Rozhovor s pekařem

collage.jpgNu a máme tu rozhovor ! Kola, samý kola, ale co takhle o pečení chleba? A o obvodu lejtka ? A o bydlení u rodičů ? A o pravěku? O funění ? O životě ? Rozhovor s Pekařem Carlosem z Nejdku je tu !

Takže se představ. Jsi Carlos, ale já vím i jak se jmenuješ, to je něco, co ? Vím že jsi příbuznej toho sexuologa, takže něco o tobě- věk, váha (a neubírej si) vejška, pohlaví (malé?) a kde bydlíš ?
 
Carlos
a kurva ,takze :vek hm no prehistorickejch 33,vaha no nevazil sem se asi rok ,ale na HF pasku sem porad nastejnym pismenu jako pred rokem ,takze asi 90 kilecek,vejska , no kamo je to bida 172 NBA nejni pro me, pohlavi  Hermafrodit (maly pero, velky kozy) a bydlim v Nejdku u rodicu (ano ve 33 letech je to pruda)
 
Čárys

Horsefeathers pásek jsem právě teď změřil, a u jakáho písmena jsi ?
 
Carlos

No mam Icon Asem na E na kterym ti nereknu
 
Čárys
Takže v pase přes metr. No modelka.
Dobrá tedy, jdem na kolo. Kristova léta.

Takže, co je u tebe opravdu zajímavé, je to, že na kole se už proháníš nějaký ten pátek. Máš defakto encyklopedické znalosti all star komponentů z pravěké doby, tos to všechno jezdil, nebo jak to je? Co bylo tvoje první kolo, a kdy to bylo ?
 
070713-30.JPG

Carlos
No covce asi se zmerim metr mi prijde dost,no jezdim s prestavkama od 8 tridy jednu sezonu bikrosu na pekelnym stroji RMX,pak az od 18 ,tehdy sem si koupil prvni horsky kolo neskutecne kriklavejch barev bila+svitive zluta+ ruzova a cely bylozakoureny takovyma uzasnyma efektama jako kdyz mas  zapalenou svicku a ocoudis tim papir,no bozi,tohle kolo mi vydrzelo rok a pak slo do dveta,a koupil sem si pro me tehdy neskutecne drahyho authora kinetic ,mam dijem ze za 12 litru,asi po mesici jezdeni zacalo ruzny vylepsovani az sem se po roce a pul dopracoval kpevnymu ramu + dvoubrejlova vidle Shock Worx DH1 ,ale bohuzel vidle mi ten ram zlomila,no a nastalo nehoraznysetreni na tehdy hroznou kultovku Canonndale Super V 3000 DH,na ten se koupil monster s vahou 4,5 kilo a asi 2,5 roku drzel,pakovsem kila zapracovali aram praskl a po hrozny anabazi s vokolkem,reklamace neuznana, no to me dost nasralo ,a koupil sem banshee screem,kterej byl tehdy hroznej hit,ale byl docela tezkej, asi po dvou sezonach sem ho strelil a nastalo rocni cekani na RB Boxter ,mezitim sem jezdil ram od petra hejniku (dekuji mnohokrat) a pak poroceuz bylo kolo doma a prasim to na nem do dneska

Carlos
nepisu ti to moc podrobne ?
 
Čárys
Vůbec ne. Akorát píšeš jako zdegenerovanej eSeMeSák, ale to je už dneskaasi normální :) A taky mi sem pořád lezou lidi. Takže je to takový roztahaný.
Vydrž, jedem dál.
Jaký byly začátky ježdění v tvým okolí ? co tě vlastně ke kolu přivedlo, a s kým jsi začínal, a kde ? 

 spindl-2007.JPG

Carlos
no zacatky byli tezky, zacinal sem jezdit s honzou Filcakem a danem petrovicem ,oba uz davno nejezdi,zacinali sme jezdit takovy to klasicky jezdeni,naky xc coz sem hrozne trpel,a postupne sme dost inklinovali k sjezdovym disciplinam ,honza mel strejdu v nemecku a ten muposila Bike a mi sme nad tim hrozne slintali,obzvlaste nad dvou stranou DH Pages ,to bylo nejvetsi peklo,no a po tyhle inspiraci sme zacali jezdit vic z kopce,azacala se budovat prvni dualka,jezdili sme hlavne na paindlu coz nam prislo hrozne husty ,a postupne sme rozsirovali dualku na sirku pro 3 jezdce,coz bylo maso
 
Čárys 
Prosímtě, to se nedá,  piš mi háčky a čárky, a dělej mi po čárce mezeru – ať nevypadáš v rozhovoru jako DK kid ! :)
Takže, proto máš teď největší lejtka na zemi ! Jsou za tím roky dřiny v XC disciplíně. Chápu.
Co v současnosti, jezdíš si závody, co tě žene vpřed, co je tvou motivací, na kole jezdit ? Jaký spíš preferuješ tratě, a kdo je tvým největším soupeřem ?
 
Carlos
No,  závody no po pravdě závody sou pro mě spiš taková slezina s kámošema, 3 dny si paradně zajezdíš a pokecáš, no av neděli ty 3 jízdy uz jsou jenom taková třešnička na dortu, motivace náká je asi hlavně zajet Brozmena, trate, no to bude horší, pac nerad skaču a neumim to, tak mi asi nejvíc vyhovuje klínák, Špindl, a dobrej byl i Bouřnák, nebavěj mě Karlovice a ani nova Krupka, líbilo se mi ve schlamningu, tezká trať, ale v relativním klidu sjetelná i pro mě…

Čárys
Hele, vím o tobě že se živíš jako pekař. Teda že máte pekárnu. Jak to vypadá ve skutečnosti, jak se třeba dělá houska ? To je nějakej stroj na pletení, nebo jak to je ?

collage.jpg

Carlos
no pekárna, delam tam už 15 let, takze se dá rict, že už to mam v paži. Houska je vcelku jednoduchá vec a každý, kdo umí copánek jí v pohode uplete, ovšem vánočka to je teprve maso, pleteš ze 6 pramenů a pěkně jedn zaplejtáš přez druhej, nutno vidět. A ještě lepší je třeba válení chleba, v kažbý ruce jeden a už to vališ skoro jak když holce hrabeš na kozy, tohle mam hodně nacvičený !
 
Čárys
Tak to bych vánočky válel jak profík !
A co fenomén tmavý pečivo, jak to s tím vlastně je? Je to fakt zdravý, žitný, vydatný, plný vitamínů ?
 
Carlos
dnes toho asi moc nenadejcham co ?
 
Čárys 
n.i.c.
 
Carlos
no popravdě cokoliv co projde přez pec pří teplotě přez 200 stupnu, nemůže obsahovat žádný vitaminy, no a pokud jde o tmavý pečivo, takse to většinou přibarvuje praženým mletým ovsem, no a zito ? Poravdě úplně samožitný pečivo se skoro nedela, protože je hnusný !

peceni_je-radost.jpg

Čárys
Takže je to mystifikace ? že by jsme si měli kupovat tmavý pečivo ?
 
Carlos
mystifikace to nejni, je to sice přibarvený, ale je to jenom oves…
pořád je to zdravějsi než bílej rohlík :)

dělej to pořádně, ták, to je zlobivá holčička, tak tak…

 2007-099.jpg

Čárys
Rozumím. Co ty skoky, proč si do toho trochu nešlápneš, a nevyrazíš třeba k vám na 4xsku něco potrénovat? Vidím tam velkej potenciál, Brozák neskáče, a tak to by jsi ho zajel pak dycky !
 
Carlos
No zatím sem ho kromě bouřnáku zajel vždy, 4X mě nebaví a celej den pilovat na dhčkovim kole 4Xku ? takovej blázen nejsem, jinak ja větsinou ty skoky ňak při zavodech naskáču, ale že by me nák to skákání bavilo, to ne, no a když se k tomu ještě pridá idiotský spůsob stavby skoků ( zmámý pod názvem hrana – hrana ), tak to je většinou na můj morál moc a volím objíždku.
 
Čárys
Rozumím.
Co nějaký pády, za těch let, co to jezdíš, už toho muselo bejt požehnaně. Válíš se, a nebo jsi spíš opatrnější ? A co zranění ?
 
Carlos

no pádů už bylo požehnamě, válím se docela často a občas sou i ňáký úrazy , zatím nic extra váznýho (kotník na třikrat, překoplej palec na noze, zlomený oba palce na rukou a zlatý hřeb večera vytržená klíční kost + dráty), bilance o dost lepší, než Ty..
 
Čárys
No horší bilanci než já má snad už jen Gaspi :)
Hele, co děláš kromě kola ? Nějaký činnosti ?

Karlos jako horský svůdce…
peceni_je-radost2.JPG

Carlos
Jako dělam toho docela dost teda : 5krát v týdnu fitko (10 min rozehřátí + 30 min strečíng + 45 min čínky + 30 min kardio), pak 2 dny v týdnu Power Joga, každý den pokud nejsem nemocnej tréning na diving, no a do toho ňáký kolo, práce, čtení knížek + samozřejmě nontování kol pro kámoše, občas se divím, že to všechno stíham..
 
Čárys 
Jóga. řekni nám něco o tý joze? Jak to vypadá, s kým tam chodíš, a jsou tam kundy ?
 
Carlos
No hele joga je největší peklo co sem zažíl, hodinu dostáváš neskutečne nažrat notaš tam různý polohy ( třeba světluška, kdo to zkusil, ten ví), při tom se potíš jako prase, dýchat musíš nosem do hrudníku, a pří tom ještě držet ramena dole a vzadu. Jinak babkiny choděj dost, ale prohlídneš si je jen na začátku a na konci, při cvičení toho máš plny kecky, natož ještě zírat na ženský.

dadada.JPG
 
Čárys
No já bych tam chodil především kvůli tomu.
Co to potápění ? Jak jsi se k tomu dostal, a co to vlastně znamená, dělat potápění.
 
Carlos

To si jen myslíš, potápění mě vždycky bavilo, a když si začal o potápění psát články a v komentářích se objevilo, že máš tabulky – bylo rozhodnuto, na bouřnáku sme to poladili, udělali kurz a zbytek je historie
 
Čárys 
Jak to vlastně probíhalo na tom kurzu, a je dobrý, udělat si takovej kurz ? A jak vypadá tvůj tréning na potápění ?
 
Carlos
Na kurzu byla prdel, myslím si, že bylo dobrý si ten kurz udělat, nauci tě tam  fajnový veci. Tréning probíha v tom, ze každej den pokud mám čas, tak trénuju podle tabulek dejchání a mam toho často plný kecky, zabere to deně asi hodinu.

karlossss.jpg
 
Čárys 

Jsi člověk s velkým sportovním rozletem, ty jo !
Vraťme se ještě trošku ke kolu. Každej rok pomáháte dělat závody na Klínovci, máš nějaký zákulisní informace co bude příští rok ?
 
Carlos 
Hele průser je, že termín je hrozně brzo, to bude možná jeste nahoře snih. Mel sem v plánu zkusit ukecat lesáky aby nás pustili u vanouveru na druhou stranu sjezdovky , takže bys v pulce přejížděl na druhou stranu a před cestou zpět, ale vzhledem k termínu se to určitě nestihne a budu rád, když to stihnem s radkem vymlíkovat.

 
Čárys
Super, necháme se překvapit.
Hele, jak by vypadal (moje obligátní otázka) tvůj vysněný den ?

peceni_je-radost5.jpg

 
Carlos
rano vstávačka u moře, dopoledne ňáký potápění a odpoledne super pojezdění na kole, žádnej stres kůli práci, prachům, samozrejmě ne sám ale s ňákou super partou lidí, však vís jak to myslím.
 
Čárys 
Jojo, ty sny, ty sny.
Tak, a co myslíš, smršť krátkejch odpovědí, chceš ?

Nejhorší vidlice.       nevím moc sem jich nejezdil , asi ten shoc worx to bylo zlo
Nejoblíbenější jídlo.     zapečenej páreček v celozrným chlebu , pokud možno jíst teplý
Nejlepší styl na kole z ČR   stylem jízdy  jednoznačně Peta Hejníků
Obvod tvýho lejtka.     obvod lejtka ? moment du pro metr 43 cm
Nejlepší zádrž dechu.     3 minuty 32 sekund a myslím , ze to mohlo bejt víc
Nejlepší trať v ČR.       klínovec
Nejoblíbenější činnost.   asi mam nejraději gaučing
Nejlepší film.           Milion Dollar Baby
Kniha.    Cizincem v Cizí Zemi , Nadace , Setkání s Rámou , Pozemšťané a Mimozemšťané atd…..
 

Čárys 
Co je tvoje životní krédo ?
 
Carlos
Nic zbytečně neřešit , život je jen jeden !
 
Čárys
a co něco na závěr. chceš děkovat? Chceš zamávat mamce ?
 
Carlos
ahoj mami , diky všem co me znaj, že to se mnou vydržej, mám občas sklony každýho opravovat.. to je asi vše. Peace !

A my děkujeme velmi za rozhovor, a poušení o pečení chleba ! Tak zase někdy někde na svahu, hu hu hu.

070713-30.JPG 2007 086.jpg 2007 087.jpg
2007 089.jpg 2007 090.jpg 2007 091.jpg
2007 092.jpg 2007 095.jpg 2007 097.jpg
2007 098.jpg 2007 099.jpg 2007 100.jpg
2007 101.jpg 2007 102.jpg 2007 105.jpg
2007 107.jpg 2007 109.jpg collage.jpg
DSC_0064.JPG DSC_3621.JPG DSC_6624.jpg
DSC01595.JPG IMG_5089.jpg IMG_9512.JPG
spindl 2007.JPG    

21 komentářů pod “Rozhovor s pekařem”

  1. tomaass

    mám ho rád pekaře, super rozhovor, až z toho nestihnu v rokytnici první lano, mizim

  2. hýbň◊š

    carloss jede :)

  3. MRbrian

    pekny poctenicko…

  4. Los tomanos

    Dobrý rozhovor nejen o kolech, du cvičit valeni chlebu :)

  5. Manas TL

    Hehe, ted jsem koukal na to vidko na ETB a Carlos to tam dobre vali … ale i 100klada na pevnaku si ho tam dava … to je ostuda :-)

  6. deutsch

    pěknej rozhovor,koukám stejnej ročník jako já,oldschool rullez :o)

  7. Jr.

    hele to…proč ty paní nemají síťku na vlasech? že jí nemáš ty…chápu, ale neměly by mít síťku?

  8. eMTý

    bydlení u maminky, taky dobře ty!!! a párek v chlebu je tvůj poklad, úplně se mi sbíhaj sliny:-)

  9. Tůra

    tomaass:ty si tenhle tejden v Rokytnici?Jsem tam mel jet,pak jsem si to rozmyslel,ale asi si to zase rozmyslim zpatky:D

  10. Los tomanos

    Jr: protoze jim nepadaji vlasy…

  11. Jr.

    LT:zaměstnankyně pekáren používaj kvalitní šampón?

  12. tomaass

    Tůra: já jsem v rokytnici za 40 minut, kdy se mi zachce :-)

  13. 100klada

    Karle,
    mel si vybalit tu historku o tvoji prvni dvoubrejlovy vidlici 3G! Jak si ji 2x prasknul a pak si ji prodal a nejakej capek si na ni rozbil hubu :) A vubec tvoji prvni vidlici Scott co se rozchodila v pulce kopce (6cm) a jak mel Dan tu samou ale ve verzi DH (8cm) Dale, si mi parek v chlebu dlouho neupek (mam rad i se syerm) takze se zlobim!!! :) Dale si pamatuju jak sme soutezili na prehrade kdo dopalve podvodou dal.. to byl tvuj zacatek potapeni :D

  14. hiry

    karlos je fakt super típek mam ho taky rád

  15. carlos nejdek

    100 Klado , kdybyvh mel vypsat uplne vse ,tak by to bylo dost dlouhy ,a datlil bych to fakt hodne hodne dlouho, popravde sem na tu 3g vidli uplne zapomel , njn skleroza uz se hlasi

  16. The Skreth

    moc úzký řidítka!!! :-D

  17. The Skreth

    Jinak Carlos je fajn, i když ho moc neznám. Nejlepší byl jeho záchvat parodování jedný Klínovecký hospodský stálice. “Czss víš, ne?” Bo tak nějak to bylo..

  18. Spon

    Heh mi prijde jak kdybych koukal na sebe za par let, obr na kole.

  19. Tůra

    tomaass:aha,tak to na to prdim:D stejne jsem chudej student,tak radsi budu setrit zlatacky:-)Jinak paradni rozhovor!S,lsnul bych i dalsi,bude?

  20. Buba

    dobrý počtení pánové…:)

  21. Čárys

    Bude, bude… Jen nevím s kým. A kdy :)

Komentář: