P.E.C.

tnbordel.jpg Jo, tak přesně takhle to bylo veliký. Dvojnásobná nálož bodů, finálko celýho poháru, velká nálož problémů a nadměrečná porce bahna. Má cenu o tom vůbec psát ? Nikomu se do toho nechce. Takže to uděláme jinak – kvalitní fotky budou muset stačit – co stačit, jsou prostě opět best.

Tak jsem se vrátil do reality českého bikingu. Bože, tady se to hádá jedna báseň. Na BeGay je interesantní debata o tom, co je v prdeli, o tom, co je třeba dělat a o tom, jak to má bejt. Doporučuju pročíst. 

Ty závody, ty závody. Ten svaz. Ty nám dávaj. Pravidla jsou prostě takový, jaký jsou. Odvodnění se nepostavilo. Milion sponzorů na plachtě zůstává, nedávaj nic. Mnoho závodníků nasraných stále víc. Peníze tečou kolem a skrz, zachytne se jen menšina, hlavní část teče kam. Dráha na 4X za megamoc, DH track a první zóna Krnapu fuck off, zelený pojďte si pro money. Jestli teda víš, vo čem repujem.

Snad příští rok, snad…kolikrát se tohle už řešilo. Nikde nic. Jak říká starý český pořekadlo – schody se maj mejt odshora. Přijde Zdeněk Pól a bude líp ? Odejde Petr Marek, nebo už odešel kdo ví, kdo bude velet a kdo prosadí změny, kdo bude dál držet prst na řiti svazu cyklistiky, aby se ty sračky nekontrolovaně nevyvalily ven v nejnevhodnější okamžk…vždyť chceme bejt přece světový, už brzy…

A na druhou stranu sme. Kdo ? Jezdci. Koho potřebujou. Sláva je mistr Světa, Matěj jezdí 30 na SP, v juniorech je talentů jak nikdy a přitom 4X chcípá na úbytě, DH tratě jsou na píču, všechno tu směřuje do sraček ? A nebo je to jedno a nemá to vliv na kvalitu jezdců ? Kde je ta hranice, ta pomyslná čára oddělující barevný od černobílýho ? 

Už kdysi jsem slyšel od nejmenovaného kamaráda jednu velkou pravdu. Když se tenkrát rozhodoval, co dál, jelikož jako úspěšnej junior možnosti měl, nebyla pekařina jeho jasná volba. Věděl, že v ČR bedny jsou ve světě hovno, že se v ČR v DH jít nedá, bylo jasný, že to chce ven. Venku to vládne, kopce, tratě, zkušenosti. Tady můžeš bejt dobrej na svým písečku za domem, leč co dál… A to bylo tenkrát. Dneska, 12 let poté, jsme tam kde jsme byli, pravidlo zůstává…

Na druhou stranu, já vidím posuny. Závodů je mnoho. Snad pořád je někde něco. Bikeparky rostou jak houby po dešti. Lidí jezdí stále víc. A stále víc je to baví… 

Nezměnitelné nezměníš, ty kdo jsi jen malej hlásek z lidu. Nezbývá ti než věřit, že bude třeba líp. Třeba příští rok, kdo ví. Hlavně si nenechávejte vzít svůj klid, ať už vás nasere cokoliv sebevíc. 

Pro všechny frustrované – pohleďte na fotky od Prochajdy , ať se pokocháte…všechny jsou samozřejmě tam.

Peace for all. 

A moc díky. 

bedna1.jpg

4X.jpg bedna.jpg blato.jpg
bordel.jpg dejfff.jpg detail.jpg
dix.jpg double.jpg dýteil.jpg
emiliány.jpg eržik.jpg fikus fajnl.jpg
fikus.jpg grilliiing.jpg hilll.jpg
hoboo.jpg hovna.jpg ing.jpg
kraaab.jpg mááára.jpg mankys.jpg
mates lanovka.jpg mates semi.jpg mates.jpg
mázlá.jpg mlok.jpg mraakyy.jpg
mraky.jpg myšák.jpg novatnak.jpg
orgán.jpg orgazmixx.jpg pecka.jpg
pencík.jpg sima.jpg sláva.jpg
slavatore.jpg šíma fajnl.jpg terka v.jpg
travex.jpg voda.jpg výplet.jpg
xcc.jpg    

22 komentářů pod “P.E.C.”

  1. dr.zack

    Ori vypletenej predek? Hodne slusny…jinak Prochajda props…

  2. perry

    teda fotky tentokrát naprostá paráda .. já ty prochajdovo rybí voka moc nemusim, ale to co předved tentokrát, to se mi líbí moc .. to lítající bahno všude, pěkně surový je to, je přesně vidět, jaký to tam asi bylo

  3. Los tomanos

    Pecka

  4. DarthCedr

    Neasi.

  5. Duchna

    Při pohledu na fotky a ladný dresy závodnictva mě na patro leze otázka: “A jak to pereš????” :))

  6. coolo

    Ty fotky jsou tak realne, ze mam strach, aby z nich nepadlo blaticko na muj papiry pokryty pracovni stul:)

  7. gazman

    Tak tak, jen víc tele záběrů,jen mám hrachy že jak zas bude sucho,fotograf přestane mít strach že ho někdo osolí bagem,přiblíží se ke trati a opět začne s těmi širokoůhlýmí pokrouceninami.Toto je parádní práce,rišpekt ti a palec hore.

  8. gazman

    To Prochajda: Prosím tě, jakou máš světelnost toho telete? Já jen jestli se mi potvrdí jedna teorie.

  9. prochajda

    to gazman: čágo mám 2.8F….

  10. čibrut

    prochajda: dobrá práce pane, Tvoje fotky mám moc rád, ale tady se musim pozastavit – proč je většina fotek brutálně přeostřených, to vypadá na sharpen vytaženej na 10ku a snad i pak ještě v postprodukci přeostřeno … bolí z toho oči. A to zrno v bokehu, fuj, ale to je počítám jenom tou přesolenou ostrostí …

    Moc pěkný fotky, ale místama to ta tech. kvalita sráží :(

    (tohle neni verbální atentát, jen osobní skromný názor)

  11. gazman

    Prochajda: Tak se nepotvrdila,myslel jsem žes musel vybuřit ISO aby ses dostal na použitelné časy a proto pak to zrno, nebo žes hodně řezal.Není tomu tedy tak a proto musím zlehka souhlasit s čibrutem v tom že tech. kvalita není o.k. nicméně je to stylové a k tomu bahennímu mordoru se to hodí.

  12. The Skreth

    Heh, a já furt přemýšlím, jestli se toho sjezďáka nezbavit a nepostavit si jen natuněný all-mountain 160/160, který v rámci možností zvládne všechno.

    Akorát mám trochu strach, jestli by to např. do Francie do bikeparků zas nebylo málo. Co myslíš, Čárys? Ty jsi takový znalý té lokality :-)

  13. Čárys

    4: the Skreth : To udělej.

    Na francii je 160 160 ideál, ale v Enduru určitě ne – spíš v něčem roletámodolným. Já bych to viděl na Fox e 36 na nějakým FR rámu.

    cokoliv menšího, tam dle mě rozmrdáš na sračku. Teda naším stylem… (I když Máára je vyjímka, samoržejmě)

  14. Mára

    Ory odlepil velkej dvoják na 4x, jojo do tý doby sem si myslel že vim co to znamená pořádnej crash !

  15. Freddy

    Čárys ,pěkně jsi to napsal .

  16. eMTý

    dobrá práce, něco se mi líbí víc, něco míň, něco hodně nejvíc!

  17. Fotofotřík

    Oáááh – Prochajda se tentokrát opravdu vytáh! Rybina jen decentně, detaily výborný. Technicky, i přes připomínky pisatelů, na podmínky černýho lesa a pohybu víc než dobrý. Reportík hodně, ale právem, napruženej ale pozor – pokud budeme všichni jen nadávat za chvíli (i vlivem medializace) nebude DH jezdit nikdo! První optimistickou vlaštovkou bylo například kelímkový 12V pivo za 20,- u stánku – to nemají ani u nás v Konzumu.

  18. DD

    foto 1…clanek lehce kontroverzni…, skoda ze porad dokola…uz sem si lehce vylil srdce na DK…ale nejspis z me strany bude bojkot CP pokracovat…takze uz ani predjezdec :-) P.S. vichr z hor

  19. djurda

    Pěkně Páťo! A je prdel když jsou tu pojmenovaný jpegy aspoň vim kdo na tý fotce je :)

  20. Čárys

    4: Fotofotřík : No, já souhlasím – jen si trochu myslím, že už z pozice člověka, co letos i něco vytvořil, jsem si takovejhle osobitej vhled na problematiku českého sjezdového bikování mohl dovolit… Však já to ani nevidím nijak černě, já osobně věřím Zdeňkovi, že to tam zpacifikuje, předělá, vylepší, vymyslí, doladí. Jsem zvědav na příští rok, a držím palce.

    Třeba se i někde sklouznu, jestli teda začne pan Heiník zase jezdit, protože bez Taťky mě to nebaví : )

    4: DD : Dokola, dokola, pořád do kola :) Já si zase zarepoval tady. Muhahahaáá

  21. vtch

    Fotky NICE! Všechny palce nahoru!

  22. Čárys

    i ty u nohou ? to umíš ? : ) Jak jde vůbec život v asii ?

Komentář: