Můj víkend – Bechyně, Všenory, Franta trail

1209.jpgHuh, je sobota ráno, a já vyrážím pro tátu do Třeboně, páč se vyndal na kole. Nelůže chodit, zlomil si pánev. Šel na držku v zatáčce na panelový cestě. Dojel na tom 15km zpátky. Až budu starej jako on, chci být taky takový punker ! Tak po návratu……vyrážíme do Bechyně k Vlčákovi na návštěvu, neboť mě učarovaly jeho nové věci, co tam postavil. Je zde nový stepup, vyskočíš asi do 2 m, trošku stoupá tak do 2,5, neboť svah klesá. Na konci se můžeš rozmyslet – vpravo na easy seskok a lávkovej skok, nebo vpravo na celkem dlouhej gap. Není vysokej, jen tak 3m maX, ale nemáš moc rychlost – není to úplně zadarmo, teda ne.

DSC03702.jpg

Skáču to asi na 4 pokus. Vlčákovi se do toho moc nechce, kvůli malý rachlosti, nakonec ho ale s přehledem nakládá. Jde to potvrdit na fotku, nahoře je pomalej, nezalekne se ale a jde do toho, poťah, kraťas, zához, držka jak kráva. Nic mu ale není. Dobrá práce.

DSC03703.jpg

Pak jezdíme ten zbytek tam. Volride, je to mrdka na seskoku, to teda je. Gap přes cestu.. Skočík. No a tím to končím, protože se chceme jet koupat do Kamenice do lomu, a ž je půl třetí – je čas.

DSC03715.jpg

Koupačka noblesní. V lomu nikdo není, voda je patřičně ledová, což se dá na konci září čekat. Nicméně je to super. Děláme piknik, vaříme jídlo, je fatk pohoda, ale zima už. Míříme směrem do Prahy, přes Humpolec, dodge letí 130 furt, a v 8h jsme u Petra H v Pístnici. Město, závody v boulderingu, jídlo, doráží Andy, já zpátky řídím prcvagon (cosi v 1,2 v automatu) a dáváme noční přesun do Všenor.. Andy též, parkujem u dablů, jdemna kutě..super den.

DSC03711.jpg

V neděli vstáváme pozdě. Čajíky, a jdem na to. Vycházíme až úplně nahoru, a freeridově dolů. Je podzim, konec sezóny, tílka naposled, prach a slunce, super. Trošku se honíme, já dávám bílej double u silnice slušnými křiváky, pak až dolů hukot, GAP v zatáčce, dlouhej skok dole, Andy dirty, vše.  Nádhera. Potkáváme tu i nějaký kluky, solej to fajně, přemejšlej u skoku pod silnicí, radši jdeme pryč, hehe…

Pauza. Andy navrhuje, že tu zná osobní Frantovo trail, že jsou tam mocný skoky, ať jedem na chvíli tam. Tož jedem, Kateřina jede na vyjížďku, my autem tam..

DSC03716.jpg

Frantovo osobní trail je Hell. Mega koryto, vysoký a se spoustou volridů a lávek. Je to fakt dost, končí dvěma slušnejma transferama, jsou zde úzký lávky, je to hodně technický, je zde spousta motanic, na vše potřebuješ kule, abys vyjel do techniky no prostě ne jednoduchý. Něco nedáváme, něco je lehce rozpadlý, ale i to co je tu a my skáčeme a přejíždíme je peklo.

DSC03719.jpg

Lávka končící skoro kolmým sjezdem, kláda s malou plošinkou nahoře, step upy…

DSC03725.jpg

Nakonec zůstáváme dole, na tom trensferu. Zde ladíme polety, je to strašně příjemnej vodraz, moc mě baví.  Takovýhle bych stavěl dirty. Pozvolný radiusy, hodně vysoký, ne ty kung-fu rozstřelové motanice co jsou teď tak v módě. Blbneme tu skoro hodinu.

Nakonec zkouším trensfer s nožkou, no, chce to asi cvičit, není to ono. Ale když já jsem tak línej, hehe..

DSC03754.jpg

Nu a jedem zpátky. Kateřin nám dělá kus-kus, žerem, slunce svítí, a je pohoda největší. Nakonec nás napadá, že se pojedem ještě vykoupat na Ameriku, do lomu. Andy nás tam vede, a loučíme se, on jede domů, my lezem po skále dolů, není to zadarmo teda, to se musí nechat. Koupání snad ještě studenější než v Kamenici, ale ty skály na skákání, neskutečný vejšky. Sem musíme vyrazit, Cruzo !

Nu, a pak už jen přesun na jih. Víkend opět super, no já mám teda život, sám si skoro závidím. Muhahhááá.

Volnou mysl všem !

DSC03734.jpg

DSC03731.jpg

DSC03736.jpg

DSC03737.jpg

DSC03733.jpg

DSC03722.jpg

DSC03724.jpg

DSC03726.jpg

DSC03730.jpg

DSC03717.jpg

DSC03718.jpg

DSC03720.jpg

DSC03714.jpg

DSC03708.jpg

 DSC03709.jpg

DSC03700.jpg

DSC03707.jpg

DSC03696.jpg

DSC03694.jpg

DSC03748.jpg

DSC03745.jpg

DSC03742.jpg

DSC03740.jpg

DSC03699.jpg

 

 

20 komentářů pod “Můj víkend – Bechyně, Všenory, Franta trail”

  1. Los tomanos

    To Carys: Skok neodpanen :(

  2. ddd - andy

    Nejvic nejzlejsi kamarad! :-b

  3. Most evil friend

    :)

  4. Milan

    Kua , Čárys , ty máš fakt skvělej život. Z celýho srdce Ti přeji dvě děti , vzteklou manželku , chalupu , zahradu , náročnou práci , nějakej ten byt k rekonstrukci atdatd. A veškerá prdel tě přejde….

  5. Čárys

    Hehe, Milane, dobře ti tak. Jak si to kdo udělá, takový to má :)

  6. Dave

    hehe 2Los tomanos: skok sice nezaslan ale tesi me to ze o nas pise ze to solime fajne :)

  7. Los tomanos

    To milan: jo neni nad to bejt mladej, mit fajn praci, volne weekendy a o nic se nestrat :-D PS: a taky kamose skerejma muzes jezdit :)

  8. Dave

    2Los tomanos: a nebo bejt jako ty-svobodna mlada matka s jen o 5 let mladsim synem takze tim padem taky bez starosti hehe :D

  9. manas tomek

    ta frantova lokalita je jedna z mých nejoblíbenějších!chtělo by to tam něco poopravit, ale to místo má atmosféru, to teda jo!

  10. ddd - andy

    manas tomek: pojed tam nekdy – poopravime, poladime, pojezdime.. he?

  11. havros

    manas: co koleno, uz funguje? Utrh bych se treba v patek driv z prace a zajel bych. FRantova lokalita me taky laka…

  12. Eli

    táta co se vyndá, přelomí si pánev, dojede trip a pak si teprv jde pro šrouby do krankahausu – to je největší punk co sem zatim slyšel, klucka. můj stařešina se na kole vyndá na ledu, odře si loket a mluví o tom půl roku :-))))))))

  13. Čárys

    No, popravde, on to dojel, pak vytalčil kolo do 4 patra, celou noc se potil na hotelu, a do špitalu jsme dojeli až v sobotu dopoledne. Prej že je v pohodě. Dojedu pro něj v sobotu ráno, neudělá ani krok. Prej v pohodě.

    On je nejvíc. Respect.

  14. Milan

    To Los Tomanos: kamoši,se kteryma jsem jezdil sou už dávno starý nebo mrtvý. A zbytku nestačím….
    To Čárys: Docela rád bych poznal Tvýho tatíka , pankáče jednoho. Že by moje věková kategorie ? Nebo mladší ?

  15. Čárys

    57. To jsi mladík, čéče…

  16. fousmen

    mas ten punk v genech dedo ((-:

  17. rajtyš

    hele zdněk! ha ha, nazdar zdeĹ?ku!!

  18. vatt

    Frantuv trail je super. Posledně jsem tam všechno to peklo přežil a až poslední jízdu k autu jsem dole na tech malinkejch boulích vzal levim řidítkem strom a panečku to byl polet. :))
    Ale jinak super.

  19. yeahh

    Kde najdu ten Franta’s trail???

  20. vatt

    yeahh : je to kousek od všenor vesnice Karlík http://da-li-da.mudrc.cz/trate.php

Komentář: