trip na Dachstein – zima je tu

dachstein1.jpgJandy, šárka, Míša a Jiří vyrazili na trip na Dachstein. Teda, nedá se nic dělat, zima klepe na dveře, a tak tu máme první sněžnej report, ty jo.

Tak sme vyrazili 15.-17.11. na Dachstein. Celá věc se zrodila ve chvíli, kdy byla největší krize touhy po lyžování a v Čechách po mrazech ani památky. Základ sem tvořil já a Šárka, ta to všechno nafotila.

Auto vzala Míša, která většinou pár dní v tejdnu prodává v 720shopu (aby si sám velký majitel mohl užívat prodlouženejch víkendů, který mu všichni závidíme. Ale spadla klec a musel v sobotu do práce:))  A jel i její přítel, takže sme byli plný.

 dachstein2.jpg

Cesta docela hardcore. První potíž nastala hned v pátek. Míša sehnala zahrádku na auto, kterou dostala se slovy: „ Radši nejezdi víc jak 120, pár lidem už to ulítlo“, takže lyže šly do auta. To bylo úplně narvaný a to to byl kombík, teda z mýho pohledu napodobenina kombíku od škodovky.

Odjezd sme naplánovali asi na 4 ráno, radši dřív než dýl. Za Veselím potíž number 2, obracečka a zpátky do Tábora pro nějaký věci. Takže se odjezd posunul na pátou. Pak už cesta v klidu až na parkáč pod kopec. Je krásně, snídáme a kocháme se modrou oblohou. Jen aut přibejvá. Převlíkačka, pro permice a hurá nahoru.

 dachstein1.jpg

Nahoře nejvíc počasí, lidí ale mraky. Hlavní park obrovskej a luxusní a pak ještě kinder park. Tak dem na to. Nestáli sme na tom od zimy, je to znát, začínáme vlažně. Ono celý 3 dny sou tak nějak v zevlu, žádný hrocení. Na skokách dávam převážně rovňáky na nejmenší lajně ve velkym parku.

 dachstein3.jpg

Je to vcelku ledový a lidí fakt dost. Ještě nikdy sem neviděl tolik freeskierů, bylo jich podle mě víc jak snowboarďáků. A ten diktát? Neskutečný. Já se nenechávam unést a první ježdění nepřehánim, max nějaký 360 a 180, i na switch, 0 styl, ale to se podá.

No a jelikož je to ledový jak na rybníce, tak je občas vidět nějakej ten úraz. Jednou přiletěl i vrtulník, nezávidim týpkovi, snad se z toho dostane. Raily mi tam ale docela padaj, hlavně ty v kinder parku sou good, nějaký komba, něco novýho, mam z toho radost.

dachstein4.jpg

Kolem třetí začínam schánět Migiho, u kterýho mám domluvený spaní za příjemný peníze. Je to u nich v apartmánu, kde bydlí normálně asi 4 šejpři. Tak tam frčíme a tušíme, že to bude v punku, jelikož sme si měli vzít spacáky. První noc je to jěště v pohodě, je nás tam asi 8, protože někteří spí nahoře na ledovci, aby mohli ráno fotit při východu slunce. Druhej den je v podstatě stejnej jak ten první až na to, že už nikdo nespí nahoře. Takže se nás v apartmánu 2+kk schází poctivejch 14 kusů. Nechápu jak sme se tam mohli vyspat, někdo se vyspal líp někdo hůř…

 dachstein5.jpg

Při snídani koukáme jak je nahoře a nevidíme nic než mlíko a -11 stupňů. My ale máme permice, tak to jedem stejně vyzkoušet. Nahoře v jenom místě trochu fouká, je něco málo napadáno, takže to krásně práší a horší viditelnost. Pomalu se začíná vyjasňovat, nádhera. Je pracovní den, lidí pomálu.

 dachstein6.jpg

Strašně nás to se Šárkou baví, lítame sem a tam, bez zastavení. To se ale nedá říct o naší celý výpravě a v tomto případě neplatí, že menšina se podřizuje většině. K tomu se nebudu ale vyjadřovat, páč je škoda slov. A my to tak při nejlepším ježdění z těch tří dnů už v půl 1 balíme a jedem směr Tábor…

Byl to stejně super výlet, až na ten brzkej odjezd. Co se dá dělat, byli sme přeci jen s někym, tak sme museli poslouchat :)

To je vše ze zahájení sezóny a doufám, že se na Dach letos ještě podíváme. Jo a umyl sem si krásně kalhoty od bláta z těch letních jibbingů.

Jandy

DSCF0003.jpg DSCF0004.jpg DSCF0005.jpg
DSCF0012.jpg DSCF0016.jpg DSCF0018.jpg
DSCF0025.jpg DSCF0026.jpg DSCF0032.jpg
DSCF0047.jpg DSCF0049.jpg DSCF0050.jpg
DSCF0052.jpg DSCF0055.jpg DSCF0061.jpg
DSCF0067.jpg DSCF0074.jpg DSCF0075.jpg
DSCF0078.jpg DSCF0088.jpg DSCF0089.jpg
DSCF0094.jpg DSCF0119.jpg DSCF0125.jpg
DSCF9980.jpg DSCF9981.jpg DSCF9982.jpg
DSCF9986.jpg    

15 komentářů pod “trip na Dachstein – zima je tu”

  1. Los tomanos

    Zima? Kde? Seberte si ji a odvezte nekam daleko, my chcem teplo a slunicko…

  2. PAJA

    Nice trip. Co používáš za lyže a jaký mají parametry-rozměry? Dík

  3. Schwara

    Krásnej šejping to ho parku, inu HF:) Chci takový skoky z hlíny!

  4. fousmen

    LT: Kde? Staci se kouknout z okna a vidim krasnych par cisel bily pokryvky! Hurááá :-)))

  5. jandy

    používám LINE invader, je to loňskej model. Délka 178cm. http://www.lineski.cz/park_invader.html myslim, že je to to samý, jen jinej design. Sou to čistý parkovky, v prašanu se mi s nima jezdí špatně :( jak maj dlouhou patu. Vázko mam na středu a sou přesně symetrický. Ale jako spokojenost.

  6. Radek - etbikez.com

    Jste to imhle rouhačskym článkem přivolali – bíle zlo je tu:o( Naštěstí má roztát a celý prosinec se snad neobjevit, což bude BOŽÍ! Snow is for children.

  7. Los tomanos

    Fousmen: psssst tise at to neprivolas i do mest…

  8. Camel

    SNOW IS FOR THE REAL MAN!!!

  9. Čárys

    už je to i v Táboře ! Jandy se asi klepe radostí, a já vlastně taky – dyť už za měsíc budeme v monaku… Takže je to vlastně jedno.

    A taky se teď dá aspon stavět, šejpovat, tvořit, a ladit…

  10. ddd - andy

    JO! :-) Prvni lyzovacka a takovy pocasi?! Super report , pekny fotky.

  11. LíLa

    Doufam, že mně šumavskej sníh smeje bláto z bot co nejdřív a nebudu muset do Alp jen proto, abych je měla čistý…. Ale také přemýšlim právě nad Dachem

  12. lucka

    no jestli nekterej z vasich spolecniku moc nefrejstajlu se nedivim ze ste jeli dom ve 12 ale jen tak strylim abych doplnil cos nenapsal ze Dachstajn ma supr park ale sjezdovky tam sou socky nejhorši
    he uz si koupil nejakej pitel Jandy

  13. Spon

    Radek – etbikez.com: hele nerikaly ste ze ste s pocasim na kemp koupily i zimu bez snehu? doufam ze se tahle chyba v objednavce napravi, na netu je urcite reklamacni rad nekde

  14. markéta

    Spon: žádný takový :-/

  15. carlo

    jak nemam rad zimu a takove ty prkenkove radovanky,tak na tom miste bych si to jednou i vyzkousel,to vypada naprosto paradne

Komentář: