Sezóna 2010 se 720

mch.jpg Takže mám tu pro vás takové shrnutí, toho co jsme letos vytvořili, a o čem jste se mohli letos na sedmsetdvacet dočíst. Monstrozí práce co stojí za náma v přehledu toho nejdůležitějšího – vevnitř.

Takže před 5 ti lety jsem se rozhodl již dále netýrat zácpou své básnické střevo a založit si vlastní web, na němž může dojít samovolně k uvolňování těch všech sraček, které mi neustále proudí v hlavě. Slovní průjem a témata o hovně se k vám tak již 5 let v pravidelném režimu po – pá v 5h ráno splachují přímo ode mne z klávesnice v holobytě, autě, práci, cestě a vy na to denodenně koukáte nadrženě jak ekoložka na solární panel.

Jsme tedy všichni šťastní a spokojení, že ? I přes předchozí prognózy, že to dlouho nevydržím a i přes občasné výlevy hateclubu, který mám opravdu interesantní, jedu dál a s pravidelností ranní stolice odchází ode mne káždý ráno článek, ať už je jeho autorem kdokoliv.

Moc bych chtěl v tomto, jakožto jediné pravidelně publikující nezávislé nekomerční médium, pokračovat. A především poděkovat všem, kdo pomáhají tvořit dnešní podobu 72O.CZ. Lidem, kteří u nás publikovali za těch 5 let je teda velká řádka, fotografům co poskytují zdarma materiál a převedším komunitě která v tlaku miliardy a půl přítelů na FB na malej osobní projekt 720 nezapomněla. Stejně tak i lidem, kteří pomáhají s tvorbou tohoto webu, protože já jsem počítačový ignorant. Radkovi Brozovi , Tomaassovi , T.H.O.masovi, Tomášovi z Rewoltu za výborný služby a všem ostatním, co pomohli, když už stránky nemohly. 

Děkuji. 

A teď už to podstatné. Co se za rok 2O1O v nejdůležitějším shrnutí událo. Takhle jsem žil, takhle jsme žili, ten náš rok. 

———————————–

Leden.

V lednu jsem strávil silvestra s přáteli v Monte carlu a okolí. Vejlet interesantní, shrnutý do 3 dní , procestovali jsme toho tunu a zažili mnohé. celý jsme to shrnuli ve videu od Mááry, kgterý asi líp než ostatní vypoví o atmosféře tam. Po návratu jsme se rozholdi udělat si sraz topenářů , na nejstudenějším místě v Republice a to vyšlo taky skvěle, i s videm . Díkys 1OOklados. Zašli jsme se vykoupat do olsonu a já jsem vám sdělil, že konečně po půl roce v autě, bydlím . Kubajsz se s náma podělil o svůj interesantní den. Splnil jsem si svůj vysněný plán, a to se potápět pod ledem. poprvé zaútočila armáda . A my navštívili SMíchov a tomaas si vzpomněl , co dělal na sklonku roku, alkoholik jeden. 

zima.jpg

Unor.

Venku byla zima jak když praští a sněhu tuny. V Táboře se odjel cyklokros , zatímco já jsem blbnul na sněžnicích, Andy fotil a napsal se slzou v oku report. Udělal jsem rozhovor s Růžovákem , a pak i s jeho kamarádem Zeleným . Naplánoval jsem další vejlet do MC, tentokrát na 3 týdny a fakt jsem tam byl 3 týdny. Nádhera, co budu povídat. Od všech těch kol jsem v reportu z léta a potápění trochu odbočil, ale pak už zase jelo vše ve stejnám bike duchu.

 2-jaro.jpg

Březen.

Zima stále řádila, vydal jsem teda video ze Sospelu z vejletu, Jandy se podělil o svou představu trávení volného času, přinesl video z Hochkarua Andy a já jsem pomučili Petrovu besii. Já jsem se vrátil pod led a natočili jsme video. Zařádil jsem si na sněžnicích a vytočilo se Fróňo a navštívily se Všenory . ICe vydal ostře sledovanou recenzi nového kola, Svaz byl na Sport Prague, všenory jsme střihli na videu a na Moníci vypuklo peklo . Video z léta v zimním čase potěšilo mnohé.

 seznoa-2010.jpg

Duben.

Přinesl první závany jara v Tomaasovo mix jarním reportu, já jsem místo práce vyrazil na skálu a taky do Kralup zavzpomínat na starý časy s eMTým. Začali jsme taky budovat na Monínec , a byla toho fakt parta práce. Někdy v té době jsem sestřihal video z bikingu, s názvem Je mi to jedno, kterýho si asi nejvíc považuju a má tu nej atmosferu, pro mě. Monínec stále úřadoval ve víkendových plánech a my řádili v lese jako černá ruka. Zvolouš oslavil 2O a bylo to dost. Donutil jsem lidi, aby se přestěhoval i do Tábora. Máára odjel do solného dolu a napsal a natočil matroš nevídaný. Pojezdili jsme v Bechyni a v Praze byla cyklojízda , která vzbudila spoustu emocí. V A 51 bylo taky dobře, a jaro se stále hlásilo víc o slovo…a Ilegální závody vyšly na světlo boží.

sezona-3.jpg

Květen.

 Květen začal emotivně naladěným článekm o konci brigád na Monínci, konečně doděláno, a přišel test day – otvírací provoz zahájen. Pol se s nama podělil o svém jaru arozjel se 3dh cup – startoval v Mezáku . O tom že Točná stále žije se převědčili lidi na videu od Andyho, a na Lipně se otevřela nová trať v bikeprku Lipno. Armáda opět zasahuje a sjíždí se sněžka na videu, a v Krupce serozníždí ČP DH. Jedeme do wurstelandu a kupuju si novou plešku , s Petrem jezdíme na Monínci a ve Špindlu je nová trať a Cruzo rehabilituje zlomenou ruku.

 sezona5.jpg

Červen.

Přichází i doba Freedivingu , takže u moře v ČR jsem a na videu vše dokumentuju. Pokračujeme videem z Wurselandu a tomaas píše o Rockytce . Andy brečí nad situací v XC ČP, a na lipně klucí pořídaj macatou akci. Jouda si píše svou prvotinu na 72O a to o špindlu a DH tam. Los Tomanost jede singl pod smrkem, já dávám v pohybu 3:17 a prochajda píše a fotí na WC v leogangu . Polik na slopestylu řádí zle a já si cestuju po severu a dělám doktoring různejch věcí. Vydáváme retrovideo z roadtripu a tomaass píše o CP DH. A prochajda to vše z povzdálí dokumentuje. V protivíně je novej track a léto jede.

 sezona-4.jpg

Červenec.

Je hektickej měsíc. Přítelkyně mi odjíždí na rok do USA vyučovat angličtinu, začíná mi tedy dlouhá dovolená :) Začínám jí velkým tripem s klukama do vysněné Francie. Jedem přes Geis , Morzine , Chatel , Les getz , Champery , Leogang , wagrain , a celý to končí na videu , u nějž jsem uronil slzu. ale i v Čechách to jede a žije. V čechách je prostě Ráj . Na lipně děláme spotcheck a Andy lítá jak nikdy, a na Monínci se jede první 3DH cup. Tohle byl měsíc snů, byl jsem 25 dní na kole a jsem totálně nejšťastnější. 

 sezona6.jpg

Srpen. 

Odjíždím na dalších 14 dní pryč, nejdřív na Freedivovej roadtrip na Pulu a pak s Rossem a klukama z HF do Francie na HF trip. Akce super, máme parádní fotos a super video. V roztokách se jede o pohár a ve špindlu se řádí na novým FR tracku.  Ross popisuje jak to všechno začalo, Duchna vydává sou prvotinu na 72O a Drhi popisuje vápno. Kuba si kupuje subaru impreza a Máára jede do mladejch buků. K freedive se vracím v retro reportu z puly a Luckas vydává článek o 3OO zatáčkách. Ross jde na držku na Lipně, já natáčím svých 24hodin a začíná bejt podzim, je hnusně a my mrzneme. Máára pořádá závody na Plachtě a Los vydává první z videí o jeho roce – Lt spring. 

 sezona-7.jpg

Září.

Zima se nějak hláší o slovo, na to že je léto, a my prožíváme pravý kanadský počasí v Německu a i železný rudě. Dáváme si na IQčku pořádně do těla, utíráme slzu u retro videa z Kanady a já představuju vlastní snb prkna 720. Pol se vratil z Norska z tripu a my děláme video z tour de france . V rokytnici je monstrozní víkend a v uterý hážou všichni tlamy . A copak dělá ten Tomaass? A co se děje v Peci ? V táboře se chodí po laně ve vejšce. V nejdku se zle mstí a odpovídaj na Robovo Ilegal race vlastní sadistickou odpovědí. Cikáni byli na vejletě. LT jede v summeru a na black pes ex jam se udělaly nádherný fotos. A v písku se odjel sloupstyl, jako tečka za zářím.

sezona8.jpg

Říjen.

V JBC se odjel finálovej závod 3DHčka. Zima byla v srpnu, je nádhernej podzim plnej ježdění a sluníčka. RB vydalo dlouho očekávanej prototyp novýho kola, a se sledovaností přes 8000 lidí se stává tento subjektivní report z testování nejúspěšnějším článkem 2O1O. Vracíme se zpět k extrémnímu psu a do Doudlebskýho dirtovýho pekla. V rokytce jezdíme naposled a točím video, a připravujeme a pak i realizujeme první chainless race v republice – na monínci, s Petrem. Párty roku ! Jedem na bike brno a je to comedy , a pak předvídám lidem jak se dá žít na jihu . Marosana , konec sezony a Tomaass i  Mára o tom píší, Máára o tom střihá video, Máára ví. Navštěvuji Erzgebirge , lezu, jezdím žiju u 1OOklados fam. V Táboře děláme snb a ski závody. Mezitím si Máára trénuje psíka. Otvírá se Kaunoš a zima stále nikde.

 sezona9.JPG

Listopad. 

Pumpujeme a vydáváme o tom video. Video vydávají i jiní a vzbuzuje opět spoustu emocí. Já se snažím přesvědčit lidi, že kdo si hraje, nezlobí. LT zasahuje s TL fallem a já se žánrově rozptyluju o vííkendu. A natáčíme video . O tom že se dá prožít i perfektní den jinde než na kole. Prožíváme neskutečně teplé dny a když je i 14 listopadu slunce vysoko a na triko, víme že brzy musí přijít zlom. Doma vytvářím nový projekt, Ross pochoduje s důchodcema a ovce vydává svou prvotinu na 72O z HF jamu. Konečně napadá první sníh, takže vyrážím pomučit závodní auto. 

 sezona10.jpg

Prosinec.

Závodíme. Auta. Kart centrum . Andy domlouvá s majitelem deal a já to odnáším s prací, haha, a střihám video a vozíme se zadarmo, což papeme. V Praze maj kolaps, protože napadlo 1Ocm a na Petříně se jedou ski závody. Lt na to mrdá a je END. Já ukapávám další doušku mého romantického života a sděluji jaká je má cesta . Ovce opět zasahuje, na Choustníků řádí temný živly a Máára vydává krásný vide o o souhrnu celého roku. Já plavu maraton , a u Františka vzniká projekt vol. 2 . Vydávám video o tom, jak se dá doma mučit a jede se do Briské kolumbie , v krásným videu od Skautíka. Prosinec pomalu končí štědrodení vyjížďkou na Radvánov a mým vejletem do bílého pekla na silvestra…

kartcentrum1.jpg

Tak takhle jsme my, kluci okolo 72O.cz letoš žili. Dokud se neudělá tenhle přehled, není vidět, kolik za námi stojí práce a hlavně zábavy. Snad jste si to s námi letos užili i vy.

Snad bych i já mohl mít na závěr jedno přání, velké přání. Prosím tedy o 5 minut vaší pozornosti. 

———————————–

Ať už se věnuji jakémukoliv sportu, ať již lezu, potápím se, chodím po lajnách, točím s točítkama, bikuju, jezdím na MX, nebo třeba jezdím na prkně – dělám tyto všechny aktivity proto, že vědomí nedokonalosti a blízkosti mých limitů mě neustále udržuje v pokoře. Neustále vím, že neumím nic, že nejsem žádnej skvělej lezec, že nejsem nejlepší biker, nadanej potápěč. Neustále hledím na nové výzvy s úctou a skláním se před uměním jiných lidí, kteří v něčem vynikají nad ostatní. Moje sporty a má nedokonalost mě udržují v pokoře.

Všechno co dělám, dělám pro radost – pro co asi jiného ? S radostí se vám snažím ty věci i tady předkládat, aby jste i vy mohli vidět, že jsou i jiné hodnoty pro které stojí za to žít. Že se i s hendikepem či lépe řečeno limitem, at už věkovým, nebo časovým, fyzickým dá udržet otevřená mysl a radost z maličkostí, z minoritních úspěchů, z cesty životem. Já opravdu mám tak bohatý život a skvělý přátele, že jediné, a opravdu mi prosím věřte – JEDINÉ – proč články a videa o svém životě tady publikuji – je chuť ukázat cestu, cestu životem.

Cokoliv ostatního mě není hodno, (a je mi líto pokud mi nevěříte) a přál bych si, aby jste to tak brali. Vaše mě podsouvané tendence, proč publikuju to a ono, bych tímto rád utnul. Občas mě nepřejícnost lidí opravdu překvapuje. Ale i posiluje. Dělá mi mysl silnější. Leč za určitou cenu, kdy se musím z nirvány skvělosti mých přátel, vrátit zpět v realitu malosti "skutečného" života.

Takže jen na závěr – moc prosím můj hateclub, nebo v horším případě hateclub celých těchto stránek : "když vás má osoba nebo témata zde rozčilují, prosím nechoďte sem. Vždyť i vám bude líp, ne ? Pokud jste si přečetli, co jsem tu napsal, a pochopili a uvěřili, budu rád. Sem chodila a doufám že i dycky chodit bude jen komunita kamarádů a přátel. Děkuji že se vaše nenávist a nechuť zaměří odnynějška jinam."

————————————

Na závěr bych ještě jednou rád poděkoval všem, kteří dělají tyto stránky žijícími. Jen pro představu zde je seznam skoro všech lidí, co kdy na náš web přispěli článkem, nebo videem. Děkuji velice všem.

2OOklada, Andy, Barell, Brácha, Bubba, Camel, Chrochty, Cruzo, CZERT, DD, ELi ZLobr, El Kloko, Fanda, Filip Matš, Fousmen, Frenk, Heinas, JAndy, Junior, Karloss, KArtmen, Katarina Tothova, Klauzík, Kuba Nepraš, Kubajsz, Lenička, Los Tomanos, Manas Tomek, Márty Smolík, Maverick, Maverick82, Medvěd, Michal Maroši, Móra, Nikola, Petr Kuchař, Pol Bulva, Radek Broz, Raf Filip Šrail, Robyn Trnka, Supermef, Slaboch, Tiborski, Tomaass, Tura, Ueeeeee, Brynza, Cerw z Rakovníka, Dr.Zack, Drhi, Duchna, Erik Kimmel, FantoManas, Hýbňoš, Ice, Jan Trnka, Jouda, KAmil Tatarkovič, KEli, Kumi, Luck ass, Lumír Slabý, Máára z Klánovic, Nela Janovská, No gravity Gang, Ovce, Prochajda, ROss, Schwedskej, Shamman, Skautík, Svaz Motocrosu, VTCH a mnoho dalších.

Zcela zradma, od výroby po tisk, zcela jen z nadšení pro sport a cikánskej životní styl a jen a jen pro komunitu lidí, co stejně smýšlejí. 

Hezký zbytek roku 2O1O a v příštím roce se opět potkáme. Kdekoliv, při čemkoliv.

Užijte každej den, jako by byl ten poslední.

-Čárys, 720 boss-

 mch.jpg

21 komentářů pod “Sezóna 2010 se 720”

  1. Páník

    Slušnej výcuc a slušnej rok…to u me by to bylo na dva radky s horkoslanym zaverem:(

    Tak si prejme, aby to bylo pristi rok jeste lepšejší;)

  2. cartman

    Boží, je to pěkný si počíst co se celý rok dělo :)

  3. Maara z Klaanova

    Tomu řikám naplno prožitej rok. Parádní byl! Každopádně velká výzva na 2011. Bude lepší? Postačí dyž ho všichni přežijem ve zdraví. Uživejte života:) Hezkej novej rok všem. Maara

  4. ddd - andy

    To byl rok! Je fakt, že až takhle si člověk uvědomí, kolik toho prožil..
    Děkujeme ti Martine, že nás taháš sebou a vymýšlíš pro nás zábavu! :)

  5. Ovar

    No hodne se toho stihlo! Prijde mi ze kazdy rok je toho cim dal vic…

  6. Čárys

    4: Ovar : Je, je toho každej rok víc. Kam se to řítíme, draku ? :)
    4: ddd – andy : Nejvíc nejzlejší kamarád. Dycky jsem byl a dycky budu. Ten co vás tahá od žen, dětí, láká, vyběluje, narušuje, navrhuje, tvoří, prudí, nedá odpočinout. A budu i příští rko, děste se !

  7. Pavel Janda

    Pěknej souhrn,díky za web a Monínec!!!Baví mně to pořád,v mozille jsi na čtvrtým řádku,tak jsem tu asi často :-)
    Nad tebou jsou Red Tube XXX :-) Tak ať vám to všem jezdí a pohodu….Jo nějaký novinky o novým RB?Zdarec.

  8. DD

    neni zac :-D

  9. Tiborski

    Tak snad Ti ta neúnavná webová frekvence vydrží i šestý rok Čárysi! Díky za dobrou práci.

  10. Čárys

    Na XXX stále nemám :) Jsem poctěn !
    A o novým RB zatím nic, zatím je klid po pěšině. Jen co vyzjistím něco víc, než jen stále aktuální stanovisko – březen – tak napíšu…

    4: DD: Ne ty ne :-)

  11. LT

    Maara:určitě bude, stačí věřit a trošku se snažit ;)
    Čárys: Řeknu ti to jako při každým našem telefonu. V pohodě, není zač.
    V příštím roce ahoj.

  12. Ross

    jo jo i já vidím tento rok, za rok který sice už končí, ale pro mě osobně to byl zatím ten NEJ rok co jsem zažil a to jen a jen DÍKY VÁM !!!! přátelé, kamarádi…..

    DĚKUJI….

    A do nového roku….. všem jen to nej a doufám, že se budeme vídat na vícero akcích…..

  13. Radek / etbikez.com

    Nejhorší (nejlepší???) je, že každej rok si člověk řekne, že příště toho chce JEŠTĚ VÍC. Super je, že to zatim stále vychází. Takže ať to vychází takhle i vám všem.

    BTW: Píšu méně článků značně nepravidelně hlavně proto, abych teď nemusel dělat tolik odkaz do shrnutí, jako ty:o)

  14. shamann

    tak ať to stejně nebo při nejlepší ještě líp šlape i příští rok ;) je fajn, že existujou takový stránky, jako 720 a lidi okolo! Jo a cikánskýmu životu fandím :D

  15. spyke

    pěknej sumář :-) jen tak dál :-) žít se musí umět naplno a to ty umíš! :-) tak ať ti dál vše vychází dle tvých představ :-)

  16. Čárys

    4: Radek : TO naprosto chápu, hehe :) Já to dělal asi 4 hodiny. Co bych pro vás neudělal. Jeste že v adminu fungují ty výpisy po měsících…

    4: all : děkuji ! PS : Kdyby jste se divili, proč ted nevychází články a proč vám neodpovídám, tak už jsem na cestách – a už nebudu asi na netu. (ted obsazuju wi finu Petra Heiníka, zatím co on spinká a zítra už mažu do přírody…)

    A články začnou až v roce 2O11. JSem to prostě letos tímto přehledem ukončil. Užijte si silvestra a příští rok napísanou. A díky ještě jednou všem.

    Čárys, 2010.

  17. xup

    Nádherné zpracování, není nic lepšího než přijít ráno do kanclu s vidinou toho že celej den strávim zpětnym čtením článků ze 720.cz btw Šťastnej novej rok to all riders, bez crashů – ale ty stejně budou, tak ať nejsou vážný :))

  18. Rollins

    good job!!

  19. mazlik

    to teda točí proklatě nízko, to vypadá že škrt zádama vo ten odpal http://720.cz/wp-content/sezona-7.jpg

  20. koZa

    Ať se daří chlape!!!

  21. LíLa

    Bude zajímavý až se podobnej článek vydá třeba za 30 let :D A všichni ti dědečci a babičky budou pořád stejná adrenalinem ukojená prasata, budou chodit o postikrovanejch hůlách, ve skejtovejch hadrech, místo ukrajin budou jezdit pro rohlíky na celopérách a ani jejich děti nebudou zažívat takový zla jako oni! Držme plnej, přátelé! :))

Komentář: