Juggle show

lajna-a-my.jpgTak jsme byli v neděli na Juggling workshopu pod názvem Flying sundays. A o co mělo jít ? O točení s točítkama, chodění po lajně, blbnutí a hraní si jak děti. Víc vevnitř…

Takže po lezení u Mamuta, o čemž jsme si napsali včera, jsme se přesunuli na další zábavu. A to bylo to hlavní, kvůli čemu jsem vlastně s Tetou vyrazil minulý víkend do Prahy. Šlo o účast na Juggling workshopu – Flying sundays. V teplé vytápěné tovární hale, kouse od stanice českomoravská.

tocotka-plago.jpg

Po Mamutovi jsme se přesunuli do hospody, a kvalitně se napápli, s plnejma bříškama se přesunuli ten kousem k vstupu do haly, kde už jsme slyšeli hudbu až ven. Otevřely se vrata, a dětský sen mohl začít. 

tocitka1.jpg

Zaplatili jsme symbolické vstupné 30 kč, a už to vidím. Všude, kam až oko dohlédne, si děti i dospělí hrají s různejma žonglovacíma čmachejškama, božem probouzí se ve mě mělce ukryté dítě a já chci taky. Nacházíme Tetu, která stu se Smoldou natáhla asi 10m lajničku na chození, a děláme si depíčko.

Na lajně se zatím rozjíždějí hrozná komba. Klucí jsou velmi velmi moc, skoky na lajně, otáčky, lehání si na záda, a tak podobně – to je prostě opravdu moc. Tak se chápu točítek, a jdem s Tetou točit. 

 lajna-a-my.jpg

Točítka jsou vlastně dva tenisáky, nebo nějaký míčky (můžeš si je lehce vyrobit doma) navlečené do dlouhé fusekle. A točítko je hotové. samo pak jsou lepčí točítka, i s úchytkama, a samo sou i nejlepší točítka pro točení se zapáleným kevlarovým koncem, ale to zatím necháme být – to by mohla být vaše (i moje ) smrt. 

Roztáčím to, dva tři triky už znám, a  hned asi za 10 sekund si dávám hrozně do koulí. To je vono ! Tak v tom pokračuju. točení s Točítkama je úžasná věc. Vždycky když se už naučím nějakou věc, vypiluju jí, tak přijde Teta a ukáže mi další – kterou samo neumím, takže následuje další omlácení míčkama, a rány do hlavy, zad, a koulí. No znáte lepší zábavu ? 

 hala.jpg

Klucí se mezitím snaží chodit po lajně. Nejlepší, ale naprosto nejlepší, je Tomaass. Tomaassovi to prostě nejde. Chce na lajnu nastoupit, rozklepe se mu noha takovým stylem, že si myslím, že si vyhodí koleno. Udělá dva kroky, a spadne z toho. Lajna má velkej rozptyl. No super.

 tomaass-lajna.jpg

Druhej exšpert je Maňas TL. Maňase to unese i přes jeho váhu, v tom není problém, ale hrozně brzy to vzdává, takže taky padá dost často. Já to přejdu bez větších problémů, a Andy po hodince trénování taky, a už ani nepoužívá svůj legendární kachní styl ! Takže progress…

 dite-na-lajne.jpg

Dávám si čaj, a koukám na další lidi, jak si tak točí, hážou, navíjejí špulky, a celkově se každý ve svém světě her baví. Hudební produkce je takovej Jungle a DnB mix, kterej je naprosto super, velmi se k tomu točení hodí. Po chvíli zjišťuju, že asi poznávám DJ, a fakt že jo, je to maličkej z Milevska ! Tak jdu na pokec. Ten svět je malej, ty jo…

Koukám na ostatní lidi, a fascinuje mě jedna holka, která má točítka neskutečně v ruce, to je úplnej konzert, co ona předvádí. Pak koukám na Tomaasse a Manase TL, jak točí ti, a to je taky konzert. Muhahaááá. Jdu na to taky, a jsem odměněn takovou ránou do oka, že se mi na chvíli zablesklo. To je prostě ono ! 

 jednokolka-taliwhup.jpg

Je tu taky kluk na jednokolce, a ten se teda vyzná. Třeba Tailwhipa na jednokolce jsem snad ještě nikdy neviděl. Půjčujem si to od něj, a v tom exsceluje Tomaass. 

Nasedne.

Chvíli vyvažuje.

Šlápne do pedálů.

A bere čáru. Začíná padat na stranu. Neubírá.

Jako střela se prožene žonglujícíma lidma, nožky mu kmitají v kadenci tatata a pak konečně to rozmetá. Nejvíc !!!

Tak a takhle se tu bavíme skoro 4 hodiny, neskutečně to uteklo. Chodíme, točíme, koukáme, dáváme čajíky, a kecáme. Je už ale skoro 20h, a myslím, že máme s Tetou před sebou ještě dlouhou cestu, a tak se pomalu loučíme s lidma, a opouštíme místo dění..

U Andyho nalejzáme ke mě do dodže, a mizíme směr JČR. 

Bylo to moc fajn, a určitě přijedu příště znova. Není nad to hrát si jak malej, celej den, e společnosti podobně postiženejch dětí všeho věku… Tak zase někdy.

čárys. 

foto : Andý

27 079.jpg 27 081.jpg 27 082.jpg
27 083.jpg 27 084.jpg 27 085.jpg
27 086.jpg 27 087.jpg 27 088.jpg
27 089.jpg 27 090.jpg 27 091.jpg
27 092.jpg 27 094.jpg 27 095.jpg
27 096.jpg 27 097.jpg 27 098.jpg
27 099.jpg 27 103.jpg 27 105.jpg
27 106.jpg 27 107.jpg 27 108.jpg
27 109.jpg    

8 komentářů pod “Juggle show”

  1. turbic

    Carysku nasmal jsem se moc, diky :D

    jj, tocitka (poi) … taky jsem si kdysi daval do kouli a nemalo. Ale velmi rychle prijde hip-hop stylo s VVR (Velmi Volny Rozkrok) a pak te to, at uz mas na konci cokoliv, nemuze do kritickych mist zasahnout. Ale kdyz to prislo poprvy, lezel jsem v prenatalni poloze na zemi asi 10 minut a videl vsechny svaty :D

    A ohne se neboj. Je to ulet kdyz ti kolem hlavy a tela huci v letu ohen, je to super :) A vlasy ani vous nemas, toz bych se toho nebal (ja pri prvnim pokusu s ohnem prisel hned o pulku sveho kdysi bujneho plnovousu :D, stacilo mikrovterina a uz to smrdelo :))

  2. hýbň◊š

    parádní cirkusačinky, to kdybych tušil tak sem vzal jednokolo a šel s váma :(

  3. kuba

    hele fakt se toho neboj s ohněm je to stejný možná bych řekl i víc bezpečný dáš si velkej pozor aby si se nepraštil:)

  4. Manas TL

    Jo! Na slackline se naucit musim. Urcite to bylo tema botama! Mit skateovy botky tak by mi to slo :-)

    Jinak si doma zase stavim jednokolku, to byla sranda.

  5. tomaass

    kámoš má doma slackline, teď jen kam to natáhnout..

  6. Čárys

    4: Turbic : No já vím, že by to dobře nedopadlo.. Ale teď už točím jak fík, složil jsem si svoje vlastní doma, jsem dobitej jak pes, ale spokojenej… :)

    4 : hybnos : Je to každej mesíc, určitě tam zase pojedeme…

    4 : tomaass : natahni to kamkoliv.

  7. hýbň◊š

    čárys: tak to dej určitě vědět aspoň v bleskovkách a já se ozvu

  8. Čárys

    určitě vědět dám…

Komentář: