Samuraj v Čerčanech

the-seven-samurai-2011-remake-review.jpgNěkdo o víkendech lozí a pumpuje v pumpotrekách, někdo sjíždí kopce, dokud na ně nepadne pravej kolumbijskej kokeš. Pár slov a videjko o podzimním ježdění v Čerčanech inside….

Na víkend hlasali ještě slušné počásko a tak sme s partičkou neváhali a vyrazili podráždit čerčanskou skočkovou trať.

Ta je velice libozní, ovšem kambodža pěšky do kopce je ukrutná. Naštěstí máme dobré kamarády s dobrými stroji, takže skvělému pojezdu nic nestálo v cestě.

Na sraz u hřitova pod tratí doráží: Krotitel s Málkem, Dr.Zack s Bárou a psem, Maara s Alčou, Jenda s Adamosem a hlavně Negha se Samurajem. Za ten přivazujem tažný lana a hurá na kopec. Dr.Zack si v záchvatu správné životosprávy týden před vyrábí na boulderu zánět šlach a tak je out z ježdění. Je to ale kluk šikovná, ve škole zatahuje kameru a točí jak jen to jde.

O tom jak sme si to užili tudíž vypoví pár pohyblivejch obrázků z dílny Dr.Zacka. Enjoy:)

Special thanx to Negha za super vývoz!

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

123 komentářů pod “Samuraj v Čerčanech”

  1. Páník

    Jo, tak je pekny pojezdení, ale ten kopec je nahoru fakt dlouuuuuhej:). Jinak skoda, ze bikroska na Cartmenhillu je po neudrzovani nepouzitelna. Na to, jaka to musela byt loni prace ji vybudovat se na ni celkem brzo zapomnelo…

  2. combain

    luxus!!

  3. Kome

    Dobry ,ani mistni nejezdi nahoru autem…. a proc asi?

  4. Czert

    4 Kome: asi nemaj samuraje :-)

  5. deutsch

    pěkný,českej drumec chválim

  6. Los tomanos

    Pěkný

  7. masár

    Pěkný video! Jen škoda, že je tady oříznutý. Ale to se dá spravit stáhnutím videa k sobě a puštěním hezky v původní širokoúhlý kvalitce :)

  8. dr.zack

    Masár: taky na to koukam ze to player voriz na 4:3…pro plný divácký zážitek, alá NWD:), stáhněte k sobě a mrkněte v 16:9…

  9. Kvan

    moc pekny!

  10. dr.zack

    Deu: slovenskej:)

  11. Čárys

    4: dr.Zack : super ! we can fix it, doufám teda, jdu na to… Pěknej pojezd, moc pěknej…a vozit se nahoru, tak jsem tam každej víkend. Kluci to tam maj fakt super.

  12. Kuba

    Hoši skvěle. Místní musej bejt nadšený když přijede banda pražskech pepíků a jezděj lesem autem nahoru a vozej se s kolama a jeden je u toho hustčí něž druhej. Taky vypichuju důležitost toho všude co nejvíc smykovat, hlavně ať pořádně lítá hlína ve videu. Čárys tomu pak nasadí korunu tim že když se tam dá vyvážet tak to by tam byl každej víkend. Paráda! Tak honem všuchni vemte auta pojedte se vyvážet do čerčan, třeba to dopadne tak že kluci nebudou mít nakonec kde jezdit až jim to majitel lese zatrhne.
    Jenom teď čekam jakej chytrák to dozazdí tim že to tam vlastně postavil a ted behem leta opravil.
    O5T me pri pondelku nekdo musel nasrat

  13. dr.zack

    Kuba: nahoru vede silnice…zakazu vjezdu sem si nevsimnul…tak co brecis…treba by si meli vsichni namazat kotouce, aby nahodou neodlitlo trochu hrabanky…OMG

  14. Maara z Klaanova

    Ještě si zapomněl dodat, že sme tam nechali pořádnej bordel a vypustili olej z aut. A že jich tam bylo:) každopádně smyk je základ, to je jasná:)

  15. dr.zack

    Maara: jo woe, hlavne sme banda prazskejch zmrdu…ale docela me tesi ze uz sme za ty leta naladili tvrdej gangsta look, ze to jako poznaj i cizi lidi z videi jak sme prisny…:D

  16. Rollins

    ty měkký zatáčky na začátku jsou dost vzrušující !

  17. Michal

    Zákaz tam sice není, ale neni to moc dobrej nápád s těma autama! Tady se vždycky tlačilo a tlačit bude!

  18. Maara z Klaanova

    Však kdo taky mluví o tom že se tam budem vozit pořád. Tohle prostě byla shoda příznivejch okolností, tak proč toho jednou nevyužít:)

  19. Krotitel

    Páník:
    včera jsme byli znovu pojezdit cartmen a je komplet vykácenej a všechno je krásně jezditelný. tak že se šířením poplašnejch zpráv je amen!!

  20. Krotitel

    Kuba:
    nebreč! nahoru je cesta k chatám tak že je to ofiko použivatelná cesta. A to že jsem si tam pokecal se stáťákama a byli uplně v pohodě nasvědčuje tomu že jim to asi nevadí. bordel tam neni, zapomenutý hrábě jsem si už odvezl, tak že neni proč někomu něco vyčítat. a lesáci by měli kydy jedině tehdy kdyby jsme to tam ničili na motorkách.
    pokud by někdo uvažoval že se to tam uzavře tak pouze proto že tam jezdí desítky jinejch lidí na čtyřkolkách a motorkách, který dělaj hroznej bugr!
    nevidim důvod hned takle argumentovat!

  21. coolo

    4 Maara a dr.zack: Doufam, ze jste jako spravni prazaci vyrazili do cercan kazdy svym autem, aby bylo videt, ze na ,,to,, mate gangsteri:)

  22. Čárys

    4: Kuba : Ty si místní ? Já si volal s klukama z Čerčan, a opět nevidí problém – kde ho hledáš ? Tratě tam jsou, silnice je normálně v provozu, houbaři prý jezdí normálně do půlky kopce a nechávaj auta v lese. Do čeho tu prudíš ?

    A ten kokot čárys si dovolí napsat, že "kdyby tam byl vývoz, byl by tam furt" tak to je fakt čůrák, to už tam vlastně teda je furt a vyváží všechny a smykuje nejvíc a vůbec za to, že je v lese větší drážka než byla před víkendem, muže jen von a ta sedmsetdvacítka, která si zase dovolila vydat video, jak někdo jezdí v lese bez toho, aby domyslela důsledky jaké to na danou lokalitu může potenciálně mít v horizontu třeba 57 let, tak tu fakt hejtuju !

    Ty kamaráde, popravdě tohle je klasikou, vždy když vydám článek o Čerčanech. Pokaždé pak volám Márovi a Čerčan, který stojí za vznikem Cartmenu a za pozadím budování všech Dh tratí v lese (a další jsou v plánu) a ptám se ho pořád na totéž. "Publikovali kluci u nás článek, nevadí ? "

    A dycky se mi dostane odpovědi " Ne, proč by mělo"

    Tura teď dostal pod sebe Cartmen – stará se tam o vzkvétání, bagry, tunning…a já kdykoliv to půjde, tak tam pojedu, na Cartmenu si zaskáču a všude o tom napíšu, že je to tam BEST. Proč? Protože to je pravda a protože čím víc lidí bude jezdit, tím líp to tam bude vypadat – žádný metrový nálety bodláčí, trav, kdy pak majitel přijde a řekne – tady se stejně nic neděje, pojdme to nějak využít jinak…

    Držím turovi palce, aby vytrval. Samozřejmě jsem teď odbočil od problematiky lesa…ale…

    …dyť tady žáídnej problem není. Přestaňte teda plašit a už dejte pokoj. Tento komment jsem nepsal jen tobě, tak obecně všem.

    PRO TY, KDO BY TO NEPOCHOPILI.

    Stročně jasně-
    já. tam. nebyl. nejezdil. netočil. nefotil. video sem nestříhal.

    Rád jsem to zpublikoval, protože a, místním proti nic nemaj, B, je to pěkný ježdění.

    —————–

    Na zbytek totálně mrdám, a gratuluju ti, protože se ti podařilo po dlouhé době, dejme tomu půl roku, nasrat mě. dobrá práce, to se jen tak někomu nedaří.

  23. Jr.

    coolo: rozjíždět tu flamewar o pražák/nepražák – čůrák/nečůrák je už trochu přehnaný ne? ;) a chytat za slovo ty dva, který to myslej ironicky taky neni uplně košér…

  24. dr.zack

    coolo: ty vole…posunuli sme level prazactvi na nevyssi pricku: devet lidi, devet aut a navic kubatura minimalne 4,2l…mame to v pici, prachy mame a vsechno za prahou at shori…:) nakej takovejhle flame bych tady rozjel :D

  25. dr.zack

    a filmarsky umeni nikdo neoceni…

  26. Jr.

    dr.zack: a tos ještě nezmínil, že kola jste si nechaly přivézt každý samotnym autem…čili 18 aut

  27. Los tomanos

    dr. zack: vždyť jsem psal že pěkný…

  28. MichalM

    To je v pasti totok :D.

    Video a lokalita je fajn, jen tak dál.

  29. Honza

    Kucí myslím,že některý komenty jsou dost přehnaný,uvědomte si prosím jednu věc, to co je vybudovaný na chlumu je ilegal,tj. čim míň se na tuhle lokalitu ukazuje tím lépe. Nejde o nějaký video či článek o tom jak si tam někdo super zajezdil ,,dobrá”. Beru i to ,že když přijede banda lidí na kolo tak rozhodně nejsou potichu-to snad nikomu nevadí.
    Jelikoš na chlumu jezdím i občas rejpnu lopatou tak jsem vděčnej za to ,že majitel lesa i lesy ČR nepruděj a nic nám neničej. Takže určitě nesouhlasim stím ,aby se na chlumu jezdilo autama,auto nech u hřbitova a hurá tlačenka,je to jen o tom koho tam potkáte až pojedete nahoru ,nedej bože abys potkal majitele či lesáka a pár týpků na laně za samurajem fakt přehlídnout nejde. Příště se na to vyserte a mastěte po svejch jako každej jinej ať nám neuděláte průser, to že to nevadí nějakýmu poldovi jak někdo zmiňoval neznamená ,že to nevadí jinejm čus a někdy na chlumu.

  30. sterbis

    0:30 – 0:35 ten zaber je bozi! a trat taky vypada super….

  31. dr.zack

    sterbis: jo ten se mi taky líbí ze všech nejvíc:)

    Honza: Ja porad nevim v cem hledas problem. Silnice existuje, zakaz neni, to ze ses na kole v prirode taky neni proti nicemu…tak z ceho mas strach…trat kterou tam stavite prakticky nejde znicit – nejsou tam zadny dreveny vymozenosti apod…kdyby ste to tam meli vypimpeny jako treba kluci v turnove, tak bych se nejaky sabotaze mozna obaval, ale ve vasem pripade je tahle obava licha…

    …nebavi me neustaly ohybani se pred poslednim kretenem (myslivcem, lesakem)…chce se to obcas trochu vzeprit…

  32. Čárys

    4: Honza : Takhle se mi to líbí. Pokud je to přání místních, já osobně ho budu respektovat. Díky za vyjádření za lokály.

  33. Kuba

    Honza trefil hřebhíček na hlavu. to že je tam silnice po který jezdí chataři, to je dost slabej argument. stejně jako to že nějakej četník řekne pokud tam je silnice k chatám můžete po ní jezdit i vy.neni to silnice ale lesní cesta. ptal ses toho policajta na to že půjdeš někam do lesa, kde je postavená nelegální trať na kolo a vede tam nahoru lesní cesta která končí u chat, takže se po ní budeš vyvážet a autem a jedzit to tý trati dolu na kole? a na tohle ti řek že je to v pohodě?
    je lepší si tam tiše dojet, vlízt do lesa a jezdit a ne tam dělat rozruch jako když se tam točí NWD. Jak to dopadlo ve všenorech, uplně stejně. vše bylo v poho do tý doby než někdo porušil pravidla, začal jezdit až k fotbaláku autama a máme po prdeli. závody už tam lety nebyly a taky nebudou. nerad abych i tohle místo dopadlo jako všenory že tam bude ze strany úřadů a policie na bikery vyhlášený embargo. nehledě na to že tady lidem tvrdíš jak ti policajt řekne že je to v pohodě. to že vezeš X lidí na kole na lanech za autem nebo na korbě či jinak, jak řikáš po ofiko silnice, tak to je slušně o papíry.
    akorát se kolem lokolit jako je tato dělá humbuk a takhle to dopadá, nafotit, natočit, honem dát na net a napsat paráda, dá se tam vyvážet, je to tam boží, což je za tejdem se nás tam možná s džípem sejde deset.

  34. lokál od chlumu

    je veřejný tajemství,je na chlumu jezdit můžem.Někteří majitelé lesů o tom ví, jiní ne. Správce lesa je známý,ale pokud překročíme nepsaná pravidla,tak nám stavbu rozbourají a my jdem budovat o kus vedle. To jsme si ale museli zasloužit respektováním místních lidí. Slušným chováním v lese počínaje (nemyslim to že vyřežeme nežádoucí porost pro trat´) a zbytečným ježděním autem končeje…. Samozřejmě, pokud máte možnos vývozu, (i my jsme párkrát jeli,hoši vzpomente si) proč toho nevyužít. Jen bych vás poprosil jezděte opravdu slušně a nepřekážejte autama na cestách. Správce lesa tam často sváží dříví …. tim traktorem neuhybá. A pak můžou začít ty problémy … díky Mára

  35. Czert

    100% souhlas s Honzou, řekl jsi to úplně přesně.
    4 Čárys: sežeň si čísla i na někoho jinýho z Čerčan než jen na Máru, nestaví to tam sám, i když dost často ano.
    To že je natolik hodnej a řekne každýmu v pohodě to je jeho řekl bych velká nevýhoda. POchybuju že kdokoliv z kluků který to tam maj na starosti ti řeknou, jo jasně, v pohodě jezděte jeepama na lanech nahoru.
    My to zkusili jednou jedinkrát za těch 5 let nebo jak dlouho to tam známe jet nahoru autem a fakt jsme si řekli že takhle to dělat prostě nebudeme, protože to prostě neni dobrý vůči místním klukům ( byli s náma ).
    Ono je pak i celkem smutný když se od místního kluka co to vlastně skoro celý postavil, že to tam vlastně stojí za hovno, skoky jsou postavený špatně apod. ale to je příběh zas na jindy :-)

    P.s. na obranu Kuby, myslím že zrovna jemu můžete vděčit za to že se na tý trati občas svezete aspoň v opraveném stavu tak si umyjte huby a zalezte do kouta!!!

  36. drzhor

    todhle je zase zahul :D

  37. Michal

    Zákaz tam sice není, ale pořád je to lesní cesta…Příjezdová cesta do chat nad Chlumem je z druhý strany kopce, tam je i asfalt. Samozřejmě zakázat vývoz autem, jednoduše nemůžeme. Jde o to jakým způsobem se v lese chovat,
    ale to asi každej ví. Jako lokál, kterej v Cerčanech, žije celej život, tak znám snad všechny a všichní znaj mě, tak vědí, že jezdíme, stavby sou ilegální a vše je zatím v pohodě. Jezděte, chovejte se jak máte a nebude problém!

  38. ICE

    zajimavy cteni, ale po zkušenostech se Všenorama a relativně čerstvě i Berounem a jinejma lokalitama se klanim na stranu Kuby, Czerta….ikdyz pravda je vzdycky nekde mezi …(protoze sem taky prece prazskej curak).

  39. xpivan

    jestli bude tůrova snaha udržovat cartmen, tak jako skoky u hájovny,tak to bude uplně,ale UPLNĚ v prdeli.
    po roce se tam z jeho strany nezměnilo nic,snad jen přibyla halda palet a zmizely nějaký hliněný odrazy s řečma,že je nahradí dřevěný.byly i pokusy o nějaký zlepšení,ale spíš se to jen “doladilo” v nesmysl.

    díky Tůro

  40. Tůra

    ty vole to je dlouhy, to cist ani nebudu:)Jen pridam HOT info z kartmenu,dneska tam byl bagrik a myslim,ze se povedlo:)final dodelavky budou v patek,ale uz ted je to cely jiny. Zvetseno, poladino:) Final dirt pres klopku na 7 metru nebude asi uplne zadarmo. A kdyz rikam,dirt tak jako dirt,ne to co tam bylo predtim:D jinak xpivan ma pravdu,nic se tam nezmenilo,udrzovali jsme to aby se dalo jezdit,ne aby to rostlo. Plany byli jiny a ted konecne to nekam smeruje,peace

  41. dr.zack

    Co se stalo se Vsenorama,krome toho ze se tam uz nejezdi zavody?

  42. Čárys

    4 : Czert : Mě na tom celým jen baví, že já, kterej jsem tam NEBYL, autem nikdy NEJEZDIL, a dycky když sem tam jel na kolo, jsem se domluvil s MÍSTNÍMA (tura, Mara) tu dostávám takovejhle pomrd. Chápeš tu absurditu situace ?

    Pokud jsem tu jedinej, tak OK.

    Shánět číslo na nikoho dalšího nebudu, když někam jedu, volám těm, který vím, že tam jsou místní. Pochybuju, že to někdo dělá jinak, pokud to vůbec dělá. Dycky když jedu do Kralup, volám Coolovi, když jedu k Tomassovi, volam jemu, když jedu ke Kubovi do DC, volám Kubovi, atd atd. Boha.

    Ale klidně mi eště naložte, jakej jsem neohleduplnej drzej hulvát. Já se jen smutně bavím.

    Jak jsem napsal, s Honzou souhlasím.
    Tečka.

    Díky všem, co se o něco staraj.
    Jdu ven, je tam kráásně.
    Pa.

  43. LT

    Dr. zack: co máš na myslí? jezdeni autem, nebo proč tam nejsou závody?

  44. drzhor

    njn čarys tomu zase dal korunu!!!

  45. drzhor

    tak si myslíte, vy lokál rideři, že po tom co tady mrčarys zveřejnil todhle video a všem doporučil jak je to tam super (nikde sem si nevšiml že by tam teď o víkendu byl, něco točil… ale budiž) že se o vikendu seberu vezmu auto , kolo a pujdu vám to tam zničit, dělat hluk a vozit se za autem a brzdit v zatáčce??? tím že se to tady ukazalo se nezmění nic, nebudou vám tam stát zástupy lidí, ani bodrý lesník se nelekne monstraut a pod…. dělate z komara velblouda…

  46. dr.zack

    LT: ptam se proto protoze mi prijde ze se ve Vsenorech za poslednich par let nezmenilo vubec nic…pohostinost uplne stejna, fotbalisti sou gumy porad, autama k lesu se jezdi furt, atd…

  47. Maara z Klaanova

    Každej článek co vzbudí velký emoce, ať už jakýkoli, je dobrej článek. Díky všem zúčastněným! Jinak uvodní slova sem psal JÁ – MAARA a video točil a střihal Dr.Zack. Takže žádnej Čárys! A nikde neni psáno že ostatní se maj od teď na kopec vyvážet károu. Pouze sme zaznamenaly situaci, tak jak se stala :)

  48. HonzaH

    Je to trochu mimo, ale co je to v tom vídeu za drumbác?

  49. dr.zack

    HonzaH: B-complex – Beautiful lies

  50. Tůra

    Já ještě něco málo na upřesnění k situaci okolo hájenky. V čerčanech jezdí na sjezdovejch kolech všeho všudy 4 lidi(mára,míca a michal a když do toho počítám i sebe). A situace pro tuhle sezonu vypadala asi takhle-mára má prcka a začal stavět, míca s michalem byli přes rok na Novým Zélandě. Takže popravdě moc lidí, s kterýma by se dalo pojezdit v lese moc nebylo. Jasně já měl nějaky plány, že se udělaj dřevěný odrazy apod,sehnalo se dřevo a mohlo se začit. Vzít kladivo, zlouct odraz není problém, vzít lopatu a jít sám do lesa taky ne. Ale proč? Stavět jít sám můžes, kopat jak divej taky,ale jakej bude výsledek? Potom si vezmeš kolo,přijedeš sám do lesa,skočís si sám skok a odjedeš sám domu. Jasně je to trochu nadsázka, občas přijede Kuba s partou nebo jiný lidi, Mára taky odskočí od lopaty a jít se jezdit může,ale popravdě tahle situace nastane zřídka kdy (teda tak to bylo v sezoně, kluci se vrátili a je to o dost lepší) Na druhý straně tu je pár kluků na pevnejch kolech, který ač taky občas zavítaj do lesa, holdujou spíše dirtu a tak je pro ně kartmen jasnou volbou. A tady máme problém číslo 2, jelikož je kartmen ,,mimo civilizaci,, tak se stal utočistem mistnich skolaku,tejden co tejden tady meli nejaky kalby a nezlobte se na me,ale uklizet porad dokola po nekom sprcky taky nic moc. Dalsi problem nastava pri samostatny trati, udelala se bikroska,ktera je podle me super a fakt zabavi,ale popravde neni to na to aby si tu jezdil porad. Kazdej s kym jsem mluvil, mi to bohuzel potvrdil. Ja osobne jsem se ji najezdil strasne moc,ale opravdu aby si tam byl furt to neni. Vychodisko z toho vseho jsou dirty, ALE postupem casu vznikal stejnej problem,prekopali jsme je snad milionkrat,ale chtelo to zmenu,rekneme razantnejsiho charakteru. Pres pul roku jsem schanel bagr, jasne sezenes ho hned,ale mi ja jakozto chudy studednti jsme na to nemeli a tak jsem porad cekal zda se neco vyklube z dohody s tatkou jednoho bajkera. Pul roku utek a nestalo se nic. Jediny kdo to nakonec cely zachranil je majitel pozemku TOMPO, kterýmu tímto opravdu strašně děkuju a vlastně bikroska a nejnovější posekání je jeho práce. Sehnal se bagr a už to začalo,lidi už zase jezdí hodně a myslim,že se to řádně dotáhne. A proč? protože je tu motivace, motivace nejezdit sám,ale zase s naší bandou! Omlouvám se za mega dlouhý žvásty, který nic nikomu nepřinesli,ale asi jsem mel potrebu to nekomu rict:D

  51. dr.zack

    BTW: jak rika Maara…1200 shlidnuti za prvni den a 50 komentaru? To bude tucnej sek…

  52. miki

    Dotaz pro ICE a možná i pro další: Nevíte proč byla Berounská sjezdová tak pobořená? Je mimo značku, mimo civilizaci, nikdo tam nechodí, nikomu nevadí. Chápu, že dřevěný lávky padly za oběť lesákům při kácení, ok, ale proč někdo zboříl i ten velkej dvoják a např. dropík na koncí? (nebylo to motorovkou, ale spíš rozvalený) Byla to super trať před pár rokama a je jí škoda.

  53. Los tomanos

    dr. zack: hele rozepsal jsem se ti o tom jak se nedivím místním že se jim to nezamlouvá, pak jsem to celé smazal… A teď, co se říkalo a vím, u závodů byl problém s majitelem pozemků. Nedal povolení, souhlas, či co… Jinak já tam dřív jezdil dost často, letos jsem tam byl dvakrát, jednou na pár jízd z jara a jednou jen v XC stylu. A popravdě i s těma změnama co tam jsou mě to moc neba… :(

  54. Mata

    Moc pekny libi se mi ta debata

  55. Czert

    4 Čárys: já se nebavil o tobě.
    Bylo to mířený přesně lidem jako je Dr.Zack a Maara ( pojmenujme je správnými jmény ) kteří si prostě očividně myslí že jezdit Jeepem s 6 lidma na lanech je vlastně úplně v pohodě. Já nevim, mě to moc normální nepřijde, nebo aspoň ne tam, kde nemaj se stavbou těch tratiček co dočinění.
    A to že se to pak zveřejní na webu je druhá věc, to že se v čerčanech jezdí, to ví mnoho lidí ale zatim jsme nepotkali nikoho kdo by si dovolil jezdit tam autem nahoru a ještě se u toho natáčet jak je to vlastně super že jsme s tim vymrdali a vozíme se nahoru.

    BTW: letos jsme byli v čerčanech asi 15x a pokaždé jsme to tam tlačili s klukama z Čerčan po svejch i když možnost vývozu relativně je, nemluvíme do větru, myslim že se známe s klukama víc než dobře a přesně víme co si o takovejhle eskapádách myslej, to že to neřeknou na plnou hubu je jejich věc.
    A nejde nám o nějakou sledovanost článku, to nám může bejt uplně u prdele jde o to přemejšlet nad tim co dělám.

  56. Maara z Klaanova

    to Czert: nejezdili sme Jeepem ale Suzuki Samuraiem, to jen pro přesnost:)

  57. dr.zack

    Jeep je shit…jedine japonsko

    Czert: hele prijde mi ze ses nak se vsim nespokojenej czerte…co si jen pamatuju, tak si mel problem s lidma na hloubetine, mel si problem s klukama co prestavovali Berounskou trat a starali se o ni a ted mas problem s tim ze se vyvezeme po silnici autem na start trate a natocime se pri tom… Nikoho sme za celej den nepotkali, nic neznicili, nikoho nenasrali, nikoho neomezili, nebo jinak negativne ovlivnili…

  58. dr.zack

    …takze mi prijde ze to jenom uplne zbytecne rozmazavas a ses nasranej tak nak apriori…

  59. dr.zack

    LT: Takze se na Vsenorskym prikladu ukazalo ze vyvozy nemeli na cokoliv vliv…:) Jinak Vsenory byly vzdycky jenom jarni a podzimni zalezitost kdyz nejezdi lano…

  60. Los tomanos

    dr. zack: to je to co jsem měl napsaný a smazal…. Vadí jim to, určitě starostovi…. Jinak Bab s Dědou tam maj chatu (trávil jsem tam mládí), teta tam má barák…. Co vím, tak třebas jí je to jedno a to to má u silnice po které se jezdí a vykládá… Ale do jinejch nevidím, nemluvím s nima… A to nemluvím o hřbitovu, parkování u něj…

  61. Čárys

    4 : CZERT :
    1, Pokud se o někom nebavíš, nepiš mu 4: Čárys.
    2, Pokud jsi se tam vyvážel autem, jsi stejnej jako Máára a Drzack.
    3, Cože ? : “zatim jsme nepotkali nikoho kdo by si dovolil jezdit tam autem nahoru” a vy jste teda dělali co ?
    4, Jestli si někdo mysí něco jiného, než říká, je to nejen jeho věc, ale pak i jeho problém. Mým problémem je to, že dycky říkám jen to, co si myslím, a všem do očí a ne za zády.
    5, Naposledy. Děkuji za vyjádření lokálům, ne za sebe, neboť já nic neporušuji a ani se nechystám, leč za podvědomí o lokalitě a pravidlech na ní požadovaných, jež díky nynějšímu publikování na 720.cz a tím rozšíření mezi širší bikovou populaci, bude vedeno v patrnosti jako pravidlo, všemi respektováno.

    I tak lze totiž pohlížet na toto naše publikování, jako na přínost. V tomto doufám je.

    Pro všechny tedy, teď a navždy.

    Lokálové čerčanští, kteří stojí za budováním tratí v okolí Čerčan, at již na Chlumu nebo kdekoliv jinde, si nepřejí aby se tam kdokoliv vyvážel autem nahoru. Děkujeme za pochopení, jménem svým i jejich, a za do budoucna bez vyjímky akceptování tohoto. Je to v zájmu nás všech, neboť v čerčanech je poježdění skvělé, a rádi bychom, aby to tak zůstalo. Čárys, 720.cz

    Zřejmě k tomu již nebudu mít, doufám co dodat, co by nebylo jen mlácením prázdné slámy. Dobrou noc, a dost bylo emocím. Děkuji za přímé jednání, které oceňuji u všech, jež sem napsali, a stáli si za svým.

    Č.

  62. čelkis

    Hoši tak todle jsem nežral :)))))))))))))))))))) neblbněte vždyť jsme všichni dobrá parta ne co :))

  63. coolo

    4Jr: ale ja to taky myslel ironicky, prazaku :-)

  64. Krotitel

    Gay chat!!!

    At se to tam klidně propadne do země, příště radši pojedu na otočku do Chatelu! :)

  65. drzhor

    njn takhle to dopada když přijede pražskej pepik na venkov a místni záviděj japonsky auto a kus provazu :D

  66. Krotitel

    Drzhor:
    amen!

  67. Czert

    Dobře, tak naposled.
    Čárys: odpovídal jsem ti, protože jsi mne oslovil, to je slušnost odpovědět.
    Pokud jsi četl dobře, psal jsem: ano jednou jedinkrát jsme vyjeli nahoru autem s místníma klukama a řekli jsme si, NE takhle to dělat nebudeme, nestojí to za to. Dokážeme si přiznat vlastní pochybení což je koukám velikej problém tady.

    4Maara: tvůj příspěvek o Samuraji vypovídá za vše, máš mě hrozně na háku, stydím se.

    4 Dr.Zack: pro upřesnění!
    Ad.1
    Hloubětín jsme postavili my, když ti tam začne jezdit celá Praha, to je jedno, ale když tam začnou lidi ty věci přestavovat a zjednodušovat tak aby to oni skočili, nevim jak tebe nás to docela sralo.
    Ad.2
    Beroun: já s nima vůbec neměl problém hochu, přečti si někdy o co tam šlo, já jen podotknul že skok nemá takové hodnoty co napsali a že se toho dost lidí chytlo, tak to už je věc jiná, tam se projevila skrytá agrese v jiných lidech a ne ve mě.
    Ad.3
    Nahoře je vše řečeno!

    Obecně:
    Je mi uplně u prdele kdo si co o mě myslí, každej má svůj názor a ono se občas lidem nelíbí když jim někdo konečně řekne na plnou hubu jako Kuba nebo mírně řečeno pár lokálů z Čerčan že maj kokotský nápady, chápu to, taky by mě sralo že mi někdo řekne že jsem kokot, že něco dělám špatně když jsem skálopevně přesvědčenej o tom že to je vlastně všechno v pořádku.

  68. drzhor

    stačilo aby nějakej místni vocas slušně napsal at se tam nejezdí autem do kopce na začatku tydhle diskuze (možna i na začatek toho trailu) a bylo, ty jejich brečící romany tak akorat naserou, chovate se jako děcka

  69. Krotitel

    Drzhor: z DK :)))

  70. dr.zack

    Czert: porad si nedal jedinej padnej argument proc nejezdit na start trate autem…jestlize je to prani lokalu na start nejezdit budu toto prani respektovat,a jezdit nahoru na startnebudu. Mozna tam spis nebudu jezdit vubec…abych kdyz se vyda video o tom, ze je to tam fakt hezky a dobre se tam da jezdit, milion hateru psalo svoje vylevy na net…

    K dalsim kauzam nemam potrebu se vyjadrovat…mam z tebe proste takovej pocit…marne patram v pameti, kdy si neco dokazal ocenit…

    Vysledek cely tyhle komedie je takovej, ze tady jeste nikdo neuved argument, kterej by me presvedcil o tom ze je tak strasne spatny vyvezt se do kopce autem, po verejny komunikaci, at uz je profil ty silnice jakejkoliv – fakt je ze zakaz tam neni a zadna perzekuce nehrozi…nektery pripominky byly konstruktivni, jako napriklad parkovat ohleduplne vuci ostatnim uzivatelum silnice (ne ze bychom parkovali jinak)…to beru…ostatni sou mimo…

    …skoro mi prijde, ze sou nekteri jedinci nasrany jenom proto ze sme to video natocili my a ne oni(vy)…

    BTW: hochu rikej nekomu jinymu, zas tak na kopci nejses…

  71. drzhor

    hoši nechte toho!! :D

  72. david

    zdravim,v cercanech to znam,proto k tomu napisu svoje presto ze normalne do techto diskusi neprispivam.uz jen z uvodniho textu tohoto clanku mam pocit ze dotycni jezdi na kole jen proto aby ukazali prostrednictvim videa jak jsou dobry.husty keci,cool gesta ve videu,z samotmny jizdy zabery 5apul.takze decka,nehrajte si na to co vidite ve videu z usa.souvisi to pak s tim ze to vytesite na web abyste s tim na sebe upozornili a zaroven tim ale upozornite na to co delate.a to neni uplne legalni.stejne jako trat v cercanech.sam mam na chalupe misto kde s kamarada jezdime a jsem rad ze to zatim neobjevil(a taky neobjevi pokud se nevyda daleko na vychod) nekdo jako ty nebo majitel tohoto webu aby to jak se patri provaril.protoze,ano cercany znam z 720.cz. Z doby pred par lety kdy tam carys zajel nafotil popsal a vsem vrele doporucil.to je fakt.argumenty typu ze se vzdy ozve lokalum ze tam jede,blbost.stejne jako zbyly kydy co se zastavaji toho clanku a lidi v nem zminenych.trat neni na pozemku lidi co ji postavili,tudiz si tam muze prijet kazdy.ale je dost bezohledny to timto zpusobem roztrubovat.nebo se snad i ptas lidi jedu k vam a vydam o tom clanek kde napisu je to super.zajedte si tam.tohle nekdo udelat nam sme dost nasrany.lidi co sem pisi potrebuji byt zrejme videt.my jezdime pro zabavu nebo pro zavody.a pro vas co jste vyjadrili svuj nesouhlas,mozna zbytecne agresivne,jak vidite je zbytecny se snazit neco vytknou lidem co si o sobe mysli ze je nejlepsi a maji potrebutu takovehoto exibicionismu.berte to jako nezavisly pozorovani exiloveho jezdce co vas zna tady z toho webu.btw uz se zas tesim carys az prijedes nekam na zavody uci a pak vydas clanek ze trat nahovno,nebo moc bahna nebo jsem se blbe vyspal tudiz jdu na kopec jen s fotakem.to me vzdycky pobavilo.a jeste vic to jak ti to tady ty tvy e-kamaradi bastej.zijte v miru zdrava casti ceskych bikeru

  73. čelkis

    poďte budeme si vykat :)))))) za chvíli jsou vánoce máte už dárky ???? :)))))))))

  74. djurda

    http://cs.wikipedia.org/wiki/Lesn%C3%AD_cesta

  75. Czert

    4 Dr.Zack:
    Nepíšu výlevy na net, mohl by sis všimnout že obvykle nikam moc nepíšu. Ale když se mi něco nelíbí tak si svůj názor nenechávám většinou pro sebe. Už ti nebudu psát žádnej argument, přečti si to ještě jednou, přeber si to a možná ti to jednou dojde. Pokud se nemáš potřebu se vyjadřovat k dalším kauzám tak je teda nevytahuj ne, trošku si tím protiřečíš.
    Ale zabil jsi to to hláškou: …skoro mi prijde, ze sou nekteri jedinci nasrany jenom proto ze sme to video natocili my a ne oni(vy)… to snad nemyslíš vážně ne??? Doufám že ne, protože to je vtip roku :-)

    btw: neznám Davida, ale napsal jsi to myslím hodně pěkně, 100% souhlas!

  76. dr.zack

    david: “kydy, kydy, kydy, sere me ze ste natocili video, kydy,kydy,kydy, Carys je zmrd co neumi jezdit, kydy, kydy,kydy…

    to je presne ten negativni pristup o kterym mluvim…

  77. Eda

    Ten čárys je hroznej čůrák, když si dovolí prezentovat na svých stránkách videa jeho kamarádů, co? Já bych mu celou tu jeho sedumsetdvacítku zakázal. I s dodávkou. A se samurajem taky.

    :D

    To je vážně MOC. Závist je hodně špatná vlastnost, co? Když se Vám nelíbí, co tady publikuje nebo píše, tak proč sem chodíte a čtete to? Za poslední dobu hodně vtipná diskuze.

  78. dr.zack

    Jaka je teda tvoje motivace proc tady pises negativni komenty? Ses nasranej ze sme nahoru jeli autem, ale nedal si zadnej padnej argument pro to abychom to nedelali…to ze se tak rozhodli mistni at uz z jakyhokoliv duvodu je sice pekny, ale neznamena to ze mas pravdu…

  79. čelkis

    otevřenej dopis všem komoušům tady http://www.youtube.com/watch?v=ARHeBxZUf6U

  80. Anzahl

    Kluci, tak už se nehádejte. Každý z nás může být SAMURAJ :-))))
    http://www.youtube.com/watch?v=cegdR0GiJl4

  81. dr.zack

    Anzahl: Evil boy se mi libi vic…ma uplne skvelej klip…vzdycky me zajimalo kde sebrali prachy na produkci prvnich videi…protoze vypadaj vselijak, jen ne lacine…

  82. Čárys

    4: David : Davide Davide, ach jo.

    O Čerčanech jsi se dozvěděl z našeho webu. Fajn. Jsi rád, nebo nerad ? Jak objevuješ nový lokality po republice ? Prostě se koukneš na nějaký web, předpokládám, přečteš si diskuzní forum, nebo tak ne ? Pochybuju že podle turistického průvodce.

    To je to, co jsem vytvářením tohoto webu, chtěl dycky docílit. Aby jsme se mohli v partě sejít, pojezdit, a aby nám bylo dohromady dobře, prostě parta. O exhibicionismu v dnešní době zjistíš nejvíc když se naloguješ na facebook, kde jinde najdeš sračky typu : “právě sem si dal řízeček…jdu do posilky…jsem hrozně unavenej…jsem s mojí pusinkou venku…” atp.

    Tady, na 720 byla moje tendence dycky taková – o komunitě, zábavě, o partě. Vždy si všechny aktivity, o kterých napíšu, především užívám – a tím že o nich napíšu, prožiju je znova. Nic víc, nic míň. To kolik vědcí dělám, a jak dobře nebo špatně, je přece uplně jedno, když mě to baví, ne ?
    Pokud jsem někde něco jel (viz UCI) a někde ne, proč ti to vadí ? Co ty víš, jaké byly tenkrát další věci, které mě k tomu vedly ? Chceš slyšet pravdu ? Rok jsem se popravdě potýkal s hodně těžkou nemocí, kdy jsem docházel co 14 dní do nemocnice na transfuze krve, bral léky a bejvalo mi dost blbě…o čemž ví jen pár mých přátel jako třeba Filip Matuš nebo Petr, a to byl například jeden z důvodů, neboť jsem se v té době nesměl zranit, proč jsem na některý RACE v rámci bezpečnosti rezignoval, když už musíš zmiňovat věci z dob minulých.. Víš jak jsem se v tý době cítil, chtěl jsem závodit, a přitom jsem neměl dělat nic, navenek veselej kluk a přitom jsi nevěděl, co bude ? Trochu mě mrzí, že to vidíš takhle. Stále jsi pobaven ?

    Nevím, co se změnilo v komunitě lidí kolem kol. Já se stále snažím svým životem proplouvat jako zábavou, s partičkou co je baví daná věc, a co se tu pak na webu zasmějem, koukne na dokument z víkendu, napíšem si…o ničem jiným. Když si vzpomenu na ty časy, co byly… http://720.cz/?p=3338 nebo http://720.cz/?p=5442 a další http://720.cz/?p=5564 a nechápu proč je něco jinak..

    Jestli jsou nějaký moje argumenty blbost, nebo ne, může každej posoudit sám. V těhle kommentech už bylo blbostí napsáno až kam.

    ——–

    Už mě tohle hašteření a osočování občas nebaví. Fakt ne. Pokud jste toho chtěli někteří docílit, tak se vám to daří. Jak tu v některým kommentu psal DRZHOR : “stačilo aby nějakej místni vocas slušně napsal at se tam nejezdí autem do kopce na začatku tydhle diskuze (možna i na začatek toho trailu) a bylo, ty jejich brečící romany tak akorat naserou, chovate se jako děcka…” tak tohle fakt stačilo. Jenže proč si nesestřelit někoho, ať už ze strany Drzacka, Maary, nebo z opozice, když je to tak lákavý a anonymní.

    E- kamarádi, prosímtě, neurážej tu zbytečně. Baštěj. Bože. To bych mohl taky napsat, že Czert baští Davida…jenže on jen souhlasí s tím co jsi napsal. Jde o souhlas s argumentem, ne o baštění člověka. Aspon doufám, ne ?

    Já jsem tu nestranným a nezúčastněným pozorovatelem. Souhlasím s oběma stranama, jak už jsem psal na začátku, především s Honzou, který udržel jednoduchý, stručný a jasný pohled na věc.

  83. Grifter

    toto je typicka ukazka prazske nemoralnosti a vychloubacnosti, tito lide zachyceni v inkriminovanem snimku nemaji vubec zadnou uctu k trati, predvadeji se a chovaji se hulvatsky, obleceni jako trhani pohrdajic krasou praveho cyklistickeho dresu, ktery prileha pevne a tesne k pokozce a dava vyniknout svalum a postave… praha jest semenistem hrichu, lihni bezboznych po penezich lacnicich nezdvoraku (viz. nejlepsi kamaradi pana caryse, tvrdi a nesmlouvavy businessmani jdouci pres mrtvoly pan hejnik a pan andy). A prazske zeny jsou kapitola sama pro sebe… vzpomene si jeste nekdo na pana ueeeeeho? tento mily a slusny mlady muz se nedopatrenim a nestastnou souhrou nahod zapletl s jistou prazackou Marketkou, kterazto divka dotycneho temer znasilnila v lese, a pote odkopla jako prasiveho psa.. nebohy mladik se z soku nikdy nevzpamatoval, zacal pit a mluvit sproste!! ano takove jsou prazske zeny, a toto necht je varovanim vsem mladym mimoprazskym chlapcum!! Zaverem bych chtel jen dodat… nechte nas byt, nenicte nase trate, neznasilnujte nase zeny, nezapalujte nase staveni, nechlubte se drahymi japonskymi vozy… jste jini nez my.. vy zlomite vetev, my pohladime srnku, vy vypustite olej do travy, my pomuzeme babicce pres prechod, vy smilnite se stovkami zen a fetujete, my se venujeme motlitbam a pestujeme angrest!!!

  84. Rollins

    pomoc :D

  85. Krotitel

    omg!
    to je jako bych si usmyslel že po cestě okolo mýho domu budou všichni jezdit v autě 10km/h max.

    každej by se ptal a proč vlastně? a je to tvoje cesta??
    a já bych řekl já jsem místní a tady je to moje nepsaný pravidlo a pokud to nebudeš respektovat položim ti tam pás s hřebíkama a pak na tebe povolám sousedku se smetákem s kterym tě zmlátí!

    A kdyby to po tomhle někdo náhodou nerespektoval, tak tam dám ještě závoru a všichni si polibte že..?

    ještě že to tam mam všechno naježděný, protože v týhle diskusi mě tahle lokalita přestává bavit.

  86. Kuba

    Tak hoši pěkně! Pořádně jsem si to při obědu přečetl po tom co jsem včera přispěl do diškuze a musim říct že jsem se od sdrce zasmál. Jak jednoduše se dá roztoutat peklo. No je valstně fakt že je to tu samá lebka a plamen takže to k svádí k tomu aby to zahořelo :D

  87. drzhor

    skamatysi?

  88. Rollins

    jojo… kde je ueeeeeemu konec… a co si to zase dovolujou pražáci? bez komentáře :D :D

  89. Anzahl

    dr.zack: Jsem téhož názoru. Jen jsem si myslel, že Samurai sem tak nějak víc tématicky zapadne :-))
    I když jak to tady tak pročítám…. evil boy, hmmm, proč ne?

  90. drzhor

    stavte se u mě pro vrtačku

  91. Krotitel

    Grifter:
    to měl být pokus o trapnou poezii nebo jsi na tolik chytrý, že píšeš jak pražská holka znásilnila nebohýho chlapce z vesnice a pak píšeš at necháme vaše ženy být?? udělali jsme vám snad něco??????

    proboha napiš něco normálního a né totální blbiny který patřej spíš do bravíčka!

    a popisování přilehlýho mundůru na kolo patří spíš do gay časáčku. to už ani neni do bravíčka. nemyslíš???

    jseš dost OT v týhle diskusi!!!!!!!!!!!!!!

    bylo by lepší zalézt si do sklepa, do svého peřiňáku zavolat chucka norrise at ti zpřetrhá dráty od wifiny abys nemusel číst kommenty na který se tady asi všichni těší :)))

  92. dr.zack

    Krotitel: ted ses myslim OT ty protoze grifter to myslel jako nadsazku, ironii…

    …kazdopadne tahle diskuze je moc…myslim ze trochu rozruchu sme v tyto sychrave dny potrebovali…:)

    Víc plamenů a lebek všem…díky za příjemnou zábavu…doufám že večer bude minimálně 100 komentů…

  93. Krotitel

    dr.zack:
    tak at prosim nepíše tyhle hlouposti a radši at napíše něco objektivního k tématu. když už!
    koho to zajímá..

  94. MichalM

    “my se venujeme motlitbam a pestujeme angrest!!!” kvalitka, jen tak dál :D

  95. svazMX

    Hromadný příspěvek za Svaz. Myslíme si že ste všichni čuráci.

  96. markeet

    :D :D :D aspoň někdo pobavil :)))

  97. nansi

    pridavam se do diskuze, jenom pro to,aby tady nebylo 88 komentu….to je blby cislo
    video pekny, konecne i zvukova stopa vice nez dobra
    po lese se autem nejezdi a kdyz se to lokalum nelibi, ostatni by to mely respektovat

  98. proky

    Místní, zkoušeli jste se už informovat o možnestech legalizace vašeho trailu? Byla by škoda, kdyby vaše práce přišla v niveč, protože tam pak někomu hrábne a bude vám to bořit. Co to zkusit přes ČeMBA? Nemám s tím konkrétní zkušenosti, jen mě to napadlo. POkud vám to místní tolerujou, tak by to mohlo nějak jít, co?

    dr.zack: fajnová hudba, díky za inspiraci.

  99. Manas TL

    chcipam smichy ;-)

  100. xpivan

    vlasta to rozlouskl :-DD

  101. xpivan

    jo a napsal sem 100. koment, takže vyhrávám tričko 720. a dvd “samuraj v čerčanech”.dík hoší

  102. dr.zack

    krasa…100 komentu…co vic si prat…diky vsem…beverly hills bude mit brzo pokracovani…coming soon…stay put…

  103. Krotitel

    dr.zack: stay high :)))

  104. Tumova

    Panove ja jsem tedy v soku!!!Normalne jste horsi nez zensky:-) Doufala jsem, ze bikeri drzi pri sobe a ne ze se rozlisujou podle lokality a podle toho jestli jezdi autem nebo ne….docela jste me zklamali
    Jinak videjko povedeny…

  105. tomaass

    koukám, že vás to podzimní počasí taky lehce nasírá

  106. Henri

    Tak naposled se tu takhle debatovalo u články s Terry Hot :)

  107. Pól Bulva

    Nějak se mi tohle nelíbí, zdá se mi, že se to začíná přibližovat k fotbalu. Aby tady za chvíli nebyli nějaký ultraz, co se budou jezdit mlátit na závody…

    jinak dobře svazMX :D

    přeju všem mír a slunce v duši

  108. tomaass

    Pól: jestli ze sebe budou dělat dál takhle kokoty, budem si muset nakoupit nějaký jiný oblečení než 720, abychom byli bikovopoliticky neutrální a mohli jsme jezdit na všech bikovopolitických územích vole

  109. ddd - andy

    svazMX: to nechápu! sčeho tak soudíte?

  110. mazlik

    Prosím o link na stažení :)

  111. Kachna

    Grifter je nejlepší

  112. Tiborski

    4 ČÁRYS: děkuju že stále držíš, že jsi optimista a jdeš stále dál. Díky tobě a tvéu webu a všem přispívajícím (což jsem byl několikrát i já) jsem stále a doufám že stále budu updejtován o bikerské komunitě se stejným zaměřením jako já. A to je pro mě podstatné.
    Vy ostatní – neserte ho, dělá pro nás víc než my ostatní . Jinak nám zbude jen dk a mtbs. To by jste opravdu chtěli??

    Jasné? Děkuji !

  113. Michal

    Tiborski: nemáš hnědý uši??

  114. Tiborski

    Kamaráde mě je 44, věř že už mám potřebný nadhled….

  115. Tiborski

    …a stále jezdím. Jsem zvědavej kolik z vás mladých draků bude ještě jezdit po čtyřicítce :)))))

  116. Čárys

    4 : Tiborski : Jsem moc rad, že moje práce a všech přispěvovatelů sem, má nějakej taky pozitivní dopad a tím i smysl.

    děkuji.

  117. Michal

    to Tiborski: tak to promin, myslel sem, že seš jeden z těch co tam choděj pro ty samolepky:-)))

  118. Tiborski

    Nechodím…Jsem z PHY a jezdil jsem ještě tuto sezonu Hummerem :))))

  119. jiřík

    čerčany sou strašný byl sem tam jednoua ta trať nejede ale to je můj názor, tlačil jsem protože sem ani nevěděl že tam cesta vede kdybych to věděl jedu autem ( neni závora ani značka není co řešit ) a kluci zajímá mě až se azs někde potkáte jestli tahle debata proběhne i naživo nebo budete dělat uražený :D

  120. dr.zack

    jiřík: good point, taky by mě to zajímalo…

  121. hasič

    Tak jsem sem po pár týdnech zavítal….Tady se teda řešej píčoviny….Nechápu.

  122. Vojta

    Prosím, neví někdo jméno tej písničky?! Hraje mi dnem i nocí v hlavě…

  123. Kome

    A byl jsi v čerčanech Jiříku :D

Komentář: