Horsefeathers Fotosession FR trip – 1.den – Ruda

zer.jpgTo jsem takhle jednou zvednul telefon, a volám Havrošovi. Co udělat HF trip? Na 3 dny? Dirtbiker to nafotí, bude mít o čem psát, vy zadarmo reklamu, a my si v partě zajezdíme. OK, řekl mocný. A tak jsme vyrazili.

po dlouhém ladění kam a miliónu telefonů, se nakonec podařilo sehnat dohromady fotografa Punkera, Filipa s kamerou, šéfíka Hárvyho s Olboyem Jirkou, a 4 riders : Schwaru, Manase, Klauzíka a mě. Plán byl jasný, Den první Ruda, den druhý Dubné, den třetí – Soběslav.

trio.jpg

Ve čtvrtek večer jí tedy valím směrem Ruda, kde máme spicha s Manasem a Klauzem.  Mrskám si jí asi kilíčko, rovinky víc, zatáčky tak to kilo. Tma jak v prdeli. Zatáčka. Horizont. 90 km/h. V kazeťáku se snaží nějaký negři přeřvat vytočený 2,5 dehet. Pohoda.

Míjím horizont v levíčku, a kurva, už jí vidím. Srnka. Jde po mě z levíčka, asi 15m předemnou. Jdu vostře na brzdy. Zjišťuji první poznatek. Auto v odlehčeném stavu hůže brzdí. Lehkej štorcák leč je sucho, a ve zlomcích sekund řeším co dál. Srna v kolizním kurzu. Vezmu jí zleva. To nedáš voe, už takhle jdeš bokem, se zvrhneš. Ok, vezmu jí zprava. To nedáš voe, bereš levou točku, půjdeš ze silnice. Takže zrezignovaně vím, že je moje. Snažím se jí vzít aspon na přední kolo, abych si nerozbil auto, což se asi podaří… A už je tu. MORDA jak prase, ty vole, si dělá prdel? Mizí pod autem, a vzadu něco strašně mlátí, a tak zastavuju, a jdu vočíhnout škody. 

Ty voe, nic. Jasně, mlhovka v píči, nárazník prasklej, a vohnutý dveře, krev a chlupy, ale jinak nic.  Koukám dozadu. A fuj, tady jí máme, no to je hnus. Sem se málem poblil. Co následovalo, nebudu popisovat, ale můžu vydat příručku "jak dostat srnu z podběhu" Kdo viděl film texaský masakr motorovou tak si udělá představu…

V Rudě shledání s klukama, kecy o ženách a zaučování Klauze, jak se na to musí. Ten bude mít super život, připravenej na vše !

Ghostrider.jpg

Ráno přijíždí celej ten Geng. Lučanovci, kterým patří náš nehynoucí dík, neboť nás tahali nahoru svým mocnám jeepem Návarou. Lubš, Hany, Hrávy… No tak dost kydů a jde se na to. Dáváme si dvě jízdy na rozehřátí, Ruda je fakt boží, trochu to od podzimu protáhli, co jsem tady nebyl, a je to teď skoro až dolů. Skoky se prodloužily, zatáčky zůstaly, dole přibyly mega klopenice, a celý je to naprostá bomba, teda fakt musím říct.

buci.jpg

Kluci chrochtaj blahem. No ale jsme tu taky kvůli focení, takže jdem na to. Panker nás honí sem a tam, fotí se zatáčky, skoky, dřevěný klopky všechno aspon 4x, prostě dost. V půlce dne toho máme už dost, takže se jde dolů na jídlo, a odpoledne dofotit ten zbytek. V totální únavě to balíme kolem 18h večer, dost vyjetý. Přijíždí sem Gaspi s Majklem, (ten málem dokonale zaskočil Klauzíka) a my kolem půl osmý s vizí 150km přesunu do Dubného balíme kufry a jedem.

Večer se všichni scházíme v hospodě v Dubném, piváky a utopence, večeře šampiónů a párty pokračuje do brzkých raních hodin, jak je ostatně na jihu zvykem…

dubenska-particka.jpg

na-navsi.jpg

Moc děkujeme Lučanům, a omlouvám se, že jsem se s velkým nestihl rozloučit, ale museli jsme letět. Díky za vyvážení, tolik prachu jsem už dlouho nesežral, muhahahááá !

zer.jpg

Víc Rudy všem.  

 nadrazi.jpg

krenovice.jpg

za fotky děkujeme dokumentaristovi Havrošovi ! 

11 komentářů pod “Horsefeathers Fotosession FR trip – 1.den – Ruda”

  1. Barell

    Foto srny nebude??? :D

  2. Broněk

    Čárys a Srna (námět na knihu :D :D :D)

  3. hackr

    Mno ste si mohli rovnou udělat guláš:-D

  4. Čárys

    4: Barell : Ty to mě nenapadlo, jsem byl lehce v šoku. A po lokty od krve, jak jsem jí dobíjel heverem – nechtěl sem si zamazat foťák.

  5. Junior

    malej fekal…srna v podběhu…mno a počkej až jí jednou takle namotáš na přední nábu jak jí budeš valit v lese na svym eRBu! neřikej že jí teď nemáš na mrazáku!to bys lhal :D …cya

  6. flathead

    kdy bude srnci gulas?

  7. tomaass

    zvěřinové hody na 720? hmm

  8. Čárys

    4: All : kdo chce, muže si naškrábat trochu smaženého mozečku z kolen vejfuku a motoru. Smrdělo to eště v Rudě.

  9. eM Tý

    krásný fotky! opravdu vystihují atmosféru:-))) buď stojíme, nebo jsme v hospodě. a když už na kole tak se táhnem za autem! muhahaha

  10. Lukas-au

    carys ses vul vole. :) na sumave nemuzes valit kilo do zatacky. jeste zes to nevyvalil ven ze silnice. kdo zil a zije na sumave vi svy. nic ve zlym. kazdopadne ruda je do pohody.

  11. LíLa

    Ruda-”To je DELUXe, kámo, co chceš víc?!?” :0)) “Tady na Šumavě jsou pašerácký stezky, všechno jsme tu pašovali, -ještě s králem Šumavy,všechno:lidi, drogy,….. ale srnky, ty jsou tady pořád stejně krásný, ty já mam rád, ty já mam tuuze rád ” :0D *Jirka Lausecker alias Krakonoš od nás,ze Šumavy :0))

Komentář: