Čárysovo cestování – část 3: downhill s punkáčema

san1.jpgTakže jsem přejel večer do San Romola, kde mám mít spicha s klukama, Mavem, Orym a Matějem Charvátů. Vybitej telefon, nabíječka v prdeli, co budu dělat, snad to nějak klapne…

Takže se budím ráno na smluveném místě v San Romolu, kde se máme s Mavem potkat, a na mé oživovací pokusy tel nereaguje – no nic, tak se tu s klukama potkáme, říkám si, a protože je krásně, jdu samo jezdit. Beru si dodávku, a jedu jednou nahoru na kopec. Dole si nechávám v křoví hozenýho krosáka, a nahoře parkuju dodávku, a beru si DH kolo, a mrskám to dolů. Některý pasáže si dávám víckrát a defakto tu blbnu skoro 2hodiny.

Dole hážu do křoví DH kolo, vysvobozuju krosáka, nechávám si dole helmu a všechno, a začíná hodinový šlapání do kopce pro dodávku. Pěkně až na vrchol.

Z počátku se mi to jevilo jako skvělej plán, ale můžu teda říct, bylo to dost. Nahoře sedám za volant, a kolem oběda už jsem zpátky na místě, kde se máme potkat s klukama. Dělám si žrádlo, a čekám na ně, nohy celkem bolej…
Klucí stále nepřijížděj, a na DH se mi už nechce, tak se pojedu ještě projet na krosáku. Ladím si sebou Semtex, a jedu zase směrem k vrcholu. Nahoře se vrhám stezkou do vnitrozemí, s tím že přece se nemůžu ztratit, ne já a ne počtvrtý.

Děje se to asi za 30 minut.

K dodži dorážím v podstatě se setměním. Za stěračem mám strčený cigáro a a nápis „Zavolej mi puso, prepucio Mave“ tak to se směju, protože ne, nezavolám, nemám tel. Tak to bude eště zajímavý. Dávám si horkou sprchu a hodně brzy to balím do postele, dneska jsem byl zase 8 hodin v pohybu, a jsem dead.

4dy1.jpg

Ráno si dávám vstávačku celkem brzy, a než mě napadne, že jsem unavenej, bez rozmejšlení se oblíkám, a jdu zase na XC. Tentokrát se snažím jet částí „superdhtrailu“ dolů k moři, s tím že najdu odbočku zpátky na vrstevnici, ale po asi 20ti minutách celkem měknu, a radši jí beru zpátky.

U auta stále nikdo, a tak se rozhoduju, že klucí budou asi na tý druhý trati, a tak jim jedu naproti…

…A JEDOU PROTI MĚ !

Hurá, tak jsme se našli. Dickens je opálenej, má melír, krávo úlet, a ještě je tu další dodávka s Krabatorem, Jánošíkem, a Mlaďákem. No neuvěřitelné. Mave si koupil velkýho sprintera, kterej se mu samo vysral asi 100km od Prahy, ale protože tahle parta je v punku, jeli dál – přes kilo to prej nejelo. Muhe.

san-romolo21.jpg

Dáváme si celej den traily tady. Začínáme SUPERDHTRAILEM, kterej má tak 20 – 30 minut, a končí až u moře, berem naftu, a zpátky na kopec. Jedem DH trať, která je poladěná, má nový úseky, a je opravdu dost. Uviset těm šílencům se prostě nedá. Krabice na „XC“ sjezdovým treku, kterej je fakt švihadýlko, Matěj má novýho Banshee Legenda, vypadá dobře, a Mave Shockera v DZ stylu (dezolátní). Jánošík s tím celkem bojuje, ale zase jde do věcí, který jsou na srdce, a to se negře cení !

Oryho orací styl mi trochu připomíná Radka Broze a jeho rozptyl zadního kola 50 cm do boku na obě strany.

san1.jpg

A pak to přichází – Krabator to zle zahazuje, věší kolo na stromeček a není z toho zrovna čistej. Bohužel má celkem pochroumanou ruku, takže to vypadá, že bude OUT. Neradostné. Dáváme ještě další tratě, co jsou tady a celkem znavený to balíme. S partičkou se domlouváme, že přejedem spát dolů, což činíme, a chrápeme u obchoďáku na parkingu, kde maj pravý italský kurevský masíčko ! Ty byly, škoda že tam nebyl Číža…by řval.

Večer nepublikovatelné storky.

mav1.jpg

Druhej den je fakt nádherně, skoro 20 stp, slunce, azuro, bombice. Koukám na moře, a vidím že je uplně klidný, tak se s klukama loučím, dávám jim adresu Finale Ligure kde se sejdeme, a odjíždím tam, chci se jít potápět. Jsem už asi desátej den na tripu, a nohy ani necítím, jak jsou mrtvý…DH dneska prostě ne.

Přejezd do Finale Ligure, a tam rozdělání cejků na pláži, velkej kemping, nacházím si takovej utes, za kterej si naházím věci, abych nemusel z moře hlídat, jestli mi to někdo nekrade, a jdu do vody. Následující skoro 4 hodiny objevuju pobřeží kolem Varigotti z moře, vždycky když už nemůžu, tak se nechávám houpat na vodě, prostě si to hodně užívám. Dávám si ponory tak do 20ti metrů, jednou objevuju dole úplnou krajinu jak z pravěku, malý stromečky tak 50 cm, uplný zmenšeniny palem, a v řídké trávě vyrůstající z písčitého podkladu se pasou stádečka ryb. Užasný. Další čím se bavím, je házení kamenů na ryby zahrabaný v písku. Dycky se hrozně leknou, a vystartujou pryč. Velká zábava, a dost jsem se tam zapomínal.

Jinak co se týče hloubek, tak opravdu neblbnu. Dole jsem většinou tak do 2:00, a pak padám nahoru – fakt jsem hodně opatrnej. Zjistil jsem, že z 15 ti metrů jsi nahoře hned. Jednou se odrazím rukama ode dna, a tím vystoupám tak do 12ti, jednou kopnu, a pak už mě pozitivní vztlak neoprenu sám táhne nahoru. Takže už nic nedělám, a jen se nechávám táhnout, koukám dolů, pohoda. Je to fakt magie.

Odpoledne se válím stále v neoprenu na pláži, sluníčko mě hřeje že je mi skoro vedro, a chvíli si píšu s PH. Pak si dávám šlofíčka, a nakonec se jdu převlíknout, a umejt cajky, a věci, a jdu se na chvilku proběhnout, kolem moře, asi 5km, jen tak na pohodu…

san23.jpg

Den končí, dělám něco na kompu, a čekám na kluky. Doráží a děláme kemp, a protože nakoupili 8 litrů chlastu, je připravená párty ve stříbrňákovi. Příběhy nejvíc, opět nepublikovatelné, chlámal jsem se velmi. A nemyslete že se vyvlíknete z toho skydivingu, klucí !

vaute1.jpg

Je sobota, ráno, a Krab auto se rozhoduje, že pojede dom. Jánošík a Krebs jsou zrakvený, a Mlaďák by i přes nemoc ještě jezdil, ale balej to.

Sedím si tak před dodžem, a koukám na moře, je sobota, a napadá mě, že prostě tady chci žít. Nemůžu jet domů, ne ne ne, už jsem tu fakt dlouho, a stále nemám dost, dospívám k jasnýmu závěru – jestli se teď hned neseberu a neodjedu, tak neodjedu nikdy..

Radši to teda balím, a loučím se s partičkou, beru eště Máťu nahoru na trať, ukazuju mu kde je co, a radši bezmyšlenkovitě otáčím kolem 11h dodže směr vnitrozemí.

Nasazuju hroznou střelbu, protože musím bejt co nejdřív pryč. Než si to rozmyslím. A díky tomu, a cestě přes švajc, jsem za 8,5 hodiny doma. 1050 km. Uteklo to hrozně rychle, a jen na jeden Semtex… Čechy, ty jo, tady je sníh ! Panebože, kde to jsem co to je, jedendvatřičtyřipětšestsedmnáct cenťáků bílý mrdky, dopoledne jsem koukal na moře, večer koukám na zasněženou zahradu u baráku, to se mi snad zdá.

No nic, jsem doma. Život jde dál.

Celej trip vyšel zase na prd, i když teď už jsem to sosal jen já, za svoje, ale pořád jsem se komplet večel do 300 euro, i s třídenní permicí na Passo Tonale, a naftou, poplatkama. Auto žralo prd, já žral ještě míň, cestoval, byl celý dny venku a mám spoustu zážitků, který jsem sem nenapsal. Prostě to byla kompletně kompletní pecka.

Letos už asi ne, ale příští rok – San remo, Sospel, Finale – Y.E.S.

Díky za pozornost
Čárys.

Velmi velké díky za fotky Orymu a Maťejov, jsou od nich, takže se pokochejte… A reporty třeba u Matěje

IMG_1542.jpg IMG_1548.jpg IMG_1551.jpg
IMG_1552.jpg IMG_1566.jpg IMG_1571.jpg
IMG_1580.jpg IMG_1601.jpg IMG_1602.jpg
IMG_1605.jpg IMG_1606.jpg IMG_1607.jpg
IMG_1609.jpg IMG_1612.jpg IMG_1619.jpg
IMG_1633.jpg IMG_1640.jpg IMG_1645.jpg
IMG_1650.jpg IMG_1665.jpg IMG_1667.jpg
IMG_1669.jpg IMG_1673.jpg IMG_1674.jpg
IMG_1680.jpg IMG_1690.jpg IMG_1691.jpg
IMG_1696.jpg IMG_1700.jpg IMG_1711.jpg
IMG_1719.jpg IMG_1723.jpg IMG_1731.jpg
IMG_1732.jpg IMG_1736.jpg IMG_1742.jpg
IMG_1758.jpg IMG_1763.jpg IMG_1779.jpg
IMG_1787.jpg IMG_1790.jpg IMG_1793.jpg
IMG_1798.jpg IMG_1804.jpg IMG_1808.jpg
IMG_1815.jpg IMG_1850.jpg IMG_1857.jpg
IMG_1859.jpg IMG_1861.jpg IMG_1871.jpg
IMG_1874.jpg IMG_1883.jpg IMG_1902.jpg
IMG_1906.jpg IMG_1907.jpg IMG_1913.jpg
IMG_1918.jpg IMG_1919.jpg IMG_1932.jpg
IMG_1950.jpg IMG_1952.jpg IMG_1953.jpg
IMG_1955.jpg IMG_1962.jpg kvíz.jpg
kvíz2.jpg san romolo.jpg san romolo1.jpg
san romolo10.jpg san romolo11.jpg san romolo13.jpg
san romolo15.jpg san romolo16.jpg san romolo17.jpg
san romolo18.jpg san romolo19.jpg san romolo2.jpg
san romolo20.jpg san romolo21.jpg san romolo22.jpg
san romolo23.jpg san romolo24.jpg san romolo3.jpg
san romolo4.jpg san romolo5.jpg san romolo6.jpg
san romolo7.jpg san romolo8.jpg san romolo9.jpg

24 komentářů pod “Čárysovo cestování – část 3: downhill s punkáčema”

  1. Los tomanos

    Pekne ses mel, idealni dovolena…

  2. SPYKE

    Fakt moc pěkný trip… se ti ani nedivím, že se ti nechtělo vracet… tak tam udělej nějakej base camp a je to… Jo a Ory je fakt dobrej modelín – viz. fotky u moře :-) Pro ráno jsou tyto reporty vždy dobrý pro zamyšlení jestli to, co žijem tady (myslím kolotoč práce aj. povinnosti) je to pravý… a díky Čárysovi už ávno vím, že NENÍ! a hodlám to změnit…

  3. sts

    opet vyzivnej report po ranu :) nastesti ta bila mrda jak rikas uz leze dolu :)

  4. hýbň◊š

    ory je mistr olymp :)

  5. Aneta

    jj pěkná dovča a celkem na sranda cenu, thx za super počteníčko..v tomhle šedým ráno, je to příjemný vidět sluníčko,alespoň na fotas..

  6. prochajda

    mave ty buzno!!

  7. psm

    Nej je hláška “krosáka jsem nechal v křoví dole”. To zkus v čechách a než tam za ty dvě hodiny dojedeš, krosáka mít nebudeš :-)

  8. KRAJIC

    Ty pózovací fotky jsou fakt vtipné – zejména italský job a žáby na dálnici. Móóóc dobrý.

  9. tomaass

    čárys nafasoval semtexy a ted o nich porad uslysime, pristi rok chci uz jet konecne taky, nejak si to zaridim, uz vim, pan ucitel musim mit nejaky jarnaky, budu ho celej tenhle rok ukecavat

  10. Los tomanos

    psm: tam nechal pak i DH s helmou…

  11. LíLa

    MAZEC! :D …. A jak tak koukam, Mavemu to sluníčko šlo docela do hĺavy, co ? Ty nejwostřejší paprsky mu vyšisovaly hlavinku a on z toho chudák bláznil tak, že si zapomněl oblečení??,:D Mavericku, seš strašnej zabiják!!!

  12. tomaass

    jsem kvuli tobe nestihnul cviceni nejaky, tak jsem tam vubec nesel, nepis tak dlouhy reporty :-D

  13. Jr.

    závodní volant a íjáček na palubce..to taky de

  14. Čárys

    4: psm : Však jsem ho taky tak dobře zakryl, že ho pak najít a vysvobodit z trnek byla celkem mise. :) U nás bych si to samo nelajznul, houbaři jsou všude a najít místo hřiba DH kolo se dozajista vyplatí…

    4: tomaass : No měli by jste, měli, je tam nádherně. Uvažuju o zimním bytě…

  15. 100klada

    Ja nechapu jak si to muzes davat takhle sam.. ses asi velkej fylozof :)

  16. Čárys

    4 : 100klada : “Nejlepší parta je sám”, tenhle citát ti nic neříká ?

    A propó, není třeba bejt filozof když jezdíš sám – spíš je třeba mít hroší kůži, když jezdíš s určitejma lidma. Ty dobrý jet nechtěli, a abych vezl do MC v autě lidi, co buď neznám, a nebo bych je musel po 3 dnech zabít, tak to raději sám… Tahts all…
    :)

  17. Jr.

    Na tom něco bude… nabalim fábii,naladim rádio a vyrazim…

  18. The Skreth

    Já bych začal publikovat i ty nepublikovatelný story. Dyť jsme tady všichni kamarádi, ne? To se pochopí ;-)

  19. Robin_tattoomaster

    jo tak nejaky enduro biking bych si tam dal v tuto dobu taky. asi si udelam vylet
    mel jsi tam zustat a nechat si jen posilat tantiemy :))))

  20. 100klada

    Carys: Chapu moc dobre ale i tak by se mi stejskalo po mamince bejt sam…

    P.S. Sorry za tu hrubku (filozof), jen jak sem to odeslal sem si chtel urvat koule :)

  21. Čárys

    4: Robin tattomaster : To by byl můj sen. Jenže to bohužel nejde. Ale je to můj kokainovej sen, ano ano.
    4: 1OOklada : Po tvé velké mamince se mi samozřejmě stýskalo taky ! Pozdravuj jí… :)

  22. Nexi

    oceňuji fotky ze všesokolského sletu na pláži :)

  23. Robin_tattoomaster

    ja myslim ze to neni zase tak nerealne. ze by se to zrealizovat nejspi dalo kdyby na tom clovek opravdu zapracoval. ja osobne bych dal prednost spanelsku :)

  24. Čárys

    4: Robin _tattomaster : Samozřejmě, v případě, že už bych nemusel zpátky do čech á 14 dní kontrolovat byznys, ale byl regulérně nezávislý, tak samozřejmě španělsko jasně vede ! To teplo tam je ještě o něčem jiným, a taky samá fiesta a siesta…

Komentář: