RedBull CI – zákulisní pohled

dsc07124.JPGMnoho už bylo napsáno o Red Bull Crashed Ice v Praze. Šlo vždy o pohledy zvenku a co takhle pohled zevnitř a co celebrity??? A proto vznikl tento článek. Check inside more skandal !

Asi tak měsíc před akcí jsem se shodou okolností ocitl při přípravách. Slovo dalo slovo a stal jsem se starťákem. Týden před „ledovým korytem“ jsem několikrát navštívil Vyšehrad a jeho atrakci. V čase -6 dní je na programu první větší meeting. Na Vyšehradě je kompletně postavený koryto ještě bez ledu. Zima jako prase, sněží moc! Vzniká časový plán rozepsaný na minuty a dozvídáme se nejdůležitější čas a to 19:45! V tuhle hodinu a minutu musí být připravena finálová jízda a přes to vlak nejede, protože to jde live na Nově. Hustý.

6512.jpg

V pátek ráno přijíždějí první kaskadéři. Riders meeting probíhá ve vytopeném stanu a celkem všichni poslouchají. Bude to strach nebo respekt?? Jde o dvě skupiny: Slováci a největší favorité! Trénink startovní rampy se mění v boj o přežití (u slovenské skupiny). Napoprvé je skóre 5 úspěšných a 25 pádů. Napodruhé se už zlepšují a napotřetí už to dávají všichni! Nahoru na start se dostávají zpátky po ledu. Je to dost na fyzičku, někteří nechtějí jet dolů jen proto že by pak museli vyťapat nahoru.

Po nich jdou trénovat „stars“. Všichni to sjedou v klidu. Michal Prokop sjíždí s heslem: "Sezóna začíná v dubnu!"

Odpoledne jsou na programu dvě skupiny Čechů, všichni vtipkují do tý doby než vylezou na start. Skóre je o něco lepší než u Slováku, je to asi půl na půl. Mezi klukama jsou i čtyři holky. Bojí se hodně, bez pádů to sjedou až napočtvrté. Když jedna parta sjede startovní rampu pětkrát už se zespodu přibližuje další skupina. Přijde za mnou nějaký skrček a říká: Já chci jet ještě jednou. Třeštím oči a říkám: To nepůjde, zespodu už se přibližuje další skupina. Pán s červenou helmou trvá na svém: Já chci jet dolů! Opět říkám že to nejde! Osoba mě uzemňuje: Já jsem Sagvan Tofi a chci jet ještě jednou!

Čumím a mlčím neb mi došla slova.

Po 10 sekundách jsem se probral z šoku a trvám na svém. Sagvan z Tofu brunátní: Budu si na Vás ztěžovat u Red Bullu a odchází. My umíráme smíchy……

7511.jpg

Večer kvalifikace, všechno funguje až na to že vypadly světla na dolní části tratě. Malé zdržení než nahodí záložní zdroj, ale všechno se stíhá. Před kvalifikací ještě potkávám telebritu ST u baru, kde si můžou vzít závodníci RB! Ostrým zvýšeným hlasem se dožaduje vstupenky do VIP prostoru. Holka za barem se ho ptá: Dáte si Red Bull?? Sagvan úplně zbělá a zlostí zařve svoje oblíbené: Budu si na Vás ztěžovat!!!. Připomíná mi to dítě na pískovišti, když mu sebereš bábovičku.

Po kvalifikaci jsou trénovat celebrity (tajně). Valenta to rovnou pustí dolů, Hašek se bojí převelice. Nejdříve to zkouší asi z půlky, potom ze 2/3 a nakonec po velkém vnitřním souboji jede. Dejdar jede jak z partesu. Hokejista Straka je profík, ale nakloněná rovina má svá specifika a trochu se mu rozjíždí nohy. Ovšem překvapil nás, když vybruslil s přehledem zpět nahoru a ani se nezadejchal.

dsc07124.JPG

V sobotu sraz v deset. Několik mnoho mítingů, aby se všechno podařilo. V 16:30 se otvírají brány a všech 7 500 platících a krvechtivých diváků zaujímá svá místa u mantinelu. V pět se ozývá Leoš Mareš a závody začínají. Race jsme zvládli na jedničku, finále se krásně stihlo. Byl jen jeden protest. Jesper Felder prý zprasil jednoho bruslaře v poslední zatáčce. Strašně se rozčiloval, že nadržujeme zahraničním hvězdám a bla bla bla. Při závodě jsme měli nakázáno že nahoru na start nikdo nesmí. Jen bruslaři kteří právě jedou, my v dresech rozhodčích, kameram a fotograf. V průběhu závodu se přihnala telebrita ST a suverénně se hnala podívat nahoru na ramu. Když jsme mu říkali že sem nahoru nemůže tak nasadil svoje oblíbené: Budu si na Vás ztěžovat. Už se nesmějeme, brečíme….. Když přišel Dejdar se synkem tak se nejdříve slušně ptal jestli se může nahoru podívat. Dovolili jsme mu to a on nám pak strašně děkoval…

 dsc07130.JPG

 Tak si můžeme dát celebrití shrnutí:

Hašek: velký sympaťák, ale s přítelkyní a její kamarádkou se chtěl vyfotit až se vydýchá :o))))

Valenta: potkal jsem ho asi před 5 lety na jedné párty ve Špindlu, kde se nám ani nechtěl podepsat. Tady byl ale úplně v klidu. Opravdu neumí brzdit, kdyby to koryto bylo až k Vltavě tak tam dojede.

Dejdar: v klidu týpek, nikdy nezapomenu jak se „loučil“ před jízdou replikou, kterou přednesl směrem k Praze: Praho, Praho krásná loučím se z Tebou…. A nezapomenutelný je i výrok: Ten Dartagnan se mi bude v korzetu blbě hrát..

Leoš Manéž: v pátek se objevil na ledě bez helmy. Odmítl si ji nasadit, protože by si zničil účes. Moderovat asi umí, ale jeho řeči typu včera jsem to jezdil a bylo to v pohodě asi nejsou košér když ujel asi 100 metrů a ještě bez překážek……

Sagvan z Tofu: to je fakt v… Prostě obráží večírky a nechá se fotit do Blesku a z toho žije. Nechápu jak mu to může někdo žrát. Na druhou stranu bruslí fakt dobře.

Martin Straka: působil dost skromně, má neuvěřitelnou fyzičku.

Jasper Felder:
poděkoval nám za to jak jsme to zvládli. Jeho komentář k prohranému semifinále asi vyjadřuje jeho vztah Crashed Ice: That´s sport. Strašně příjemný a kamarádský. Všichni bruslaři si ho váží. Když Finové a Kanaďani dělali bordel při mítingu tak je okřikl a všichni se rázem chovali slušně:o)))

Finové: nejsou moc chladní, chovali se trochu odměřeně. Ale vítěz mi dal kulicha jejich nároďáku.

Kaňadani: to byli blázni, pořád rozesmátí. Pořád vymýšleli kraviny a nějaký vtípky. Nejčastější slova co používali: sex a ass…..

Lukáš Fiala: normální puberťák. Tím že hraje hokej za juniory a jezdí hoodně dobře na lyžích tak má nejlepší průpravu pro tuhle šílenost. Jel už čtvrtý Crashed Ice tak může srovnávat a prý to byl nejhezčí race. Mimochodem to říkalo víc bruslařů.

Rozhodně je zážitek vidět takovouhle akci z druhé strany. A není nad to usínat s dobrým pocitem že se to podařilo a nic jsme nezpackali.

Kuba Nepraš.

———————————————————-

A to je vše. Za tyto zákulisní informace jsme těžce solii, Blesk je chtěl, TV noha je chtěl, a právník Sagvana uzeného Tofu vyhrožoval. Ale přeci jen jsme vydali ! Děkujeme nevyššímu a nejmocnějšímu KN…

62.jpg 63.jpg 64.jpg
65.jpg 66.jpg 67.jpg
68.jpg 69.jpg 70.jpg
71.jpg 72.jpg 73.jpg
74.jpg 75.jpg 77.jpg
78.jpg 79.jpg 80.jpg
82.jpg 83.jpg 84.jpg
85.jpg DSC07107.JPG DSC07124.JPG
DSC07130.JPG DSC07138.JPG DSC07139.JPG
MOV07120.jpg n1028619528_30140813_1825.jpg  

12 komentářů pod “RedBull CI – zákulisní pohled”

  1. Afro

    parádní článek. a Sagvan Tofu nejvíc :D

  2. Los tomanos

    Zase se tu obevuje, pro JR tajemna postava Sagvana z Tofu…

  3. zub

    Pekne ty. Ja byl na ty stavbe od zacatku do konce – nemale mnozstvi vtipnych chvil, hlavne kolegove z rakouska byly dost k smichu. Ale to by me pan Redbull asi nepodekoval, kdybych se rozepsal. Snad jen: Kluci, na zavod mate RB bundy a ty pak zustanou vase. Po zavodech: kluci, tak sme se spletli, koukejte je vratit!! JInak nedostanete prachy :D Vymrdanost

  4. SPYKE

    Uzenáč Tofu je fak pako… Jinak vidět akci zpoza zákulisí vždycky stojí za to… Někdy bych vám mohl popsat, jak vypadá zákulisí organizace závodu MS FMX v Liberci (z loňska), na který jsem makal jako PR a promotion manager… :-)

  5. deutsch

    Zajímavej článek,Sagvan mě nepřekvapil,kámoš mi vyprávěl jak ho jednou potkal v noci na křižovatce u Edenu,oba měli Mergla,našňupanej Sagvan stáhnul okýnko a začal posunkovat,že jako budou závodit,tak ho nechal odjet a pan “Někdo” si tu prorezlou pikslu na nejbližším pangejtu rozstřelil :o) .

  6. Sarka Z Bandy Maršálů

    Dobre napisane, jen co je pravda… STofife jezdil dobre, ale vase zazitky s nim me opravdu pobavily…LeoMares ma hezkou audinku…:-)

    Snad muzu mluvit za vsecky, ale banda ze Sumpru si to uzila se vsim vsudy…

  7. Wejzin

    Super článek a info ze zákulisí je vždycky bomba…Sagvan z Tofu…to nemá chybu:))))

  8. jr.

    sagí…a tajemná postava?naprosto netajemnej odpornej krypl,kterej těží z toho,že mu ráno bouchly kamna.nesnášim ho jako nikoho jinýho.

  9. eMTý

    dobře Kuba, nebojíš se bulváru, hehe! poslední dobou hodně přemýšlím nad tím, jak to ten Red Bull může všechno zacálovat. já prostě nevěřim tomu, že přeslazená voda může tolik sypat…

  10. FunThomas

    eMTý: Možná proto, že výrobní cena plechovky s náplní je na hranici cca 4 Kč… :-D

  11. Radek / etbikez.com

    Pěkný. Byl jsem takhle na tý první (to naštěstí nejel Sagvan Tofu) a co tu možná nezaznělo je, že člověk žašne, do jakýho detailu to má RB promyšlený.

  12. Kuba Nepraš

    to zub: to sedí, ale nám nechali kulichy a dresy

    to Radek: bejvávalo kamaráde, byl to trochu bordel. Přemýšleli nad blbostma a podstatný věci jim trochu ujížděli. Nechci si hrát na důležitýho, ale myslím že ZP, banda ze Šumpru a taky trochu my na startu jsme jim to dost zachránili – toť můj názor……….

Komentář: