Trick tip – Ploc style

2398.jpgTakže, přednedávnem tu byl vznesen dotaz, kdo že je to ten Pavel ploc. A jak se má dělat takový "Ploc" na kole. Trick tip vám to vysvětlí.

Takže, Ploc style, je poloha na kole v letu, pojmenovaná podle slavného českého skokana na lyžích Pavla Ploce. Dnes již Suicide na kole umí každej, no hand úplně každej, kondora skoro každej. Je čas na změnu, a tou jsou právě Ruce podle Pavla Ploce. Přejděmež tedy k výcviku. 

3296.jpg

Na skok se rozjídíš jako vždy, to znamená plnej kotel. Odrážíš se, napínáš nohy, kolena svírají sedačku, a narovnáváš tělo, přičemž plynule pouštíš ruce. Nyní ale přichází důležitá fáze letu, která může změnit epesního Ploce v trapný no hand. 

Stále se narovnáváš, a ruce jsou napnuté a směřují dolů, kolem stehen, a v místech kde máš kapsy, se zastavují. Plynule se taky otáčejí dlaně, na to pozor, mnoho lidí takto Ploce naprosto zkurví. Dlaně při správně provedeném Plocovi směřijí vpřed, nikoli vzad ! 

Nyní letíš vzduchem, rukama koriguješ směr, vítr ti napíná tričko a ty jsi bůh. 

4255.jpg

2398.jpg

Přichází fáze vrácení.  Ruce směřují zpět k řídítkům, přetáčejí se zpět do polohy vhodné k uchopení řídítek (dlaně vzad) a ty se chápeš klacků. Dopad je tu, a ty to samozřejmě díky vhodné poloze pedálů dáváš do telemarku, ostatně jako vždy, a tak je to správně. Dopad tlumíš koleny, a v podřepu odjíždíš !

Dal jsi svého prvního PLOCE ! Život je krásný.

Tak hybaj pilovat.

Figurantem byl Manas Tomek. Děkujeme. Fotil Kome. Napsal Čárys. 

1685.jpg

17 komentářů pod “Trick tip – Ploc style”

  1. matto

    to je najviac….

  2. Frenk

    Dobřééé ,,moc,, dobřéé :)

  3. zajiczech

    Hlavne je dulezity, aby vam z toho nevysel Mazoch ! (provedeni triku podobny ale jinej dopad, v podstate do frontflipu) :-)

  4. inspirace...

    a co “V” style,jehož průkopníkem byl Jens Weissflog?a po něm reprezentanti země vycházejícího slunce…

  5. Czert

    fun

  6. DD

    drogy hehe

  7. obřik

    ete špičky nohou k sobě…viz foto pravýho Palva Polce:)

  8. Cube

    Ploc to kurví,má blbě dlaně:))

  9. Schwara

    Myslim ze co se tyce V stylu ma manas jeste co dohanet! Klasika se spickama u sebe je prekonana…

  10. eM Tý

    krásně napsáno! já bych jen dodal, že je rozdíl mezi Plocem na dirtu a na FR posíláku či dropu. na dirtu jde lépe ta pro mne nejhezčí fáze narovnání celého těla. na posíláku je většina lidí výrazně předkloněna. já se snažím předklonění maximálně eliminovat, protože není nic horšího, než když to vypadá, že si držíte řídítka zubama! tak, jak to bohužel dává 90 procent lidí…takže nezapoměĹ?te, hlavně STYYYL!

  11. eM Tý

    jinak V styl má jednoznačně nejlépe zvládnut Schwara, holt se někdo umí s kachníma nohama narodit…to my ostatní nikdy nedoženem:-(

  12. eM Tý

    a ještě bych měl jeden tip: já třeba nejradši dávám ruce tak, že se narovnám a dám si je na stehna, takže to vypadá, jako byste je měli v kapsách! ale na fotkách je to bohužel dost hnusný. no třeba v příštím trick tipu…

  13. lucka

    heh ze me to nenapadlodriv napresrok to zandam na snb ,dost uz bylo nudnejch toček

  14. TomKa

    Hahaha

  15. karloss

    nemá ten Ploc náký dětský lyže? :D …připadaj mi dost krátký…

  16. tomaass

    konečně to chápu

  17. bary

    bacha ploc na treti fotce na tebe kouka!!!!!!

Komentář: