Situace kolem vyjebávání s VZP

logo.jpgTak se nezlobte, ale tohle mi asi stálo skoro za samostatnej článek. Neboť na bleskovky každej kašle, a tak vám to tu musím sdělit formou článku.

Takže naše milá pěněz chtivá VZP se letos a vlastně i loni, rozhodla udělat něco pro zlepšení bezpečnosti našich dětí a študentů do 26 ti let. A tím bylo prohlášení, že každému kdo předloží řádný doklad o koupi helmy a nebo libovolnejch chráničů kolen, loktů, a nebo páteře, přispěje na nákup 500,-, pokud to stihneš v lednu, tak litřík. God bless VZP !

Takže se jakoby všeobecně předpokládá, že když budeš mít helmu, tak budeš nezranitelnej jako Datel a naše milá VZP, pokud to z její strany nebyl zcela populistický krok (i když k čemu vlastně, nutnost solit pojištění je daná zákonem, takže na to co si o ní myslí lůza, můžou mrdat) a pojišťovna žije zřejmě v přesvědčení, že tím ušetří nemalý peníz, na proplácení léčebných výloh případnejch zranění. My co ale jezdíme dlouho, tak víme, že helma na SNB je dobrá tak akorát k tomu, abys na DK nedostal pětku, ale jinak si tu ruku a nebo zápěstí zlomíš stejně, že jo. O páteřáku nemluvě – fyziku ze základky známe všichni, rozložení síly nárazu do větší plochy funguje super, ale kompresní zlomenina je stále svině. Nu ale což.

Dál je celkem zajímavej věk, do kterýho ti VZP na dané pomůcky přispěje. Děti, a študenti do 26. Neboť v nich je naděje, budoucnost národa ! Nějakej starej pardál, kterej ty děti živí, a druhýho odrostlýho parchanta drží na študiích ohejbáním hřbetu do 20 h večer 6 days týdně, může jít s ochranou svojí hlavy klidně do prdele. Teda na VZP. Nebo prostě tam, kde mu daj hovno. Stejně už má život za sebou…

O tom by jsme se tu mohli bavit hodiny, a já bych toho mohl napsat mnoho, ale k čemu že. Polemiky o věcech, které nezměním, mi přijdou trochu zbytečné. Nu nic, ekonomická situace si žádá zoufalých triků od prohnaných čechů, a proto ti výkonnější z nás přistoupili k jednání.. Jsou to muži a ženy činu ! 

kostra.jpg

Celou akci samozřejmě VZP zkušeně tají. A jelikož utajení by bylo skoro
doknalé, neboť na stránky VZP chodí jen pár největších haters, kteří se
tak rádi mučí sebemrskačským pozorováním jejich finanční bilance za rok
2008, musel nastoupit pan Murphy. Náš modelový človíček, se při hledání oblíbeného videa Anal
clinic, což je video z nemocenského prostředí, o kterém mu říkal minule
v hospodě jeho kamarád úderník, náhodou proklikal až na stránky VZP.
Jaké bylo jeho překvapení, když zahlédl v sekci akce akci největší ! A
jal se konat.

Takže takovej průměrnej čech, do kapsy má hluboko a špekuluje, jak by kde co ušetřil. Což je zcela normální – děláme to stejně. Dozví se o skvělé akci od VZP, a začne se mu v hlavě rodit plán, jak s pojišťovnou vymrdat, a otočit tak stav trvající celý jeho dosavadní život – vzít bič, a vykořistit pána ! A vymyslí fígle. Mám pro vás příběh.

Příběh obyčejného čecha.

Vyhlédneme si náš oblíbený obchod se sportovním zbožím. (Tím se dostáváme ke mě, neboť v Táboře jsem to já, že jo, kdo jinej, heh.) Zajdeme si koupit helmičku, a dostaneme paragónek, a vyfasujeme razítečko a slevičku od VéZetPéčka, a máme helmičku za dobře, a jsme spokojení. Dáme jí ratolesti pod stromeček, i když víme, že jí vysloveně nechtělo, protože v ní vypadá jako blbec, jak nám často opakovalo, jsouc protahováno martýriem předvánočních nákupních motocrossů národů.

Zde se náš příběr rozvětví a rozplizne do různých možností vesmírů a realit, ale prosím neztraťte se v gró příběhu.

Jedeme dál. Sedíme si tak doma na gauči, spokojení, tlustí, a po vánocích dobře naladění. Úvěry za dárky můžem splácet až od února, tak čeho se bát. V jedné ruce mačkáme biskupský chlebíček, a v druhé zálibně tiskneme paragónek a myslíme na to, jak to ještě vylepšit. hm…co kdybych tam ještě došel synkovi pro ten páteřák, že jo ? Ať mám další slevičku ? A kruciš, pojištovna to dává jen na jednu věc na jednoho člověka, hm, tak co to třeba napsat…na dcerušku. Sice je jí 6, ale co, páteřáček se jí bude jednou hodit. Jdem do obchodu, akci provedem, obchodík má kšeft, všichni jsou spokojení, VZP netuší.

Přesuneme se o měsíc později. Je 25 leden 2009. První splátka za vánoční hýření je na spadnutí, a je třeba to promyslet trochu hlouběji. Koukáme na účty a zahlédneme paragón z Vánoc. A kruci, to jsem to zase zkonil, klukovi koupím helmu, páteřák, a ten parchant to nenosí, a ještě je drzej. Prachy sem vyinkasoval, tak co kdybych teď zašel do toho krámu, si ty věci vyměnit ? Dyť nám řikali, že když se nám dárek nebude velikosti hodit, tak nám ho vyměnej. Klidně i za něco jinýho. Kluk bude mít narozky, stejně mu musím něco koupit, kde na to mám vzít, kdyby Maruška aspoň tolik nežrala… Hup do auta, a přilítnout do obchodu. "Dobrý den, my by jsme potřebovali vyměnit dárek k vánocům za něco jiného, byl to nevhodný dárek." Prodavač nechce být zlý a taky možná to fakt řekl, počítaje s tím, že přijdou včas, ale což, jeden nespokojenej zákazník může udělat zlo, a tak věci vymění. Pán si odnese mikinu, a triko, dostane dokonce zpátky dvě stovky, o které byla částka míň, než nákup v prosinci, a jde domu spokojen – kluk bude mít něco k narozeninám, a VZP mu dala pěkných pár penízků na věci, které vlastně s ochranou zdraví nemají nic společného. Prodavač kouká na paragon, vidí razítko od VZP, a začíná mu to docházet. 

Nu, ale což, jedem dál.

Pak máme další typ. Ten si tak sedí doma, a dumá co by potřeboval. Nutně totiž potřebuje rukavice na snowboard. Tak nelení a zaběhne do svého oblíbeného skateshopu. "Dobrý den, bla bla bla, rukavice, bla." ano ano, tady támhle, zkust, uměj tohle a tamto, prodavač s vidinou byznysu ukazuje co je třeba. Kšeft domluven, rukavice leží na pultu, chápe se prospisky a že vypíše paragon. V tu chvíli zasáhne zákazníl : "Bylo by to možný napsat jako chránič páteře, a nebo helma ?" ptá se směle.  "Bohužel, to by nešlo, nebude nám to pak souhlasit ve skladovejch zásobách.." odpovídá zmatenej prodavač, kterej ale už tuší, kde je VZakopanejProblem. "Hm tak nic, nashle" a zákazník mizí pryč.

Nu, ale máme tu ještě nějaký případy. Jeden z nich, by se mohl zdát příběhem naprosto stejným, jako je ten uvedený výše..kdyby u něj nedošlo k podstatnému vývoji situace, a to k hádce ! Neboť : "A proč mi to nemůžete napsat, jako helmu ? " Protože nám to nebude souhlasit" "No a co?" "No a to nejde." "Jak to ?" Bože, říká si prodavač, čemu na tom nerozumí ? "Pane, podívejte se, já vím proč to chcete, vy sichcete od VZP vyinkasovat příspěvek na ochranné pomůcky, ale to nejde, VZP posílá kontroly a už jsme tu měli i udání, např kamarádovitam rovnou poslali ČOI a Finančák, takže ne, chápete to ? Nehledě na to, že my podvody dělat nechceme." Chlap se nahrbí nad prodavačem, kterej radši vstane, a nasupeně povídá "Takže vy mi chcete jako říct, že jsem nějakej podvodník, jo ?" Jen s velkým přispěním obchodníkových značných rétorických schopností nedošlo k inzultaci…a chlap odešel šířit zlo o nejhorším obchodě v měste.

Máme ale v tomhle celém příběhu prostor ještě pro jednu sortu lidí. A to jsou lidi, který jsou prostě DOST. Tihle s tím přijdou, jako s velkým podnikatelským záměrem, už od vchodu. "Ahoj, potřebuju abys mi napsat paragon, na chránič páteře, s datumem v lednu, potřebuju to pro pojišťovnu. Prachy nemám, tak mi to jen napiš, ať je můžu skásnout." 

To už jen obchodník nevěřícně kouká a neví co říct.

—————————————————————————————————–

Ale příběhů by bylo ještě mnoho. Pročež si to celé shrňme. Prosím.

Ne, nenapíšu vám mikiny, trika, boty, kalhoty, atd, jako "ochrané pomůcky na snowboard" potažmo jako "helmu" neboť do obchodů chodí kontroly, které si dávají záležet, aby množství prodanejch helem odpovídalo množství nakoupenejch helem. Takže po mě tyhle "podvody" nechtějte. Vím, že vám VZP na tyhle věci přispěje, ale skrz mě s nima vyjebávat nebudeme, souhlas ?
Dále, co jsem minule nezmínil, tak vám ani nebudu přepisovat paragony staršího data na zakoupenou bundu, mikinu, atd, na "ochrané pomůcky na snowboard". Kurva co na tom nechápete ? Je to podvod a my to prostě dělat nebudeme. Tak už me tu vo to NEŽÁDEJTE.

Pokud potřebujete helmu, nebo páteřák, máme, a ochotně vám je prodáme.

A nakonec mého příběhu, bych vám tu rád dal nějaký ty podmínky, při nichž můžete pojištovnu žádat o finanční příspěvek. Aby jste věděli, jak na to. A jak na to správně.

—————————————————————————————————–

Podmínky příspěvku

1. Příspěvek je poskytován ve výši max. 500 Kč.

2. Příspěvek je určen dětem ve věku do 18 let a studentům do 26
let, kteří jsou pojištěnci VZP ČR (příspěvek je prvotně určen pro děti
předškolního a školního věku).

3. Příspěvek je určen na nákup jedné z níže uvedených ochranných pomůcek:
1. libovolné ochranné sportovní přilby (cyklistické, in-line, lyžařské,
snowboardové, hokejové, vodácké, jezdecké apod.),
2. libovolného sportovního chrániče, resp. páru chráničů (kolenní, loketní, páteřní apod.),
3. sportovní ochranný set (přilba + chrániče).

4. Příspěvek je jednorázový, nelze tedy (v případě nedočerpání celé
výše příspěvku) žádat o příspěvek v tomto programu vícekrát.

5. Nákup musí být uskutečněn v roce 2009.
[Poznámka: příspěvek není určen na nákup v obchodech s partiovým zbožím, obchodech typu “second hand” apod.]

6. U studentů nad 18 let je požadován doklad o studiu.

7. Příspěvek je poskytnut na základě žádosti o příspěvek (formulář
žádosti je k dispozici na pobočkách VZP nebo níže). K žádosti se
přikládá doklad o zaplacení ochranné pomůcky.

—————————————————————————————————-

Pěkný den a doufám, že to budete brát s rozumem ! 

67 komentářů pod “Situace kolem vyjebávání s VZP”

  1. pavel

    …..krásný.To je krásný.

  2. cibrut

    … a to i pres to, ze je celej clanek vlastne o lidsky demenci a nepochopeni, i pres to je jako obvykle ctivej od zacatku az do konce a zabavnej jakbysmet :)

    Takze zdravim vsechny voblozaky, co nerozpoznaj kde konci vobloz rozumna a zacina vobloz dementni :)

  3. Switch z Brna

    muháá, dobrej kecík…. lidská demence je nekonečná… mimo jiné, máš nějaké kokosky, nebo chrániče loktů?

  4. michal

    Tož článek v kupě zdařilej moc, živě ty lidi vidim, sám sem prckovi koupil helmu a příspěvek sem prošvih. Jen ten úvod mě dost mrazil, na SNB sem se rozplác mockrát a pokaždý to odnesli záda nebo ksicht (měl sem páteřák a integrálku, jasně pod kopcem asi vypadám jako hero, na kopci stopro jako šašek ale domu jedu celej a funkční) ale nemužu popřít že ustlat si na ruce nebo nohy tak domu jedu v červenym spacáku i s tou ochranou.
    Přeju vostrou tužku do dalších článků

  5. Slim

    Lidi sou koukam nechapavi. Kdyz na to nemaj at to nekupujou, sice tohle je typickej ceskej pristup, jakmile se nekde davaj prachy tak sou tam hned a chtej co nejvic. Zastavam nazor, ze kdyz neco chci a potrebuju to tak si to koupim (kdyz na to mam) a pokud mi daj slevu tak me to mile potesi, ale abych si neco kupoval jen kvuli tomu, ze za to dostanu potom jeste nejaky prachy tak to je pak pekna kktina.

  6. SPYKE

    To Čárys: good článek a správnej přístup… nechápu lidi, který chtěj pro pár peněz přivést jinýho člověka do mega problému s finančákem, ČOI a podobnýma institucema, který se nejvíc hojej na živnostnících, co si nemůžou dovolit drahý právníky, daňový poradce apod. svoloč a jsou lehce zranitelný (na rozdíl od koncernů typu ČEZ a spol.)… chápu, že pětikilo je pro študáka furt slušnej peníz, za kterej třeba prokalí večer… ale co jsou to Češi kurva za národ? Jasnej příklad jsou třeba lékařský poplatky – kvůli blbejm 30 Kč, což je cena 1 až 1,5 piva je díky oranžovejm prasatům, který díky kolenovrtům všude vyhráli volby v krajích, opět větší bordel ve zdravotnictví (i jinde)… Investice do ochranných pomůcek je pro každýho dobro a je to dlouhodobá investice, takže je lepší např. jednu kalbu oželit a ne zkoušet podvod za 500 u solidních obchodníků…

  7. Los tomanos

    A neslo by to napsat jako ochrana pomucka na kolo?

  8. hýbň◊š

    Taky tomu nějak nerozumim, asi mě doma špatně vychovaly protože mi vždycky tvrdily že krást a švindlovat se nemá. Jít si po měsíci nechat přepsat paragon na něco uplně jinýho je opravdu mistrovskej kousek. PS: na kolo jedině s ochranou :)

  9. maverick82

    Tady teď v diskuzi vznikne spoustu plamenných řečí, rétorických cvičení, nenávistných threadů apod…
    Situace ovšem je a zůstane taková, že náš národ dlouho ještě jiný nebude a prostě se proti takovým věcem člověk musí stát imunní, aby si vzteky neplival do piva…

  10. Standa

    Ta profilovaná kostra nemá ruce

  11. bedna

    Taky mame obchod, ale bohuzel si nemuzeme dovolit tyto lidi odmitnout, protoze delaji nejmene polovinu kseftu v jiz tak pokurvene zime. Samotneho me to sere nehorazne, ale bohuzel, pokud se chci uzivit, nemohu jinak. :(

  12. tomaass

    a my co nemáme VZP se máme taky dobře :-)

  13. tomaass

    protoze ja od svy pojistovny dostavam prispevek 1000kc rocne na:
    preventivní péči nehrazenou z veřejného zdravotního pojištění, poskytnutou ve zdravotnickém zařízení
    vitaminy a potravinové doplňky, zakoupené v lékárně
    zdravotnické pomůcky zakoupené v prodejnách zdravotnických potřeb
    plavecké kurzy pro děti a mládež
    ortopedickou obuv
    optické pomůcky na korekci očních vad (např. kontaktní čočky atd.)
    snímací a pevné (fixní) aparáty (rovnátka)
    očkování, nehrazená z veřejného zdravotního pojištění a doporučená lékařem (např. proti žloutence, klíšťové encefalitidě, pneumokoku, meningokoku, varicelle, papilomaviru, chřipce aj.)
    sportovní prohlídky
    ochranné a bezpečnostní pomůcky (autosedačky a cyklosedačky, sportovní přilby a chrániče)
    solné jeskyně
    školky a školy v přírodě
    potraviny či suroviny pro přípravu dietní stravy (pro děti s celiakií, fenylketonurií apod.)

  14. CERW

    Čárys a napíšeš mi tu helmu jako kalhoty? ZPMVČR dává peníze za oblečení a já potřebuju helmu:D:D:D jinak teda modelový situace(divim se že si to vydržel) byly luxusní:D

  15. FunThomas

    tomaass: Tak to jsi vlastně vítěz :-D

  16. tomaass

    FunThomas: ja muzu rano vyrazit jit do obchodu s botama, pak na bazen, pak do obchodu s očima, pak k zubari, pak do obchodu s injekcema, k fyzioterapeutovi, do sportu, do auto prodejny, do solny jeskyne, do skolky a do zdravejch potravin a nekde ten listecek vysomruju :-D

  17. hýbň◊š

    tomaass: tak to vlastně žiješ zdarma teda až na platbu pojištění :)

  18. ddd - andy

    Tohle mam na krame taky.. Ne az takhle drsne, ale zkousej to..

  19. Jay

    Slevový lidi vymyslí věci, na který by slušnej člověk ani nepřišel.
    Jinak ZP MV ČR dává příspěvek na helmu a na chrániče i starejm pardálům:-) IMHO se jim to sakramentsky vyplatí – náklady na člověka s vážným úrazem hlavy musí být astronomický.

  20. The Skreth

    radílek: Myslím, že kdyby si znal cenu takového skladového a pokladního systému, tak by si při těch objemech prodaného zboží, co má Čárys, taky vypisoval paragony a navíc ještě velmi rád ;-)

  21. eMTý

    tou větou, že je helma na hovno, jsi mě teda nepřesvědčil, že jezdíš dlouho…

  22. DD

    hele carys, jen mezi 4ma ocima, potreboval bych u tebe koupit naky trika, napises me to jako helmu?

  23. Čárys

    4: The Skreth : díky.
    4: radílek : přečti si prosímtě, co napsal The Skreth.
    4: eMTý : Teda, nezlob se na mě, ale mě byla dycky helma naprosto na hovno.

    1. Potil jsem se v ní jako prase.
    2. Ač jsem měl dobrou velikost, a ostatně kamarád VOjta taky, stalo se mi a viděl jsem několikrát, dokonce je to i na videu Megaprdy 1, jak po rozstřelu helma opouští hlavu.
    3. – NEJDŮLEŽITĚJSI – Ve stati to bylo míněno jako kontext toho, že když ti VZP proplatí helmu, neproplatí ti další věc a ty si zlomíš páteř. To je myšlenka. Na to narážíme.
    4. Slyším v ní hovno, a já osobně se na snb na sjezdovce orientuju nejen podle očí, páč to dolů smažíš bokem, že jo.
    5. pokud jsem neměl integrálku, většinou jsem si rozsekl ret, nebo tak něco – vojta ostatně taky. 

  24. fletíno

    bychom nebyli cesi, kdybychom nezkouseli neco vohnout, vojebat, vysmelit atd.. Zajmava situace nastala minulej vikend v leogangu pri shaneni ubytka, kdy po nas pani domaci v hotelu nechtela predem zaplatit a ani zadny doklady a normalne nam vydala klice.. Prvni, co nas zarazilo je strasna duverivost, pac byt zmrdi, tak se zdekujem a nikdo nebude ani vedet, ze se uz davno pryc :) Ano, sem cech a obcas se za to stydim..

  25. Čárys

    4: Michal : ano, tak přesně jsem to myslel – v rámci prevence VZP by musel celý program financování ochranejch pomůcek bejt mnohem komplexnější. V tomhle kontextu to bylo napsaný. I když jak jsem tu výše odpovídal MTýmu, mě osobně, byla helma dycky na hovno. Já tu, když už, doporučuju páteřáky – i z toho hlediska, že je můžeš používat v létě na kolo, a opačně.

    Co se týče ochrany páteřáku, jsem u dalšího problému, a to je nejčastější pád na snb – zásek dopředu, na kolena a ruce, zásek dozadu, na prdel.

    Na ruce ti nepomůže nic, rukavice s chráničem zápěstí jsou spíše “lamači předloktí” a co se týče páteřáku, tak ten těod palpačního narovnávání tvé zlomené kostrče, opravdu neochrání.

    Je to složité, napsat co je nutno vozit, a co ne. Myslím, že především by se mělo jezdit s rozumem, a nepředceňovat rychlost zvyšování úrovně jezdcových skills…

  26. Los tomanos

    DDD: Nejen u tebe…obcas je to s nima peklo…

  27. Petr Heinik

    Hmmm, tak u me to nezkousel nikdo.

  28. Schwara

    Mam taky dobrej příběh: Chlapík zakoupí koncem ledna xc helmu lehce přes litra, spokojenej si ji odnáší, za hoďku je zpátky s tim, že se mu rozbilo nastavení velikosti a že helmu vrací. Ok vemem helmu, vrátíme prachy… Když ale vidíme, že paragon je už oražen VZP a litr ho už hřeje v kapse přistupujem ke klasickýmu reklamačnímu řízení.

  29. Schwara

    Jinak souhlas s MT. Já sem si do kebule na snb při klasickým záseku dal a určitě nejsem sám. Nehledě na to že nejhorší zranění jsou ze srážky s někým jiným, což neni na přeplněnejch sjezdovkách problém

  30. Čárys

    4: Schwara : tak to je moc ! Muhahaá, toť přesně ono.

  31. Qeex

    http://www.dolekop.com/forum.php?parent_id=106872 na DK už taky začali vymejšlet jak vydělat

  32. assassin

    hybnos: mel sem tu vychovu doma tak nejak podobne, preci jen jsme skoro stejna vekova skupina…

    celkem drsny, ale ani me to moc neprekvapuje, lidi vymejslej ruzny smecka, ale udelat to nekdo v jejich ksefte tak by meli kecy…

    carys: tohle si mel napsat driv, treba bys mel aspon kseft na helmy a pateraky:)

  33. The Skreth

    radílek: jestli se ti chce platit 13 000,- jenom za to, že nebudeš psát paragony, tak prosím. Ale tady se jedná jen o SW, takže k tomu připočti cenu počítače. Když koupíš nějaký slušně repasovaný bazar, tak si v tom i s monitorem tak za + 9 000,-. Toto zařízení ti ovšem poměrně dosti zabírá místo a jak jsem tak koukal na fota, tak Čárys ho tam na rozdávání nemá. Další nevýhodou je ta manipulace s ním (= myš a klávesnice) a relativně obtížné jakékoliv okamžité změny (= individuální slevy, poznámky aj.). Vše tam musíš doprogramovat. A hlavně když naskaldňuješ, tak tam to zboží musíš nabouchat. Jelikož Čárysův sortiment se poměrně často mění (aspoň se tak domnívám), musel by to přeprogramovávat furt. Pokud máš stálý sortiment a jen doskladňuješ, tak to takový problém není. Nicméně nejdůležitější je tu ten objem prodaného zboží denně. V malém skate-shopu to budeš moci počítat na kusy maximálně několik desítek kusů zboží. Opravdu se ti chce za ušetření tvé bolavé ruky dávat oněch min. 20 000,- + hromadu nervů, než se s tím naučíš, potažmo když ti to bude hlásit nějaký chyby. Já osobně jsem loni kupoval el. pokladnu do pohostinského provozu. Stála 30000,- a žádný super zařízení to není (pracuješ s tím pomocí klávesnice), ale v restauraci se prodává mnohem více jednotek zboží a hlavně tam jde i o rychlost obsluhy, takže tam se to vyplatí. Nicméně pokud chceš něco dobrého, funkčního a s dotykovým displejem, tak si připrav 50 000,- i víc..

  34. Aginka

    To že mě napadne všelijaká blbost,ale tohle ne…

  35. Čárys

    4: Radíleček : Hm, ale teď nevím, jak bych se tím, i kdybych to udělal, nakrásně zbavil vychcanejch lidí. Prostě by chodili stále dál, akorát s účtenkou z počítače, myslím. A ještě bych cítil, že jsem musel kvůli nim investovat nemalej peníz, bazarovku ne, jedině novej, at si to mužeš dát do nákladů, a to by mě štvalo snad ještě víc.

    I když popravdě, mě to snad ani neštve. Mě to spíš FASCINUJE.

    Každopádně díky za vaše podněty, a Skrethovi za výborné shrnutí.

  36. Jr.

    ozvat bych se měl…pátéřak (jak se dá vyvodit z diskuzí pod byznys magazínem se zbožim) shánim a hodlam si koupit už dlouho…o nějaký slevě jsem do tý doby neměl ani ponětí a tak, když tu Č. vydal bleskovku o VZP a jejích příspěvcích sem se začal vážně zajímat…nevidim důvod, proč takovéto nabídky nevyužít…nepříde mi na tom nic špatného atd., to by se pak mohla dementovat každá výhodná nabídka,sleva,akce, kterou “někdo” “někde” dostane popř. využije…
    samozřejmě…je něco jiného, když chtěj lidi vyloženě podvádět-tzn. brát jiný zboží, než ochraný pomůcky atd. …tyhle případy bych bral spíš s nadhledem-a dvojnásob, pokud se jim to ještě nelíbí nebo je tim snad naštveš
    a závěrem mého dopisu : “Co se stane když skřížíš včelu s prasetem? Čech… pracovitej ale svině…”

  37. Čárys

    4: jr : Zítra u PH. Cca v 12 :30. Mám pro tebe zboží. Jsi šťastnej, vincente ? :)

  38. Yeaaah

    Svine se maj nejlip

  39. Jr.

    Čárys: moc :) …obzvlášť po tomhle článku :D hihi… opustim teda vzdělávácí institut předčasně…budu tam v 12:30. kdyby změna, můžeš napsat třeba do fóra či tak něco-budu ve škole snad i chvilku online… díky, zatím

  40. Éro

    Taky to tady zkoušej….ale mají smůlu…..mikina nebo triko nikomu páteř nezachrání…

  41. Čárys

    4: JRne, nenapíšu do Fóra, neboť budu na cestách, což ti asi došlo, že jo, když jsem psal že budu u PH : nejsem totiž z Prahy. Ach jo. Prostě ve 12 :30 u PH. Asi tam budeme požírat pizzu, a nebo tak něco, takže když přijdeš o nějakou tu půlhodinku dýl, tak se taky nic nestane.

    Co se týče tohodle článku, ty jsi z obliga, neboť ty sis u nás naprosto legálně koupil páteřák. Takže nevidím problém. A s tím dalším – už jsem ti to psal na ICQ.

    Pusu, a domluveno !

  42. Čárys

    4: all :dneska sem vám připravil další článek. Bude zase o něčem kontroverzním. Spousta prostoru pro emoce, negativní emoce, hádky, a tak. Těšte se.
    A berte to lehce.

  43. Los tomanos

    Čarys: uz se tesim na zitrek :)

  44. Jr.

    Č.: chápu vše…s tim zítřkem, jenom kdybys třeba pozměnil plány už dnes večer…vpohodě, uvidim,dostavim se…zatím

  45. baboon

    Mazec..:D Ale souhlas s názorama,že helma a páteřák na snb neni k zahození..:) To si takhle člověk bude jezdit v prašanu, hodí tygra a zrovna najde pod prasanem hlavou kamen..:D Jasný, může to schytat pracka, nebo něco jinýho..Ale náhoda je blbec..

  46. shampoo

    Chtělo by to víc prostoru pro tvůj dramaticky rostoucí literární rozhled. Ty články sou fakt den ode dne pestřejší:-) Hodně dobře se to čte.

  47. michal

    čárys- jak řikáš je to o přístupu k věci nic se nemá přehánět. malá vsuvka k snb- jak máš jít na věc správně když si nezkušenej a lidi ti blbě raděj, mě učili padat na břicho a na záda, prostě placák, poučen z juda sem to zvládal a pohoda, neska nováčky učej padat na kolena a prdel, to přece nemůže fungovat bez úrazů a jak řiká Schwara co je platný že ty zvládáš když tě nabere namachrovaný hovado nebo šmudla co na tom stojí poprvé

  48. Leon

    Naprosto souhlasim se Schwarou…bezohledných lidí kteří přeceňují svoje jezdecké schopnosti stále přibívá,takže přibu už nosim na lyže pokaždý. Mojí kamarádku sejmul nějakej lyžař a zlomil jí asi na 5krát kotník v přezkáčích!!! Takže jí to museli šroubovat. A k tomu ještě měla nějak pohmožděnou pánev. Jenomže hodně lidí si dneska řekne “No jó,tak dobře nejezdim,abych musel nosit přilbu,vždyť tu nosej jenom závodníci.” a přitom je to naopak…Jinak dobrej článek :)

  49. Fofik

    choděj kontroly? fakt? já si minulej rok napsal paragon na helmu:D

  50. michal

    fofík- určitě sobě sám :)))

  51. Posvi

    Jsi se zase nudil v shopu, vid? Ty voe, tolik textu nenapisu ani do seminarky……………vlastne ani do 2…….. GOOD Luck vsem…..

  52. milan

    hele mohl bysmi poslat naky nalepky 720 a kolik by to stalo a kdyztak naky horsefeathers

  53. Jr.

    a napsat na ty samolepky paragon?treba chrániče?

  54. shimano

    heh tak sem se zase jednou zasmál…inu čehůn, to je věru muž činu! :D

  55. Fofik

    michal- no právě

  56. deutsch

    Z Čáryse se stává adept na Pulitzera – fakt výborně napsaný.Já jsem u ZPMV a jak psal Jay o něco výše,u této pojišťovny proplácí ochrané pomůcky bez rozdílu věku a když nechcete pomůcky,tak si můžete dopřát vitamíny nebo masáž atd.Těch výhod je mnohem víc než nabízí VZP a taky fungujou už několik let,takže VZP zdá se objevila ameriku.Jen mě zaráží proč jako ochraná pomůcka můžou bejt lyžařský brejle a MX/DH brejle ne,holt byrokratický šiml neumí moc přemýšlet a nedá se sním bojovat,úřednice na infolince jen papouškuje seznam a nedokáže nic zdůvodnit.

  57. Anzahl

    Nojo – nekdo vokrada v milionech a miliardach, nekomu staci ke stesti par stovek od VZP.
    Furt ta stejna pisnicka.

  58. jirina

    tomasss jakou mas pojistovnu?nemas nahodou OZP?

  59. Čárys - od Davida z domova

    4: Michal : Jasný, souhlas. V podstatě i souhlas se Schwarou – já jen bych si ještě dovolil malou vsuvku – na českejch sjezdovkách je to taková ruská ruleta, že i kdybys měl komplet obalená celý tělo aribagama, tak bych se bezpečně necítil. Teď jsem zase vyrazil po 3 letech kdy jsem si dal pauzu, od SNB, a můžu říct – děsivé. Divím se, že není MRTVEJCH lidí víc.

    4: Shampu : No kdyby byl čas…Nezvládám většinou nic. Ale děkuji.

  60. Robin_tattoomaster

    tohle je klasika a ukazuje to jakej jsme vychcanej narod

    hele a nejakej paragonek by nebyl? vsak nechci slevu zadarmo, petikilco bych dal :D

  61. Stenka

    Ja porad rikam ze zabit 1 milon komancu v CR by bylo nejlevnejsi a nejrozumejsi raseni…..skoda ze jsme narod hoven…

  62. Robin_tattoomaster

    nejlevnejsi asi ne ale mohlo by to zafungovat :D

  63. robkinhopkin

    To ja sem hodil drstku na schodech na bajku…schody byly pocintany nejakym volejem ci co…samozrejme tehda bez chranicu,jenom blembak…no a proberu se a na rentgenu mi Mengele povida:aha,vy ste asi mel ten chranic patere,ze?Protoze dojeban jsem byl i jinak dobre…ne ne pane doktore,jenom sem vez v baglu ATLAS SVETA (mel dost tvrdy desky a 200 stranek).A pak mi soup zrcadlo za zada abych videl ten obri moncl rozmeru A3…

  64. Jr.

    robkinhopkin: :D:D …a od té doby ho taháš všude s sebou..

  65. Franta

    pěknej čtivej a pravdivej článek,
    se změnou položek na dokladu nás takhle při odběrech zboží dusil jeden daňovej poradce. Byl sem šťastnej když konečně účetní řekla šéfovi že takovejm už ani tužku.

  66. Angie

    obdivuji autora :) za odvahu. s tím už by se mělo někam jít,aby s náma ty pojišťovny přestaly vy..bavat

  67. Čárys

    4: angie : děkuji :)

Komentář: