5 dní

homo-katalog.jpgJe to tady samej roadtrip a tak jsem si řekl, že bych si taky mohl letos dát alespoň jeden výlet.  Ale i přes letošní nedostatek ježdění jsem nechal kolo doma a na nabídku jet do Chorvatska k móři a na skály, jsem nemohl říct ne.  A jak jsme se měli, koho jsme potkali, co jsme slezli a jaký výzvy na nás čekali? A co na to všechno řekli delfíni a Jan Tleskač? Moře inside..

 

Čárys je letos i přes spoustu úskalí samej výlet. Já naproti tomu jsem se svými úskalími doma. A tak když mi zavolal, jestli bych nejel na konci léta aspoň do Chorvatska, jen tak, prostě se potápět a lézt a čumět po holkách a potápět a lézt a pořád dokola, začal se rodit plán a já se odvázal i v práci, která mě požírá a vzal si neskutečný dva dny dovolený! S jedním svátkem to bylo zaděláno na pěkných 5dní. Bylo to pekelný, ale nakonec jsem odjel.

Sraz máme v úterý kolem půl 7 večer na plovce v Táboře, tam skáču k Čárysovi do auta a už jí mažem po E55 na hranice. Cesta pohoda, jedem na spotřebu a já jsem společník jak Otík z vesničky.. u Mariboru povídám: „Maribor..“ to Čáryse zrovna z únavy nevytrhává a tak jediné vzrušení je na Slovin/Chorv  hranicích, kde si nás slečna celnice bedlivě prohlíží a pak povídá ať zajedeme ke straně. Načež vychází její kolega z druhý kukaně, direktivně na ní ukáže prstem, ať vydá pasy a podá nám je se slovy: „Gute rajze, Aufídrzén..“ Tomu řikám být v šarži výš. K cíli nám pak zbývá už jen tma a klikatící se silnice, na níž se zjevuje cosi co má 8 nohou, 4 oči a 2 tlamy a z auta nemá očividně strach.  Vzhledem k tomu, že po 2km parkujeme a já spím venku, jsem přesvědčen o skupinový halucinaci, Čárys ale tvrdí, že viděl srostlýho psa..(ty voe, byl fakt srostlej, fakt ! pozn.čárys.)

První spací post..

 img_6370.jpg

Ráno se budím překvapivě celej, neokousanej a tak může naplno začít užívání si sluníčka, který mě už tahá ze spacáku. Ranní káva a bábovka od Áji k snídani je u Čáryse nahrazena pouze hodinovým během a pak vločkama, ale to bych nemoh já. Dopoledne to nijak nehrotíme a válíme se u Limskýho kanálu na jednom betonovym mole a pozorujeme testing a filmování evidentně novýho elektrickýho člunu. Filmovej štáb kolem, že by Mitch Bjukenen (čti: Buchannon) záviděl. Odpoledne pak přesun a 50km v autě po noční šichtě uteče jak voda. Dorážíme do Rovinje na nějkou tu lehčí cestu, u který se nám opírá sluníčko do zad.

Potkáváme tu chlapíky z Anglie a je vidět že ani v 70ti letech se toho člověk nemusí bát. Respekt jim. Na zpáteční cestě k autu se k nám pak přidává zatoulaný psík v podobě slečny v plavkách z Brna. Bez znalosti okolí, bez telefonu, jen tak plavky a baťůžek a přátelé kdesi v nedohlednu. Tak probíhá trochu zmatená konverzace, ale náš plán a to sklenka vína v maríně se spoustou skasaných plachet jachet a západem slunce (protože co je víc, než skasaný svršky a západ slunce) to nijak nebourá.

Chcete mě ? Slečna z Brna, přítulná, hodná, jen lehce zmatená…

img_6360.jpg

Zakončujeme teda den nad teoretickými otázkami vlastních vesmírů a za zády nám začíná žít noční život námořníků v barech. Pak ještě za tmy přesun na free camping place a v noci uragán jak svině, že mi ze spacáku kouká jen nos a pak zas ticho jak kdyby měl přijít konec světa. Na první den zážitků až kam!

Rovinj s vínkem v Maríně…

 img_6364.jpg

Sluníčko a den dva jsou tu. Čárys je zas pohlcen během a tak si to za mocného větru, na břehu zátoky, u vody, dávám s kávou a bábovkou opět sám. V dálce se prohání chlapík na serfu a mít tak jeho skils naskočil bych na to hned. Špička půl metru nad vodou, visí pár čísel nad hladinou a voda stříká jak za splašenym skůtrem. My to ale po snídani balíme a přejíždíme do Premantury na náměstí. Tady zbalit věci na celej den a hurá pěšky na Malou Kolumbarici.Je to pěknejch 7km a nebyla to procházka zadarmo – a to ještě večer musíme zpět..

Prostě vlastními silami…

 gopr1198.JPG

Přes hodinku frešný chůze po zaprášený cestě a jsme na místě. Základnu dáváme hned u moře na parádní kamenný pláži a po vyvalení mýho pupku a chvilce odpočinku jdem do vody. Celý den pak probíhá v rytmu voda, jeskyně a ven na teplo a uschnout. Když už jsme vytopený a já spálenej, balíme a jdem k autu. Tady, protože parkujem na náměstí, kde je kašna, probíhá rychlá akce alá ovládni cizí kašnu. Takže tam skáčem a lidi co chodí kolem moc nechápou. No ale přeci nebudem celou noc prosolený od moře – chlór z kašny bude lepší! Pak něco ukuchtit a s otevřeným pivákem a spacákem vyrážíme na břeh na secret spot k nádhernýmu molu pozorovat západ slunce. Barvy jak od Maneta a šumění moře má něco do sebe. V noci nás akorát atakuje zas nějaká potvora, já byl opět mimo (spal jsem) ale Čárys tvrdil že to kolem nás chodilo a jak se vzbudil, tak to zlostně zasyčelo sebralo papír od čokolády a zmizelo v houští – no to zas bylo usínání..

Čárysovo secret spot nr 2163…

 img_6376.jpg

I tentokrát se ráno budím celej, ale Čárys je pryč! Ano, překvapivě šel běhat. Já se balím a jdu zpátky k autu, tam snídaně. Ano překvapivě kafe, ale ještě překvapivěji vločky – tu vanu nějak shodit musim! Pak naskočit do káry a na Velkou Kolumbarici už to valíme autem. Čárys jede pekelnou rally, že by ani italskej kopilot nestíhal číst zatáčky. Včera pěšky přes hodinu, dnes pár minut. Parkovačka a hurá k vodě. Rozděláváme depíčko na skálách a jdem vyběhnout pár cest. Jištění z velkejch šutrů a lezení opět spíše lehčí. Pak zas nějaký válení a pohoda a hurá do vody. Jsou tu neskutečný jeskyně, ale voda je fakt nízko a tak je vlez do tý největší z nich nad vodou. I tak je tu ale spostu míst, kde se člověk vyblbne. Skákání ze skály do vody si podřávaj i nějaký mladý tůristi a my pak dáváme lezení z vody. Lezečky, koupáky a sluníčko do zad. Pořádný Deep watter söla !

Jedna z cest, končících převískem…

 img_6451.jpg

Unavený k večeru pak balíme cajky a čekáme na útesu, až zase zhasnou. Jsou to kýče – to je v pí.. háji! Večer autem zas rally zpět a do města dorážíme za mlácení zvonu. Parking a hospoda s pizzou a opálenýma holkama to zakončuje. Zase den za jedna! Pak jen přesun a to k lomu a tam spaní na poli a kromě místních dvou ukecanejch týpků v autě, noc v pohodě.

sunset…

 gopr1265.JPG

Sobota. Sluníčko. Ráno. Vedro. Přijížděj nějaký záchranáři se psama a hrnou se do lomu cvičit. Čárys byl opět na hodinu běhat, a v hlavě mu raší plán, kterej na mě vybalí až dolezeme, což teď ještě nevím. Asi mě šetří, aby mě nevyděsil…

Takže my balíme lezení a hrnem se na stěnu. Lezem pár cest, slovy dvě a pak to radši zakončujeme, protože je to komedie. U auta pak Čárys představuje plán na odpoledne. Při běhání totiž doběhl až na konec poloostrova a objevil mnoho malejch ostrůvků v rozumné vzdálenosti…už tušíte ? Ne ? Vymyslel na mě Plaveckej trip.

homofotky pro gay časák – dlouho jsme se víc nenasmáli… (Hlavně když za tebou jdou lidi, a koukaj, co to tam cvičí…)

homo-katalog1.jpg

Berem tedy všechno potřebný vybavení – plavky, brejle a žabky na nohy (který budou ve vodě sloužit jak pádla) a vyrážíme. No pohled na nás k pohledání. Dva exoti v plavkách a s brejlema na hlavě jdou hodinu lesem k vodě. Tam na nás čeká velká chalenge. Prostě přeplavat z pevniny na ostrov a pak na další a pak na další a pak na další a pak zpět na pevninu. Chvilku váháme, ale ta chuť do toho je několikanásobně větší. Tak se vrháme do vln a už jí mažem mořem na ostrov. Lezem na pláž a lidi koukaj, kde se tam jako berem.  Člověk má skoro pocit, že by tam neměl být. Dlaší plavba na další ostrov, kam se prostě bez člunu nikdo (až na nás) nemá šanci dostat, už ale stojí za to. Občasný rozhlídnutí, jestli nejede loď  a vlny jsou docela dost. Já pak mám na konci docela nalokáno.

něco nebylo uplně blízko… :)

 img_6408.jpg

V tu chvíli ale už není cesty zpět. Přecházíme napříč tedy další ostrov a abychom ho neopustili bez trofeje, berem každej šutr na památku. Kam s ním ? Do plavek. :) Plavba na další ostrov je pak sice na klidný vodě, ale asi v půlce mi z krdelí prosviští chlápek s plachtnicí. Ufff! Vylejzáme z vody už řádně zmrzlý a chvíli dáváme pauzu na sluníčku, aby nám vrátilo barvu. (já hnědou, David rudou – pozn. čárys) Cestou pak narážíme na totálně vybydlený městečko pro tůristy. A jak tak jdeme skrz to město duchů narážíme na kontejner a v něm…v něm dvě oldschůlový serfový prkna. A protože Pat a Mat v našich hlavách nikdy nespí, berem tu větší pecku a za urputnýho funění jí táhneme k vodě s jasným plánem "pojď na vlnu, vole". Zima je nám taková, že se nám prostě už do vody nechce a tak abychom neskončili na prkně zimou, předcházíme zubatou tím, že na prkno lezem už ze břehu. Rozjet tenhle parník není žádná sranda a tak rukama pádlujeme o stodevět na další ostrov… Když jsou krizovky zažehnány a ke břehu zbývá jen pár desítek metrů, zaútočí nečekaně zboku neviditelná ruka Poseidonova  a my jdem stejně do vody. Zbytek pak potupně vodou. Na břehu pak ještě srdceryvné loučení s prknem (moje citová vazba byla tak silná, že jsem ho chtěl domů) a pak zas lesem k autu. Plavecko – pěší výlet na pěkných pět hodin je za náma. Žíznivý a hladový jak vlci dáváme jídlo a lemtáme, co se do nás vejde.

K večeru pak zas skáčem do dodávky a jedem na poslední plac. Tam chiloutík na střeše betonovýho bunkru a zas západ slunce jak z Argentinský telenovely, který z ničeho nic z vody vyrušuje akorát vyčuhování delfínů – prostě normálka. Já dávam spaní na střeše toho bunkru a kochám se naposledy tunama hvězd a šumění moře.

máte tohle ve svém městě ?  Secret spot nr.1225

 img_6583.jpg

Den pět a cesta zpět. Čárys si ráno opět nakládá kvalitní porci běhu a já jsem mrtvola, že sotva sunu nohama. Pak zase potápění, jeskyně, pak zas potápění a pohoda. Očumujeme poslední zbytky tůristek, chytajích poslední hřejivý paprsky a i my se loučíme se žlutym kotoučem. Pakujeme všechno do dodge a za touchdownu slunce s mořem upalujem po dálnici dom. Slovinsko, kolona jak svině a pak neskutečný brzdící exoti na dálnici. Na spotřebu kašlem a valíme jí, abych to aspoň nějak rozumě stíhal dom.  Cestou kecáme o všem možnym, jen abychom zůstali vzhůru a kolem půl 5 ráno v pondělí si dali high five na parkáči v Táboře.

Skoro se mi nechtělo zpátky. Člověk by tam asi chvíli vydržel. Sluníčko, moře, potápění. Bylo to návykových pět dní a tak se těšim na další dávku..

 

-a-

 img_6428.jpg

 

GOPR1198.JPG GOPR1201.JPG GOPR1203.JPG
GOPR1221.JPG GOPR1265.JPG homo-katalog.jpg
IMG_6344.jpg IMG_6348.jpg IMG_6351.jpg
IMG_6352.jpg IMG_6353.jpg IMG_6355.jpg
IMG_6356.jpg IMG_6359.jpg IMG_6360.jpg
IMG_6363.jpg IMG_6364.jpg IMG_6365.jpg
IMG_6366.jpg IMG_6368.jpg IMG_6369.jpg
IMG_6370.jpg IMG_6373.jpg IMG_6375.jpg
IMG_6376.jpg IMG_6380.jpg IMG_6382.jpg
IMG_6385.jpg IMG_6408.jpg IMG_6410.jpg
IMG_6411.jpg IMG_6415.jpg IMG_6416.jpg
IMG_6428.jpg IMG_6439.jpg IMG_6441.jpg
IMG_6442.jpg IMG_6443.jpg IMG_6444.jpg
IMG_6448.jpg IMG_6449.jpg IMG_6451.jpg
IMG_6452.jpg IMG_6456.jpg IMG_6457.jpg
IMG_6458.jpg IMG_6477.jpg IMG_6483.jpg
IMG_6490.jpg IMG_6494.jpg IMG_6495.jpg
IMG_6497.jpg IMG_6498.jpg IMG_6499.jpg
IMG_6506.jpg IMG_6509.jpg IMG_6513.jpg
IMG_6516.jpg IMG_6517.jpg IMG_6534.jpg
IMG_6543.jpg IMG_6544.jpg IMG_6545.jpg
IMG_6550.jpg IMG_6553.jpg IMG_6554.jpg
IMG_6556.jpg IMG_6560.jpg IMG_6562.jpg
IMG_6569.jpg IMG_6572.jpg IMG_6573.jpg
IMG_6574.jpg IMG_6575.jpg IMG_6576.jpg
IMG_6583.jpg IMG_6610.jpg IMG_6617.jpg
IMG_6624.jpg IMG_6625.jpg IMG_6628.jpg
IMG_6632.jpg IMG_6634.jpg  

22 komentářů pod “5 dní”

  1. Kubas

    Teda nic proti, ale kdybych já se ztratil v chorvatsku, a potkal dva týpky – jeden se zakuklenou hlavou, a druhej v podvlikačkách a zimní čepici….taky bych byl zmatenej :-)

  2. blue

    spíš než zmateně mi to připadá, jak když jí běží hlavou něco jako “bože, co jsem to zas potkala” :-)))

    http://720.cz/foto/chorvatsko_2011_pula_s_andym/imagepages/image15.html

  3. perry

    Takovej skvost mezi samym broušením bikeparků. Díky za článek.

  4. KRAJIC

    Čárys v macho póze s tou borkou – to je jasná fotka z porna.

  5. hýbňoš

    to je foto pro mě žejo :) http://720.cz/foto/chorvatsko_2011_pula_s_andym/imagepages/image20.html

  6. Bicykolar

    Konečně pořádnej report, díky za fajn počtení :)

  7. Čárys

    4: Kubas : TO nás čoveče nenapadlo :)

    4 : blue, KRAJIC : To víš, tyhle pozy mi dycky šly. Viděl jsi film “Po čem ženy touží ?” Jak Melu Gibsnovi tam pořád kouká ta ženská na kalhoty ? A von tam dělá ty pozy ? Tak slečna mi furt koukala na pupek a fífo, tak jsem se v duchu smál, hrozně smál, a schválně jsem se jí různě vystavoval. Každejch 5 sekund se musela podívat…muhahaááá….v jádru jsem umíral smíchy. Tak jsem pozoval. A david rychle vyfotil. Díky mu. A to je celý příběh okolo téhle fotky… .) Totál comedy.

    4: hýbnoš : speciálně pro tebe !

    4: Perry : Počkej až uvidíš videjko, jedno oko nezůstane suchý…

  8. vtch

    Videjóóó, dej vííídejóóóó!!!

  9. Carlos

    Ted jsem nekde viděl fotky z klasického potápění ve Švýcarských řekách….i na Freedive by to mohlo být velezajímavé :-) Pokud by byl zájem, tak odkaz na fotky dohledám…
    BTW Čárys to fórum na freedivinginstructors po update jakoby odumřelo? Nebo je to někde jinde? o_O

  10. čibrut

    fajn počtení, pěkný fotky!

    Čárys: vidím, že sámošky od Geissu drží stále dobře! ;) Kurňa ale ty tvoje pavoučí nožičky, to je zlo, doufám, že se nezcvrkáváš do penálu, tak se drž!

  11. Čárys

    4 : čibrut : Ty sámošky jsem odhalil už v Semmeringu – ale zaprvé : se mi líběj, zadruhé : vystihujou i mojí filozofii jízdy na kole “lama racing” takže už tam prostě budou : ) A ty nohy – to je největší svalová skupina na těle, tam ten ubytek skrz tu mou svaly požírající bakteriální svini je znát nejvíc…je to fakt hnus.

    asi začnu fotit dámsky punčochy, voe : )

    4: carlos : Dohledat !!! To mi zní jako velká čelendž, už nevím co by. Plííís.

    4: VTCh : bude !

  12. Carlos

    Čárys:

    http://www.kaprdivers.cz/o-nas/fotogalerie/?viewAlbum=77
    http://www.kaprdivers.cz/o-nas/fotogalerie/?viewAlbum=75

    Jejich fotogaleri komplet http://www.kaprdivers.cz/o-nas/fotogalerie/
    Jsou to bublinkáři, ale to Švýcarsko vypadá fakt zajímavě, alespoň podle fotek :)

  13. fletíno

    tak vy se nám čabráte v jacuzzi kašně, jóó? :))

  14. Čárys

    4: Fletíno : Jak vám ? : )
    4: Carlos : Tak to vypadá víc než jen dobře !

  15. Čárys

    4: carlos : Hele, tak tam bych fakt vyrazil. To je prostě pecka. Jel bys ? v létě ? Nějak ? výhledově ? Carys.

  16. Pavlik

    Carlos, Čárkys: Ty Švýcary vypadaj moc pěkně…kdo by to řekl, v řece, co.

  17. Carlos

    Čárys: Nemůžu slíbit nic, od jara stavím barák, takže kdo ví jak to všechno bude. Ale zkusím se ozvat nějak na začátku léta. Vypadá to fakt dobře, včera jsem nad tím večer slintal :D

  18. Čárys

    4 pavlík : Čésně. Kdo by to řekl…řeka…
    4: carlos : ozvi se, fakt mě to baví…vypadá to super. a já už nevím co by…

  19. ant

    Hele blbej dotaz,ale cim je to foceno ??

  20. Čárys

    4: ANt : Ty čoveče, andymá nějakej děsnej pravěkej fotak… .) Já se v tom vůbec nevyznám, snad zkus přímo jeho, pokud to hoří : 602 94 11 75

  21. ant

    dik

  22. ddd - andy

    ant: Canon 350D se seťákem 18-55 (bez stabilizace) a 70-300 Tamron (taktéž bez stabil.) – low budget foto.. :)

Komentář: