Racebike recese recenze

rbdragster09f.JPGTak jsem si konečně, zase po 3 letech, vyměnil stroj za novej. No jasně, dlouho jsem přemejšlel že jo, neboť chci bejt jako šicki, a mít zase něco novýho..a pořídil nový…

kolečko erbéčko.

No velmi dlouho jsem nad tím přemýšlel, a prolejzal internet, aby pak v rozhodování pomohlo mnoho chytrejch komentátorů z MTBS, DýKej, a dalších superproškolenejch anonymních internetovejch odborníků-diskutérů.

A dozvěděl jsem se spoustu zajímavejch demagogií. Nuž, ale recenze tak, jak jsem jí vytáhl z lidu, je tu.

Erbéčko. Začneme systémem. Systém – jednočep, ne znáš to, ty jednočepy, dyť to vůbec nechodí, a to, jak všichni ví, je peklo, když 22 cm nechodí. 22 cm totiž musí chodit, jinak je to k ničemu, ty centimetry. To pozná každej hned na parkovišti. A jak se to zamyká, víš, ten odbornej výraz, kterej jsem do dneška nerozluštil, to ZAMYKÁNÍ, prostě to postavíš do fronty na lanovku, a ono se ti to samo zamkne. Ještě když potřebuješ desítku-bimbus-nimbus-zahnutej-klíček-vole, abys to odemkl. To pak chápu, že chtěj lidi něco jinýho. 

rbdragster09.JPG

Co o tomhle kole dále napsat. Jo, taky je strašně těžký. To už je totiž vidět na pohled, tohle prostě je těžký, a na oficiálních RB stránkách kecaj, 3800 gr ve velikosti L to zaručeně nemá. To je totiž poznat už z fotografie. Tuhle to jeden nejmenovaný kamarád, postavil na 17 kilech, a to už je panečku pěkná váha, to se ti pak kluci ze sousedství smějou, když se ti takhle těžká svině třeba sama zamkne před konzumem, kde sis byl, utahán ze strašného propružování tvého nesmyslného jednočepu, doplnit energii vlašákem.

Nehledě na to, že na jednočepu, to jste určitě nevěděli, dostávaj ty tlumiče strašně přes držku. Už mám 3 dragstera, a vím, ne. Po 5 ti letech a stále chodí ?!? Dyť ti kompletně sebrali radost z tunění a honění nesehnatelnejch dílů od předraženejch mrdáků.

rbdragster09a.JPG

Taky je ošklivý. Těch trubek, no hrůza, v jednoduchosti a kráse všech těch placato-zohýbanejch MW, COVE, Kon, Norků je přeci něco tak vzrušujícího ! Nehledě na nutnost dát práci všem těm proškolenejm Benderům, dyt z čeho by pak žili.

Ještě ke všemu si to dělaj v čechách. To už je škandál. Přitom v Číně dělají děti práci přesněji, rychleji, levněji, a hlavně kvalitněji. Každým prodaným kusem RB kola v podstatě odsuzují jednu rodinu v Číně k hladovění, nehledě tím na evidentní bojkot jejich stagnujícího průmyslu..přitom na čínské ekonomice stojí teď půlka EU, takže je to vlastně evropy zrada, celá ta česká garážová ruční výroba. Zavrženíhodný počin, Svaz na ochranu čínskejch dětskejch práv  a Ministerstvo obrany a udržení evropské úrovně dekadence na ně!  

 rbdragster09b.JPG

Další o co přijdeš, když si koupíš rám od Racebike, ja ono vzrušující shánění náhradních dílů. Není přeci nic zábavnějšího, když na svém krásném novém Intense nebo Giantu zlomíš patku, a za pouhých 6 litrů, a krásné 2 měsíce, jí po procvičení světovejch jazyků, jí dostaneš do čech.. Takové dobrodružství, a soudruzi z Jezdkovic a roztylského náměstí by tě o ně chtěli připravit. Bojuj s tím ! 

Když už jsme se dotkli hladiny náhradních dílů, rozčeřili vodu kolem patek, ponořme se hlouběji.. Kapitolou samo o sobě je patka na RB. To je přesně ten důvod, proč si nikdy dle WWW inšpektorů nekoupit RB. Dyť jí třeba zlomíš i 2x za sezónu. A to je průser, kamaráde, když stojí 25O kč. To ti pak nezbyde na basičku platanů pro lepší zavodnění a následné dehydratování organismu. Průser.. Lepší je přece zlomit přehazku za 3 litry, ne, dá rozum. No teď dokonce udělali novou patku, jo, a ta je extrapevná – ti bude evidentně lámat přehazky jedna báseň, takže uff, konec zlomenejm párkorunovejm čmachejškům.

 rbdragster09c.JPG

Integrovaný hlavový složení. Hele, to je ti taky systém co oni tam perou. Utáhneš, a jezdíš. Jo, a jezdíš třeba rok, a vůbec na to nešáhneš. To je přece tak na pytel, dyť je třeba se v těch věcěch hrabat, ne, vyndat, namazat, zandat, vyklepnout misky, podívat se jestli tam jdou zpátky stejně pěkně, jako v továrně, ladit-ladit-ladit. Jak se v něčem nemusíš hrabat, je to špatně, takhle z tebe nikdy dobrej mechanik nebude, a v zasvěcenejch mech-diskuzích budeš střílet slepejma, skrz nullové repair skills ! 

 rbdragster09d.JPG

Systém přepákování. To jste věděli, že nejtužší je vícečep ? Protože když máš uloženou zadní stavbu na 8 mi ložiskách, a ne na dvou, tak je to přece jasně tužší, to dá rozum ne ! Tak to už vůbec nerozumím, proč si koupit tohle kolo. A ten MoT, to je prej něco jako moto, jo, asi tak snad jedině tak, že je to jako že ten motocross. Prostě tomu nerozumím, ale čtu Dýkej, a tam sedá načerpat spousta kvalitních informací.

Tak a jsme u konečné, povrchové úpravy. Laku. No dyť to i blbě nastříkaj. Jednu stranu bílou, druhou stranu černou, ještě tam daj takový polepy, že to pak je jak pěstí do oka. Dopředu nandaj ocelovej odznak RB, aby to bylo váhově vyvážený, to jsem se dočetl prosím na jednom nejmenovaném fóru, a to už je špek ! To je jak kola u auta, asi si myslím. 

rbdragster09f.JPG

Nu, takže proč si nekoupit RB, víte. Zaručené zasvěcené informace z internetu posbíral Čárys.

———————————————————————————————————–

Tak to byla recenze ode mne. Na RB jezdím už 6 tý rok, a pořídil jsem znova Dragstra. Proč asi, myslíte? Protože spím s Heiníkem ? Protože ho mám zadarmo ? Protože musím plnit sponzorskou smlouvu ? Protože je prostě dobrý ? A co na to Internetový Diskutér ? A Jan Tleskač ? 

DSC_0247.JPG DSC_0248.JPG DSC_0249.JPG
DSC_0250.JPG DSC_0251.JPG DSC_0252.JPG
DSC_0253.JPG DSC_0254.JPG DSC_0255.JPG
DSC_0256.JPG DSC_0257.JPG DSC_0260.JPG
DSC_0261.JPG DSC_0262.JPG DSC_0263.JPG
DSC_0264.JPG DSC_0265.JPG DSC_0268.JPG
DSC_0269.JPG DSC_0270.JPG  

136 komentářů pod “Racebike recese recenze”

  1. Jarda13

    No jako já na kole nejezdím, lezu na tenhle web jen kvůli tomu že si rozšířím obzor. Recenze pěkná a kolo se mě líbí. Tak ať to jezdí a hlavně bez zranění. Jo a jak jsem si si všiml jinde: kolik stojí ta bund, odspoda čtvrtá, uprostřed vlevo? :-)

  2. Petr

    Heh, moc :0) Ty musíš mít ty fóra z DK fakt načtený.

  3. tomaass

    no co ti k tomu mam rict, koupil sis peknou mrdku, jo kdyby sis vzal francouze jako ja, tak mas super kolo, za to se zas budes vozit na nejaky nefunkcni mrdce, kterou ani z jedny barvy nemohli udelat, ale spojili nejaky dva zbytky, co jim ve fabrice zbyly, aby ti to dali levnejc..

  4. kajman

    no hošíku, RB je fakt na prd,přesně jaks to tu napsal…a design taky zajímavej,přeju hodne sjezdů

  5. CERW

    Pěkný to máš Martine:) už se těšim až to uvidim na živo….po technický stránce si určitě neprohloupil když si se nechal inspirovat nešimi odborníky z dk:D:D:D

  6. _MiReK247_

    mrdička kolo…

  7. hýbň◊š

    máš to moc hezké, hláška o vyvážení je opravdu hodně dobrá

  8. Qeex

    Ještě jsi zapomněl na to že to Rupne Brzo, nebo jak jsem dnes vyčetl na DK Rapid Blbost ( http://www.dolekop.com/fotky/55006-rb ), jeden odborník vedle druhýho … :-D
    Nice Bike

  9. ladis

    carys fakt z tebe seru, respekt tobe za takovouhle “recenzi” DKids by se mohli stydet :D, vypada to ze ses jejich reditel :D :D :D (a tajnej vzor) nemuzu, takovouhle sodu hned po ranu…

  10. fousmen

    Dokonala recenze :-D Ani se mi nechce verit, ze uz to je 3 roky, co jsi tu prezentoval stribrnaka.. Jinak mas ve vsem pravdu, treba takovy to hlavovy, no hruza, ja mam porad to co jsem koupil k prvnimu RB ramu.. :-) Mas to vyvoneny dedo!

  11. coolo

    kdyz uz jsi nakousl to vyvazeni. ta dvoubarevna variace je pekna blbost, pac pochybuju ze cerna a bila barva maj stejnou objemovou hmotnost. te to bude tahnout ke strane….:) a nehlede tepelna roztaznost materialu, jak znamo cerna barva ,,pritahuje,, slunecni svit tim se to bude vic ohrivat….
    zlaty zluty asijci (ale beztak uz asi posli hladem)

    jinak hodne poucnej clanek a hodne pekny kolo, tak at jezdi

  12. ddd - andy

    Kozel prudil tak dlouho, az se nasel clovek co mu usil recenzi na miru.. :-D
    A co na to Roztylske namesti? Ja bych mu to kolo sebral!

  13. Los tomanos

    Mas asi prachatyho fotrika kdyz ti koupil eRBecko, caluje vejlety k mori a pod. Mel bys jit makat kamo abys taky vedel jak dlouho se musi makat na takovihle kolo….

  14. KUbajsz

    těším se na rozvíjení se diskuze :)

    btw fakt to tahne na jednu stranu. :)

  15. Anzahl

    Doporucuju dat fotku na DK, pod ni text neco jako : My new milacek, co vy na to…..
    Prdel k zujebani. Jinak kolo opravdu pekne

  16. Martin

    Krásně jsi si to vyladil.. všechna čest! Moc hezký!!

  17. Schwara

    Co k tomu dodat? Snad jen: Stejně ti to praskne!

  18. BULWAjsz

    Kolo na prd…ale uplně. Už jen z recenze poznám, že to je naprosto nevyvážený, měl bys tam přidat ještě jeden znak na hlavu, protože pevnější patka je určitě těžší to dá snad rozum ne? Ve vyvažování se český firmy vůbec nevyznaj…
    Ne máš to opravdu pěkný, zamiloval sem se do tý půlený černo bílý kombinace. A pláču nad tím jak ten čas letí, taky se mi nechce věřit tomu že si měl stříbrnýho 3 roky uff uff

  19. votas

    Se vsim bych plne souhlasil..az na ty patky. Kdyz jich urves jako ja 17 za sezonu, s kazdou druhou patkou ti jde saltr za 800 (na drazsi uz nemas:)) do spic a rozplete ti pulku kola…tak pak budes dekovat bohu za ocelovou atku ktera ti dojebe saltry a ram protoze nepraskne:)

  20. Internetovy diskuter (fousek)

    takze odpovedi na otazky: ses zaujatej, ano, ne, ano, ano (ale jsou i lepsi), jednocep bez prepakovani nemuze mit dobrej prubeh, pokud k tomu neni na miru tlumic, napr KTM maj spesl Ohlinse, ostatni motky maj prepakovani a navic u motek se vubec neresi pohupovani pri slapani, ovsem vsechny motky maj tahlo k zadni brzde (KONA to nazyva DOPE?) a to ze se zadni odpruzeni bez tohodle cajku se zamyka je proste fakt (neco se zamyka min a neco vic), kterej muzes zesmesnovat jak chces, ale platit bude porad. Patku na Gianta sezenes za 250 skoro vsude, jestli ji Tomass nesehnal je jeho neschopnost. 3800g s tlumicem by byla pekna vaha, ale obavam se ze je to bez tlumaku a to uz top vaha urcite neni.
    Jan Tleskac by ti na to povedel ze ma lepsi protoze jemu to i lita:-)
    Jinak design super, z recenze sem se nic novyho nedozvedel, ale zabava byla:-)

  21. Hubajz

    Dobře, dost jsem se pobavil!

  22. kotleta

    pro fouska:proto taky KTM neperuje ,kdyz nema prepakovani:-D

  23. bronto

    jo konecne normalne uchytenie petky vymysleli a mala rada daj si hadicu od prednej brzdy z vnutra vidlice hentak sa da lachko seknut a je to aj skarede

  24. Dudák (krypl team )

    :-D moc :-D …..njn kolo uplně naprd

  25. FunThomas

    Že už si konečně nekoupíš něco pořádnýho…

  26. gRada

    článek a komenty opět nezklamaly, dík za protrženou bránici! (jsem také nepřítel jednočepů a domácích značek-jezdím na tom už 5tým rokem -starej zlatej MonstrDH : )

  27. karloss

    ještě bych POLADIL tu uplně šmejdskou vidlici do černo-bílý aby se víc kroutila… a měl bys to komplet :)

  28. assassin

    fousek: jo a ktm ten spesl tlumic s tlumenim zavislym na zdvihu(rikaj tomu PDS) ma od WP (doufam ze se to nebude brat jako nackovske zvolani:) ) a ne od ohlinse…

    s patkou souhlasim, patku za 3tis? to uz ji levneji nekdo udela na zakazku jako kusovou vyrobu, ja sem schopnej ji udelat zhruba kolem 500,- mozna i min…

    ta plovouci zadni brzda je fakt ok, zatim u vsech jednocepu na kterejch sem jel tak pri brzdeni zadni brzdou se funkce zadniho odporuzeni znatelne zhorsila.

    jinak na sjezdaka asi extra prubehy vicecepovejch kol nemaj smysl, tam se tima hejblatkama resi to aby se s tim dalo jezdit slusne i do kopce… a to asi od tohodle kola nikdo nechce..

    jinak postaveny je to moc pekne a barevnej navrh je taky bomba…

  29. Manas TL

    Ja si myslim ze jezdis RB protoze spis s Petou, ja vas tuhle videl a drzeli ste se za ruce! (jak jsem zavidel)
    Jinak vidlice na hovno, sedlo na hovno, riditka moc siroky, brzdy mas obracene a navic kdyz na to koukam zepredu tak mi silhaj oci. Cely na hovno. Vymenit!

    Bozi! Jdu napsat Petovi :-)

  30. tomaass

    fousek: patka mě stála 270kč a kdyz jsem si ji obednal u kamose v kramu od progresscycle, rekl jsem jakej je to ram a rok a oni mi poslou patku, ktera je vylisovana, uplne na druhou stranu, takze je na uplne jinej ram nez na reigna, tak jsem hloupej? jak by to udelal chytrolín fousek???

  31. krchma

    Taky jsem měl samozřejmě strach,že čepy nevydrží..:)tak jsem vzal po menších spekulacích dražšího BOXTERA,že ten musí vydržet všechno..A čep šel do kytek po 14ti dnech v Deux Alpes a pár týdnech v lesích ČR..tak jsem to naložil do auta,domluvil se “někým” nevím s kým,přímo na výrobně,že tam jedu a za tři hodiny jsem byl zpátky doma i s novým čepem,výletem po severní moravě a prohlídkou kravína s NC strojema..A od té doby není problém a žehlím si jak s VS napařovačkou.Když funguje kolo,servis a pracují správní lidi na správných místech,tak prostě není problém.Takže spokojenost největší.

  32. assassin

    tomaass: no fousek asi narazel na to ze tu v par clancich bylo zminene ze nemuzes patku sehnat a jakej bude stat balik… ostatne to je reakce na carysovo “patka za 3tis u kol jako intense a giant”
    to ze progress poslal spatnou patku nemusi bejt hned duvod proc giant je na houno…
    jinak ja kupoval patky na gianty u atombiku a kdyz slibili ze bude “do patku” ja v patek prisel a nebyla tak ji sundali z ramu na ksefte… to uz je ale pak o pristupu obchodnika…
    ted uz patku vyfrezuju ruco cca do hodiny, takze pro me je ted lepsi ji vyrabet nez kupovat za 3kila, hlavne od te doby co jsem vymenil shimano za sram uz je tolik nelamu:)

    jinak timhle se samo nechci strefovat do tebe ani do caryse… a RB taky fandim, to co dokazali oni je asi v cechach docela vyjimecne

    jinak komentare na DK apod hlavne co se techniky kol tyce to je fakt sila… s tim se neda nic nez souhlasit:)

  33. Větvička

    Na nákup dobrý.Jinak moc děkuju za zpříjemnění dne.

  34. Yeaaah

    Barevna kombinace je moc hezka!

    tomaass: Tak proc si ji tam nedal obracene,kdyz byla na druhou stranu ? :-)

  35. tomaass

    Yeaaah: no jo to me nenapadlo, mohl jsem si vlastne otocit kliky, brzdu, zadni kolo, prevarit ram a dat si patku s prehazkou doleva, jsem holt hloupej kluk..

  36. Tygr

    jj, sem pro bílo/černou kombinaci vydlice. Ale jinak ten dvoubarevnej dizajn, no jak bych to řek, ideální na páchání zločinu. Už vydím výpovědi svědků “jel na bílím kole” blbost “jel na černým” toho by se dalo využít. Myslím že RB je roztomilý bajk…

  37. The Skreth

    Všechno, úplně všechno ohledně RB se mi líbí, kromě toho rámu. Historie značky, image, lidi, kteří za ní stojí, ruční česká práce, láska ke svému výtvoru, řešitelnost všech problémů, to všechno je fakt pěkný. Jenom ten rám samotný mi vzhledově nešmakuje. Já vím, že na vzhled to nejezdí, ale stejně :-P

    BTW: Problémy se scháněním náhradních dílů řeším tak, že si komponenty vybírám podle toho, jaké mají zastupení v ČR a jaké jsou s ním zkušenosti. Trochu to odporuje s tím, co jsem napsal výše, ale naštěstí v ČR není jenom jedna dobře fungující firma..

    PS: Jelikož vím, že Čárys to kolo podle všeho žere, tak mu bude připadat nejkrásnější na světě. A to je celej fígl v tom, bejt spokojenej ;-)

  38. Čárys

    4: all : no vidlice – tuhle mám půjčenou od Carlosse z Nejdku, je hodnej, já čekám na novou bílou foxinu – ta teprve proběhne tunningem. Jinak samo bílo černý trika, rozstřižený a sešitý obrácěně, jedna bota bíla a druhá černí, opačně rukavice, gripy – ne. Takhle to stačí. a propo, myslím že si to zaslouží aby o tom věděli kluci z DK. Jdu tam vložit fotku.
    Muhahahá, to bude teprve něco.

    PS: Očekávám telefon od PH, že mám padáka, a stále nic. Že bych tomu utekl ?

    Výraznou recenzi na výdrž patky, jsem nenapsal. Zatím to drží, a není tedy co recenzovat. až zlomím, dám vědět…

  39. Čárys

    4: Skreth : Já ho ani nežeru, to ne. Ale nějak jsem nevymyslel, co lepšího. Už na motorkách jsem se naučil, o snb nemluvě, že v materiálu to není, je to mezi rukama, nohama a hlavou – a tohle kolo umí víc, než kdy budu umět…za dobrý peníze…a ještě když spím s tím heiníkem…a taky nemám žádnou fantazii…no to víš, co pak udělat.

    Koupit si zase to samý. Jasný jak facka.

  40. Slim

    Dyt RB praskaj ne :) a jeste jim dosla barva kdyz nemeli na druhou pulku aby nastrikali taky na bilo. Ale jinak tohle je moc peknej strojek a ten ram ten zboznuju neni nad poradnou konstrukci co vydrzi

  41. Deny

    Pěkný, ta černá mu sluší. Ta bílá je taky celkem hezká. Je dobrý mít dvě kola…

  42. ...

    rad si tu na 720 počtu, ale tohle je fakt neskutečna blitka text, OK čarys vsichni chapem tvou nestranost, jezdis pro sebe na nej kole, to ti brat taky nebudem. Vyhody a nevyhody jednocepu jsou a budou vzdy, a ten kdo zna a jezdil na necem jinem, tom zkurvene slozitem jako vpp, maestro atd. vi v cem je rozdil…ty si chrochtej blahem na jednocepu my si chrochtame na vsudecepu, no chrochtame si blahem trochu vic ale kdyz o tom clovek nevi tak mu to nechybi:-)…no uz musim koncit a jit makat abych uz konecne splatil patku na v10 za 200,-Kč…no a priste napis vahu s tlumakem to uz pak nic zajimaveho neni:-) …jinak napad s barvou dobrej

  43. fousek

    Tomaass: chytrolin fousek by rek bratrovy a on by mu ji za hodku vyfrezoval, uz v tom ma cvik, na RB by se to musel ucit takze by to bylo na dyl, takze z myho pohledu RB nee:-) Kdyby takovou moznost nemel tak zajde do obchodu kde prodavaj Giganty a zepta se po patce a muj tajnej tip je ze na vetsine gigantu je stejna patka (AC a ReignX maj stejnou) takze k sehnani bude. To treba u Scottu, nebo GT to jsou jiny palky a u Intesu tomu verim, ale s tim giantem se Carys fakt seknul
    Jinak nektere me odpovedi jsem nemyslel vazne, inteligentnim lidem by mohlo dojit ktery to byli

  44. Manas TL

    2 Fousek: Ta Intense, to se zeptaj Hubajze tady, ten ti povi o ty slasti :-)

  45. Lepo

    Pěkně on. Podle mě to praská když musíš pořád kupovat nový a nový. To oni nevyreklamujou? Děti s číny někdy i jo. A zakolik vlastně máš patku když spíš s ph?

  46. Dumbo aka Jakub Tomic

    V uvode mojho komentara by som chcel nechat pozdravit vsetkych svojich znamych aj neznamych, tak teda Ahoj vsetci. Specialne na tuto prilezitost som si vytvoril novy nick name pretoze je fakt ze byt vsade inkognito naozaj nieje vhodne. Teda minimalne tu na webe svojho hrdinu sa pokusim liezt niekomu do zadku verejne pod vlastnym menom, ak by niekto opat raz mal zaujem ustedrit par nadavok mojmu nickname-u ako je zvykom na kdejakych web strankach kde je dovolene navstevnikom ich komentarmi zveladovat virtualny priestor ako to funguje napriklad aj na uz spominanonom DK-ey. Obcas tam figuruje v komentoch aj moj pseudonym no este som sa bohuzial nestihol etablovat, obcas skusim vecne argumentovat alebo pochvalit pracu prispievatelov, ktorych fotky maju viac nez len informativny charakter (aj ten esteticky ak by tu bol niekto komu nedojde…). Snahu takychto nick-name-ov som sa parkrat pokusil ocenit aspon peknym slovom, zaco namna hned zautocil dalsi nick name a oznacil ma za “vlez do prdelku”. Po takychto skusenostiach s DKey mi moja intuicia radila skusit to s jazykom domaceho kmena cize som zacal pisat pod fotky “Sk8, pila, pila, pico, nema helmu za 5, fotomontaz,…” a cuduj sa svetu utoky na moj nick name takmer prestali. Snad este tuto stranku neobsadil konkurencny virtualny kmen, pripadne len jeho mensie podmnoziny, klany a rody. Takze Ja, Jakub Tomic, cestne prehlasujem ze sa mi tento web, tato genialna recenzia aj to genialne RB aj autorov styl pisania uprimne paci a ja si naozaj rad v svojom prehliadaci odkliknem 720.cz ako svoj oblubeny web priestor. S pozdravom J.T.

  47. dr.zack

    muzes si bejt alespon jistej ze nemas obracene kotouce…:)

  48. jura

    ”máš obráceně kotouč” to jsou fakr kreténi..hele moc vyladěný!!!!:-)

  49. Djurda

    Dumbo: Dobrej uvodnik, ale nezbylo ti tam moc na obsah a zaver :)

    Kolo krasny. Ta barva je delana primo v tovarne, respektive v nejaky tovarni lakovne, nebo nekde jinde?

  50. Dumbo aka Jakub Tomic

    Djurda: usilovne pracujem na svojom pisomnom prejave, este to vsak nemam moc vychytane kedze ma v skole vzdy viac bavili zverstva nez hodiny slovencinarov… :)

  51. Čárys

    4: fousek : omlouvam se za chybnou myšlenku v textu – patka za 6 byla myšlena na intense, patka na 2 mesice shanění byla myšlena na gianta. Asi to budu muset změnit…

    4: … : to je přesné. Blitka to je. Přesně jak jsem psal dole – posbíráno z internetových diskůzí… Nikde jsem nenapsal svůj názor. Až dole, v poslední větě… Mrk mrk.

  52. tomaass

    fousek: já nemam bráchu

  53. ferda

    jooo, tak tohle mě konečně zas pobavilo, už na mě začaly padat chmury z těch rozumů na DK.
    začínám mít pro tebe slabost, takže kdyby ti to nevyšlo s tim Heiníkem, můžeš se kdykoli stavit vybrečet se mi na rameno. jooo, ale na tý dvoubarevný krásce, páč pro tu mám slabost dávno
    ;D

  54. fousek

    Carys: no myslim ze i par lidi melo problemy s dodanim ramu od RB a taky nerikam ze na RB jsou cekaci lhuty dlouhy, ostatne myslim ze by se nasel u kazdyho vyrobce nakej mensi zadrhel. Tvoje recenze proste objektivni neni (a snad nikdo si nemysli ze mela bejt objetivni). Kvuli me to menit nemusis, mozna ze by to po uprave nebylo vtipny. Reagoval sem vpodstate na tvoji vyzvu, jinak se vetsinou zdrzuju komentaru.
    tomaass: ja zas neumim jezdit na kole:-)

  55. Bari

    jediný co mě na tom sere je to že to natahuje řetěz ještě víc než moje kangaroo a to mám na prdeli pri 240mm tlumáku zdvih nějakých 235. jinak design moc pěknej. Ještě otázečka jak si spokojenej s těma saintama (tuším že to máš na XT kotoučích) mám to na MZ monsteru a nějak ho to nechce ubrzdit

  56. JKL

    Čárys: nechci rýpat, ale tou poslední větou si se právě stotožnil s těmi DK žvásty nad čarou…. Toť můj úhel pohledu. Jinak na DK si to pěkně rozjel…. :D

  57. Anzahl

    Diskuse na DK je v plnem proudu… opravdu se bavim, DK boyz opet nezklamali.
    PS: prosim te, prehod si ty kotouce :-)

  58. Carolli DH

    kua lidi kde na to berete? a je pěkny mega

  59. Čerm!

    Dumbo: Ty jsi z nějaký fantasy říše ne? Napíšeš takovejch kudrdlinek a nic… Co jsi zač?
    Recenze je pravdivá, je vidět, že je autor vzdělanej odborník. Navíc černý kolo se neztratí na sněhu a do bílýho tak nepeče slunce v létě.

  60. Dumbo aka Jakub Tomic

    Cerm!: vesela kopa chlape… :)

  61. MisHa

    Kamaráde,tak tohle se povedlo ! líp sladěný jak Bocian
    !

  62. Radek / etbikez.com

    Jsem rád, že jsi zpět, po dlouhé době hodnotnej článek (nejen tady).

    Jinak vypadá to ještě líp, než jsem si to představoval! S tou bílou Foxkou to bude dokonalý až na ty černý vodítka;)

  63. Radek / etbikez.com

    JInak ten DK? Keli podle mě nemůže mít klidný spaní, když ví co rozjel:o)))

  64. mentos

    No Carys predbehol si ma s tim dvojfarebnym disajnom:(. Vypada to super!

  65. Čárys

    4: radek : díky díky – to s těma vodítkama, mi říkal už Petr. No jo no, tu možnost jsem měl, a nenaladil. Tak prostě tyhle, no.

    4: cariolli DH : Pracujeme, člověče, pracujeme.

    4: bari : Nejlepší brzdy, jaký jsem kdy měl. Za 2 roky, co je vozím, jsem s nima neměl nejmenší problém. A brzděj jako čert. To bude asi těma obrácenejma kotoučema, myslím.

  66. luba

    Supr recenze, dík. Koukám, že jsem tě inspiroval s tou černo/bílou kombinací. :) Ještě by to chtělo 720 nálepky na rám :)) Doufám, že ti to kolo vydrží stejně dlouho jak ty předtím.

  67. franta

    Ty jo… Ještě že ten starej intense M1 žádnou patku nemá… nevim co bych jinak dělal kdybych patku zlomil… takovejch peněz… Jinak RB parada…

  68. Kuba Nepraš

    myslím že potřebuješ toto: http://www.lomtrading.cz/?eshop&kategorie=rukavice&kid=166&zbozi=signature&zid=1820

  69. mr.green

    dej vědět až praskne Dk :-)

  70. sidla

    nejvíc se mi líbí jak to pochopili ti, na které to bylo směřované,..nvím já na Rb slyšel toho moc,..ikdyž jezdím na malým. Hlavně sem kecejte vy, na které to bylo směřované,..mě se to dědo líbí,..
    JKL: ironie posledních pár řádků ????,..nebo si ten z DK usmrkaný jkl co mu tatínek kupuje ty drahý ih z ameriky (trochu ironie odemě)

  71. Čárys

    4: Kuba Nepraš : to potřebuju velmi ! :)

  72. Barell

    Držte rypáky a bežte radši neco delat….

  73. Winard

    Ty krávo ta fotka s těma dětma je nejvíc, co s nima Čárys děláš????

  74. marsch

    kucí patku na GIANTA seženete bez problémů na http://www.progresscycle.cz (to sou kecy o nesehnání) :-D

  75. SOC

    Hele a to jako ten rám stříkali než ty dvě půlky jako dali dohromady že to maj tak pěkný napůl, viď?

  76. vatt

    4:Čarys: tak když už sis pořídil takovouplečku tak to dej aspon Těm odborníkum na Dk a nech je to seřídit jinak se zabiješ.
    Myslim že když si to odborníci vemou do parády mohl by z toho bej pěknej přapákovanej kávovar. :))

    Jinač mě ty všechny názory vubec nepřekvapujou.
    Nezapomente že tady v ČR je to samej odborník, hospody jsou plný nejlepších fotbalistu a trenéru, kopce jsou plný špičkovejch rideru co dávaj pekla všeho druhu a ještě jim k celýmu seřízení stačí kancelářská sponka.

    Akolo fakt pěkný taky si ho jednou pořídim.

  77. pán žeroucí kobylky

    dolekop.cz opet nezklamal hned druhy komentar stoji za to :-D

  78. pán žeroucí kobylky

    a nasledna debata je taky super :-D

  79. Ládik

    Zdarec hodně luxusní RB….RB – forever!!!!!

  80. pán žeroucí kobylky

    pan djurda celkem zamotal hlavu detem z DK…. dlouho sem se tahle nepobavil aspon teda ne na DK jelikoz to co se tam vetsinou deje je spis k placi

  81. kulďák

    nice…bike, recenze i diskuze

  82. Dino

    Zdar , docela dobře se tu chvílema bavim tahle recenze popisuje úplně luxusně to kolik dementních hlášek najdeš o český bajkový scéně něco jako ta hláška s tim znakem RB na jakym foru se vyskytla ? A co za dementa to vyslovilo ? Fakt nechápu ty specialisty a odborníky co můžou vyslovovat takovýhle nesmysly ….. Mimochodem Čárys tys dostal luxusní nápad s barvama moc pěkné toto ! Sám mám dragstera tady po Ládikovy a ten už má fakt dost nalítano a furt dřží …
    RB forever !!!!!!!!

  83. Jr.

    já třeba vozim jednu rukavici černou a druhou bílou už půl roku a nikdo mi to nepochválil…

  84. kimi

    já mám taky trenky fpředu bílí vzadu hnědý…

  85. The Skreth

    kluci, kluci. Tím, že se furt, ale opravdu furt a extrémně navážíte do DKids se v podstatě pasujete na jejich uroveň. Tolik hlášek o dementech všeho druhu na jednom místě jsem už dlouho nečetl. Nadruhou stranu, ještě že to DK existuje, jinak by nevzniknul minimálně tenhle článek :-P

    2 … : Řešit jednočep X vpp (aj.) je sice důležité, nicméně ani jeden systém není spolehlivě lepší. Budu znít trochu divně, ale STEVE PEAT (jo, sleduješ to?) někde říkal, že není lepší jednočep (Orange) ani vpp (Santa Cruz), ale jde o to, že každý se chová jinak. Každý má svoje výhody a ty jim musíš přizpůsobit jízdní styl. Z obou systému se pak dají dostat dobré výsledky.

    PS: Chci Hubajzovu story o patce na Intense…

    2 Čárys: koutouče má správně, neboj :-D

    2 Jr.: protože, si Junior ;-)

  86. hiry

    čárys moc pěkný fakt je to hustý a vem ho na kemp at ho taky omrkneme na živo

  87. u6e

    až na ty kotouče :) to máš pěkný!

  88. Spon

    Recenze je super, profesionalni, ale zapomnel si dodat ze design je kopie Banshee wildcard, a tech sroubkach co tam sou proto abys kdyz ti zarezne objimka sedlovky tak to muzes sundat rovnou z ramu, jak prakticke. :-D ale nevadi je to CZ a to se pocita.

  89. lopeHT

    pobavil sem se fakt super :-) taky mám RB tak už konečně vím jak je na hovno :-)

  90. Havros

    4 KIMI: Dobre Ty! ;-)

  91. Jr.

    The Skreth: zajímavá úvaha… něco na tom bude…diskuze na téme Jr. aka čurák sem myslel že je uzavřená už :D

  92. tomaass

    vatt: ty mluvis jako, ty mluvis jako, uz vim Michal Najman od Pavla Frýborta, to je ono

  93. Dr.Blábol

    Čárys jsi nej dobry kolo fandim ti moc

  94. Dr.Blábol

    ty voe tolik komentářu tady snad nikdy nebylo. je toto možnééééééé.

  95. Dr.Blábol

    M.J. 720 je nej portal na svete kde se něco děje a duchovní fotr čárys dádá dobrej příklad co dělat se životem. lidí co nemaj 720ku domovskou stránku je me upřímně líto hastala vista bejby

  96. Dr.Blábol

    teď osobne for ČČČarys je to proste tam jak to má bejt

  97. The Skreth

    Jr. Sorry jestli to vyznělo negativně. Myslel jsem to z legrace. Spíš jako, že nejsi mediální boss etc. Jinak v diskuzi ty = čůrák jsem byl spíš na tvojí straně, protože tam nikdo z tvých odpůrců nebyl schopen obhájit svůj názor. Navíc já se taky rád rejpu v technických pičovinkách, takže jsme na tom podobně. Do té diskuze jsem se pouze nezapojil, protože mi přišla už hodně bez úrovně..

  98. The Skreth

    Dr.Blábol: Kolik ti je let, prosím tě?

  99. The Skreth

    Kristova noho, teď jsem si toho všiml. Čárys, na pravý šlapce ti chybí jeden vrut!!!

  100. DD

    na jaky adrese najdu to slavny DK?

  101. The Skreth

    Ty v*le, dva vruty 8-O

  102. ID

    ten ram ma farby ako jing-jang , feng-shui a vyrovnanost vsetkym!

  103. Čárys

    4: Spon : :Banshee wildcard ? Jedinej co jsem viděl má Schwara a Pupák, a ani jeden to napůl barevný nemaj… Ale můžu se plást. V designu už stejně bylo VŠECHNO jednou použito, ale jen na dragstru, jsem toto ještě neviděl.

    Nápad v hrubých rysech vzešel už někdy loni od Petra Heiníka, ale u něj nedošlo k realizaci – tak jsem to letos dotáhl do konce.

    The Skreth : Ono je to poněkud složitější. Já znám hodně lidí, co byli, jsou někým, něčím sponzorovaný, ať už motorky, bike, nebo snb, a dělaj sport na vysoký úrovni. Snad kromě Gaspiho, kterej ti je schopnej říct, že kolo co měl, bylo uplně na píču, viz roadtrip 1 a jeho “recenze na banshee” po 5 ti pivech, ti nikdo neřekne nic špatného o bejvalejch chlebodárcích.

    Pokládám tuhle otázku těmto lidem dost často, a odpovědi jsou jak z poslanecký sněmovny – vyhýbavý.

    Proto nečekej, že ti někdo, z elitní špičky, vyzdvihne, a nebo pohaní nějakej bike. Je třeba si nechávat otevřená zadní vrátka, např, že…a taky vládne určitá slušnost.

    Takže já to vidím takhle.
    Jsem rád, že recenze měla, má úspěch – Petr je určitě velmi šťastný, a pan Bartosz teď vaří rámy do zásoby. Tak to je, určitě.

    Zdravím všechny, jdu na oběd.

  104. Jr.

    The Skreth: však mě to jedno :)…za podporu díky…ale prostě ja se tam snažil obhajovat a nějak sem se nemoh dovolat toho, co jsem vlastně provedl/provádím…ale co…hlupák je ten, kdo se nedokáže nad situaci povýšit :D …a ty s 2 metrama seš na výši dost
    btw. ta itálie co “asi” pojedeš se “špuntama” (naskillenejma) bych chtěl taky v tom termínu nějak…snažim se sehnat lidi…bylo by fajn jet tam ve více lidech

  105. beran

    no stroj je to nádherný, ty smyslné roztažené nohy v podobě zadní stavby…. ta díra na tlumič…..vše zahaleno v lehkém černo bílém prádelku…
    škoda jen, že se nedělají ve větších velikostech.

  106. The Skreth

    Čárys: toho, co píšeš, jsem si plně vědom. Ono to je v podstatě jejich práce, být solidární ke svým sponzorům. Takže zásadní kritiku od nich běžný smrtelník neuslyší, ale myslím si, že když člověk bystře poslouchá, dá se mezi řádky po zralé úvaze nalézt něco pravdy. A to o přizpůsobování jízdního stylu vlastnostem kola zní minimálně reálně.

    Jr.: Mám plnou hlavu zkoušek, takže Itálie je až tak na třetí koleji, nicméně bych ji rád omrknul. Jenom bych uvítal, kdyby jelo víc starších lidí. Být nejstarší a mít všechno na krku, to se mi opravdu moc nechce..

  107. The Skreth

    trochu dvojsmysl, když to po sobě čtu

    Oprava: “zní to přinejmenším reálně..”

    Chytří pochopí.. ;-)

  108. Pahyl (krypl team)

    Uplně jako peckovní motorka… Mno ale věřím odborníkům! hehe

  109. majk

    je to pěkný, ale stejně to zas praskne…., jinak pěkný barvy, takový maj čerčanský fotbalisti….

  110. Spon

    Carys: http://www.sicklines.com/gallery/data/505/banshee_wildcard_1b.jpg
    http://www.sicklines.com/gallery/data/505/banshee_wildcard_5b.jpg
    Ale je pravda ze na RB to vyzera lepe.

  111. Radek - etbikez.com

    http://bike-forum.cz/upload/users_lib/7005/fotogalerie/big/cam-wood-bike08-21.jpg

  112. Jr.

    The Skreth: právě to si myslim …navíc nevim jak by sis zajezdil jenom se dvěma lidma, bez řidičáku :)…až to bude aktuální, nějak bych to dohod…stálo by to určitě zato…

  113. ddd - andy

    2Radek: a co gumy?

  114. HonzaKrepelka

    spon: já sem myslel, že to banshee dělá tak dvojbarevné jak to má čárys a ty takhle…dědo máš to krásné

  115. markéta

    Jr.: jestli si ty rukavice měl ve všenorech, tak já si toho určitě všimla!!! a určitě jsem ti je aspon v duchu pochválila :-D

  116. Spon

    HonzaKrepelka: ja myslel ze se podivam, na tvuj web a jen sem klikl tak na me vyskocil trojskej kun. Nelezena infiltrace. :-D ale mate pekny traily. :-D:-D

  117. madar

    Martine ty mě bavíš.RB přímo dragstra jsem měl dva modely 04 a 05.Max. spokojenost!!Škoda jen mé blbosti, že já toho oranžového prodal.Taky jsem ho pak chtěl mermomocí zpět!Na Dolekop jsem ti napsal co již opakovat nebudu, je to totiž jasné!Jen mě zajímá přoč nemáš Boxtra?V čem se liší v jízdních vlastnostech?Ovšem, máš to ukrutě hezké!!MOžná se na sezonu hecnu, na mém jsou nějaké prasklinky..:-D

  118. Matterhorn

    jasne to by me taky zajimalo vcem je ten boxter jinej…..mam taky dragster ale ten tvuj je fakt vyvonenej

  119. HonzaKrepelka

    spon: trojan? hmmm tak v tom prsty nemám….není to můj web, hlavní admin je jeden kamarád, majitel těch skoků, ale máš právdu, sou parádní

  120. The Skreth

    madar: Boxxter je o necelý kilo těžší a pravděpodobně bude mít jinou progresivitu chodu tlumiče. Jiný zásadní rozdíl mě nenapadá, ale taky by mě to celkem zajímalo… PH?

  121. eMTý

    Č:nalep si tam made in EU a bude to dokonalý…
    jo a chtěl jsem si přečíst komenty, ale nemám na to, skončil jsem u druhýho…

  122. Čárys

    4: Spon : Tak to jsem vůbec netušil… To víš, Wildcard je neokoukanej, lhostejno na to, v čem ho nastříkáš – ale když chceš mít dragstra, zase trošku jinak… Tak takhle.

    4: Madar : Prosímtě, já nemám Boxxstera, protože Dragster na ty naše tratě úplně postačuje – a o stylu mého ježdění, ani nemluvě. Boxxster je už přeci jen příliš velká žehlička, na mě, a na místa, kde jezdím – skoro zbytečné…

    4: matterhorn : to se asi bude muset vajádřit Petr, já jezdil v podstatě jen na Dragsteru – na Boxxsteru toho mám najeto opravdu velmi málo, abych mohl soudit. Můžu psát takový to klišé, který znám, ale v pocitech z jízdy můžu sdělit jediné – příliš velká žehlička – jak už jsem psal nahoře, na můj styl(nestyl) a lokace, v nichž se pohybuji…

    4: emtý : na to má DP patent, nemůžu.

  123. EiFi

    Hola všem, tuhle stránku navštěvuju poněkud často(denně) i když to k vám mám mega daleko. Pokoukám tu videa (El kolo re5pect). Moc se vád do diskuzí nemíchám ale teď jsem to už vážně nevdržel a musím projevit svůj bezcenný názor nad tím verglem co tu je. Tohle je to uplně nejvíc, nejlepší, nejkrásnější kolo co jsem za svůj mrzkej život viděl a žasnu nad jeho dokonalostí. Jo a k tý recenzi, že tam ten znak je na vyvážení je pro mně hláška roku. Naneštěstí ale taky podle těch “odborníků” vlastním RB, a moc mě mrzí že do nej nemužu vrtat a všechno co se má dělat.
    Hodně zdaru ve vedení všech aktivit¨a málo zranění v blížící se sezoně vám přeje erbéčkář z moravy. Bike or Die

  124. Hajes

    Dobre Carys, uplne vzpominam kdyz jsem ztracel cas diskuzemi na DK. Kde jsou takovy odbornici co vozi naopak nasazene HAYES kotouce atd. I Kubajs se osocil, nic ve zlem ;-) Skvela recenze :o)

  125. Čárys

    4: EiFi : Děkuji velmi za pochvalu, jak kola, tak i za denní návštěvnost – jsem rád, že má smysl tyhle stránky dělat, vždy když mi napíše někdo cizí, mám z toho radost – jsem rád, že lidi stále ještě čtou, a že je články tady baví… Ať ti to lítá.

  126. kleeman

    neber to z tý černý stránky….. hh hezký to máš dědo :oP

  127. dick

    tak musim řict že je to pěkná mrtvice!!!

  128. Ivo

    Rb-no to je apsolutní špička co se týče výroby rámu!!!!!!

  129. Michal Jochmann

    Hurá, nejsem jedinej blbec
    Já koupil silničku XR1400 v roce 97!!! Je rok 2009 afurt ta mrcha drží. Sice změkla, jak “všichni” říkali, takže jsem letos stál jenom 6krát ne bedně z 8 závodů. Aluminium už není in, je těžký proti kartónu, takže mi soupeřiv kopci neuvyseli jen o 3 min. No a patka šaltru se mi ulomila o kolo soupeře za ty roky 5krát. Sakra, ve středu sem zavolal a pátek byla na poště. Hrůza. Takže MTB si koupím iný. Třeba Racebike

  130. Čárys

    4: michal Jochmann : Dobře Ty!

  131. Olik

    Čárys: Jsi bejk. Já mám RB FUN, můj první FUL. 3x jsem ho předělával, jsem cvok (bejk). Rám drží, jen měním komponenty. Směr Enduro, jen přední zdvih, řídítka, představec, brzdy, “hrabla” a šlapky. A jsem spkojenej.
    Jednočep od RB 1) jednoduchej a fachá furt 2) ložiska od RB není třeba měnit 3) patky mám rači od RB – ta fakt dobrá? Za 6000 Kč se mi moc nelíbí 4) České středohoří Strádonice Olik 58 let.

    PS. RB jsou krasavci, Bartosz!Bartosz!Bartosz!

  132. Čárys

    4: Olik : A.M.E.N. !

  133. Sedlik

    Krasne kolo!! dosti se me libi taky mam Rb a spokojenost nad miru . Jen tak dal at se dari hlavne bes zraneni =D

  134. w.r.z

    ty vole nejkrásnější bike kterej sem viděl dobrej nápat ro mít černo bílí:-D

  135. KENYA

    … a pak je prepadlo jejich vlastni IQ :)

  136. drzhor

    stejně když to bylo novy tak to byl fešáák!!!!! rad se ohlídnu do minulosti na tu naleštěnost:) !!! … sainty… blejskajci se lak… novej napinak… pecička to byla…

Komentář: