Máára v Kanadě – powdér pyčo !

sdfgsfd.jpgV Čechách sice ještě vesele probíhá biková sezona ale u nás už skoro měsíc vydatně kydá. Jaké to má následky uvnitř….


ve čtvrtek 24.listopadu byl oficiálně otevřen areal Whistler blackcomb. Díky vydatné sněhové nadílce sme ale zdejší svahy mohli brázdit už o týden dříve. Při prvním svezení sem koukal že každej lyžník tu má velký plácačky a o starou dobrou sjezdovou či slalomovou lyži těžko narazíte v nějaké větší míře. Nekladl jsem na to duraz, až do druhého dne. Přes den a noc napadlo 70 čísel prašanu a ráno jsem pochopil. Se svejma byť 180 dlouhejma nepatrně širšíma Salámama sem trpěl.

Hned druhej den sem si nesl domů pořádný plácačky od K2 za 200 babek aj s vázkem a hurá na to. Tentokráte napadlo čísel 60 a do toho celej den hustě sněžilo. Kdo jezdí prašanovky ví, kdo neví, musí poznat. Pocit kdy plujete čerstvym prašanem a lyže dělaj co chcete, je prostě nejvíc. Celej den sem lítal jak o život. Nutno podotknout že spolu semnou mrak dalších nadšenců, od dětí po regulérní duchodce. Holky kluci, všichni strašně dávaj. Není divu že při prachové nadílce nastává malé lokální šílenství, kdy každej jezdí všude:D

Velkou výhodou je, že zdejší skipatrola hlídá většinu zdejších kopců – tzn že i mimo sjezdovky. Kde hrozí aktuní nebezpečí lavin, daj cedule nebo vás vubec na kopec nepustěj. Na druhou stranu když skipatol řekne volno, máte téměř jistotu bezpečného sněhu:) Dnes od rána svítilo sluníčko tak dalšímu báječnému dni plného prášení nic nestálo v cestě. Spolu s Mírou sme rozorali co se dalo a vzniklo toto krátké videjko.

Užívejte tepla, zima je tu co nevidět:)

Maara

link na stažení

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

související články a videa :

mara a kika v kanadě – report vol 2.

mara a Kika report

Mara a Kika video numero uno

Maara a kika a wideo z whistleru nr. 1

Maara a párty hard video

18 komentářů pod “Máára v Kanadě – powdér pyčo !”

  1. bam

    nádhera :)

  2. tomaass

    dokonalost

  3. Kleboň

    Ku.va…já chci taky metry prachu!!! Snad to dorazí i k nám…závist!

  4. PetrD

    no dopdele! ať už kidá ať už kidá!

  5. Tchitcha

    pyčooo!! chtěl bych! tolik sněhu jsem u nás nikdy neviděl :/

  6. Dudák

    boží ! =)

  7. kozel

    Tvl. ať už nikdy u nás nekydá, nikdy. Zima zkurvená. Ať si sněží tam a tady je dobře. A vy buďte hustý jako Mára a jeďte si tam, kde kydá. Lol.

  8. blue

    kozel má pravdu :-)

  9. spyke

    …moc pěknej videoreport :-)

  10. hýbňoš

    kozel na hrad :)

  11. Jr.

    co se ti nezdá? ve špindlu zas stojí tlustá cikánská skipatrola dole u fronty na vlek a kontroluje skipasy :D

    Sněhový podmínky, které ti z plného srdce závidím! boží…

  12. Sarin

    Ach jaj a unas akurat spricung toho umeleho sajrajtu zacal :( . Bohale toto jeiny material na smykanie .

  13. Maaca

    Taktak, Ať kydá v kopcích nad 1000mnm, a úrodná FReeridová pahorkatina zůstane ušetřena… asi jako si už 3 měsíce říkám, začnu psát diplomku, až bude hnusně, no a ono je pořád krásně, a slunečno, a lidi jezděj, a kde je jezdit taky, takže prostě jezdíme dokud nenakydá 30cm všade, snad až někdy hlubokej leden, a pak už si leda svařit snowscoota :)

  14. skautik

    Bacha Maaaro Bacha! Zadna jistota , co se tyce arealu blackombu tak je to malo pravdepodobny kdyz daj zelenou jelikoz to dopoledne odstrelujou ale jsou to jenom lidi nemuzes pokrejt vsechno .

    Ovsem je teprv zacatek sezony pockej az si vrstvy na sebe posedaj. Pak to bude padat :). Moc se o tom nemluvi (not a good commercial) ale kazdej rok tam zarve dost lidi.

    A bacha na stromy vrazis do nej a padne na tebe par desitek kilo snehu a uz se z toho nedostanes… taky to tam par lidi obcas vezme sebou pod drn. Vetsinou je najdou v lete….

  15. Maara z Klaanova

    Díky Skautíku, je mi jasný že nelze zaručit uplnou jistotu, ale snažej se, to zas jo. Každopádně příští tejden nastupuju na lavinovej kurz, akže toho budu vědět o sněhu snad o trochu víc:)

  16. skautik

    To ti chvalim :) Ale stejne na sebe davej bacha at muzem na jare drandit :))

    BTW na treba tuhle na Corona Bowl kdyby zapomeli odpalit a nekdo tam vjel ? ouch

    http://www.youtube.com/watch?v=O65CFK0zoFk

  17. Medvěd

    Made´n AK … Na nich jsem se něco najezdil… už od roku 2003 – Původně ještě v klasickym modrym designu ala longboard s nazvem Kahuna. Byly to moje nejoblíbenější lyžičky. Dneska už jsou sice trochu mimo mísu se šířkou, ale obcas je vytáhnu z nostalgie jako kamenacky. :) Jestli se tam dostaneš k vyzkoušení tak určitě zkus Whistlerske PRIOR OVERLORD – ja si je od tamtud před dvěma lety přivezl.. jako takovou freeridovou universálku (pod nohou to ma 118mm) A od té doby marně hledám lepší lyži. Mám sjeto v podstatě všechno aktuální co trh nabízí v téhle šířkové kategorii a tvrdím že je to naprosto nedostižný! Na příští rok si od Prioru určitě objednám nové! Do prašanu to je sice trochu úzký .. na to to chce alespon 130-140mm pod nohou, ale jako universálka i na tvrdej sníh a lyže na rychlost a big lines… je to nejvíc a nejvíc! Doporučuju zkus!

  18. maarazklaanova@seznam.cz

    Medvěd: zkusim, díky:) Tyhle plácačky už maj taky očividně něco najeto ale pecka. nemužu si zatím stěžovat.
    Na bowli se těšim, ale ještě to chce nákej metřík sněhu navíc:)

Komentář: