Votuň svůj dodž – francouz a eMTý

dscf1207.JPGTakže další z seriálu "votuň svůj dodž je tady, bikerská kára se vším všudy je uvnitř a tentokrát i se super komentem od eMTýho. Všichni klikněte na více !

čau lidi, Čárys mě požádal, abych vám i já popsal svůj vůz, takže tady to je.

Předně musím říct, že i když mám vystudovanou průmyslovku, obor diagnostika motorových vozidel, tak mě auta moc neberou, jsou to pro mě dopravní prostředy, nehoním se za tím, mít velkou drahou káru a z kdejakýho mergla nebo audiny si na prdel nesednu.

K téhle bedničce mám ale přeci jen poněkud emocionálnější vztah, je to dáno tím, kam všude mě dovezla, co odvezla, kdo v ní jel a kdo v ní spal, hehehe. Je to pro mě hlavně v létě domeček na kolech ve kterém trávím snad víc času než doma.

dscf1213.JPG

K technické specifikaci: jedná se o Renaulta Trafic 2.5D, rok výroby 1996, vyšší, delší. Koupili jsme ho v roce 2000, v době kdy jsem se ještě věnoval motorkám a neměl na auto ani papíry. Zažil moje řidičské začátky, měl trpělivost a byl na mne hodný. Dvaapůlka v dechtu bez turba se hravě rozjede i na dvojku, je z ní vidět a nedá se ní moc závodit, takže pro mladýho zajíce dobrý náčiní.

Auto jsme nechtěli předělat úplně na obytný, občas v ní něco vezeme, takže úpravy musely být snadno odstranitelné.

Začalo se zateplením. Samozřejmostí jsou koberce na zemi (tam pro jistotu dvojitá vrstva klasického zátěžáku), dále chemoprenem nalepené koberce uvnitř nákladového prostoru a dřevotříska na bocích pod kterou je ještě polystyren. Dutiny příček se vystříkaly těsnící spárovací hmotou. Zadní okna jsou kryta záclonkou, na přední se dá záclonka přidělat na suché zipy.

 dscf1202.JPG

Následovalo spaní. To se vyřešilo instalací lišt, na které přišly dřevěné desky, na ně dvě vrstvy karimatek a deka. A je měkoučko:-) Na první pohled od střechy není moc prostoru, ale to je jen zdání, spí se mi tam jak v pokojíčku! Ve střeše je pak kruhový ventilační průduch koupený v obchodě s příslušenstvím pro karavany.

 dscf1229.JPG

Dalším zlepšením je instalace ok na upevnění motorek a kol, uříznutí půlky příčky mezi nákladovým prostorem a řidičem, instalace skříňky na věci typu příbory, hrnce, světlo a navrtání množství háčků na pověšení volovin.

Na bok vozu jsme nainstalovali roletu, neocenitelnou vychytávku při nepřízni počasí. Hlavní plus je ale nezávislé naftové topení Eberspeacher s termostatem a dvěma průduchy ( k řidiči a dozadu), takže si nastavíte teplotu, spíte v teple a ještě vám uschnou věci.

dscf1208.JPG

Přes léto si v autě jako správný kemper vozím plynovou bombu s vařičem a sadu židliček a stůl.

Auto má tažné zařízení, ale není to velká raketa ani samotný a když to ještě zatížíte vozíkem, tak se do kopce plížíte jak hadi.
Musím říct, že až na běžné věci typu výfuk či kotouče jsme na autě nic vážného nespravovali, je to dělník, žabožrouti ho nevybavili zbytečnou a poruchovou elektronikou, takže jezdí a jezdí.

16921.jpg

Jo a ta ta ještěrka vepředu, tak ta tam už byla, moje práce je jen samolepkování vepředu a na bocích. Ta změť vzadu na dveřích je většinou práce neznámých umělců, která se stále zvětšuje a ani jí nestíhám odstraňovat. Takže jestli vás někdy chytnu lepit mi něco na auto, useknu vám ruce!

Pa, MT

dscf1206.JPG

    

DSCF1214.JPG DSCF1213.JPG DSCF1206.JPG
DSCF1207.JPG DSCF1210.JPG DSCF1228.JPG
DSCF1226.JPG DSCF1229.JPG DSCF1204.JPG
DSCF1220.JPG DSCF1218.JPG DSCF1219.JPG
DSCF1227.JPG DSCF1208.JPG DSCF1202.JPG
DSCF1200.JPG DSCF1209.JPG  

39 komentářů pod “Votuň svůj dodž – francouz a eMTý”

  1. Broněk

    Punková kára :)

  2. Hááárwy

    maňas ma slohový nadání ,pěkně si to napsal.. takový vozítko by semi hodilo…

  3. dr.henkye

    hodně moc ve vnytř ,ale z venku by to chtelo trochu potunit ,ale je to vimakaný jak swin.(omlouvam se za pravopisný chybi)

  4. Junior

    chybi… :D..dobre ty henkye :)..jinak kara je opravdu Funkcni!…je to velky..da se tam asi hodne…ale trosku by mi nejspis vadila sila motoru…zda se mi to slaby na tak obrovsky auto…

  5. Buba

    pimpin kara poradnyho negra…

  6. cedric

    to Háááááárwy, a na co ty vocasi, dyt nikam nejezdíš, všude seš posranej, tak zas nemachruj….. a nelez všem do prdele.

  7. The Skreth

    Když jsem v tom spal poprví, tak mě uprostřed noci chytala klaustrofobie, ale další noci to už bylo všechno v pořádku :-D

  8. GM

    Málo stickerek, za 5 :D

  9. Kubik

    ty kravoo ja bych tam nespal ani za nic ja takovou klaustrofoobii mam bych se tam posral… ale jinak to mas jak to rict FUNKčNí :D hehe

  10. mouras

    independent heating kurvadrat

  11. karloss

    …přesně tak! Independent heating a maňas coby můj bejvalej sponzor tepla! Je to parádní kára! Nikde se mi nespalo líp :-)

  12. ctverec

    Tak takovouhle káru jsme měli ve firmě.. budiš ji vrakáč lehkej.. byla perfektní akorát rezivěla rychleji než jezdila :-(

  13. Hááárwy

    4cedric: hmm asi nikam nejezdim protože nemam ridičák zmrde..=)

  14. Petja

    jeeee teda ae.. ta jesterka uz tam par let leze a porad nikam nedolezla:D

  15. xpiv

    jo dobře se spalo i na podlaze vedle kol,hehe.hlavně všechny výpary šly ke střeše.nechtějte ale slyšet to vrzání czertoj a maňasoj.ty řádili :-OOO

  16. DD

    malo stary

  17. Los tomanos

    Oproti carysovi a spolu. to je velkej punk ale je dobra :)

  18. Czert

    jéé nahoře nám bylo vždy krásně Tomáši že? :-)

  19. KUbajsz

    Juuu, vidím své samolepky!

  20. ddd - andy

    Ma to ten kluk ale vymakany, jako v pokojicku.. :-)

  21. Čárys

    A taky v ní už něco vodmrdal ! RESPECT, BROTHA !

  22. Čárys

    4: andy: Manasuv pokojícek je asi 3x menší.

  23. eMTy

    čárys: díky…tímto jsi tomu nasadil korunu

  24. Marek (bFRiders)

    eMTy : to se mu to mechruje s buchtama na dvéřích …pche :D

  25. eMTy

    marek: čárys ať si machruje buchtama nakreslenejma na dvéřích a já si budu ty buchty dál mrdat v káře. každej má to svý, posuď co je lepší, hehehe

  26. tomaass

    už tolikrát se mi stala domovem, děkuju a nahoře se spí fpoho, akorát maňas je malej a když se chce člověk “normálních” rozměrů natáhnout tak je to fakt akorát, příští rok musím v létě hodně vydělávat :-)

  27. Marek (bFRiders)

    eMTy: tady je vidět že to nemusí bejt nějakej černej kundolap s buchtama na dvéřích že stačí hezká postýlka a vohneš jich tam kolik je libo :D

  28. Junior

    na tuhle káru se dá někdo zbalit? nebo ti k tomu stačí osobní kouzlo?

  29. eMTy

    já ty holky balim jenom na osobní kouzlo, nic jinýho mi nezbývá, hehehe

  30. Marek (bFRiders)

    a to osobní kouzlo se menuje Horsefeathers ? nebo tak nějak žejo? :D nic osobního v tom nehledej :D

  31. eMTy

    ahahaha, hoši vy mě bavíte já přece holky nebalim na drahý káry nebo značkový hadry! tohle je na samostatnej článek, ale ve zkratce: musíš vypadat jak trouba v kulichu s bambulí, nestíhat se holit (czert tomu říká nedbalá elegance), stále být ve spěchu (tím buchta získá pocit, že jsi vytížený, tudíž žádaný, tudíž schopný, tím pádem schopný se postarat o budoucí rodinu) když se na tebe podívá, být v rozpacích(to v ní probudí klasický ochranitelský komplex) , nasadit nesmělý výraz (tím získá pocit moci, který jim dělá dobře). Pak už stačí jen mužným hlasem říct “Ahoj, já jsem Tomáš a asi jsem právě spatřil vílu…”a je tvoje:-)

  32. KUbajsz

    eMTy: ty asi hodně čteš maxim že? :)

  33. eMTy

    kubajsz: maxim? no, redaktoři z maximu ke mě chodí pro rady:-) ne, hehe, jediný, co o tom časáku vim že tam měl nahý fotky gaspi. tohle je fakt moje osobní, léty prověřená taktika!

  34. Los tomanos

    Emty: dobrej navod…..

  35. ctverec

    To eMTy: no radši koupím nadupanou káru než balit dle Tvého návodu:-D

  36. tomaass

    chci článek, jak se balí kundy podle maňase tomka

  37. Čárys

    4: Emty : Muhahaháá, tak návod je moc :)

  38. LESH

    takhle se tuní dodž!
    sportsmobile.com/3_bikes.html

  39. aginka

    :-D

Komentář: