, já si sednu, poděkuju karmě, že jsem přežil a probudí se ve mě kokotí já, ano když mávám na Keliho u lanovky jdu mále na držku, dole chci dát nějakej trick na skoku, ale jsem pomalej, nedám to do toho lesa v plným, šlapat nebudu, nemá řešení. Čas 3:55 nebo 4:55 nebo za kolik se to jezdilo tak zhruba a jsem celkem dobrej asi, jako na mě. Tom je horší, my si fakt dáváme, jestli mě nezajede, uslyší to ode mě celou cestu domů, bohužel jestli mě zajede on, bude mi dávat a solit mě bude i Luďan, těžkej boj, co když hrotíš výsledky kvůli sponzorům, to je nic, ale tohle!

Vyjíždím nahoru za kulhajícím trenérem, Honzou a Juliánem, stíhám elitu na na vancouveru a je to moc. Já mám strach, třeba když jede Ory, já mám normálně strach, je to dost, já nebudu asi nikdy dobrej sjezdař, já bych se prostě asi při určitý rychlosti začal bát, podle mě je to nebezpečný. Všichni odjedou, my pak tak ležíme v lese, kecáme, nikde nikdo, jsme na horách, je to pohoda.

jo i mamlas totemek se na nás přijel podívat na svým novým 250skůtr dělu, krásně jsem Tě vyfotil že?

047.JPG

Přichází teda ta druhá jízda, měl bych to fakt začít brát vážně, ani brejle jsem si nevyčistil, vidím hovno, hlad mám, mokrej jsem z potoka ještě z první jízdy, až nebudu bydlet ve stanu a pořídím si auto, začnu bejt lepší, abych byl lepší, jo. Děláme tam zase nějaký blbosti a už volaj moje číslo, rychlý voblíkání a už to pípá. Vodstrartuju, šlapu, bolí to a jedu jako kokot, úplně jinam než chci mi to jede, nejvíc je, jak si to solíš v tom největším výmrdu a koukáš vlevo, kde jsi chtěl jet na tu krásnou čistou travičku, super. Nějak si to teda jedu, někde jdu skoro ven, někde mam zas štěstí, fakt zas jednou nejhůř natrénovanej závod, prostě jsme se chtěli vozit a nechtěli nad tím moc přemejšlet no. Za vancouverem mám fakt napuchlý ruce a už bych si sakra na chvíli sednul, bože dojet už tyhle zatáčky a sednout si, aspoň na chvíli si sednout, dole už cejtím, že se mi klepou nohy. Můžu si na chvíli sednout a tak si jako přemýšlím, proč už nemůžu, co jsem jedl, co jsem pil, kolik hodin jsem spal, ale zase byla sranda, sedím a šlapu. Plesk. Voda. A teď budeš šlapat ty idiote, nespadnul jsi nikde, tak to nevzdáš, tak se snažím, ve stoje to nende, sedím a šlapu, dole skok do cíle dávám ruce. Čas 4:46, já jsem se sebou spokojenej, 19. místo na poháru na to že na vodpružený sednu většinou jen o závodech je ok, Luďan se mi směje, jak můžu mít z takovýho umístění jako radost.

Koukáme dole v lese na zbytek hobíků a pak elitu. Přijde mi to zase dost, některý lidi předváděj hroznej nocontrol, jako chápu že skoro se zabít o strom za cenu, že bych mohl bejt aspoň pátej v elitě a mít fotku na stupních cenu určitě má. Taky jsem ležel po nemocnicích, čuměl do stropu a přemejšlel o spoustě věcech, kolikrát. Posledních pár lidí z elity je jinde, no jednou se na ten svěťák zajedu podívat.

Luďan to sjel jen jednou a půlkrát a i tak ho náš pohotový fotograf Honza dovedl krásně vyfotit

019.JPG

Vyhlášení. Výsledky si najděte na poharmtb.cz, pro mě je muž číslo jedna určitě Lukáš Studnička alias zeleňák 4:38 je prostě moc, to je pro představu třeba druhý místo v hobíkách, štvě mě, že jsem se nešel podívat někam na trať, nerozumím tomu. V hobíkách jsem fandil Czertoj a Kájovi, ale oba dva to asi chtěli moc, šli k zemi. Na stupních ale Kubáček s prvním Filipem Hlaváčkem, paráda. Jo a Penc byl čtvrtej, já jsem si z něj dělal srandu, že mu to moc nejezdí a že ho zajedu, tak ukázal, že to i v lese umí. V elitě Matěj a Adam ujeli všem, moc a Matěj na stupních ukázal, že umí fakt dobře stříkat.

My jsme se sbalili, já sednul zase za volant a vyrazili domů, další pěknej víkend, pohodový ježdění, super počasí, pohodový lidi za náma, ach.

Ještě jsem chtěl na závěr poděkovat všem, co mi napsali něco povzbuzujícího pod minulej report, přišlo mi i spousta zpráv na mobil, facebook a tak podobně, normálně neznámý lidi, fakt jsem netušil, že to má až takovouhle moc. Díky

Je 1:31 zase jsem napsal kurevsky dlouhej report, nevím proč, ani mi to nepřišlo zábavný, nebude to zábavný čtení, já si dával pozor na pusu a to že mě zábavnejch věcí napadlo, když já nemůžu, omlouvám se. Zatím jsem to proložil fotkama našema, fotil hlavně Honzik a jedna fotka je od Markéty, galerka od Prochajdy bude brzy.

Jdu konečně vole spát, zítra jsem chtěl jít do práce, přesouvám na úterý, děláme to přece pro vás, jak říká Čárys.

tomaass

28 komentářů pod “Dlouhý nudný report z čp dh bez dobrejch fotek a ještě k tomu od tomaasse”

  1. tomaass

    a přeju brzký uzdravení Švédoj, prej to nebylo vůbec hezký, otevřená zlomenina, operace, hnus, dej se dokupy

  2. Duchna

    Dobrej a zábavnej report, skoro jako bych to jel s tebou….jo a jak tak koukám tak mám asi taky kamaráda Honzu, ale to skoro každej he he :))

  3. Qeex

    týýý jo, to byl ale dlouhý nudný report, bez dobrejch fotek a ještě k tomu od tomaasse. Mě se líbil, až na první odstavce, který ovšem nebyl určen mě, ale přelousknul jsem si jej taky.

  4. MichalM

    Romantika jako sviňa :o)).

  5. Duchna

    4: tomaass: Trochu dotaz na tělo: Koukám u Kubajze na video z trati a to se tam fakt jede takovej kus po asfaltce ???

  6. Los Tomanos

    Duchna: ne ne, to se jezdí už jen jako dojezd k lanovce. Tohle je DH závod, tak co by tam dělala asfaltka…. I ty jeden blázínku :)

  7. Haca

    Report pohoda, a fotky maj styl! Respekt!!

  8. Rollins

    a kde je veronika? :D

  9. Duchna

    4: Los Tomanos : sem si řikal DH a asfalt to mě nějak neštimovalo do palice makovice :)

  10. FunThomas

    Takže ty teď solíš Honzu jo? No aspoň máš po Verče změnu…… Jinak report zase vohovně :-D

  11. The Skreth

    Tomek vypadá jako by zrovna blil :-D

  12. tomaass

    koukám na ty výsledky a čumím na kissákův čas, no sakra

  13. KUbajsz

    a já jsem si to nepřečet no, přišel jsem o hodně?
    Duchna: no a to jsem ještě půlku asfaltky odstřih, protože mi na to nestačila písnička : ))

  14. Luck-ass

    A já se těšil, že už nebudeš psát :))

  15. lopeHT

    pěkně napsaný report, skoro jako bych tam byl, určitě lepší než tři řádky a pár rozšukaných záběrů z gopro

  16. Duchna

    4: KUbajsz : tak to musí být docela protiklady, DH trať ve Špindlu kontra DH trať na Klínovci….asi se z klobouku loví ten správný kompromis…

  17. Verča

    FunThomas: ne, Honza i Verca maj na to nekoho jinyho :)

  18. tomaass

    FunThomas: jo jo Cube se vydal na strastiplnou cestu, stačí se podívat na jeho nedělní výsledek, to je jenom začátek, držme mu palce :-D

  19. Verča

    21:20

  20. tomaass

    Jenda: ok to beru

  21. Verča

    ty uz radsi nic neber!

  22. terry

    KOMPLETNÍ NUDA AAAA…

  23. tomaass

    pičo terry žije !!!!

  24. Rollins

    terry si dává trojku s georgem a jackem :D

  25. MKR

    Mnó byl jsem trochen nasranej, ale zase na druhou stranu troubit říjnýho Jelena koncem června sem kurva fákt ještě neslyšel :O)

  26. Pupák

    terry nežije,terry se snoubí!

  27. perry

    ten Honza vypadá teple už vod pohledu .. dyť má nabarvený vlasy a voholený nohy

  28. Maaca

    Thywe snad nejdelsi report co jsem tu cetl, RESPEKT ti TomAssi… ja se zas uz asi 2 mesice nemuzu dokopat k tomu dopsat report z Rychleb, kde jsem si privodil bolesti prstiku, nozicek a horecky jak to bylo dobry :D

Komentář: