leogang – 720 roadtrip 2011

dsc04856.JPGTak Frencie skončila v reportu předcházejícím, a nyní vám tu nasolím co se dělo dále. Vevnitř je pokračování našeho monstrozního tripu přejezdem do Rakouska – leogangem a více akcemi…

Takže v pátek proběhla rozlučková párty s PH a zuz na penzionku v Morzine, za zvuků Harley davidson motorkářskýho srazu, se vším co k tomu patří, a pak už po posledním přespání a dotankování paliva vyrážíme na 690 km dlouhou cestu do Leogangu. Je to jeden z největších přejezdů a my se dohodli, že si ho dáme celej, aby s náma v neděli mohl zajezdit ještě Bob. V pondělí musí do Práce.

Přejezd je v pohodce. Nasazuju opět mód visení za dodávkama a jedu tak fakt úspornou jízdu, až nechápu nic. V půlce nějak zastavujeme na benzínce a ztrácíme rosse, a zbytek cesty už jedu nalepenej za Bobem cca 4 metry, pořád tak 12O km a po příjezdu do Leogangu mi to ukazuje 6,4 litru na 1OO km. S dodávkou, ty kráso ! Bob jede, i když jel první, ještě o něco méně, ale on nemá T5 a tak není divu.

Leogang. Hned po příjezdu na parking, je asi 2Oh, nacházíme děsnou bandu čechů. Je to hel, jsem prostě nalezlý po celý Evropě, prostě všude najdeš čecha, nemáš šanci. Jsou tu lidi z Krumlova, lidi z Moravy, lidi odevšad a pár skopčáků aby se neřeklo.

krasavci, jak jinak…

 dsc04839.JPG

A je nádherně.
V neděli si přivstáváme na 9tku a jdem vočíhnout ceny. Nám opět platí Gkarta a bob si jde koupit, 4 hodinovku. To je tu dle mejch zkušeností tak akorát, dýl to stejně neudržíš v pracce. Dole stojej opět monstrozní dirty, i když popravdě nejsou už uplně nereálný – některý z nich se poněkud zmenšily, hlavně první tři – jak říkám, není to nereálné ani pro dědka.
Na rozjetí volíme Hangmana. Je to náádhernej trail. Hlavně v tom, že prostě němci oprofi Frantíkům uměj udělat klopenku. Prostě je i na jejím konci stále klopená do kolma, takže se v ní můžeš opírat pořád a ne že to v půlce rovnáš a snažíš se dostat na vnějšek další – což je ve francii oblíbenej styl stavby. Tyhle klopky jsou navíc nerozbitý, takže prostě best. K tomu přidej pár skoků, teda víc než pár, a je z toho neskutečně zábavnej trail. Metelice, rychlost, klopky, skoky. Co víc si přát.

Snad že by celého Hangmana až ze shora ?

dsc04852.JPG

Okej ,v prospektu je psanej jako easy tril pro děti, tak ho jedem. Začátek teda pro děti rozhodně není, a viděl jsem tu pár rodinek v křeči a rodiné tragédii. Nicméně po cca 1km se člověk dostane do sekce klopenek, který jsou nově udělaný, krásně zakopaný do země, a prostě ti chutnaj tak, že nechceš jezdit už nic jiného. V půlce se opět napojíš na Hanumana, a dole nevíš, jestli jsi hrál playstation a nebo fakt seděl za řídítkama. Levá, pravá skok, levá pravá, skok…ach.

 dsc04854.JPG

No jedem samo i ten flájing gangsta, ale je dost přeschlej a v některých točkách to klouže a to fest. Není to teda uplně bez morálu to někde podržet. Nicméně se snažíme co to jde…
Takhle celej den. Dole je ještě skills centrum s lávkami a uzkejma bestiema, takže si s bobem něco zkoušíme a on je opravud zkušenej trialista – já dykcy před koncem spadnu :) Nicméně on nakonec spadne taky, jednu z posledních jízd na Flying háže na transferu transfer až moc a nepěkně si pochroumává palec na ruce. Končí. My raději taky. : )
Bob balí a odjíždí dom, a my jdeme ještě fotit. Díky Bobe za super společnost po celej trip ! A snad to nemaš zlomený…neřekl bych.

S ROssíkem děláme ještě nějaký fotky a pak už jen chill out u dodžů a dobrej vichr, věstící asi bouřku.

dsc04856.JPG

Ta nakonec přichází v noci, ale my nikam nechvátáme a tak stejně zůstaneme tady, s tím že ještě jeden den – zbývá nám naskákat celej Flying gengstr.

Druhej den jdem na kopec až kolem 11h, je to mokrý a je to DOBŘE protože v leogangu to na freeridovce dycky drží líp na moku. A taky že jo. Konečně třetí jízku zasílám i sestupák v horní části sekce a jeden dlouhej skok  na 4xsce a tím bych chtěl napsat, že mám splněno. Mám z toho větší radost než jsem myslel, neboť ono to kompletně počistit není uplně easy, když je ti 48let :)

kdo neviděl upoutávku, tady je…

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

Večer konečně doráží Franta, kterej se zasek ve Francii a tak tu zůstáváme ještě jednu noc. Na mailu koukám na dopis od Martina Bečváže, že prej je cele leto v Zell am See a jestli sem prej někdy pojedem, at se ozveme a že mužem pojezdit. Haha, děsná náhoda, tak mu hned píšu a domlouváme se na další den na Saalbachu. Má bejt krásně, slunce, a tak ráno na desítku padáme směr Saalbach – hinterglem.

Toliko z Leogangu. Popravdě řečeno je leogang stále leadrem v rakoskejch střediskách, maj to tu nejvymazlenější, každej si najde to svoje a až na to, že ač v brožuře avizujou parking free a ve finále chtějí 6 euro (což jsem nikdo nezaplatili) tak bych napsal – Leogang je prostě BEST.

Tak a pro dnešek vše.

Čárys, pondělí  11. Července, 00:30

související články : 

frencie část dvě

francie část jedna

livigno část dvě

livigno dh

wagrain start tripu

DSC04838.JPG DSC04839.JPG DSC04841.JPG
DSC04842.JPG DSC04843.JPG DSC04844.JPG
DSC04845.JPG DSC04846.JPG DSC04847.JPG
DSC04849.JPG DSC04850.JPG DSC04851.JPG
DSC04852.JPG DSC04854.JPG DSC04856.JPG
DSC04857.JPG DSC04858.JPG DSC04859.JPG

19 komentářů pod “leogang – 720 roadtrip 2011”

  1. Ovar

    V nedeli jsem zkousel ten tvuj prejezd vzduchovym pytlem…zvysene Viano 4*4 110kw nafta Mnichov-Rozvadov za 7,0L/100km (jinak to pod 12 nejezdi ani nahodou) takze to funguje dost :-)

  2. Mates

    Tak to musim taky vyzkoušet,že by pak T4 žrala 5,5 místo necelejch 7??!!Btw nejlepší kombo Leogangu je u mě(asi jsem to už tady někde psal…) Hangman ze shora napojenej na DH.Akorát po dvou jízdách odcházíš bo bikeshopu na výměnu rukou v křeči…

  3. blue

    hoši, se vám to lepení na kamiony jednou vymstí…

  4. Bogus

    2 Mates, do frankreichu bez pytle a žrala moje 7 při probublávání 120-130, 5 lidí a krámů po střechu, a to jí mám starší jak ty, čili tobě by se v nádrži při jízdě v pytli měla tvořit nafta :D

  5. simpancz

    koukam, ze v leogangu na parkovisti neplati nikdo

  6. Čárys

    No jak jsem napsal v reportu. Pokud je v brožuře FREE CAMPING, a pak ti za okno daj lístek kde je napsáno že jim máš DONÉST 6E jinak že zavolaj POLICAJTY, tak na tohle kompletně mrdám. Pokud chce někdo moje peníze, ať si pro ně aspoň přijde.

    To mužu dělat taky, obcházet parking na Monínci s lístečkem ať mi prachy přinesou do dodávky. Kde to jsme…

    :)

    4: blue : Doufejme že ne.

    4 : Ovar : vidíš ! Je to pecička.

  7. drzhor

    mooc pěkny počteničky ty reporty

  8. Jr.

    dobrý, tak jsem asi poctivej čůrák…já kokot to šel zaplatit :D 12e za dva lidi,stan,auto,jedna noc…

  9. assassin

    carys: to jako ze se spolejhas ze to kamion nema duvod zadupnout a tudiz ze nehrozi ze to do nej nasypes? tyy jo na to bych asi nemel nervy :)

  10. Čárys

    4: assasin : Hele, pár faktů :

    1, je to nebezpečný. O tom žádná.
    2, za kamionem stačí jet i kolem 15 ti metrů, není to až tak blízko.
    3, popravdě tenhle způsob je hodně vysilující. Stále čumím na jeho návěs, stále mám levou nohu na brzdě a pravou na plynu (umím řídit oběma nohama, ty asi taky, kor když máš WRC) takže jsem ve střehu.
    4, blízko jezdím jen za bobem, protože skrz jeho auto vidím, a skoro nikdy to nedělám v noci.

    Celkově shrnuto, je to demence, ale zatím jsem to nikdy do nikoho neflák, a to už mi na to občas skočili (srnka). Jenže to víš, 4500 km trip (komplet léto) za cca 100 litrů menší spotřebu – to už je HODNĚ ZNÁT. Tak riskuju…

    ——————-

    4 : Jr : Hele, to nejsi, ono bylo víc poctivejch lidí, ale prostě mě tohle vodírání sere – kor za podmínek, který jsem popsal v komentu výše. To už je fakt PŘÍLIŠ.

  11. blue

    Jr: to si platil nějak divně, já platil za 1 noc 9,90 za 1xauto, 1xstan, 4xčlověk

  12. blue

    čárys: jestli myslíš, že ti pomůže noha na brzdě, když to těsně před tebou zaflekuje poloprázdnej kamion, tak ti přeju, abys tady nemusel znovu psát “jsem kretén”, jako včera ;-)

  13. blue

    ale jinak samo je to tvoje věc, když si uvědomuješ rizika a stojí ti to za těch pár korun

  14. Čárys

    4: blue : život je plnej rizik – a já si aspoň později připustím, (až to do kamionu napustím), že ten kretén opravdu jsem. Zatím žiju v módu "jsem nesmrtelnej" a mě se to nemuže stát. :)

    Hele, příběh z chorvatska.

    Jen příklad, kolik je rizik a kde na mě všude číhaj.
    Topím. Choděj vlny. Topím kolme bojky (cca metr na metr kulová boje na hladině) a dolu vede tlustý lano. Bezpečně topím kolem boje, ručkuju po laně. Nic co bych nedělal 1OOx.

    Dole se votočím, chvilku se rozhlížím. Nahoře přichází vlna. Bojka stoupá nahoru, a dolů. Já visím na tom laně. Lano se prověšuje (tou mohutnou vlnou) a háže smyčku. Ta se mi zamotává kolem kotníku. Vlna odchází, lano se natahuje, a metrovou boji pod vodu nestáhneš.

    Jsi jen v plavkách, bez ploutví, nuž nemáš.

    Nahoru nemužeš, lano máš kolem nohy a ke dnu je bojka chycená do betonovýho bloku. NO NAPADLO BY TĚ TO ?

    Mě ne. U toho kamionu na to aspon čumím, a jsem připravenej situaci řešit. Myslím že ale takhle já neskončím, mě určitě pohřbí nějaká takováhle demence jako "prohlédnu si to z lanovky" a nebo dám si "jen dva ponory kolem lana od bojky dolů".

    Jen tak polemizuju, o rizikách, panu Murphym, štěstí a náhodě.

    Zatím žijem…

  15. Medvěd

    tos asi pekne zaklepal srdíckem? prisla dalsi vlna a vyhakl ses, nebo jak zes to resil? ale dobry.. Jedna z nejlepsich historek co znam.!

  16. Qeex

    Tak to je ten příběh z topením, co jsi sliboval v diskuzi pod příběhem z přeskoku transféru? každopádně bych v tu chvilku asi doplnil moře o trochu své genetické informace formou tělních tekutin. Jinak řešení jak z toho ven je jasný http://www.youtube.com/watch?v=RO7Q1tMGE7g doufám, že jsi měl sebou lžičku.

  17. blue

    čárys: jasný… ale je fajn, že to dokážeš podat tak, že se u toho člověk zasměje :-)))

  18. Čárys

    4: Medvěd : Nejdřív šok, protože to hrozně bolelo. Pak klasická panika, pak jsem prostě čekal a koukal na tu nohu….na velkou vlnu jsem čekal tak 20 sekund. To už mi hlavou ten život běžel potřetí, uplně celej.

    Pak přišla velká a najednou jsem byl volej, uplně bez úsilí, prostě mě to samo pustilo a jen jsem kopnul nohou a bylo to.

    4: blue : to je moje velká deviza, udělat z tragédie komedii, takhle zpětně se o tom píše už líp, a taky hlava má tendenci zapomínat, a to je dobře… .)))

    4: Qeex : voe : )))

  19. Ross

    carys: no tak to fakt neni malo…. jsi fakt kreten a nebo mas fakt z prdele kliku…..

Komentář: