Čárysovo cestování – část 1: snowboarding

passo.JPGAhoj přátelé, tak mám pro vás další snůšku keců a zážitků, kterak se jeden človíček za poznáním vydal…díl první – zima.

Tak jsem se vám jeden den sebral, byla to středa, v práci všechno vyřešil a na roadtrip se vydal. Už tomu totiž bylo skoro měsíc a půl, co jsem naposledy viděl moře a zelenou trávu. Vyrazil jsem tedy zpět na Azurové pobřeží.

Tentokrát to ale bylo trošku zábavnější, neboť moje rodina, Káťa a Michal byli na vejletě na Passo Tonale – a mě tak napadlo, že bych to do MC mohl vzít přes Passo, a podříznout si s nima nějakej ten svah. Takže jsem naflákal do Dodávky věci na kolo, věci na potápění, věci pro snowboarding, dvě kola, a trochu jídla a vodpálil to směr Říše.

Cesta byla, jedním slovem, PŘÍSERNÁ. Cestou k hranicím se evidentně hrála jakási hra, nazvěme jí třeba : „závody ve skoku do pole“ které se snažím nezúčastnit. Pravidla jsou jednoduchá, podmínky na silnici tristní. Když vidím v online přenosu 4 tou bouračku, tak si začínám říkat, že tahle cesta asi nebude zrovna medíček. Těsně před hranicema se z vedlejší v diskotočkách přikáčuje filcka Interceptor aby přede mnou na T-křžovatce točila v širé pláně dál a dál. Dost, říkám si, chci z týhle bílý republiky pryč…
V Říši je to o poznání lepší, asi 50 kilometrů, pak začíná Sibiř, a já jedu následujících 400 km cca 80 km/h, a to ještě dost riskuju, neboť na silnici je vesměs bílo. T5 ale sedí neskutečně, a tak mě pár lehkejch driftů nerozhodí.

Od Brenneru, jako když utne, suchá silnice, a tak nasazuju tempo-tempo, a kolem 3h ráno dorážím na Passo Tonale, potažmo tu vesnici za ním, Temú. Kurnik, teploměr mi ukazuje – 17C, to bude krutá noc, uff. Lezu do peřin, Bufík jede, a dobrou noc.

Ráno mě budí Káťa a Michal, v 9h, a jelikož jsem zaparkoval v noci přímo u stanice lanovky, stačí si jen skočit do snb botek, a jde se na věc. Kupuju si permici, na 3 dny, Corben Dallas Multipass, slečna neví co je multipass, ach jo, takže tři dny prosím…90 euro…pohodka. Jde se ně věc !

panorama_bez_nazvu2.jpg

Slunce svítí, a my to hoblujeme. Prvních pár jízd se tak nějak přesouváme po kopcích, aby jsme odpoledne vyrazili na Passo, kde svítí pořád slunce. Je tu ale lidí jako kráva, tak se zase přesouváme jinam. Samá sedačka, ruská ruleta na sjezdovkách, ale kolem oběda to polevuje, a pak už to jde. Kolem 16h padáme na držku, hlavně teda já, 4h spánku po 700km moc nedává.

passo.JPG

Balíme to, jdem k Michalovi a Kátě na penzion. Já samo, protože jsem starej punkáč, to dám v autě, i když teda ta teplota není nic moc. Večer kecačka, a já se pak projdu asi kilometr k dodávce, zase na parkoviště lanovky. Zapínám bufíka, uléhám, usínám…
…vzbouzí mě známej zvuk….VUUUUMMMMMMmmmmm. Došla baterka. Kurva, tak to bude krutý.
Je to krutý. Ještě že je už 5h ráno, to už nějak doklepu. V 8:30 kompletně zamrzlá voda, čaj dělám ze sněhu, huhuhu, brr…venku -12C.

Dneska jedem rovnou na Passo Tonale, stále je azuro, a lidí moc není – asi jak se měněj turnusy, nebo co. Je pátek a nahoře je tak polovina proti včerejšku. Koukáme s Michalem z lanovky, co by šlo ještě kde pojet, a vidíme ideální svah, jasnej prašánek, tam musíme. To co následuje, je prostě ráj. Svah tak 40stp, a skoro neporušený svahy, takže si můžeš vyvorat kompletně svojí brázdu.
To nás baví velmi.

jan.jpg

Dnes to balíme trochu dřív, objevili jsme totiž tady bazén, a tak se chceme jít vyrochňat do teplejch sprch a nakopat tam pár bazíků. Vstup je za 2E, takže za lidovku, kde to bude mít háček…aha, neteče teplá voda. Hm, to není málo. Jen Ledovka. Co bazén…hm, nic moc. Jen s koupací čepicí, naštěstí máme. Ale zase sem si zapomněl brejličky. No kompletní provar. Zmrzlej z auta, zmrzlej ze sjezdovky, zmrzlej z bazénu, zmrznu ve sprše.

Večer se ohřívám zase u Michala a Káťy na pokoji, díky vám, a ještě později jdeme na vínko dolů do suterénu…grande café je fakt maličký, za to litr vína je tak litr a půl. Nebyl bych to já, kdybych se samo cestou do auta nezdemoloval před vchodem na ledu. V pantoflík ujížděčka na ledu, roztržená ruka na 3 místech, krve dost. Vůbec to byl den, pátek 13, upadl jsem když jsem šel do Bazénu, roztrhl si prst. Pak cestou z bazénu, zase na ledu, hlavou pěkně o zem. A večer před spaním si roztrhnu dlaň. No to byl den. Helma na snowboarding, haha, já spíš do města.

passo1.JPG

Když už si myslím, že se mi dnes nic nemůže stát, neboť je asi 23:45, spálím se o vařič, když si chci udělat čaj. Vypínám ho, a radši to dnes zabalím, sklápím si postel, topení, a spánek.

Sluníčko mi nabilo baterku, takže bufík tentokrát vydržel až do rána, a já neumrzl. Dneska je poslední den tady, Michal s Kač jedou pak odpoledne dom do ČR, a já budu pokračovat k moři. Nicméně ještě dneska pojezd na kopcích.

passo3.JPG

Dáváme si už v podstatě jen ty prašanový FR, nic jiného nás neláká, sjezdovky až na jednu dvě černý jsou celý v plný hulbě, tak na 3 zatáčky. Jednu jízdu jedem až nejvejš, co se tu dá, asi 3200 a tím si splňujeme dneska všechno. 10 vejškovejch km není málo.. Už pak jen návrat dolů, převlíknout, a pomalu se rozloučit…

Bylo to skvělý. Moc díky Káč a Mórovi za azyl na pokoji a fakt super tři dny. Zatímco oni nasedají do busu, já si sedám za volant, a v podvečerním sluníčku mizím směrem MOŘE. Mám to jen 350 km, a tak tam budu určitě hned.

Vrrr….

A o tom až příště.

Jak pokračoval trip ? Dojel Čárys k moři ? Co se mu cestou přihodilo ? A bude vlastně ještě nějaký report ? A co na to Michal a Káťa ? A Jan Mrdkač ?

passo5.JPG
 

DSC_0024.JPG DSC_0025.JPG DSC_0027.JPG
DSC_0028.JPG DSC_0036.JPG DSC_0041.JPG
DSC_0042.JPG DSC_0043.JPG DSC_0044.JPG
DSC_0045.JPG DSC_0047.jpg DSC_0049.JPG
DSC_0051.JPG DSC_0052.JPG DSC_0063.JPG
DSC_0071.JPG DSC_0074.JPG DSC_0078.JPG
DSC_0083.JPG jan.jpg Panorama_bez_nazvu2.jpg

28 komentářů pod “Čárysovo cestování – část 1: snowboarding”

  1. Zeke

    páni, podle těch fotek to musela bejt paráda.. těšim se na další část (=

  2. Los tomanos

    Čárys dojel k moři. Nic se mu cestou nepřihodilo. Report bude a co na to Michal a Káťa to bohužel nevím :(
    Pěkný hory, by mi stačila i takováhle zima, na tři dny a dost!

  3. CERW

    panečku..tam bych si taky zajel looks pretty good:)

  4. kotleta

    čarys:hele ten horkovzdusnej bufik ti vysaje baterku za jednu noc?

  5. ddd - andy

    Ach..

  6. tomaass

    asi tyhle stránky zavrhnu, začínaj mě pěkně štvát :-D

  7. Manas TL

    Ja tam byl loni, Passo gut. Letos – 14dnu a Dolomiti – Civetta na 6 dnu jezdeni za 4800.- .. jupi! :-)

  8. dr.zack

    netradicni pohled na bosse…na snehu te neznam bejbe

  9. fletíno

    spani v aute na horach s bufikem je pro modelky! :)

  10. Barell

    moje řeč….2 noci bez bufika, v osobaku..za stejnych klimatickýh podmínek..

  11. Čárys

    4: Kotelník : No když byla nová baterka, tak ne – tak i bez soláru vydržel bufík full heating na 3-4 noci. Bohužel po 14 měsících, co mám tohle auto, a provozu…no dejme tomu…no…150 nocí, nabíjení NTB, baterek do fotaku, fungování čerpadla na sprchu, do toho dobíjení solárem – je dle mě baterka KAPUT.

    4: dr.Zack : 14 let snowboarding, závodybordercross, Big A, roadtripy, punx mnohem dřív než bike. ještě počkej, až vytáhnu report o surfování na silnicích se skejtem. Nějakej materiál už připravenej mám – havajská košile, džíny, dlouhý vlasy a ryba. Musím vám to nadělovat postupně.

    4 : Barell, Flatíno : Smekám, nechápu. 2 noci ok, 4 noci smrt. :)

  12. fletíno

    my mame NASA decky, prezijem vsechno! :)

  13. Alice

    VUBEC me nemrzi, ze jsme s tebou nejeli ;o)

  14. Čárys

    4: Aly : Vůbec se mi po tobě nestýskalo každou noc, hlavně když mi došlo topení. :) A to počkej, co ještě přijde za reporty, ach ne, ach ne.

  15. Alice

    Carys : Ne ne ne, uz nic nepis!!!! Stejne tu uz nikdo nechce vedet jak jsi se mel tam v teple zatimco tady bylo hnusne :o) PS: jak vis lidsky topeni je nejlepsi, mel by jsi ho vozit sebou, nevybije se,neco vydrzi, ale jednu vadu ma, je narocnejsi na udrzbu ;o)))

  16. Čárys

    Právě ! zkoušel jsem si ho jednou sebou vzít, jo, v noci dobrý, pak jsem to ráno napojil na solár a do hrníčku nalil naftu, a myslel jsem si že to bude stačit.

    Brzy jsem pochopil. A šel zaplatit ubytování.

    Zůstanu u neživých, ale bezúdržbových systémů.

  17. Alice

    V tom pripade musis vozit topeni nekoho jineho, zahrat se a udrzbu nechat na majiteli, to te vyjde nejlevneji :o)))

  18. Čárys

    A proto si tu píšu s TEBOU.

  19. pavel

    4 boss,alice: ….krásný.Snad lepší než ty hory.Já měl ale v podobnym případě jeden problém s údržbářem , tak opatrně. Co ddd?

  20. Radek - etbikez.com

    Jsem tu asi jedinej, koho pohled na bílý zlo naproso nerajcuje:)

  21. Alice

    Co vim, tak se Andy o svoje topeni nedeli :oD

    Radek: to vis to jsou ty mestsky lidi co si bilyho zla moc neuzijou a tak je to rajcuje.
    Ty ho tam u vas mas skoro pul roku v kuse a tak uz ti to tak neprijde :o)

  22. tomaass

    musíš mít těch topení víc a vyhejbat se údžbářům, takovej maňas tomek už je třeba celej teplej z toho jak se za mlada oteploval

  23. hiry

    ne sme tu dva radku ale v létě na bike by to bylo asi mazec

  24. DD

    nasiraci clanek :-)

  25. Aneta

    dobrý počtení..totálně jsi mě vtáhnul do děje, buď v klídku pátek 13 jsem měla taky nedávno a skončilo to šroubama v koleni, totální zásahovou akcí horský služby a nejlepším týmem doktorů v Jilemnici…hehe

  26. Schwara

    Krása!

  27. SNIP

    tichá závist nádherný fotečky, krajina no prostě nemám slov…………

  28. Prokyz

    10 vejškovejch KM? ty jsi jel až do mariánskýho příkopu, ne?? :D

Komentář: