MotoTrial – úplně jiná sranda

trial.jpgTak jsme se jednoho nedělního deštivého dopoledne vydali poznat novou zábavu – zablbnout si na trialový motorce. Pan Heiník byl tak laskav, a zapůjčil, a my vyrazili.

Pršelo celou noc, pršelo dopoledne, a tak nálada na kolo byla nulová, kór po krásným dni co předcházel. S vidinou že se zaserem jak prasnice ve výběhu, jsme dorazili na Pístnici a naložili to kotě. Je to velký jak kolo, a tak se mi to do Dodge vešlo v pohodě a v podstatě bys to tam naložil v klidu sám i bez prkna. Boží.

Pan H. nám to i natankoval, a tak jsme byli komplet připravený. Vyrazili jsme kousek za Točnou, kde je v lesíku vyježděná taková tratička, vyložili trialku z káry a oblíkli si oblečky. Petr měl boží vestiču jako od Oty Pi, starou asi 15 let, je třeba bejt ve štýlu. Škoda že jsme neměli nějaký elastický kombinézy, hehe. 

trial1.jpg

Nejdřív nám to nechtělo chytnout, Petr se pěkně zahřál při 5 ti minutovým nakopávání, pak lehce ohřát spojku, a už to jede. Přesouváme se na lokaci a nevíme co od toho čekat. Petr si chvilku zajezdí, a pak už na to skáčem my. 

Nejdřív si objedu asi 100m takový kolečko, a pak už zkoušíme výjezdy. Teda, je to NĚCO ! Na motorce jsem jezdil celkem dlouho, ale tohle je uplně jiná zábava. Blbneš si na malým plácku, ladíš si rovnováhu a povrkáváš si kopečky, hraješ si se spojkou a krotíš koně na hranách výjezdů. A není to nic jednoduchého, dostat to do ruky !

 trial2.jpg

Andy je na tom asi tak jako já, Petrovi to jde, cos čekal – je s tím mnohem víc sžitej, než my. Že on už to někdy dělal. Vestička mluví za vše. Honíme ho do nesmyslů, aby projel tohle a tamto, jednou dává moc pěknej footplant, hehe, a střídáme se každou chvíli, neboť nás to hrozně baví. 

 trial4.jpg

Po asi hodince to začíná bejt lepší, sice na oko to asi vypadá stejně, ale citím že se s tím sžívám. Tohle by mě bavilo a moc. Bohužel se začíná mocně zatahovat, a spouští se velkej slejvák, a tak to odvrkáváme k autu, čistíme gumy od bahna a nakládáme to do dodže. V garáži to pak Petr jen otře hadrem a je to připravený na další ježdění. A spotřeba – asi půl litru benzínu. Nechápu nic. 

 trial5.jpg

Celkově by to byla další věc, která by mě hrozně bavila. Je to dobrá alternativa když už tě sjezďák nebaví, na MX se ti samotnýmu nechce a všude je bahno a poprchává – ani špinavý jsme nebyli. 

Moc děkujem Petrvi že nás vytáhnul a panu Heiníkovi že nám jí půjčil. Jak my se jen odvděčíme, Davídku ? Koupíme Petrovi párek v rohlíku ? 

Tak zase brzy něco. 

čárys.

36 130.jpg 36 132.jpg 36 134.jpg
36 135.jpg 36 136.jpg 36 138.jpg
36 139.jpg 36 140.jpg 36 141.jpg
36 143.jpg 36 144.jpg 36 148.jpg
36 151.jpg 36 153.jpg 36 154.jpg
36 156.jpg 36 157.jpg 36 158.jpg
36 159.jpg 36 160.jpg 36 161.jpg
36 163.jpg 36 164.jpg 36 165.jpg
36 166.jpg 36 167.jpg 36 168.jpg
36 169.jpg 36 170.jpg  

26 komentářů pod “MotoTrial – úplně jiná sranda”

  1. BULWAjsz

    Hehe pěkná zabavička…taky bych to celkem vyzkoušel

  2. deutsch

    moje řeč,trial se mi vždycky líbil

  3. eMTý

    jo, nad tímhle už taky nějakou chvíli uvažuju:-)

  4. Los tomanos

    Zábava to musí bejt dobrá a myslím si, že ti to pomůže s přípravou na kolo….

  5. tomaass

    eMTý: na to ser, hlasuju pro krosku nebo endůro

  6. hýbň◊š

    trial se mi taky vždycky líbil a včera kolem 18:00 sem viděl pana eMTý v dodávce na kruhovém objezdu za libuší směr j.město a ani mi nezamával :(

  7. Čárys

    4: eMTý : Hele, fakt je to super. MX ti tá rychlost a vylíže ti palici, ale za cenu velkýho rizika – tohle je jak kolo, skoro, víc o technice…a taky to není 50/50 vrátím se z vyjíždky, / nevrátím se z vyjíždky…

    Jenže to by jsme museli mít všichni platy jak Andy, aby jsme si to mohli dovolit.

  8. KUbajsz

    co to vůbec váží ?

  9. tomaass

    hýbň◊š: byli jsme na točný

  10. Čárys

    4 : Kubajsz : 60 – 70 kg.
    4: Tomaass : Jůůů, a bylo krásně, včera co ? My dneska 5 cm sraček, hrůza, a furt jemně padá, a stejně rychle taje. DĚS BĚS.

  11. hýbň◊š

    tomass: tak ty si taky nezamával :) já byl s rodinou v čestlicích na tobogánech

  12. Slim

    haha Andy opet v dzinach a cerveny mikine

  13. tomaass

    Čárys: bylo parádně, jediný co mi nesedělo byla rozpláclá mrtvá srnka na odrazu
    hýbnoš: nemával jsem, protože jsem to měl zakázaný a na kruháku jsem včera viděl modrou T3, když jsme jeli a ty máš přece, hovno ty vole, vždyť já tě viděl !!! jen mě absolutně nenapadlo, že jsi to ty

  14. fousmen

    Parada! Jen me napada otazka, je tohle taky ten motokros? Rad bych si taky rad zapujcil neco z garaze rodiny Heiniku. Parku v rohliku muzu dodat bezpocet, v ruznych velikostech dle prani – pinda, macek, habán, vsechno mame :-)

  15. KUbajsz

    počkej, ted jsem si přečet to s tím 50/50 :))) Noo, eh no :)

  16. kejleb

    Taky bych to pomučil :)

  17. kotleta

    jj za malo penez hodne muziky a o technice uplne nejvic

  18. chorche 14

    Čau Čárys,koukám,že si zkusil něco nového.Tady v Pyšelích TRIAL jede ve velkém stylu,ale aby si z ježdění měl radost,nesmíš mít půjčený Sherco.Montesa je zamozřejmě víc,takže jestli se budete chystat třeba v sobotu pokračovat,můžeme to projet všichni,Montesa 4rt a 2T.Okolí Pyšel,nebo Točná,není problém.

  19. chorche 14

    Tady ještě jsou naše stránky
    http://www.trial14.estranky.cz/

  20. 100klada

    ALL : To se ovlada klasicky? Jako kazda motorka? (neradte mi, ze se krouti riditkama atd…. ale jak spojka, brzdy… ;) DIK :)))))

  21. Čárys

    4: Chorche 14 : Ty jo, to zní hrozně dobře, ale já bohužel tenhle stroj nevlastním a v současné době bohužel ani pořizovat nebudu – nemůžu. Zní to ale lákavě – třeba se chytne Petr, a nebo pan Heiník…

    Na stránky jsem koukal, to máte samozřejmě v paži mnohem mnohem víc – my jsme si jen tak povrkávali na krátkejch výjezdech/sjezdech. Vídea super :)

  22. Rob T.

    Kubajsz padej si to koupit

  23. chorche 14

    4:Cárys :Zítra přijedte pojezdit s Petrem ,moto není problém pujčíme ja jich tu dost.

  24. Čárys

    4: Chorche 14 : Tak toho si opravdu cením, děkuji, bohužel já zítra budu tady na jihu, do Prahy se chystám až nějak na večer, ale pokud by tvoje nabídka platila i na jiné víkendy, tak by jsem se velmi rád přihlásil – a zkusili by jsme se domluvit.

    Vážím si tvojí nabídky, to jsem nečekal, ty jo.
    Díky !

  25. chorche 14

    4:Čárys:Nabídka platí stále.Napiš na mail a dáme to dohromady.

  26. vladimír

    kdo ještě pamatuje trial v říčanech kdy na M.S. jezdili Vesterinen Karlson bří Lampkinové nebo Schreiber

Komentář: