RB IQ 6 – stovečka za den

vysocina-2.JPGNo, co vám budu povídat. O RB IQ 6 už toho bylo napsaný tolik, že bych jen omílal to, co už jinde bylo řečeno 1OOx. Tak na to koukneme trochu jinak.

No tak já teda na bikeforum nechodím, recenze nečtu, teda pokud mi Petr Heiníků nepřepošle něco zajímavýho, co stojí za zasmání. Takže vlastně ani nevím, co v těch testech psali. Já si to ale napíšu po svém, ne jako test, ale jako…projížďku. 

Tak by mě zajímalo, jestli vlastně bylo tohle kolo pořádně projetý. Jedinej kdo ho dle mě pořádně projíždí, je Rob Trnka, ale od něj aby člověk dostal nějakou informaci, musí mu zavolat a chytit ho v ČR. Udělal jsem si to teda po svém.

Mise IQ, bod číslo jedna : PŘEPADNOUT HEINÍKA !

Je pátek 12hodin a pomalovaná dodávka značky volkswagen brzdí přes ručku na roztylekém náměstí. Do prodejny vniká jedna osoba, maskovaná kulichem a požaduje vydání RB IQ. Na zákazníky, jež si jí na víkend objednali, nebere ohledy. Prodavač, zuřivě se bránící 15ctkou na pedály od Parktůlu podléhá argumentům, jež útočník dozajista rafinovaně přebral od ženského pohlaví – slzám – a RB IQ vydává. Únosce nepochopitelně požaduje velikost M, a prodavači je jasné, že to kolo víkendu dostane přes držku. Leč vydává. Útočník vyklízí smykem strategické pozice a bunnyhopem skáče do dodávky, dává si do hlavy o strop a hodinu leží. Po resuscitaci mizí směr výpadovka a naposledy byl spatřen kterak se svým komplicem odjíždí směrem vysočina.

Mise IQ, bod číslo dvě : POLADIT TO !

Přejděmež do 1 osoby jednotného čísla a měňme jí občas s množným. Po úspěšné loupeži v RB centru jsem neodolal a přesvědčil svého dlouholetého kamaráda Andyho, (dále jen Kinga) aby zavřel krám a přijel jezdit, protože bylo krásně. King podlehl slunci a suchu, a my jsme pak následující hodinu a půl blbli v Prokopáku. Na IQ jsem měl nasazený úzký klacky a pedály Funn z DHčka – neb nášlapky již nějakou tu sezonu nevlastním. Stejné kombo jsem přichystal i na Vysočinu, jež jsme s Andym středozápadním obchvatem obsadili v podvečerních hodinách. V tlumiči DHX fox bylo 15O psů a vídle měla zamykání a tlumič z 8oti procent taky. IQ bylo na weekend polazeno.

 vysocina-13.JPG

Mise IQ, bod číslo tři : VYJÍŽĎKA.

Vyjížďka na Xc s Kingem, věc o který sní každá patnáctka. Příroda na vysočině, je prostě nádherná. Toulat se tu lesem můžeš hodiny a hodiny, obvzláště když je venku 5 stp a sem tam prší. Ideální počasí na Rally v Nejdku, na který se King chystá a proto zavelel : "Ven z pelechu holoto líná, jedem na vyjížďku!"

Vyrazili jsme dopoledne od chalupy a King nasadil fakt tempo. Já si na eMku vytahuju sedlovku až do zadku, v rámu nechávám asi 3 cm a modlím se, aby soudruzi od Raceface věděli co dělaj. Kopce a stoupání na Rb – zamykám co se dá, a dřu jí za ním. Po zamčení kolo fakt ztuhne, zadek sice stále jemně papá, ale tak nějak příjemně – a kolo výrazně zrychlí. I největší kopce většinou odsedím (ty táhlý) a i přes zvolenou velikost mě to netahá za stehna, jsem spokojen, Kingovi uvisím !

Prvních pár lesů, a nestačím zamykání odmykat, King letí děsnou pilu. Tak už zamykám jen vidli, na tlunič kašlu, a zjištuju že to takhle jde taky. Celkem i na hulváta řadím kde se dá, kolo pobírá vše a já nepobírám nic. Vůdce konečně zastavuje nahoře trailu, že prej se svezeme z kopce. Zatahuju sedlovku kam to jde, rázem je z toho lehkej freeriďák. Nějak se moc nerozmejšlíme, a mrskáme to dolů. Rb papá, papá vše, dokonce i lehké pařízky, muhahahááá…

vysocina-9.JPG

Najednou se ti to rozchodí, že bych konečně uvěřil, že tam těch 16 je. Zatím mi to nepřišlo, a i když jsem si vyměnil Mařena s Kingem, kterej měl 12 a houpal se jak svět po flašce rumu, nepoznal jsem do kopce nic. Ale když zasejc já tomu nerozumím, že jo. To je fakt. S nadšením si tenhle přírodní trail dáváme ještě párkrát, pak King zavelí odjezd, opět si vrážím sedlo zle vysoko a chrtíme podmáčenejma lesama dál a dál.

Nebudu vám popisovat každej kořen, každej kamen, každej kilometr co jsme ten den ujeli. Z plánované kratičké vyjížďky se stala celodení akce, behem níž se pila voda z potoka, chroupal mech na stromech a došlo i na slzy : "já už dál nejedu…" a hysterické výlevy : "všichni tady chcípnem..!!" a my jsme se se s ubývajícím světlem konečně vrátili do dědiny, z níž jsme před stoletím vyjeli. Již jsem tomu snad ani nevěřil,  když se na GPSce přeskakovala dvoumístná číslice počtu ujetých killometrů v třímístnou. 

 vysocina-2.JPG

Mise IQ poslední bod : KONEC.

RB IQ 6 je možná univerzální kolo, který bys mohl drtit na lehkým freečku i na pár skokách a nebo lehčím DH a ujet s ním i pořádnou porci kilometrů – možná je, možná není. Abych toto mohl napsat, musel bych si ho poladit na sebe – asi tak 72O klacky, tošku kratší představec, půjčit si ho tak na týden, nebo 14 dní, a drtit všude, upravovat dle aktuální potřeby – na dirty, na FR, na bikrosku, na XC..nevím. Každopádně o čem můžu napsat, je o tom jak jsem ho použil. Ujel jsem na něm 1OOkm, z kopce a do kopce, prudký výjezdy a hravý traily, i jsem chtil po silnici – a nenašel jsem jedinou chybu. Na Xc/FR, který mě velmi baví, říkám jednoznačně ANO. 

A to je vše, mládenci. 

Víkend samozřejmě zanechal následky na mé tělesné schránce – ne, nohy nebolí, ale mám RÝMIČKU. A to je zlo. 

Moc děkuji Nejvyššímu PH za to, že se nechal přepadnout a nekladl odpor, Andymu za možnosti jež tento víkend poskytl a rodině Alice komplet za vykrmování, díky němuž jsem přežil víkend bez váhového úbytku. 

DÍKY ! 

Čárys. 

PS: bude i video, muhahaááá…

 

vysocina (1).JPG vysocina (10).JPG vysocina (11).JPG
vysocina (12).JPG vysocina (13).JPG vysocina (14).JPG
vysocina (15).JPG vysocina (16).JPG vysocina (17).JPG
vysocina (18).JPG vysocina (2).JPG vysocina (3).JPG
vysocina (4).JPG vysocina (5).JPG vysocina (6).JPG
vysocina (7).JPG vysocina (8).JPG vysocina (9).JPG
vysocina.JPG    

16 komentářů pod “RB IQ 6 – stovečka za den”

  1. deutsch

    makovičky moc pěkný

  2. blue

    docela by mě zajímalo, proč zrovna King musí ještě trénovat :-)

  3. Los tomanos

    DDD: pošli mi makovičky v plný velikosti, dám si je na plochu. Díky :)

  4. deutsch

    LT:pak mi je přepošli :)

  5. Manas TL

    2 Carys: ja dal i 100 na Monteru ;-) .. IQ 6 proti tomu jede jak raketa ;-)

  6. Duchna

    4: Manas TL : nějakej blázen na Monsteru se mnou minulý rok dojížděl Sudety….nechápal jsem, třeba ho tam teď v sobotu zase potkám :))

  7. Čárys

    4: Duchna : Ty jedeš na sudety ? Mohl bych pak požádat o Repec ? S krví a bolestí ? : )

    4: Manas TL : Jenže vyy ste, to…no…pane vy ste, no…Mááá…Má…..Máááá…gor. : )

    4: blue : Tak já ti to povím. Musí, neboť je sponzorovanej od Mařena – a letos dostal jasný sponzorský podmínky – dvakrát měsíčně v kleče v kanclu, bejt vidět všude, dát ruce a vyhrát Enduro race. Zatím splnil všechno – a něco i s nadšením…

    :)
    Tak mu už chybí jen ten víkend.
    Muhahaááá

  8. Duchna

    4: Čárys : Repec bude jen někde budu muset ukrást fotos, to asi nestihnu jet a ještě se u toho fotit….uvidíme co splaším. Krev a bolest na Sudetech je, byla a bude :))

  9. Čárys

    Právě, s tou počítám – z případného reportu musí i kapat monitorů…

  10. ddd - andy

    Jojo, byl to vejlet jak se patří!

    C: Doufám, že se z tý smrtelný nemoci brzo vyléčíš.. ;)

  11. Čárys

    už jsem skoro zdravej. Tak zdravej, že mi to nebrání zastavit se dneska večer na HIGHline – nataženo kousek za Táborem… už jsem skoro připravenej, myslím. :)

  12. blue

    Čárys: myslim, že už takhle stačí, jak nás, obyčejný smrtelníky, ztrapňuje, nemusí to hnát do extrému

  13. ddd - andy

    blue: :-D

    Čárys: No jasně, dyť to nalejzání už máš v malíku! Tudíž přejít HIGHline už bude naprosto v klidu..

  14. Čárys

    tak kamaráde, právě jsem se vratil. Je to největší metal, co znam. Lajna je proti tomu nic, prostě nic. Na HIGH ani nenastoupíš. Prostě morál, mozek nepustí… Fakt ulet…

  15. fousek

    Hehe dobre napsany PR, jeden by tomu skoro i veril:-) Ujet se da temer cokoliv a na cemkoliv je to jen otazka casu a kondici jedince

  16. Ross

    Carys a King: jsem na Vás hrdej kluci…. jsem rad ze uz konecne váš tréning přežiti v divočině k něčemu byl…..

    jen tak dal…..

Komentář: