Trocha zimy na Vánoce

obertauern2.JPGJá tuším, že bikeři chtějí určitě další várku sněhu, kterého je kolem nás málo. Tak se vám pokusím napsat pár řádku o této bílé radosti…

Můj sloh není zrovna dobrý to já vím, ale co bych pro bikery neudělal. Tak kde začít. Asi výletem na Obertauern. Každý rok se zúčastňujeme v půlce prosince zájezdu na Obertauern. Zde bývá zahájení sezony a v rámci této akce vyjde celodenní skipass na 20 euro na den.

Letos to byla sobota 13.12. Odjezd autobusem z Tábora je ve 3:30. V Rakousku hlásí nový sníh a snad i nějakou kalamitu či co. Ale ta se obertauernu netýkala. Cesta skoro až do střediska po suché silnici. Přijíždíme jako vždy pozdě, někdy v před 10. Parkoviště praská, samý češi, taky co jinýho čekat.

 obertauern4.JPG

Dostáváme permici a hurá na kopec, je prašan. Počasí nic moc, docela fouká a občas není vidět na krok a jindy je zase sluníčko. Nejhorší je, že nejedou všechny lanovky. Nahoře se rozdělujem na skupinky, já vyrážim s cyrilem a piňdusem do prašanu, je to žrádlo.

obertauern.JPG

Řádíme a domlouváme se, že se pojedem podívat na park. Ten je na druhý straně areálu. Cesta nám trvá dlouho jak nefungujou všechny lanovky. Přijíždíme k lanovce, která nás vyveze na horu, na jejíž druhé straně se nachází park. Strašnej vichr – sedačka jede krokem a kymácíme se sem a tam.

Konečně jsme nahoře, jedem omrknout park, nikde žádnej skok, velká to škoda. Dole je pár želez, všechno bedny – rovná, lámačka, duha a rovně-nahoru. Ty nás moc nezajímaj, jelikož vidíme vlevo od lanovky krásný netknutý místa s prašanem. Samozřejmě dostávájí přednost.

obertauern1.JPG

Je to na nás docela svah, po první jízdě to piňdus vzdává. Já a cyril lítáme pořád a hledáme netknutej prašan. V dosahu lanovek je to s postupem času docela těžký. Zkoušíme pofotit prašanový zatáčky. Já cyrila opouštim, přeci jen mam parkový lyže a sou symetrický a maj příliš dlouhý paty do prašanu.

 obertauern2.JPG

Du zkusit park, bedýnky luxus, potkáváme tam druhou partu z busu. Hoblujem železa, padaj kreše i věci do čistoty. Triky vás jako vždy nebudu zatěžovat, protože ani já pořádně nevim co se jak jmenuje. Uzavření lanovek se blíží a my se vydáváme směr parkoviště. Jak ale nefungujou všechny lanovky, tak to začíná bejt nadlidskej výkon se někam dostat, musí vystát frontu na dvojkotvu a za ní pak špalat pěknej kousek k další pomě a odsud mlhou k lanovkám.

Sjezdovky sou samá boule a ledovka. Rveš jí rovně a jen doufáš, že tě podrží vázaní. Jen ty lidi tě občas zdržujou. Dorážíme k parkovišti, někdo de do busu, já ale ještě s kroupičem vyjíždim nahoru  a zkoušíme pofotit jump přes stromky do boulí. Moc brzo cvaklý, šlapat se mi to nechce, nejni to nic extra, a sjíždíme k busu. Převlíkačka a vyrážíme směr Tábor…

To je asi vše z Obertauernu, chci víc prašanu. A omluvte speciální matrixový fotky, prostě to foťák nepobral.

P1015004.JPG P1015006.JPG P1015007.JPG
P1015008.JPG P1015009.JPG P1015017.JPG
P1015020.JPG P1015021.JPG P1015022.JPG
PC130001.JPG PC130017.JPG PC130020.JPG
PC130023.JPG PC130034.JPG PC130036.JPG
PC130038.JPG PC130040.JPG PC130041.JPG
PC130042.JPG PC130050.JPG  

10 komentářů pod “Trocha zimy na Vánoce”

  1. Los tomanos

    Tak a tema zima jsme uz vycerapaly, ted uz jen jaro, leto, teplo, dovolena v bulharsku a same socialni jistoty :)

  2. fletíno

    hehe, tak to sme se minuli, my tam jeli od nedele do patku, skoro zadny lidi, jeste trocha pripadlo akorat teda pocasi na hovno, snad jen 2 slunecny odpoledne.. A nekdy ve stredu sme pomahali klukum s wallem a ve ctvrtek postavili dlouhou lamacku na druhy strane parku..

  3. turbic

    LT: zapomnel si na “do dvou let automaticka pracka a do 4 let osobni automobil” :)

  4. afroush

    první dovolená v jugoslavii…první dítě

  5. Los tomanos

    afroush: ja pojedu do bulharska, chci se vyhnout tomu diteti, jeste sem mladej….

  6. LíLa

    Zima= moc alkoholu, horší kocoviny,…a když dojde na nějakej ten pád, tak bych ráda řekla, že všudypřítomný prašan to zachraňuje, ale bohužel u nás je to jeden led, takže auu …

  7. b jako buchna

    líla néasi

  8. Medved

    Cau, potkali sme se tam na lanovce. koukam ze jste meli vyzivny den. My tam zustali jeste na nedeli a meli nakonec trochu stesti na slunko. Fotky z naseho pojezdu najdes na freeride.cz. P.s. Musis z tatky Caryse vyrazit nejakej sponzorskej dar a poridit nejaky siroky bestie do prasanu! Je skoda ho nechavat rozjezdit ostatni! :-) good luck!

  9. jandy

    medved: jasny vim, na freeridu sem koukal na foto, pekne pekne. Za rok mozna neco poresim, ale aby zbylo na jezdeni :)

  10. Čárys

    4: Jandy : Pro tebe cokoliv zcela zadarmo !

Komentář: