24h – potřetí

gopr1517.JPGTak jsem zase strávil den tak naplno, že to snad ani není možné. Přemejšlel jsem nad tím, jak vám to nejlíp sdělit, a asi vám to budu muset sestříhat po částech, protože dohromady tomu nikdo neuvěří a hlavně – bylo by to na celovečerní film : )
Není to poprvé, co jsem vám střihnul 24hodin. Jeden filmík byl třeba tady (24h poprvé ) a další trochu emo tady (24h podruhé) . A nyní, než to rozjedem ve videu, to tu máme potřetí v reportu.

To jsem si tak doma řekl.
"Máťo, člověče, takovejch krás kolem tebe, tady v jčr a všechny na dosah ruky – proč cestovat ?"
a na to Ten Druhý povídá : "Voe, veliteli, a co bys chtěl vlastně dělat ?"
Na to mu povídám : "No chtěl bych na kolo, do bazíku, a na skály do Bechyně…"
Ten Druhý se zamyslí : "Jsi trochu náročnej, veliteli, ale na papíře je to datelný – tak to zkus dát celý…"

Tak jsem se ráno vzbudil.

6h : Bolest zad, předloktí. Prostě důchodce. Klasickej den. Klasická neděle.  Svalím se z postele na zem, a chvíli tam ležím jako kus hadru.

Za 15 minut vstanu, a jedem cvičit. Musím posilovat záda, takže guma, střečing, míček, rozhejbávačka, protahovačka, kompletní dávání se dohromady abych celej den fungovat mohl. Holt 5Otka na krku, co naděláš.

7h : Jóga a strečing, 1 hodina. Příprava na první aktivitu dne – bazík.

8h : Takže oblíkačka, naházet do freedive tašky ploutev a závaží, dofouknout skládačku a už jí mažu směr bazík. Slunce se dere skrz ranní opar z dosud nevypuštěného Jordána a já driftuju na stěrku víc než Ken Block.

8:30 – 10 :30 : freediving v prázdném bazéně. Jsem tu sám, nikde nikdo, prostě nádhera a krása, jež občas střídá krása a nádhera. Vzdálenosti jdou nahoru a nikam nechvátám a protože vím, že na mě neskočí žádnej mutant, jsou i časy a vzdálenosti na můj vkus interesantní.

gopr1470.JPG

10:45 - Skok na skládačku a frčím domů. Balím si drogy, vodu, teplý spodní prádlo a dofukuju gumy na Frantovi.

11:30 – Odpichuju to svižně od baráku s batohem jak kráva, kterej naštěstí není tak těžkej jak vypadá. Na první benzínce kupuju zapík, abych si mohl na Mamutovi rozdělat ohníček, protože oheň je základ, přeci. Na mamuta je to cca 25 km, volím většinou asfalt, protože po páteční 3h exkurzi v bahně z Maringotky domů už nechci tolik chybovat.

Nožky pálej jen lehce, šlapu do toho fest, tričko, šustákovka a ten kopec k Malšicím snad nemá konec. Tam se vrhám na Bechyňskou smoleč a už padám do lesa, kde to fak, ale fak nejede. Po hodině jsem konečně na super trialu u řeky, kterej mě tak rozdivočuje, že to končí málem koupelí : ) Uvidíte ve videu později : )

12:30 – jsem na místě. Klucí (vlčák a spol.) maj samo zpoždění, s čímž už tak nějak počítám a rozdělávám ohník a kochám se a suším věci. Ani nejsem unavenej, a to je to FRanta.

13:00 - konečně dorážej a dlouho se nezdržujeme a jdeme na to. V rámci vytažení lana nahoru (přece to nebudeme obcházet) volím lehkou cestu po vlastním jištění. Není 5 tka jako 5tka, kor když do ní teče a je pod mechem. Několik vklíněnců tam drží tak nějak…jako že nadlezu a vysmeknu je… ( :-) )…a tak radši moc neblbnu. Konec cesty je hnusnej lišejník a jeden kinklající se friend a dvojka vklíněnec. No nádhera, tak se žvejkám a nějak to tam se štěstím přehópnu.
Fuj, tohleto.

Pak už to tam padá. Sápu Inseminátora, Yosemitu ( 8- ) a trvá mi to tak 2 minuty, tohle je prostě můj styl cest, převis a beroucí lištičky – to já rád. Pak si dávám ještě tu vedle, do níž někdo (nějakej vtipálek) umístnil hodnocení 5+ s otazníkem. Teda, já bych to viděl na uplně jiný číslo. Hlavně ten dolez byl Z.L.O., Yosemita hadr. 

gopr1484.JPG

A nakonec pravou stranu skály, kompletně vyzobat. A uplně na konec jeden moc pěknej převis uplně vpravo, kterej zajistit není jen tak – je tam jeden nejt cca v 8m, a pak už nic, haha. A to tam jdeš přes macatej převísek a lištičky. Nááhera !

Je 17h a my jsme koženkový. Skáčeme do auta k Vlkoj a jedeme – GRILOVAT ! Dneska jsem ještě nejedl, jedu komplet na drogách – BCAA a Carnitin a spaluju jak Silonka. Jsem z toho děsně nakoplej, takže necítím ani nějakou únavu – jak říkám, na všechny sportovní neúspěchy existují jen dvě odpovědi – "Málo shybů (dřepů, kliků atd, upravit dle daného sportu), nebo málo drog."

18h - Gril u Vlčáka jede v plném proudu a cibulka, hermelínky, topinky a mrtvý ptáci s ovečkama se škvíří a vypouštějí obláčky vonného dýmu, rumík koluje a pivečko jede v plným speedu. Doráží kumpání a hned je tu parta jak z léta. Lámu do sebe Vlkovo pivko a požírám co se dá a co Vlk dá :)

gopr1496.JPG

19h – Coffe time ! Novej prsovač a výborná pressíčko. A heleme se, Vlk nepapá čokoládu, tak jí s Kuldou zabavujeme a skejkáváme se do cukrovýho kómatu. A pomalu se začít balit, protože co ? Protože mi v 2o h jede co ? Protože mi ve 2Oh jede vlak, vole. Jo.

2Oh - Fanda mě hodil na nádražko a já si kupuju jízdenku do Tábora. Posléze to měním na Horky, protože to je nejvyšší kopec nad Táborem a já si tak budu moct dát ještě noční streetek osvětleným dauntaunem, což já rád.

gopr1511.JPG

20:30 - jsem na Horkách. Zastávka na znamení, takže zvoním a vlak mi staví uprostřed polí. Je naprosto nááhedná noc, mrzne, svítěj hvězdy a koncová led světýlka moderního vláčku na nejstarší elektrifikovaný trati ve střední Evropě pomalu mizej v dálce. 

Tak chvilku stojím a koukám. Za půl hodiny si uvědomuju, že pořád stojím a koukám a v hlavě mi víří ta smršť obrazů z dnešního tak dlouhýho dne. Všechno si pamatuj, Martine, všechno ! Jak jsi plaval, jak jsi se trápil do kopců, jak jsi se brodil bahnem a jak jsi hnil v 8mičce. Všechny ty super chvilky. 

A tak stojím, a čekám a koukám na nebe a do sebe. 

A nakonec, beru ty řídítka do ruky a spouštím se z černýho kopce k nasvícenýmu Táboru. 

Co jiní za týden, já za den.

A jedeme dál…

———————-

Děkuji velice všem, kdo byli v neděli se mnou. Bédovi z bazíku, klukům z Bechyně, FRantovi že mě dovezl, Tomu Druhému že mě podržel když jsem nemohl. 
ŽIJTE !
Č.

one day  – part one

link na stažení

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

DSC05610.JPG DSC05611.JPG GOPR1469.JPG
GOPR1470.JPG GOPR1484.JPG GOPR1485.JPG
GOPR1488.JPG GOPR1489.JPG GOPR1495.JPG
GOPR1496.JPG GOPR1501.JPG GOPR1502.JPG
GOPR1507.JPG GOPR1511.JPG GOPR1517.JPG
GOPR1525.JPG IMG_8986.JPG IMG_8987.JPG
IMG_8988.JPG IMG_8989.JPG IMG_8990.JPG
IMG_8991.JPG IMG_8992.JPG IMG_8993.JPG
IMG_8994.JPG IMG_8997.JPG  

29 komentářů pod “24h – potřetí”

  1. Vlčák

    Byl to o5 super víkend. Zase priste kumpani :-)

  2. Honza

    Jojo, povedlo se, hlavně že bylo to great počásko!!
    Ten druhej :D

  3. Pol Bulva

    Chyba v matrixu… Majťo ty nemáš ve vodě kulicha!! A nebo se mýlim, je to klam a ty máš pod vodu spešl čapku v barvě pleti? :-)

  4. Čárys

    4: Pol : voe : ) To nejsem já !
    4: Vlk : s tím jak jde byznys to vidím na akci “Přesuň se na kole po ose” i na další víkend, muhahaáaáaáa

  5. čelkis

    počkej a to jsi stihnul za jeden den jenom toto ? Co slack lajna na tu se prášilo ? a co na to Jan Tleskač ? :)))
    jo seš prostě dobrej :)) Já sem rád když stihnu v jeden den práci, kolo a basket :))

  6. Čárys

    Slack line – byla v plánu, ale nechtělo se mi to vozit z Tábora na Mamuta v batohu – přeci jen ty ráčny něco váží – takže vyhrála moje L.E.N.O.S.T. a P.O.H.O.D.L.N.O.S.T. a nevzal jsem ji sebou : )))

  7. Demo

    když už jsme u těch samohomo videós.. tady mám jedno z víkenodvýho stavění Lipánka ;) http://www.youtube.com/watch?v=D4HtDCyC3Qg&list=HL1331041765&feature=mh_lolz :)

  8. Čárys

    jůůůů ! Tak to je paráda…už k vám taky musím někdy zajet, ty jo : )

  9. Čárys

    Voe, tebe zamestnáme na Monínci : )
    Kára boží….

  10. Demo

    tož letos by tu měla být ta otvíračka od D:keyje, co jsme vyhráli a pak hlavně druhý ročník Lipánka world cupu ;) takže příležitosti jsó ! jen se tu vokaž

  11. Demo

    jestli budete chtít nějakou klopnu, jsem váš :D

  12. Čárys

    klopek není nikdy dost !
    Hell e – pošli mi to videjko FRandlín…jak tam máš, zpubloguju to – to fakt za to stojí…čoveče

  13. Demo

    okéééj! kouknu večír na tátovo noudbůk, jestli už to nesmázl :/

  14. Čárys

    Suppeer…dík.

  15. Pól Bulva

    týjo, FRandlín vypadá hoodně zábavně :)

  16. Demo

    no jás ;) všicí jste zvááni ! jezdím tu osamocen :(

  17. perry

    Paráda, tohle mě baví, tohle mě motivuje. Vždycky, když si říkám, že toho dělám dost, když dělám nějakej sport 6 dní z tejdne, najde se někdo, kdo toho dělá mnohem víc. Žene mě to zas o kousek dál.

    Když už jsme u tý motivace, udělals kdysi nějaký video, jak ráno vstaneš a cvičíš shyby, ručkuješ po schodech atd. Nemůžu ho najít. To je totiž věc, ke který se furt nemůžu dokopat. V zimě vstávám v půl sedmý, abych byl na půl osmou v práci, v létě to samý ještě o hodinu dřív a nějak neni morál na víc, než si s jednim otevřenym okem vyčistit zuby a docourat se na vlak. Ale chtěl bych, chtěl.

    A za druhý, když vidim to tvoje lámání těla, slibovals nedávno nějakej naskenovanej materiál ohledně strečingu. Co ty na to?

  18. Brynza

    0:25 – 0:35 nohy na šířku pánve, MÍRNĚ podsadit pánev, nemít úplně uzamčený kolena, hlídat si zapojení (hlavně šikmejch) břišních svalů – nebudeš se tak prohybat v zádech a víc zapojíš hlubokej stabilizační systém – nebudou tě tak bolet záda. Ber to jen jako tip, malou radu… :-)

  19. zbyněc

    Demo: FRandlín vypadá luxusně, fandím ti! Dneska nebudu spát po 3 replayech, mám dost… zajímavá lokalita,to stavíš sám? Je na tebe nějáký kontakt, kdybysme měli cestu kolem?

  20. Demo

    ó díky ti moc ! stavím sám, sám s traktůrkem a občas mi pomůže táta :) kdyžtak tydlyfón :722969334

  21. blue

    Demo: super multifunkční kára :-)

  22. Čárys

    4: Perry : Tak už vím co myslíš – ty myslíš tenhle článek. http://720.cz/?p=13049 “jak se žije na jihu”

    Mě to takhle prostě baví. Dělat toho mnoho, protože, ruku na srdce, jak dlouho tě baví třeba –

    lyžovat ? (Mě tak 2 h)
    Sjezdovat ? (Mě tak 4h – pak už nemužu)
    Běhat ? (1h – pak zemřu)
    Lajna ? (tak to je zewling komplet)
    Lezení ? (po 4 hodinách zemřu)

    a ten den je tak dlouhej…tak proč ho mít jednotvárnej. Chci to všechn mít ! :)

    A ten strečing – čoveče, před měsícem jsem to poslal kamošovi, a ten mi řekl, že se na to nedá koukat, hehe, že je to děs. Tak váhám, zda to mám udělat tobě.

    Jen tak mimochodem, znáš CORE tréning ? Ten s vlastní váhou a bez závaží ?
    Tam je jinej figurant a dá se na to koukat :)
    Ten mohu nahrát hned na FTP.
    Bez rozpaků.

    4 Brynza : děkuji !

  23. Čárys

    Jen tak mimochodem, ještě dodávám. Na to video jsem se podíval ted znova, a mužu jen se slzou v oku říct – to ještě byly časy. 10 Kg víc svalů, ž.á.d.n.ý. problémy se šlachama po tom zranění co teď mám, síla jak prase…Ach, kde ty předlonske sněhy jsou.

    Dneska moje ráno vypadá jinak.

    Nemužu dělat shyby, nemužu dělat kliky (nemužu totiž ohnout to zápěstí do pravýho uhle a zatížit) a celkově jsem zase o kus (cca dva roky) domrdanější. Jak ten čas letí, ty jo.

    A se vstáváním ?

    hele, jsem fakt divnej, ale vstávám na východ slunce fakt rád. To je taková nádhera, čoveče, jak chceš začít líp den ? Takže vstanu a mažu ven na “babí horu” tam si to vpálím a pak do nemocnice…takhle začíná každej den.

    Je to nádhera.

  24. perry

    Jojo to je vono. A dneska ráno už jsem se dokopal. Jen teda pár shybů, kliků, lehsedů a dřepů. Rychlovka na tři minuty. Jsem zvědavej, jak dlouho mi to vydrží. Vono, když tě probudí sluníčko, tak je to příjemnější, ale o tom se ti třeba v prosinci může jenom zdát, když vstáváš v půl sedmý. A když chci v prosinci nebo lednu, kdy je brzo tma, stihnout po práci běžky, vstávám třeba v pět.

    Jinak nemam problém se v sobotu sám od sebe probudit v sedum, od devíti bejt na běžkách a po obědě si dát silničku, jako jsem to udělal teď. Ale to je spíš vyjímka. Mě spíš nevadí dlouho dělat jednu věc. V létě XC vyjížďky 5-6 hod běžně a to už pak na nic jinýho nemáš čas ani sílu. Aspoň já teda ne.

    CORE neznám, ale jsem si jistej, že pan google zná. Nastuduju.

  25. drzhor

    čarys, ja vstávat v zimě s východem slunce tak sem v praci na desatou :D

  26. Čárys

    no jako neřikám nic, já si v zimě přispím… :)
    Ale ted, březen, to už je pěkně v 6 a to už je dlouhej den…

  27. Carlos

    My ale chceme vidět Čárysův strečing :) nebo nějakej článek o něm :P

  28. Čárys

    To bys taky nemusel přežít. Viz jedno foto z připravovaného pdfka pro Perryho, muhahaááá…
    720.cz/dokumenty/legrace.jpg

  29. Carlos

    Jako jestli to PDF nebude tajné, rád bych nahlédnul. Ale když vidím ukázkové foto, tak je to asi prozatím mimo moje skillz :))). Asi bych se měl dokopat cvičit denně :)

Komentář: