3DH – Megareport z Meziboří + fotogalerie inside !!!

dsc_7789.JPGJe to tady, roztál sníh a první 3DHáčko se odehrálo opět v Mezáku. Co se událo a jaký to bylo vám napíšu po dlouhý době já, tomaass.

Nějak jsem tak vypozoroval, že mě většinou díky internetu nemaj moc rádi pořadatelé, komentátoři a různí takovýhle lidi, co dělají nějaký akce a nechápu proč, vždyť já jsem vždycky tak hodnej a nezapomenu připomenout, co lidem a mě vadilo, měli by mi za to spíš děkovat ne? :-D

To ale necháme na později. Já jsem se na tenhle závod těšil jak malej kluk, protože čím jsem starší, povinností je víc, času je míň, na kole se svezu, oproti dřív, z řídka a hlavně, hlavně jsem si konečně pořídil poprvé za život čistokrevně sjezdovací kolo a nějak tak zprovoznil tu mojí dodávku do stavu, že by měla někam dojet. Vůbec přípravy v celým našem turnovským spoke.cz týmu byly velkolepý, už v tejdnu se zajelo do Rohozce pro sponzorský píva a ač ve čtyřech, vyrazili jsme stejně dvěma dodávkama i se stanem, ať máme depíčko a jsme taky jednou pořádně závodní.

dsc_7698.JPG

V pátek to ráno nepřeháníme s nějakejma brzkejma odjezdama, Luďan dodělává ještě vnitřek dodávky, kterej v pátý verzi dostává novou lavici a otočnou sedačku a já si to zas jedu jen tak okolo 80ti, protože na pátej kvalt musím pošetřit nějaký ty peníze ještě.

Okolo 4 jsme na místě a je tu totálně plno, dole parkoviště plno, u nádrže plno, depíčko děláme nahoře na trávě, po mírnejch komplikacích s výrobou nájezdů stojíme i rovně. Vozit si svoje vlastní nájezdy je pro teplý, podle mě je to zajímavej kontest, kdo si líp vyrobí z podmínek každý lokace :)

Ukecávám kluky, abychom se šli svízt, protože oni už maj v rukách píva a že jsou líný a prej že to půjdem jen okouknout pěšky. Nevím, jestli je k něčemu dobrý popisovat trať, vždycky jsem to nějak tak dělal, jestli to někomu chybí, tak mi to napište, podle mě to stejně nikdo nečetl. Co se změnilo oproti loňsku vlastně taky ani nevím, protože si to nepamatuju, nahoře jsou prostě boule a zatáčky, pak jsou dvě velký boule a velká zatáčka a pak už jsou zase jen kameny a kořeny a jsi dole. Jak už jsem říkal, lidí je tu fakt dost, proto za dvě hodinky ježdění dáváme tak cca tři jízdy a poslední si to nějak tlačíme a někde koukáme, kde bychom to zítra nejlíp sjeli.

dsc_7735.JPG

Na co jsem se těšil nejvíc s koupí dodávky byla ta pohodička, kdy si zajezdím, žena zatím udělá večeři, rozloží spaní a já přijdu, poležím si s pívkem v dodávce a bude to pohoda. Samozřejmě mi to zase musel někdo překazit. I přes varování pár nespokojených lidí s dodacíma lhůtama koloshop.cz jsem byl poprvé nevěrnej Liborovi ze spoke (nový jméno bikestuffu) objednal si u nich  sedlo a i přes to, že mi přišel mejl o tom, jak je všechno odesláno, se nestalo nic, balík jim leží zabalenej na krámu a já mám spicha se slečnou z koloshopu, která mi to předá osobně v Litvínově. Takže vymotat se z louky, kde už si každej rozložil depo, najít koloshopslečnu kdesi v Litvínově, zaparkovat zpátky, hell. Děkuji za předání, koloshop.cz never more, kamarádi mě varovali.

Okolo nás se zatím nahromadilo známých lidí, přijel dokonce Klauz, když už má doma tu stinkynu a má to kousek, Kotleta, Turbo, MT vyjel z Prahy stejně jako Láďa, ale když jsi pornostar všechno trvá dýl, držíme mu místo. Kousek pod náma kempuje zelenoružovák, vedle kluci z Liberce, nad náma Íček, posedět k nám přichází Kubajsz, no je tu každej na koho si vzpomeneš, prostě tu chuť konečně někam vyrazit mělo hodně lidí.

 dsc_7791.JPG

Dole jedou kytary, my dojídáme maso, prošvihnutí magma hotelu mě mrzí, ale na místě už probíhá exibice v podání Růžováka a Zeleňáka, budou teď vystupovat jako nesmrtelný duo zřejmě všude, odvoz sanitkou z vyhlášení 3DH ani jednoho nijak nepoznamenal, jsou moc. Vlastně jsem teď pochopil, že je in říkat strop, jsou strop, oni jsou ale tak strop nějakýho mrakodrapu, vítězové párty a druhej den jedny z nejlepších na kole, to je na mým žebříčku nejvejš. Probíhaj nějaký panáky, píva, který tady mají zelený, měchy padá ze stolu, buba padá z měchyho, doktor šije bubu, buba má sešitou hlavu. Já jsem naprosto spokojenej, že je to konečně tady, závody, píva, známý lidi, teplo, kemp, ach, ze zkušeností poznám, kdy by druhej den už nešlo jezdit, tak dáváme zelený pívo a jdeme spát.

Ráno se neflákáme a jdem hned na první lano, závoduchtivci se s tím taky neflákaj a jdou si na dvě hoďky postát do fronty na registraci. Když po dvou hodinách přijdou jezdit a fronta na vlek je až k lesu, vzdáváme to. Na registraci zjišťujem, že lidí je tu okolo 300 slovy TŘISTA, to jde! Fronta byla kvůli vyplňování papírů a týpek u kompu jel, jak nejrychlejc uměl, kdo má podepsáno, už příště nemusí, takže se koukejte zaregistrovat přes net.

Dáváme oběd a čekáme, kdy přijde měřák, protože u 3DH člověk nikdy neví, při kombu EM RUDÉNKO (ano je tu) a 3DH už neví ani člověk, ani pes, ani nikdo. Dozvíš se třeba, že člověk co jde po stráni, nenese kosu, ale je to poma, že nějakej jeho kámoš oslavil 50 a on mu složil báseň, od kdy do kdy se vyráběla škoda 1203, ale kdy doprdele kdo jede a od jakýho se jede čísla, nevíš nebo to splyne v miliónu keců za vteřinu. Za hlášku „horská službááá, horská službááá, máme tu jedno vyhozený rameno a pokračujem soutěží, kdo dohodí ramenem dál“ bych Ti fakt už dal dělo, protože ten týpek, co stál vedle Tebe s rukou na kaši to udělat nemohl. Nepřijde mi to vtipný, nemám Tě rád, postrádám smysl týhle osoby, komentátor by měl podávat důležitý informace, pomáhat lidem a nakonec pak bavit lidi, né lidi srát, dělat debilní fóry a místo informací o závodě mlejt o sobě a škodě 1203. Snad se Márvin zase na další 3DH navrátí.

dsc_7789.JPG

Podle polohy slunce, rychlosti větru a chuti k tomu svízt se, ať máme jet či ne, vyrazili jsme nahoru. No a jaký to štěstí, úplně zmatenej týpek u startu se ptá, jestli se má jet od nejvyššího nebo nejnižšího čísla, tak mu jasně jako majitel čísla 281 radím, že od nejvyššího a jdu se připravit na start. Odjede deset lidí a jdu nahoru, sednu si a povídám: „kdy pojedu“, týpek že mi řekne, ok, najednou se ozve: „jedeš!“, tak si rychle nandám brejle a ptám: „se jedu?“, „jo dělej“, rozjedu se a týpek: „néééé nejezdi“, zastavím a týpek „no tak už jeď, už si zapnul časomíru“. Samozřejmě, že jsem se měl zastavit, nandat si tam kolo zpátky, říct mu, že jsem sem jel 160 kiláků a zaplatil si, aby mi tu třikrát změřili, jak si tenhle krcálek splužim pomalu a že jedu znova. Ale protože jsem se tak hrozně těšil, že se můžu svízt, vyrazil jsem prostě i tak, v hlavě se mě to honilo celou dobu a kromě jednoho výjezdu mimo skok jsem zajel i jedinou jakž takž ideální měřenou jízdu, čas = 1:40 – vykecávání s týpkem – start z pod rampy + energie z nasranosti na týpka. Na startu má problémy dost dalších lidí, třeba takovej Luďan byl loni první jo, takže má vyjetý číslo, dostává na registraci číslo 101, Kubajsz byl loni třetí, dostává číslo 3. Tak se Luďan jde zeptat a týpek mu říká, jo pojedeš poslední, ok počítáš s tím, jdeš se koukat, no a samozřejmě, že ho volá v půlce lidí na start. O tom že Tom Svoboda nebyl ve výsledcích, ani když se tam po kvaldě zapsal asi zas jindy, možná bych tomu nedělal takovou reklamu, když se 300 lidí nezvládne no.

 dsc_7775.JPG

Po měřáku jsme šli okouknout, jak lidi jedou. Vezmu to tak nějak, jak mě napadne, první co, kategorie jednokolek, blázni, maj to hrozně v ruce, exibici jsem neviděl, ale prej byla taky dost. Jen si nemůžu pomoct, ale prostě sjel bych si tu trať radši na kole, přijde mi to dost nekomfortní, ale bejt zase pankáč, co se chce vyčlenit ze společnosti, rozrůstajícího trendu bikování, proč ne. Dál jsem viděl ženský, bylo jich tu hrozně moc, nikdy nebylo tolik ženskejch na 3DH, asi 12 holek nebo tak nějak. Jo a Kačena kdesi za půlkou, tak holky i docela jedou zřejmě. Nic víc jsem neviděl, mezi měřákem jsem si šel zajezdit a bylo to hrozně, ale hrozně rozbitý, 300 lidí ve zdejších poměrech hodně hoby s permanentně zabrzděnou zadní brzdou udělá svoje..

 dsc_7803.JPG

První jízdu už si dávám pozor, kdy mám startovat, předemnou týpek odstartuje špatně, protože mongol na startu ho zase nějak blbě pustil nebo co, takže já musím čekat, až on dojede dolů celou trať, jemu se to vůbec nepočítá, no ty vole, co je tohle za systém. Říkám týpkoj teda: „Prosím tě, jasně mi řekni dopředu, že budu startovat“. Pro jistotu se každý 20 ti vteřinový odpočítávání zeptám, jestli to není to moje, docela ho s tím seru asi. Tak čekám, neptám se a co myslíš? Řekne mi, deset sekund před startem, že mám jet? Je to pekelník.

První jízda, teda rozbito, nevím kde jsem, nebaví mě to, neustálý čekání, moc lidí, všechno, jedu naprd. Potom jdu kokouknout aspoň na ostatní, některý to držej zle, Luďan na ninje jede nejvíc, snaží se jet čistě, ale je to tu prostě na sjezďáka. Poslední desítka, Kaštan, Filip Hlaváček, Studna moc, neuvěřitelný na to koukat nebo mlok, ten to taky drží hrozně. Kuba Šosvol jede na Kubu Šosvola dost čistě, baví mě to. Juniory jsem chtěl vidět, ale díky dementoj za mikrofonem jsme nevěděli kdy jedou.

 dsc_7711.JPG

V druhý jízdě se nahoře rozstřeluje zle, kdosi na pevňáku, závod stop, v lese začíná bejt tma, jezdíme si, kam nás pustěj, definitivně rozhodujem, že si to jdem aspoň jednou sjet a jedem dom a v tom se závod zase pouští, kdo přijde, ten jede, tak tomu dáme aspoň šanci. Něvěřím, že bych ve tmě a v natolik rozbitý trati zrychlil, tak si jedu pohodu, do cíle zašlapu, hlavně ať nepadnu. Pak jdu zafandit, lidi předváděj hrozný kreace, třeba dole na skoku, přes kterej trčí větev, ale asi jsme v patnácti jezdili taky takovej styl, blbý je, že oni jsou dospělý, maj kola co hrozně rychle jedou a tratě o dost víc z kopce, ale asi i dobrý pojistky.

Vyhlášení, předání cen, rudénko nemůže mluvit, koncert, odjezd, 4 hodinky domů pohoda. Já jedu s jasnou vizí, přespat nahoře na Ještědu, ráno dát snídani, výhledy a sjet si to na kole dolů, což se mi daří.

Co dodat na závěr, je škoda že to klukům kazej takový zbytečný chyby jako zvadlej startér nebo debilní komentátor, já bych chtěl určitě poděkovat Šroubkoj a spol., že máme kam jezdit na závody a že se něco děje, protože ať tak nebo tak, já jsem si to užil.

No a je to za náma, byl to spíš zas deník z cest než report, ale tak nějak jsem to chtěl napsat a příště už se snad budu víc věnovat tý trati a závodům a tak. Čárys čeká, až mu to pošlu, tak posílám a jdu se vrátit zpátky do školněpracovní reality.

-tomaass-

P.S.: Kájovi tam ukradli z pátka na sobotu kolo, víc infa je tady, koukejte kolem sebe FRantišek se neztratí.

 dsc_7833.JPG

DSC_7693.JPG DSC_7694.JPG DSC_7695.JPG
DSC_7697.JPG DSC_7698.JPG DSC_7699.JPG
DSC_7701.JPG DSC_7702.JPG DSC_7704.JPG
DSC_7706.JPG DSC_7708.JPG DSC_7711.JPG
DSC_7712.JPG DSC_7716.JPG DSC_7718.JPG
DSC_7719.JPG DSC_7720.JPG DSC_7727.JPG
DSC_7728.JPG DSC_7731.JPG DSC_7735.JPG
DSC_7739.JPG DSC_7740.JPG DSC_7741.JPG
DSC_7742.JPG DSC_7745.JPG DSC_7754.JPG
DSC_7756.JPG DSC_7758.JPG DSC_7760.JPG
DSC_7764.JPG DSC_7767.JPG DSC_7773.JPG
DSC_7775.JPG DSC_7776.JPG DSC_7780.JPG
DSC_7781.JPG DSC_7785.JPG DSC_7786.JPG
DSC_7789.JPG DSC_7791.JPG DSC_7792.JPG
DSC_7793.JPG DSC_7796.JPG DSC_7797.JPG
DSC_7800.JPG DSC_7802.JPG DSC_7803.JPG
DSC_7807.JPG DSC_7813.JPG DSC_7814.JPG
DSC_7829.JPG DSC_7830.JPG DSC_7833.JPG
DSC_7835.JPG DSC_7836.JPG DSC_7837.JPG
DSC_7838.JPG DSC_7840.JPG DSC_7841.JPG
DSC_7842.JPG DSC_7845.JPG  

37 komentářů pod “3DH – Megareport z Meziboří + fotogalerie inside !!!”

  1. Čárys

    Děkuji Tomaassoj a samozřejmě i za fotky !
    Report je výživnej, závody se evidentně povedly i přes to, že na tento víkend bylo akcí jak nasráno.

    Prosím jen za strpení s fotogalerií, která vyjde až zítra – jsem stále na cestách nejede mi ftp.

    Děkuji velice za rychlý a všeobsažný report, Tomaassoj. A zítra ve 12h galerka. Stay tuned, bros !

  2. alshy

    výbornej report:) a závody se vážně povedly..bylo nás 12 ženskejch na trati:)

  3. Jr.

    proti 3DH neřikam ani popel…
    nicméně 300 lidí, přepravní kapacita jedný pomy a trať o velikosti Mezáku :/ …mě už to asi nějak nebaví, nebo nevim…jak nejsou ambice, tak mě závody lákaj čim dál tim méně…

  4. Íček

    To Tomass: Ty vole byl jsi to ty! Jedu na lanovce nahoru a vidím na špagetě žlutýho commencala, helma povědomá, ve frontě jsem tě ale neviděl a už vím proč.

  5. The Skreth

    Tomaass: Nic ve zlym, ale ty tvoje starty nebudou chyba jenom startéra. Každej soudnej si zjistí čísla, která startujou před ním a může celkem slušně odhadovat, kdy přijde řada na něj. Navíc na startu startér vždy četl 3 – 4 čísla dopředu, aby se lidi mohli připravit. Já většinou stojím připravenej v helmě s brýlema na řidítkách, když mám před sebou ještě tak sedm lidí a problém jsem neměl. Plus si představ, jak by mu muselo mrdat v hlavě, kdyby se ho byť jen polovina mamlasů chodila ptát “Už jsem na řadě?”. Se nedivím, že toho měl na konci dost.

    Závod celkem all-right. Škoda jen, těch časových nepřesností, s takovým počtem lidí, by to opravdu chtělo trochu vyprecizovat časoměřičské/registrační zázemí. A lidi by tomu mohli pomoct tím, že přihlášky budou vyplňovat čitelně, a ne jako dobytci, po kterých je nemožný to luštit. Případně mít on-line registraci a v místě závodu jen podpisový arch, pokud jim opravdu jde hlavně o ten podpis.
    Taky jsem moc nepochopil rozřazení v nižších kategoriích, kdy se vedle klučíků na pevňácích, co z toho sotva došlápli na zem, proháněli docela rychlý týpci na celopérech.
    Ty zmatky jsou škoda, protože tomu celkově dost ubírají na prestiži (viz random starty v druhém kole). Tohle chce pevnou ruku na straně organizátorů a trochu disciplíny na straně jezdců.

    PS: Za sebe jsem rád, že jsem měl možnost otestovat svoje nedostatky po roční pauze. Šutro-kořeno-skok do bordelu vyškolil i mě, tedy spíš zatáčka před ním (a to jsem si zrovna tejden před tím ukončil pojistku) :-D

    A hlavně, co je důležité říct, Koule zas vyškolil úplně všechny a narostly mu hrozný pracky (měl by jezdit s chlapama!) ;-)

  6. marwin

    suprovej report, přečetl sem ho s chutí celej a udělal sem si z něj představu co se dělo. Pevně doufám že se letošní sézona neobejde bezemně, ačkoliv sem se nedostavil oproti svejm slibům na závěrečnou 3dh party, za což se dodatečně omlouvám. Nicméně pokud organizátoři budou chtít, sem natěšenej na letošní spíkrování, zima byla dlouhá a nezáživná )) Jo a Tomasss, děkuji pěkně za promo, už tradičně :))

  7. jendas84

    jak to tak čtu, o nic jsem nepřišel, pruběh jak loni. nejlepší zažitek jsem měl při druhém ročníku. vše klapalo podle harmonogramu, lidí akorát, poma stíhala, na startu klid a jistota kdy kdo pojede. další ročníky už byla bída. už to není lokální akce, ale podle počtu startujících bych řek, že pořádně našlápnutej českej pohár v DH a na ten už to chce jiný zázemí.

  8. tomaass

    The Skreth: oba dva příběhy se odehrávali už na startovní rampě vole :-D

  9. coolo

    4The Skret: cemu by pomohlo, kdyby KolueCZ jezdil s chlapama? Ja myslim, ze nicemu, stejne by byl prvni:D:D

  10. Henďa

    2 The Skreth: naprostý souhlas s tím, že problém není ani tak v člověku co startuje, ale v osobě která sepsala report :-) krom kluků z kategorie “kadeti” u kterých se to dá očekávat, měl problém se starty asi jen Tomaass :-). Opravdu je těžké každému z těch 300 lidí zvlášť vysvětlovat, že teď už je na ředě aby si dal na hlavu helmu nasadil brýle a postavil se s kolem na start a pak mu ještě zvlášť odpočítat jeho start. (Pro Tomaasse: dvacetivteřinové odpočítávaní je v podstatě jen orientační aby to mělo nějaký řád a rytmus, ať vyjedeš kdy vyjedeš tak důležitý je okamžik kdy protneš startovní fotobuňku, takže když si nejsi něčím jistý můžeš v klidu nechat proběhnout další 20 vteřinový cyklus a jet až pak)

    Co se týká časového harmonogramu tak ten my jsme dodržovali dle plánu. Problém nastal v tom, že přijelo 287 závodníků což nikdo nepředpokládal a při tom počtu lidí to již více uspíšit nešlo i bez jakékoliv zastávky je to takřka 5 hidin neustálého startování. Fronta na prezentaci se tvořila a byla opravdu veliká, ale důvodů bylo více. Lidi tam nemuseli stát ve frontě, ale mohli si jít nejprve jezdit a postupně se tam vystřídat, jako to někteří udělali, co vím a šlo to. Druhý problém byl v tom že i přes to že byla spuštěna on-line prezentace tak pouze třetina lidí toho využila a pak je samozřejmě problém závodníky zadávat do systému navíc, když ten jejich vyplněný papír nejde přečíst jak sám píšeš.

    Nevím, kde byl problém s rozřazením do kategorií?! Kdo je junior může jet klidně kategorii HT, ale pojede se staršími kluky, pokud pojede na HT v juniorech musí zase počítat s tím, že tam budou kluci na fullech. Je jasné, že kluk co mu je 15 je na tom jinak než kluk co mu je 18 takhle to všude stejné a těžko nějak řešitelné.

    Random start ve druhém kole nastal až po znovuspuštění závodu po pádu a ošklívém zranění jednoho závodníka, přejeme brzké uzdravení. Byla to neočekávaná a těžko předvídatelná věc, závod jsme rušit nechteli a byla to pak jediná šance jak to doodjet.

    Tímto bych chtěl poděkovat všem závodníků z účast na prvním závodě 3DH Cupu a doufám, že se jim závod líbil i pře některé nastalé komplikace. Velké díky patří také místním za obrovskou pomoc a skvělou přáci!!!

    Těšíme se na Vás na dalším závodě v Rokytnici.
    Henďa a 3DH Team

  11. Maverick

    od jisté doby razím heslo na 3DHcupu nemusíš být nejrychlejší aby jsi vyhrál:)

  12. Jr.

    Dick: pamatuju si na Rokytnici, kde týpek, kterýho si předjel, měl lepší čas než ty :D

  13. čelkis

    Jinak musim pochválit výborné koláčky dole v hospě. :))

  14. Pavel Tion

    Tak pánové: Trať parádní a myslím že z toho svahu se už víc vydojit nedalo! Počasí delikátní a já jsem si zajezdil skvěle!! Škoda že jsem odjel jen měřák, protože první vostrá jízda pro mě skončila po první zatáčce kdy jsem si odšlápl na kámen a kotník řekl: na to ti pěkně seru! Vono po hodině čekání je člověk i přez snahu se trochu rozhejbat před startem…. no bylo tam cítit trochu to pičo. Nicméně k organizaci: spoustu borců mělo start uplně na háku a vono stát na staru celej den a řvát do toho chumlu 900 čísel je výkon. Takže kdyby si každej trochu hlídal kdy jede a včas si nasadil helmu a brejle tak to mohlo vypadat malinko jinak. Jsem zvědavej zda někde objevím taky Fotku mého 300mm stroje :-)

  15. The Skreth

    Tomaass: Jestli se ty příběhy odehrávaly už na rampě, tím divnější mi přijde tvoje zaspávání ;-) Navíc o tom, že oba se odehrávaly už na rampě pochybuju, když minimálně v druhém ses údajně pořád ptal, jestli tohle 20vteřinové odpočítávání je to tvoje. Ale nevadí, husto-pekelný hlášky jsou v reportu důležitější než zdravý rozum. ;-)

    Henďa: Registrace je problém no. Ještě, že jí stačí dělat jen na začátku sezóny, jestli jsem to pochopil správně. Co se počtu týče závodníku týče. Početní omezení by asi nebylo široce akceptovatelným řešením, že? Minimálně bych ale zrušil ty jednokolky. Nevím, jak se to líbilo divákům, ale závodní prostředek to moc není. Jen další zdržení a zkomplikování. Klidně ať dělají exhibice v průběhu dne.
    S těmi kadety a juniory mi to bylo jasný. Akorát byl zajímavý pohled na to, jak odlišné výkonostní skupiny se sešly v jedné kategorii :-)
    O pátu kluka na pevňáku v druhém kole jsem taky věděl už na startu. Stejně si ale myslím, že pořadí mělo být zachováno, ale to je spíš i otázka disciplíny závodníků. Je pravda, že v šest večer už není valná. Co takhle přesunout měřený tréninka na dopoledne? Pořadí by bylo víceméně volné, prostě jen aby si člověk trať projel v nějakém svém tempu a seřadilo se to podle toho, aby se lidi moc nedojížděli v závodních jízdách. Při 280 lidech a velkorysých pauzách mezi jízdami to celé trvá 6 hodin. Začátek v 11:00 a kolem páté (maximálně šesté, když se někdo ošklivě vykrešuje) dojíždí do cíle nejrychlejší a nejlepší rider (ze skupiny full-suspension).

    A proto, coolo, by měl Koule jezdit chlapy, aby na závěr jeli opravdu ti nejrychlější a nejlepší. Trochu show přeci ;-) Ale tohle berte jako mojí nadsázku. Je mi jasný, že míchat věkové skupiny není proveditelné.

  16. hasič

    Každý rok a každý závod znovu a znovu obivuju nadšení s jakým do toho Heňdo, Šroubku a spol jdete.
    jen pár tipů na zrychlení. Registraci začít už v pátek+podpisový arch pro online registrované( seznam vyjetý například k pá ve 12:00)
    Pak by se dal měřák šoupnout na 11:00, případně 11:30 a to už by podle mě stačilo.
    Jinak chyby jsem taky viděl, ale při pořádání takovéhle akce, jsou v podstatě tak bezvýznamné, že nemá vůbec smysl se o nich dál bavit.

  17. krišák

    2 The Skreth: Jednokolky byly jen na Meziboří, jako zpestření startovního pole a chápu, že i to málo posunulo čas dál, ale s časem 2:40 se nemusí hambiť ani mezi bajky :-)) Tuhle účast jsme nečekali ani omylem a podle trendu let minulých byl nastaven časový harmonogram. V pátek v 16.00 bylo online registrováno 158 lidí. V loni jsme měli 220 účastníků při stejném zahajovacím závodu. Číslo 287, myslím nejen nás, překvapilo.

  18. krišák

    Za Meziboří freerideklan crew Vám všem chci poděkovat.

  19. p.e.t.r.

    Zdravím všechny, hlavně pořadatele a chtěl bych říct, že ač jsem již starší a možná i někdy nerudný “dědkomaster”, tak jsem v sobotu neměl žádný výrazný problém. Samozřejmě lidí bylo moc, ale řešilo se to, jedině snad opravdu ukorigovat spíkra aby v jedné větě neřekl dvakrát jiné pořadí startu, ale celkem se zdá, že nakonec odjeli ten svůj závod všichni. Trochu lépe harmonizovat on-line přihlášení je asi jediná věc. Myslím, že s přihlédnutím na možnosti trati, areálu jako takového a aktuální situace tak to byl celkem nadlidský úkol a dopadl dobře. P.

  20. Henďa

    2 The Skreth: jednou za sezonu stačí vyplnit a podepsat papír, pro nás je důležitý ten podpis což je jistě pochopitelné. On-line registrace je proto, aby na prezentaci nemuseli vše vypisovat ručně a luštit ty nečitelné údaje což nejvíce protahuje prezentaci. Na dlaších závodech pak bude stačit přijít říct jsem opravdu tu, vzít si číslo a zaplatit startovné.
    Co se týče vlastního závodu potažmo začátku měřené jízdy tak posunout to na 11 hodinu nechceme z důvodu toho aby si zase lidi měli možnost zajizdit, hlavně od toho tu jsou. Věříme, že na dalších závodech to s počtem závodníku nebude tak hrozné a vše se bude zvládat v pohodě. Pro příští rok si na první závod vezmeme ponaučení a něco s tím jistě udělaáme.

  21. Henďa

    2 hasič: díky moc…jsme moc vděční za takovéto příspěvky!
    K posunutí měřáku jsem reagoval pro “The Skreth” šlo by to ale chcem zachovat to aby to bylo o ježdění a možnosti tréningu což prostě při jednodenním závodě je složité! S páteční registrací je to taky složité z důvodu toho, že si ji dělá časomíra a ta jezdí na závody v den závodu a jistě chápeš ten problém. Pokusíme se s tím něco udělat a hlavně uvidíme co a jak bude na dalším závodě!

  22. Maara z Klaanova

    to DRZHOR: pokud si byl skutečně střízlivej tak si měl jet na krevní zkoušku. Řidičák by ti zustal a nemusel bys tu ted brečet:) stačí znát svá práva:)

  23. Mára

    Plně souhlasim s kritikou na Rudénka. A věř mi, že jsi nebyl sám kdo měl chuť mu tu bombu dát, když jsem okolo něj procházel s ramenem venku. Na druhou stranu sem se smál sám sobě, protože sem si to rameno vyhodil, když sem se držel kola a kejchnul si z těch pampelišek při čekání na vlek..

  24. Dáňa

    Mám taky jednu připomínku, ale týkající se spíš zmiňovaný disciplíny jezdců. Docela mě zarazilo, když při 20-ti vteřinovejch rozestupech mezi jezdci se nějací magoři snažili na trati vměstnat mezi závodící bikery a dávat si mezi nima svoje tréninkové jízdy. V době závodu je trať přece uzavřená a nikdo navíc tam nemá co dělat. Já kdybych na trati slyšel za sebou nějakýho střelce, pokusil bych se mu uhnout na stranu a určitě bych nečekal, že je to nějakej magor co přijel na závody v 11hod a teď se trénink snaží narychlo dohnat. Navrhoval bych pro tyhle případy diskvalifikaci hříšníků, aby si to každej pořádně rozmyslel.

  25. Honza

    Sice jsem neskončil na nějakém úžasném místě(jsem už 2 roky začátečník),ale kluci-ta trať,atmosféra,diváci..prostě na 4!:) .Nejlepší pojezd!!!:) Jinak Em-Rudénko mi nějakou dobu pil krev těma jeho kecama..

  26. profesorikebara

    Já si tedy nemůžu pomoct ale já se Fukyho (Em Rudenko) hláškama vždycky úžasně pobavím – prostě to neni utaženej Mejdloš z poháru a perlí jednou hláškou za druhou a to se cení. tedy alespoň tady u nás na severu

  27. KUbajsz

    hele ty jo, po dlouhý době sem napíšu koment a on mi ho někdo smaže! No to jsou věci :) Podruhý se mi to psát ale nechce, můj názor na věc je u mě ( http://www.kubajsz.com/?p=802 ). Ale tak i tak, Em Rudenko je bůh!

  28. Beny

    Souhlasím s Daňou. To že někdo jezdí svěťák ve 4X neznamená že si na “blbém” 3DH Cupu bude dělat co chce!!! A nejenom on, ale i ostatní podobně hřešící! Pravidla platí i tady v ČR, ve sjezdu a pro každého stejně.

  29. info

    cituji pravy sloupek:
    9. 5. 11: výpadky webu
    ahoj všichni, web se přesouvá na novej server, omluvte prosím kdyžtak chvilkové výpadky…
    Čárys

  30. MP

    Dáňa a Beny: S tím souhlasím a vím o kom mluvíte. A když má být dotyčný na startu, tak není…

    Jinak můj návrh, již jsem psal ale zmizel:
    Sobota – trénink + kvalda odpoledne
    Neděle – trénink + 2x změřit

  31. coolo

    kdyz to tak procitam, tak me napada ,,nechcete misto toho kritizovani a radeni, radeji usporadat vlastni serii sjezdovych zavodu?,, …. byl bych na to nesmirne zvedavej ….. nereste, budte radi, ze pro nas kluci to 3dh delaj a hlavne jezdete!!!

    osobne si myslim, ze to (3DH cup) kluci delaj jak nejlip umej, za coz maj muj velkej obdiv:)

  32. Jr.

    MP: platí se časomíra…tohle by znamenalo zaplatit časomíru a všechny lidi na dva dny…jsi ochoten platit dvojnásobné startovné?

  33. Čárys

    4 : jr : Velmi dobře ty. Stručně, k jádru věci.

  34. coolo

    4Jr: presne tak:D

  35. Jr.

    Hlavně v dobrym ;) …nejsou to útoky, jen konstatování…
    co se 3DH týče, kluky obdivuju za tu snahu a chuť jít do toho stále a stále… Bohužel tohle bylo prostě jak nad kapacitu pořadatelů (zaregistrovat 300 lidí v rozumnym čase s omezenym počtem lidí není možné), tak nad kapacitu Meziboří (pomalej vlek, co bere lidi po jednom). Paradoxní je, že množství lidí, který by mělo závodům na prestiži přidávat, zde bohužel spíš škodí.

  36. Luck-ass

    Jak už bylo psáno takovýhle počet nikdo nečekal. Jinak s tím dvoudenním závodem je to těžký. Když pomineme tu časomíru která by tam musela být dva dny. Tak je i problém v tom že spousta lidí to uvítá že to je dvoudenní ale spousta lidí zase kvůli tomu nepřijede, že jsou zvyklí jezdit jednodenní závody. Nikdy se nedá zavděčit všem. Každopádně uvidíme v Rokytce kolik vás dorazí, tam už ta kapacita na lano je lepší… Za 3DH Luck-ass

  37. MP

    Jr. Ach tak, chápu… to mi nedošlo.
    Nebo udělat jen on-line registraci pro maximum 200 lidí, kdo stihne stihne, kdo ne nejede :o))) Vím, blbej nápad :o)

Komentář: