Supermef recenze : Scott Thule video

8125.jpgNu, vítáme nového dopisovatele SUPERMEFA. Super most evil friend se s tím nesere, co se mu nelíbí, to napíše, a my mu chceme dát prostor. Welcome bad bad boy…

Supermef : Takže pozemští červi, vesmírnou poštou se mi do pařátů dostalo Půlpánovo Scott Thule video. Zkouknul jsem to a nemohl jsem již dále v klidu žít, nemohl spát, začal jsem chtít krev. Podlehl jsem nutkání sepsat warning. Tady je. Dangerous. Not for sale. What it smell? Kill all human !

Scott Thule International video – recenze.

Úvodní menu, samo o sobě mělo asi varovat před obsahem a samotným spuštěním videa, ale přeci jen je to otázka vkusu každého jedince. Jestliže autor chtěl svým kresleně animovaným menu vtipně parodovat 80 léta, minul se účinkem. Upřímně je to děs, omalovánky 5letého dítěte jsou hodnotnějším dílem. No budiž, mačkáme play a čekáme internacionální video akci.

 4225.jpg

Začínáme v Liberci, v rámci ČP DH, začátek vypadá celkem slibně, kdy standardní záběry střídají pohled na lanovku, diváky a závodní depo. Plynule se přechází na záběry jezdců Scott Thule, zde se ovšem začíná projevovat nepříliš přesvědčivá kvalita, kdy nejasné záběry z dálky, jezdci mizící ve vysoké trávě, a kupodivu často se ne a ne vlézt v celku do záběru, trochu narušují dojem profesionální práce. Následně přichází na řadu Martin Srba a též první políček divákovi. Martin spustí svůj proslov v německém jazyce. Titulky sice informují o čem je řeč, ale já jsem v šoku a nechápu nic, nad důvodem této vložky zůstává rozum stát. Po větách jako jump, jump, jump, začínám mít strašnou předtuchu co se obsahu a kvality videa týká.

6169.jpg

Moje obava se naplnuje hned vzápětí, kdy úvod pro část točenou v rámci ČP v Karlovicích je laděna alá ROAM, přírodopis v ryzí černobílé podobě. Proč se mám ovšem dívat v bike videu na pohyb listí ve větru, notabene bez jakéhokoliv vztahu k samotnému dalšímu průběhu videa, to nechápu. Použití tohoto modelu jen pro efekt je prostě laciné. Záběry jezdců pokračují v nasazeném standardu, tentokrát vylepšené o černobílý pohled. Těžko říci, co kameraman chtěl vlastně točit, zda jezdce či přírodu. Bohužel oboje dělá tak nějak na půl, tudíž si neužijete ani jedno. Nic už na tom nevylepší mě neznámý člen teamu, který v domnění vtipnosti, se rozhodne svůj proslov provést při běhu na lanovce. Což se mu nakonec i daří neboť jeho angličtina je natolik strašná, že nezbývá než se smát. Ovšem tuším, že pointa vtipu byla původně myšlena jinak. Ono ovšem co jiného dělat u perel jako It is was, že.

2363.jpg

Následuje asi nejlepší část videa, bike park Bischofsmai. Konečně máte šanci vidět i nějakou slušnou akci. Kvalitní záběry z místní Dh trati a nort shore lávek, snesou srovnání s konkurencí. Kameraman se konečně soustředí na jezdce a trať a dílo podle toho vypadá. Občasná vráska na kráse v podobě vypadlého jezdce z obrazu, již v rámci celku nijak nepřekvapí.

3264.jpg

Naprostým vrcholem se stává rozhovor s Bohdanou Půlpánovou, který otevírá část věnovanou MČR ve Špindlu. Prostředí Toi Toi budky je vskutku reprezentativní. Jen nevím, v čím chorém mozku se tato sračka zrodila. Neb koukat na Bohdanu sedící na hajzlu a vyprávějící cosi o sraní a smradu je opravdu jen pro silné nátury. Navíc, když se Vám v tomto místě DVD opakovaně zasekne a zablokuje PC a nic než restart nepomáhá zaseklý obraz trůnící Bohdany odstranit z monitoru, což je opravdu k posrání. Rozhovor je v češtině, ovšem s titulky v polštině, což je určitá změna proti ostatním proslovům, ovšem vyvolávající otázku, proč. Odpověď ponechám na každém z Vás. Samotné záběry z tratě ve Špindlu opět nevybočují ze standartu nasazeném na začátku, tudíž ze silného podprůměru. Takovéto záběry vyprodukuje každý, kdo si stihl přečíst manuál ke své kameře.

1604.jpg

Závěrem pak dostanete porci z Božího Daru, které se vyznačuje naprostým nesouladem mezi obrazem a hudbou, kdy by se dalo říci, že muzika tu byla doslova vlepena nebo byl vlepen obraz, vyberte si. Závěrečná děkovačka šéfa teamu Mr. Půlpána v ruském jazyce už mě jaksi nepřekvapuje.

4228.jpg


Co říci závěrem.

Pokud bylo video myšleno jako materiál mapující sezónu teamu Scott Thule a jako takový měl sloužit pro sponzory, budiž může být. Ovšem, pokud je toto dílo prezentováno jako internacionální (až na konci jsem jaksi pochopil, že takto označené je nikoli díky účasti zahraničních jezdců, kteří by dokázali pozvednou mrzkou jezdeckou úroven členů Scott Thule, kdy čestnou výjimku tvoří Martin Srba, ale díky oněm rádoby vtipným jazykovým vložkám) a drze nabízeno ke komerčnímu prodeji, musím předem varovat všechny potencionální kupce. Ne, nestojí to za investici.

Není tu nic, na co by se dalo dívat víc než jednou, není tu nic co by mohlo zaujmout, není tu nic, co by Vám pomohlo v ježdění. Abych jen neprudil, jako prostředek názorné ukázky, jak by to opravdu nemělo vypadat, poslouží jezdci Scott Thule dokonale. Na jejich stylu, by se dalo názorně učit, jak opravdu nejezdit.

Kamera, střih, hudba, vše je jaksi nedotažené, nijaké, amatérské. Jediné zajímavé jsou bonusy DH pravěk a Dual pravěk, ovšem zajímalo by mě nakolik se zde účinkujícím jezdcům zamlouvá jejich (silně pochybuji, že ze strany Mr. Půlpána dořešená) účast na podpoře prodeje videa značky, s kterou nemají nic společného…

3267.jpg  

Toliko z vesmíru SUPER MEF.

Mám vás v hledáčku, pozemští červi !

 7148.jpg

77 komentářů pod “Supermef recenze : Scott Thule video”

  1. vrnk

    Pane hrábě, tam strašá.

  2. Tom

    :)

  3. beastie

    ooo moc pekna recenze:)

  4. ddd - andy

    Dark side of the power.. Muhahaa..

  5. baf

    A to se vyplati!!!

  6. Deny

    Teda, ten pan Supermef nedaruje nikomu nic zadarmo, jen co je pravda, ten se s ničím nemazlí…

  7. šafy

    cha cháááááááá :-)))))

  8. Los tomanos

    Supermef :D dobre ty! :)

  9. sandman

    ou jé :-) mirka spáčilová hadr. kdo čte MF Dnes ví :-)

  10. flathead

    takhle okradat lidi, fuuuuj, buuuuu!!!!!!!!

  11. tomaass

    tak to se na to video musím podívat :D

  12. Cube

    Muhahaha,tak tohle bude mít určitě nějakou odvetu,ale good job man :)

  13. manas tomek

    to je doooost! chachachaaa

  14. 100klada

    Divim se Mefe ze nas nevymazes z povrchu zemskeho. Nebo aby sme se aspon hajili pred timto dilem zkazy :D

  15. Tara

    Nerada to říkám, ale i špatná reklama (recenze) je reklama…skoro se mi ten zábavný kýč chce vidět.

  16. 100klada

    Videt urcite…. ale ne koupit :D

  17. Kaštan

    tohle si pulpi za rámeček asi nedá :D ,jako při čtení tohohle díla jsem se nasmál kua hodně!!

  18. ueeeeee

    worthy fun

  19. Deny

    Hele, proč nenatočit prezentační DVD pro potencionální a stávající sponzory a nepokrýt náklady na výrobu jeho prodejem? Každý máme tu možnost, ne? Úsudek o tom by si měl každý udělat sám… Ale pokud hodnotíme ryzí obsah, je potřeba být objektivní a to se panu Supermefovi docela podařilo.

  20. SPYKE

    Rád bych viděl nějaký dílko Supermefa… Ať se ukáže, ať je o porovnat… pindat umí každej… mě se dílko líbí jako prima legranda… :-)

  21. hýbnoš

    hehehe takhle mě břicho dlouuuho nebolelo :D

  22. Dudák ze STrakonic

    mno aspoĹ? že jim Mave v Gaisu pochcal káru ………….dík Mefe …….nekoupim si to :-D

  23. Kozel

    To Spyke – klasika ukazka nepochopeni.

    Proc by mel Supermef dokazovat co umi? Napsal svuj nazor na video, ktere podrobne zhlednul ( aspon dle recenze to tak vypada ). Hodnot jeho recenzi, dej argumenty proti jeho nazoru. Ale prosim, odpust si takoveto, dokaz co umis a pak hodnot.
    Nebo jinak, myslis ze treba Mirka Spacilova umi natocit film? Neumi, presto muze hodnotit.

  24. Junior

    tak tys to zabilll kámo :D.. myslim že tušim kdo je MEF!!!teď když sem to přečet si rozmyslim dělání videí…

  25. Čárys

    4: Junior : Video toč, ke zrazování od tvorby videí tu žádnou tendenci nevidím…

  26. Buba

    dobre Mef hehe…servitky si rozhodne nebral….

  27. KUbajsz

    I fell in love with mef … Chci se s ním seznamit, je to boží dáběl :D

  28. Kosák Scott-THULE

    to de, pobavil sem se, víc takovejch recenzí!!

  29. vita_dbs

    vtip))) tvuj nazor…dobrý.

    ,,Abych jen neprudil, jako prostředek názorné ukázky, jak by to opravdu nemělo vypadat, poslouží jezdci Scott Thule dokonale. Na jejich stylu, by se dalo názorně učit, jak opravdu nejezdit.´´ – Tahle věta je docela moc a nevím zda jsi ten pravý co muže puoučovat o ježdění

    pa pusu

  30. Kozel

    To vita_dbs – druhej klasik. Kde prosimte beres to presvedceni, ze ten co hodnoti musi byt v danem oboru lepsi nez hodnoceni? Podle tebe by napriklad fotbalovy komentator mel byt asi byvaly spickovy hrac? Nebo kdyz nekdo komentuje MotoGP tak by mel jezdit v Brne stejny casy jak Rossi?

  31. go on

    se divim že někdo tak jednoduchej (super mef) na tom jednoduchým videu neni taky..hodil by se tam:-) :-)

  32. vita_dbs

    Kozel: nepsal sem že musí být lepší)))))))))

  33. Čárys

    4: All : Myslím, že Pulpimu to silně zvedne sledovanost, a prodej videa, protože dnes už mi asi 5 lidí psalo, kde že se to dá sehnat.
    Jak říkám já (a v našich homo párty fotkách se tím i řídím) nejhorší reklama je nejlepší reklama !

  34. KUbajsz

    dobře kozel !

  35. Czert

    hehe Čárys teď sis to u Pulpiho vážně posral, kdybys jezdil za tovární team RB tak by tě tam naaranžoval třebas k norcu! Kdo zná, vý o čem mluvim! :D

  36. jozin

    he he…..ty kraaaaavo.Poperte se:-DDD No husta recenze ale stejne to chci videt

  37. Čárys

    My děláme nezávislou novinařinu, otiskneme vše.

    A taky hlavně, já tuhle recenzi nenapsal… Dal jsem prostor, a jsem rád, vy jste se nepobavili? Je třeba trochu rozvířit klidné vody českého downhillu, co už není Flóra, tak je tu celkem nuda, hihi…

  38. hýbnoš

    Czert má u mě bod za velmi trefnou poznámku:D

  39. ueeeeee

    Čárys: nepsal to Flóra? :D:D:D

  40. fousmen

    A nejhorsi ze vseho jsou trpaslici.. Ty potvory vam vlezou vsude.. Huhaaa klobouk dolu, ja to snad nakonec taky chci videt :D

  41. Junior

    táák…teď je na řadě ..::! MND 2 !::.. muhahahaaááá..ale bacha…maroši má pracky jak hydraulika na bagru… :D ..aber,dort wird nicht was kritizieren,oder nein? :)

  42. Kozel

    To vita_dbs – Jo tak to sorry, ale pak nejak netusim co si vlastne vubec chtel rict. Ovsem, chtel jsi-li vubec neco rict. Nebot k posouzeni veci, popsane v one vete, staci alespon trochu slusny zrak.

  43. pista

    pulpan asi tedka vymysli jak ti to oplati uz se tešim na odvetu

  44. manas tomek

    já videa moc nesleduju, ale po týhle recenzi sem se rozhod, že to pulpiho vidět prostě musim! a jak čtu, tak podobně uvažuje spousta dalších lidí. tudíž si myslim, že to pro pulpiho má v konečnym důsledku pozitivní dopad…

  45. junior

    máte někdo ten scoťáckej počin? jen tak mezi náma za to nechci calovat…thx za odpověd,přepálení a odeslání :D ..né dělam si srandu…ale kdyby ste byl někdo za prahy a měl ste to a byl ste opravdu tak ochotnej že byste to i přepálil…byl bych vděčen..zaplatim :D …nabízim jedinečný pocit odčinění dobrého skutku :D…když odepíšete do 10 dnů,dostanete druhý pocit zdarama!!!

  46. The Skreth

    to bych chtěl celkem vidět… Myslim, že by to mohla bejt celkem frdel.. a Kozle, nechytrač tolik :-)

  47. Tůra

    ja si to snad taky koupim…mef udelal paradni reklamu :-D

  48. DHMAN

    DOBĹ?E TY!!!!!! jent ak dál :-D to je moc!!!!! sem se malem zechcal jaxem to cet :-D

  49. zlord

    myslim, že točit a prodávat si může kdo chce, co chce, a pokud sou debilové, co to koupěj, dobře jim tak

  50. šéfinspektor Kluzó

    toto je opravdu ohavne, me se to video velice libilo a myslim,ze popravde vypovida o vsem co tvurci chteli divakovi rict. Takoveto recenze od cloveka,ktery o tom ocividne nic nevi si vyprosuji. Urazi me to!! Zadam okamzite stazeni tehoto zbytecneho skodolibeho clanku nebo jak to nazvat ! Dekuji.

  51. Éro

    Jak to tak tady čtu,bude to asi dobrá komedie….:)

  52. mourajsz

    jeste jsem to nedocetl do konce, ale zatim me dost bavi cteni vasich komentaru, to je prdel =8) scottthule opet skoruje, brekeke

  53. mourajsz

    asi takhle, scottthule bude z vesmiru, myslim ze by si mel “super mef” davat bacha na “scoot ufo”.swedsko-nemecko-polsko-rusky vyroby ve tvaru toi-toi. video jsem nevidel, ale podle recenze co sem cet..-ztvorit neco tak hroznyho, video ktery bych asi… ale, asi chtel videt,mrknu na nej. noa pak nato napsat vostre trefenou recenzi je vic nez viborny. jen pis dal o scott thule. me uz tak dost bavi d:)

  54. Čárys

    Zdravím šéfinspekrota Kluzó a vidím v něm nezaměnitelný sloh Robyna Trnky. Tytyty, to ti to minule nestačilo?
    Jen si zahrávej, muhahaháááá !

  55. Růžena

    Nááájz Mef..

  56. robyn

    čarys..ty svině ! ti to vrátim :)

  57. jurka

    to musím vidět squelá reklama :)

  58. DD

    hohohoooo…cekam recenzi 720 movie na scottu…a neberte si mou mamku mirku do huby

  59. Seth

    co dodat nez “Pffffffffffffffffffff” supermef je real diss maker žjeah, hele ale nepoberu proc kdyz nekdo neumi anglicky tak dela svuj profil anglicky sorry ale ja taky neumim ale tak mluvim cesky a dam tam anglicky titulky, no nic real respect fof supermef the New Tafrob yeah

  60. The Skreth

    nevim.. video jsem zatim neviděl, ale moc to někteří hrotěj.. Co jsem čet, tak to video je braný jako jedna velká prdel… Škoda, že to mnozí nechápou

  61. DD

    tafrob :-)

  62. rsč

    neco me fakt bavi..hlavne to ze nekteri nechapou ze video bylo mysleni jako jedna velka komede.a s tim bylo i cele tocene.a tech par jedincu kteri to nechapou je mi fakt lito..a hlavne ultra dobryho supermefa

  63. šafy

    Hah, tak tu komedii jsem tam nějak nepostřehl, bohužel :-)))))))))

  64. čsr

    To rsč – omyl, nekteri to chapou naopak velmi dobre. Jinak par detailu, jak bylo video prezentovano samotnym Pulpim. V kontrastu s recenzi mas pravdu, je to komedie:

    Jak jistě již víte, tento týden vypouštíme do světa naše nové DVD. Jde o velice zdařilý kousek, který pochází opět z dílny Veska Movie.

    International Bike Video SCOTT-THULE – Tak zní přesný název našeho nového DVD. A proč zrovínka tak ? Vězte, že se jedná o mezinárodní počin, neb se v něm mluví či píše hnedle šesti světovejma jazykama. Nevěříte ? Uvidíte sami a budete jistě překvapeni, že naši jezdci- downhilleři uměj česky, anglicky, sprostě, polsky, rusky a německy.

    První je Liberec po kterém následují Karlovice. Ty jsou naschvál pouze černobílé a páni kameramani jsou na ně nejvíc pyšní.

    Kdo viděl naše loĹ?ské videjko, tak po shlédnutí nové kousku, zajisté uzná značný pokrok směrem vejš.Takže kdo by měl zájem, tak má šanci buď na výstavě nebo od příštího pondělku na krámku nebo poštou. Pozn.- Potěší nás, když nám pak napíšete, zda-li se Vám naše DVD líbilo či ne.

  65. forejt

    Konstruktivní kritika neškodí.Moc pěkně a myslim že i výstižně napsáno.Gut job Supermef…

  66. ČSSR

    možná se jen spletly a místo prdele udělaly sračku

  67. Terezka m.

    tak jediný čim ste mohli zaručit, že se na to koukne vážně každý, je přesně toto:). SUPR!!!

  68. Lukas-au

    “It is was” je fakt dost. ja to jeste nevidel (a asi to jen tak neuvidim) ale rusky proslov (sjezdari vsech zemi spojte se) na konci to uz bych asi nezvladl ani kdyby tam vsude bylo upozorneni ze je to komedie.
    Nevim kdo je Supermef ale mel by si pozadat o ochranku. :)

  69. SUPERMEF

    Tak děkuji za všechny ohlasy a za vysokou čtenost a doufám, že tato má recenze nezvedne vlnu násilí mezi lidmi kteří jsou na jedné, nebo druhé straně barikády.
    R.I.P.

  70. dydy

    …tak skoro bych hádal, že je to “velkej rock´ n´rollovej schwindl” a že si tu recenzi napsali sami autoři…:) páč reakce se dala celkem lehce předpokládat…kmen siouxů je statetčný…:)

  71. KOLOhnatbriza

    Hoho,fotr se nam vyloupnul :)Ale dydy uz ma zivotni zkusenosti,dydy zna a ja dydymu verim.Navic je taaaak sladkej :)Kua,ale kazdej si tu toci filmy,jak kdyby se nechumelilo.Jenze je to pporad jedno a to samy,coz me uz celkem toci.Zrejme se pustim do nejakyho svyho projektu.Ale s bikama to nebude mit nic spolecnyho.Ovsem muzu slibit,ze tam nebude nouze o necekany situace,zvraty a hlavne o krev a maso.Peat vi… :)

  72. cwl

    Z tohoto článku je vidět, že paaan super spisovatel nic nepochopil a mnozí další taky ne. Pokud se ale někdo snaží něco veřejně prezentovat, měl by se naučit aspoĹ? pravopis….ale to jde asi s tou kvalitou popisu tohoto videa….

  73. lwc

    A co melo asi tak 95% lidi pochopit? Jinak s pravopisem zkus zacit u sebe, coz ( velka a mala pismenka ). Chapu, psani v rozcileni je problem.

  74. Čárys

    4: CWL : Teda, brácho, já jsem to procházel a žádné chyby jsem tam nenašel… Jaké chyby ? Nejsme neomylní, pouč nás.

    Já u svých článků psaných pod nickem Čárys občas (dost často) nějaký překlepy mám, páč chvátám, ale tenhle článek mi byl dodán, kontroloval jsem to, a nic jsem nenašel.

  75. Maverick

    pekna to recenze!!! :D

  76. Junior

    příště než něco vybleješ CLW přesvědč se, zdali je tomu opravdu tak!navíc si přečti ouplnej ouvod videa a tam možná pochopíš HLAVNĂŤ myšlenku recenze! pozdrav z olmíííka

  77. Lukas-au

    to lwc nebo clw: ve slove Bishofmais chybi s :) mas recht :) hele de prece de vo vobsah ne? tebe spis sere co je tam napsano vid?
    musim rict nato ze je to pekelnik sloh ma sakra dobrej :)

Komentář: