Konečně pure motocross

mx2.JPGNo, tak jsem konečně vyrazil na ten motocross. Jo, jako že na motorkách. A mám dokonce 5 fotek ! Tak to vám k tomu napíšu 5 vět. Chcete ?

Takže to celý začalo asi takhle : 

Kejleb (11:50:22 21/10/2008)
Hej brotha momentálně mám doma dva motokrosy co ty na to ? Pojezdit po lese…

Čárys (12:14:49 21/10/2008)

No nekecej ! Ovšem že ano ! Ale kdy ?

Kejleb (12:44:41 21/10/2008)
budeš sedlat RM 250 2007

Čárys (12:44:54 21/10/2008)

a kurva.
Abych to přežil.

Kejleb (12:45:03 21/10/2008)
je VOSTRÁ

Kejleb (12:45:21 21/10/2008)
Dost vostrá

Kejleb (12:45:49 21/10/2008)
Tak jsme domluvení tedy v pondělí ve 4 u mě…
 

No tak to se prostě neodmítá. Sice dvě pade dvoutakt není hračka pro dědky, ale přece mám nějaký ty starý skills, ne ? :) A taky jezdím ten sjezd, ne, co, dyť je to to samý, heh…

Takže jsem v pondělí dorazil k bráchovi do Hvozdna. Ještě že bydlíme takovej kousek vod sebe. Přijedu, pozdravíme se s Leni, přivítá mě Majlo z Masky, a jdu okouknout stroje. Jedna je teda 2007, jedna je Kejlebovo stará svině, tzn 2001 či dva, a tak to já jasně nafasuju tu vostřejší, že jo BRO. Jasně, bro ! 

 mx1.JPG

Tak si to čapnu do pracek, řídítka široký jako na sjezďáku, váha podobná, hehe, a jdu se převlíct. Samozřejmě nemám boty, ale five – ten když se dotáhnou, tak budou držet nožku jak nejpevnější MX bota…myslím :) RB dres, TLd na kolo, a páteřák, a už slyším jak to bratr zahřívá. Zní nasraně. 

Tak na to skáčeme, a vyjíždíme 15 metrů zabarákem na pole, trochu to povorat. Chci dnešek přežít, tak hned za dvě, tři, trochu vošahat brzdy, a s citem s plynem. Ty kreténe, to strašně jede. Na poli jsou dvě mezičky, hned jedna mi skoro dává plnej, tak se trochu zklidňuju, neboť plnej znamená smrt, a mrskám to za bratrem.

suzukíí…skočik…nambr van, nambr ván !

 mx2.JPG

Přejíždíme jednu dvě silnice, a už jsme na lesní ouzký cestičce, spíš tak na DH kolo. Tak nějak se to točí, a já snad konečně nacházím polohu ve stoje, která se dá – fiveteny totiž nedosáhnou na řadičku, takže musím stát trochu na patě. O to je to lepší zábava, hlavně při dobržďování.

Hned asi po 5 ti minutách se málem zabíjím, neboť v táhlý pravý je kamen velkej tak půl metru na vejšku, a já ho nevidím až těsně před tím, takže rovně do lesa. Ta bestie nechce moc měnit směr, ty jo !

Opocenej to vyvrkávám z mlází, a bratr na mě naštěstí čeká. 

Říkám si, že zatím to šlo. To byl ale slabej vodvar na rozjetí. Začal totiž trial ! Bratr mě bere stezkama, že bych tam na sjezďáku měl co dělat, sem tam jedem po valu, na obě strany koryto dolů, sem tam prudkej výjezd, průlety potokem, hned za tím třeba 30cm velká slizká kláda, no teda něco ! Koleje s bahínkem tě nutěj se fakt uvolnit, a nechat to jet, hlavně se s ní neprat… Ukazováček na spojce nezahálí, obvzláště v trialovejch pasážích. No hele, fakt super. 

 mx3.JPG

Jsme u výjezdu přes potok a prudkým svahem dvě zatáčky. Dávám to a bratr mě chválí – " No něco tam ještě v tobě bude, bro!" On sám to má hrozně v paži, jeden asi 15O m prudkej výjezd dává s velkým přehledem, jak kucí v Chejnově, dobře on. Teď byl někde na enduro závodech, jel áčka, a z 50 ti lidí dojel 7 mej – jeho první závody…

No a takhle to šlo asi 20 kilometrů. Sem tam mě pobolíval ukazováček na spojce, ale jinak to šlo, a i prudký trialový sjezdy jsem to nezahodil. Na jedný lesní cestě tomu dávám, a zvedne se na čtyřku na záda hned. Je to strašně divoký…

 mx4.JPG

No a skoro za tmy, se vracíme domů. Mohl bych tu o tom psát ještě dlouho, neboť to ve mě zanechalo hlubokej zážitek. Když pak skočím na DH, tak i moje 30kg kolo je proti tomu kotě. Bratr to stejně udělal schválně, abych si taky koupil MX a začal s ním jezdit, mě je to jasný…

Umyli jsme to, a Leni nám připravila večeři (lepší housky s máslem jsem ještě nejedl) a brácha vytáhnul pár kouzelnickejch triků. Fakt jsme se nasmáli, protože on je prostě nejhorší kouzelník co znám. Ale trik s kartama musím ukázat klukům, neboť to je prostě moc.

A pak bylo na čase se rozloučit. Skočil jsem do dodže, a za 15 minut byl doma. 

Díky bratrovi za super den a možnost pojezdit. Bylo to fakt super…třeba zase někdy. 

A sorry za ty fotos, prostě to nešlo – když padá 10km od baráku tma, musej jít fotky stranou… :)

Čárys.

 mx5.JPG

34 komentářů pod “Konečně pure motocross”

  1. CERW

    pěkné:) určitě výživný odpoldne:D ne jako plácání na sjezďáku:D

  2. Mejla681

    Jeee… ja bych si zajezdil….. ;(

  3. Los tomanos

    Čárys: tak kdy ji kupujes???

  4. kejleb

    Až naprší a uschne :)

  5. Kubik

    tak to zas tak pure motocross nebyl, rekl bych ze pure enduro :D

  6. tomaass

    jooo kup si motorku, schvaluju ti to, asi pak prijedu na navstevu..

  7. Anzahl

    To se jako normálně může jezdit po lese na motorkách???? Vono to jako normálně nejní zakázany???

  8. Spon

    mam dve minuty od baraku tart na MX a jeste sem nemel moznost se tam projet na krosce ty voe staci ti to? jaky asi mam depky z toho.

  9. Jork

    Anzahl: chtel bych to mit v zivote jednoduchy jako ty a ti, co zijou jen podle toho, co ‘se smi’. tuny hadek mezi myslivci a temi, co sedlaj rychly kola na tohle tema na ceskym inetu. ta ‘dobra’ strana uz zachazi tak daleko, ze natahuje draty i sjezdarum v prirode (clanek v nejakym starsi velu). Faktem je, ze se v cesku na motorce neda skoro jezdit, ofic trate se od revoluce spis rusi nez stavi. asi to nebude uplne cernobily, ne?

  10. Anzahl

    Jork: Nemoralizuju, jenom se ptám, nic víc. Ale mám- li bejt upřímnej, představa rozmrdanýho lesa
    skrz naskrz mě teda zrovna nebere. Problem je asi opravdu v nedostatku oficiálních tratí. Nadruhou stranu, i kdyby jich bylo dost, vždycky se najdou jedinci, kteří raději pojedou do lesa . Lidi už jsou zkrátka takoví.

  11. Anzahl

    ….A ještě dodatek: Mám na mysli motorky, ne kola…sám se taky považuju za bikera :-)))

  12. Petr

    Pane anzahl,na slovensku je třeba zakázaný jezdit na kole v lese.Myslíš,že všechno co je zakázaný je dobře?

  13. kejleb

    mi nerejeme mi kypříme :)

  14. Chozé

    neni nic lepsiho nez sa proletet po lese na pitbiku..trat casem omrzi..ale les??ten nee…srnka uskoci, myslivcovi ujedes..

  15. Čárys

    K tomu ježdění po lese :

    No asi takhle. To co jsme jeli, bylo až na dejme tomu 4 useky rozježděný na sračku od lakatošů. Koleje jak kráva, že ti to tam zmizelo po náby, a potok jsi brodil v místech evidentně vyjetejch autama.

    Zbytek byl v takovým mordoru, s trávou vysokou 60 cm, že tam kdyby projelo stádo slonů, tak tam za dvě hodiny nepoznáš nic.

    Myslím že jsme nezničili ani kousek přírody, a propó, jak psal Kejleb – jen jsme kypřili.

  16. kejleb

    la-ka-toš ————————lakatoš :)

  17. kejleb

    -,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,

    -,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,

    stopa od krosek

  18. polda

    čárys ma pravdu. …ale les na mx je nejvic hlavne ty vyjezdy.s kolem z kopce a na motorce do kopce.kyprit je potreba.

  19. blecha

    enduro je pro homosexuály, znáš to kejlebe ne, motocross je jen jeden:))))

  20. Králík

    kypřit se musí!
    Čárys: pořiď mašinu a příští rok v Chýnově ;-)

  21. kolař

    Rušení zvěře, kurvení lesa, ohrožování ostatních lidí co můžou být v lese.
    Ono se vlastně nic nestalo….všichni jezděte do lesů a pořádně to tam prokypřete, protože to píšou na webu 720.cz
    Nechápu nic…

  22. Spon

    Kolar: a kde jinde jezdit? taky byhc se chtel projet na krosce po lese. po naky lesni ceste kterou tam vyhrabal traktor. Kolik je trati v CR na poradnej MX. asi moc ne. a trat na enduro no ot vim o jedny kde pri poradani zavodu nekdo rozsypal hreby.

  23. Králík

    Jaký rušení zvěře? dyť je to všechno přemnožený, srnek a zajíců všude 3 prd..e a když zastavim, tak oni taky a koukají na mě ze 30 metrů!
    Samozřejmě, kdo voře mezi malýma stromkama a v CHKO a podobně, to je teda vůl no, ale po pěšinách a cestách je to uplně jedno a na to, aby nekdo začal jezdit po lesích nepotřebuje 720.cz

  24. Fofik

    4kolař: a já myslel že vždycky když jedu do lesa na čtyrkolce tak jedu vyhánět ty zlý lidi s hrabičkama co níčej borůvčí…

  25. Chozé

    kdyby sme nejezdily po lese tak by sa ty zajici unudily!!oni chcu take videt poradne motocross.at maju mladym zajicom co vykladat pred spanim!

  26. Čárys

    4: kolař : To je prd proti tomu, jak to tam rubou myslivci. Stavěj posedy, střílej zvířata a i lidi, a tomu já říkám kurvení lesa, ohrožování lidí, a rozstřely zvěře. Kdyby jsme se měli začít bavit o zlu v lese.

    Prosím, klid.
    Doufám že jsi to pochopil – opravdu se totiž nic nestalo, a tohle není návod k ježdění po lese, tohle je lifestyle mag – a jeden z těch dní byl stráven s bratrem v lese a na lukách zábavou.

    Ježiš, já už vím co udělám. ale fakt to udělám.

    Půjčím si od Móry foťák, a začnu dokumentovat tu válku, kterou dělaj v lese lesáci. Pak se pobavíme nad krásnejma fotkama zničenýho lesa. O inštalování různejch pastí, jako hřebíků, drátů mezi stromama, ani nemluvě.

  27. kejleb

    Dobře bratře bude lov na lesáky :)

  28. maloun

    To Čarys:Třeba 100metrů vzdušnou čarou od nejmenovaneho bikeparku,který si ekologové tolik oblíbili,se nachází několik hektarů měsíční krajiny. Lesáci to tam vzali tak od podlahy a dělaj to všude,takže kdyby byl někdo schopen to nějak publikovat,tak bych mu držel palce,ať by to dělal jakokoli!

  29. kubiin

    fakt jako horší než par kluku co se dou projet a nejezdej v chko sou vozrali myslivci co jim je jedno co střílej hlavně když se to hejbe

  30. CanaLL

    enduro je nejvíc!

    …a tyhle rádobyochránce bych nakopal do zadku!

    příklad: kus za barákem máme chko, všude rozjebaný cesty od lakatošů (na těch starších je krásně vidět eroze půdy – rozjezdí se to a voda to vymele až na šutry, vypadá to jak potoky) dříví všude řežou jak oživot, z těch jejich tater a lkt jim chčije nafta i olej (kolikrát je tam voda krásně barevná :) no a nedejbože aby tam někdo projel na kole nebo tam dokonce vyjezdil uzoučkej singltrek! To se radši musí udělat asfaltová “cyklostezka” široká jak pro náklaďák… a navíc všechna tahle “technika” zvěř asi vůbec neruší.. Zato když tam projedu na mašině nebo na kole a hned zmizím tak les strašně ničím.. Máme tu sice bandičku fichtlařů který sou schopný někde v lese jezdit furt dokola (jsou to “závodní speciály” často bez vejfuku, chčije olej a hulí jim to). Tyhle “závodníci” to pak pojebou a lesapáni jdoui po nás “slušných” enduristech/frýrajdystech…
    …Holt s těma komoušema se nemá cenu hádat, snad jednou všichni vymřou a ty nový budou MYSLET HLAVOU a ne prdelí…

    nějakej ten fotodokument by nebyl od věci ;)

  31. Čárys

    dávám materiál do kupy, je to na dýl, takže kdyby jste něco měli, klidně pošlete na seven20@volny.cz

    Dneska jsem byl dopoledne u nás v lese, a rubali tam zase o 106. Řev jak na pacovským propadu, a smrad já v pátek na magistrále.

    paráda.

  32. Hubajz

    Ahoj, zajímavé téma!Občas se dopustím také přestupku.Myslím, že pokud má ” motorkář všech pět pohromadě a nechová se jako neurvalec, nevidím problém proč nad tím nepřimhouřit oko!Jsme přece součástí přírody.Z vlastní zkušenosti se můžete chovat jakkoli pokorně, a když potkáte občana (turistu), kterého pomalu objedete a pozdravíte, tak o Vás zlomí klacek, při nejmenším Vás probodne pohledem a to jedete po polní cestě. Proč se “druhá” strana chová nevraživě?Není to závist či nenávist?Nestačila by trocha porozumění?Chápu, že spoustu lidí chodí do lesa za klidem, popřípadě s dětmi nebo psi a mají o ně starost. Otázkou je, kolik lidí, či jejich miláčků bylo zabito motorkářem, který v lese nemá co dělat, a nebo zastřeleno či zmrzačeno myslivcem či lesní technikou, kteří se o les “starají”.Pokud kolem “turistů” projede lesní stroj který za sebou zanechá nesrovnatelnou stopu s motorkářem, málokdo se zachová tak jako by potkal motorkáře! Trochu odbočuji, ale Šumavu znám více než jen z naučných stezek, a přál bych Vám vidět některé lesní scenérie po těžbě. Nevíte jestli jste na tankodromu a nebo v nejpřísněji střežené první zóně národního parku.Proč sousedé “za čarou” nechávají samovolně působení přírodní procesů před Těžbou.Jenže hra na jakoochranu přírody je dnes hlavně pro mnoho lidí docela solidní kšeft. Hlavně, že jsou schopni si nějakým podfukem přihrát peníze z Bruselu a ze státního rozpočtu.
    Takže kromě ohrožování zdraví lidí a zvěře ničí motorkáři a čtyřkolkáři i les samotný.Paradoxně jsou podle lesníků právě tyto škody minimální, pokud nejezdíte přímo porostem. Trest když Vás chytí za spanilé jízdy po lesích je pak téměř zanedbatelný. “Jedná se o přestupek, a to jak z hlediska dopravního, tak lesního zákona.Sahněte si do svědomí kdo z Vás antimotorkářů neudělal vědomě přestupek:)
    Příroda sice nedala nikomu mandát, aby ji chránil, ale ani nikomu nepovolila, aby ji devastoval a plenil!Takže pokud chcete někdo hlásat, že motorkáři ničí lesy, zamyslete se alespoň kdo je ničí více, a trochu se jako lidi prosím respektujte.

  33. CanaLL

    tak s tvým příspěvkem naprosto souhlasím!

  34. Čárys

    Děkuji Hubajsz. Výstižné, k věci, a k zamyšlení.

    Díky.

Komentář: