Illegal Enduro race – Nejdecká pomsta.

endurorace-26.jpgŽe se na západě jezdí Endůro ve velkym se ví už dlouho, ale že se klucí vrhnou do závodního nasazení je pořád ještě novinka. A v jak šílenym progresu tahle novinka pokračuje se dočtete uvnitř.

Tak nad tím tak přemýšlím a zdá se, že rok od roku se zúčatňuju míň a míň závodů. Kde jsou ty časy, kdy jsem dal za sezónu kolem 40ti závodů. Možná lenost, možná nechuť krmit SVAZ a možná víc a víc chuti do volnýho ježdění s kámošema. Tenhle rok to došlo dokonce tak daleko, že jsem všechny závody mohl spočítat na palci jedný ruky.. Teda pokud se o tom pekle Illegálního západu dá hovořit jako o závodu. Domluva zněla: přijeďte v sobotu, projedem si všichni trať, večer hospoda a v neděli každej co svede. A tak jsme v sobotu ráno vyrazili. Já, Ája, pan Tobiáš a abychom to měli o něco levnější berem ještě Filipa. Tomu se nakonec moje dodávka stává i domovem a my jdeme do hotelu Kukačka, kde je naplánovanej sraz. Dorážíme s velkým časovým předstihem, to aby se na pražáky nemuselo čekat.

endurorace.jpg

Jsou dvě a lidí je tu jak o jarmarku, všichni poladěný, vytuněný a ani já nenechávám nic náhodě a nasazuju hned goučko a začínám s filmingem ať mám pak v noci na co koukat a studovat kde, jak objet jakej kořen. Sešlo se tu tak 30kousků a pohodově vyrážíme na start prvního trailu. Teda pohodově, někdo si ten tlumič a vidli zamkne, ale takovej Bambus s Glorynou a sjezdovýma gumama po třista metrech slejzá, je rudej jak rak a chce jet domu. Hodní kamarádi Rob a Márty mu poradili evidentně správný výběr kola. Tak se po cca hodince scházíme všichni na startu prvního trailu, který má mít cca15min jízdy. No paráda. A taky že to paráda je. 200kláda jede první a já se mu snažim viset, ale nemám šanci. Ten kluk letí dolu trailem a při jeho dvou metrech nejsou boule, či padlý stromy žádnej problém. Já jedu totální hranu, oči na štopkách a nepamatuju si vůbec nic. Teda vim, že se někde jelo přes koleje a několikrát přes potok a jednou se potok přenášel po kládě, která pode mnou rupla, ale jinak bych to definoval jako neskutečně zábavnej trail v lese, kde levá střídá pravou, občas si musíš přišlápnout a dá se letět strašná kudla. S 200kládou to jedem celý v kuse a v půlce potkáváme Radka, jak nás povzbuzuje. Dolítáváme na konec a hned si musíme jeden přes druhýho říct, jak ho ta a ta zatáčka vynesla a ten bunyhop přes šutry a pak ta klopka tam atd. Sedáme, dáváme oraz a čekáme na zbytek. Čekáme ale tak dlouho, že radši berem zas kola a jedem jim naproti.

endurorace-26.jpg

Po hezký půl hodince se zas všichni scházíme a můžem vyrazit na další trail. Ten ale samozřejmě čeká nahoře na hoře a tak si dáváme další dnešní výšlap. Odměnou nám je pak trialovej trail z kopce co se dá letět po vrškách šutrů (v podání místních), nebo letět of bike mezi šutry (v podání ostatních). Žádný velký újmy na zdraví se ale nekonaj a tak jedinou otřesenou duší je Radek, kterýho si strašně dáváme na konci výjezdovýho trailu, kterej mimochodem nebude žádná hračka – potůček a mokrý šutry a pořád do kopce. Radka dokonce přešly všechny vtipný hlášky, ale ostatní se bavili královsky. Dost bylo srandy, další trail je tu. Z kopce a s novou pasáží, neb lesácí kácí vše co se jmenuje strom a tak o alternativní trasy není nouze. Dojíždíme trail a mě se blokuje zadní kolo. Páka tvrdá jak loňskej Boxxer a čelisti zakouslý. Chvíli čekám až to celý schladne a já mohl aspoň vyndat kolo a roztáhnout pístky.

Je to boj, ale daří se.

Do dalšího sjezdu, což je pouze přesun k dalšímu sjezdovýmu trailu, se pouštim jen s přední brzdou, což není úplně nejlepší kombinace s vysunutou sedlovkou a slizkýma kořenama. Ty kokso, to sa fakt ňedá toto! No holt si ten poslední trail projedu až zítra na oči – ano je tam několik skoků (sice mám matnou představu z RB campu) a dle slov místních je to všecko v pohodě, ale na druhou stranu je teď trochu pošejpovali, tak z toho mám rozporuplné pocity. Sem unavenej jak pes, nebrzdí mi zadní brzda, zdvih 120 je málo a 3atmosféry v gumách moc.. a panu Tobiášovi rostou zuby – to bude noc !

Večer se postupně slejzáme v hospodě a probíráme módní trendy u těhotných a budoucích maminek – přijel PH a přivez sebou Zuz. Ale samozřejmě se taky chlastá a kecá o nesmyslech. Já to zalamuju brzo – to abch mohl studovat trasu co jsem dneska nahrál na goučko a udělal si v těch točkách kolem strumů ještě větší bordel než teď.

Neděle ráno. Sraz na jedenáctou nám lehce kazí pouze Kraslice neb to maj děsně daleko a v jedenáct teprv lezou z pelechu. Dáváme teda přesunu na start volný průběh a postupně se škrábem hore kopcom. Nálada je uvolněná a největší strach maj akorát všichni z toho, že se ztratí a nikdo je už nikdy nenajde.

endurorace-31.jpg

Místňáci jdou na start samozřejmě první, aby za sebou stihli nastražit pasti a dávaj si mezi jezdci dvouminutový rozestupy, ale já jedu hned za Radkem, kterej z toho nemá dobrej pocit. Nakonec ale naprosto neoprávněně, protože trailem letí jak zvíře. Já mám celej závod pocit, že tudy jsem nikdy nejel a vždycky, když už někde něco poznávám, tak ta další zatáčka, je na druhou stranu, než si to pamatuju. Hned v prvnim trailu házim strašnýho tygra, ale podle ostatních jsem ten šťastnější, protože jsem slyšel i číslo 22x off bike – tomu říkám letecký den! I přes všechny nástrahy, jsme to ale všichni přežili, nikdo se neztratil, jen pár odřenin, modřin a škrábanců (někdy i hlubších) a zas si odvážíme spoustu zážitků ze super bikování. Skalp nám všem bere 100kláda, kterej i s obrovskym batohem na zádech jede naprosto super a tak po zásluze vyhrává. Rob, 200kláda, Márty a já to máme na dalších místech, každej s pěknym odstupem.

Zas nelituju že jsem sem přijel a mohl si bikovat po místních lesích, ty klucí tu prostě znaj a věděj jak se bavit. Díky za organizaci a za nový peckový traily a za uplacený počasí!

-a-

A moc pěkné fotky jsou na eťěbikezu severočechů :)

endurorace-29.jpg

endurorace (1).jpg endurorace (10).jpg endurorace (11).jpg
endurorace (12).jpg endurorace (13).jpg endurorace (14).jpg
endurorace (15).jpg endurorace (16).jpg endurorace (17).jpg
endurorace (18).jpg endurorace (19).jpg endurorace (2).jpg
endurorace (20).jpg endurorace (21).jpg endurorace (22).jpg
endurorace (23).jpg endurorace (24).jpg endurorace (25).jpg
endurorace (26).jpg endurorace (27).jpg endurorace (28).jpg
endurorace (29).jpg endurorace (3).jpg endurorace (30).jpg
endurorace (31).jpg endurorace (32).jpg endurorace (4).jpg
endurorace (5).jpg endurorace (6).jpg endurorace (7).jpg
endurorace (8).jpg endurorace (9).jpg endurorace.jpg

9 komentářů pod “Illegal Enduro race – Nejdecká pomsta.”

  1. perry

    a vídeo? my chceme vídeo .. fajné to bylo

  2. 100klada

    Super pocteni Andy.. snad to bude motivovat k dalsim enduro nadsencum :)

  3. marty

    Super pražáku …:)

  4. miki

    Je třeba nějaká šance příště se zúčastnit, ačkoliv vás znám jen pár a spíš od vidění z Norco Campu?:) Nejdecký traily jsou fakt parádní.

  5. Čárys

    Perfekt článek a super gopro fotky, bejbe !!

    A co to video, Davide, kdy bude ? :)

    PS: Počasí vám teda vyšlo neskutečně. To muselo stát prachů…
    PPS: Kdy bude kemp, prosím ?

  6. Manas TL

    Bylo to mocny, sestej flek me potesil v tyhle sestave :-)

  7. blue

    když je článek i tady, tak i sem to napíšu… skvělej víkend to byl

  8. Radek / etbikez.com

    Hezky jsi to napsal!

    Počasí vychází tak nějak pořád… Budu se za o jednou smažit v pekle.
    Camp: 9.- 10. 10. ’10

  9. coolo

    4Radek: kolik stoji takovy pocasi na den? a jsou nejaky mnozstevni slevy, jako ze bych bral celej tyden, mesic, ci rovnou cele rocni obdobi?

Komentář: