24hodin na jihu

papajatanx.jpgTakže zima, jo. Hnusně, jo.

Chceš teplo, musíš na jih. A tak jsem vyrazil. Na jih, na 24hod.

Čtvrtek. Předpověď říká, že bude různě, ale na jihu je vždycky líp. Pokaždý když v Praze prší a je hnusně, tak mi volá Čárys jak je u nich na jihu pěkně a tak zlákan předtuchou ježdění v prosluněné jihočeské republice vyrážim. Mám den volna a tak rovnou z práce po krátkym rozhovoru, kdy mě volá Jirka z Engramu, jakýže si to sebou beru kolo (dočet se totiž v bleskovkách že jedu na jih, ještě dřív než jsem o tom vůbec věděl) nakládám menší Banshee – Runa do auta a zlehka kloužu po globuse dolů.

 chcete-me.jpg

Do Tábora dorážim lehce po šestý a západ slunce napovídá, že zítra by mohlo být super ježdění. Tábor je boží. Po chvilkový čekačce na Čáryse a Rosse, beru plavky, ploutve a vyrážíme na první atrakci. Bazén. Sotva tam vlezu potkávám kámoše, se kterým jsme byli v jednom XC týmu, tak chvíli probíráme kam se to včechno ubírá a jak to dřív bylo super. Ke konci plavání, berem ploutve a počítáme dlaždičky, já na 25m Čárys znuděně na 50.

Koupání máme za sebou a tak ještě chvilka kulturního života. Na názvu nezáleží. Prostě Jáma. Na náměstí, po schodech dolu, do katakomb a tam klub, bar, kavárna a šílená servírka, která ale baví naprosto všechny. Znavený dlouhym dnem, to kolem půl 12 zakončujem a autama se přesouváme na Harašku, kde přespíme. Zapínám bufík a je mi blaze. Jen mám při usínání pocit, že slyšim nějaký šustění, ale to se mi asi jen zdá, ty žerty o tom že se ráno probudíme a bude všude sníh, by byli až moc kanadský.

Tak to bysme měli. Žertovat se nemá. Je ráno a všude kolem je sníh. DO PIČE! Čárys nicméně už oblečenej poskakuje venku. Moc se mi nechce, ale pak přeci jen chuť na ježdění zvítězí ať je počasí jakýkoli. Ross je z toho taky celej přešlej, tak mu musíme trochu pomoct přímýma rozkazama: "Vojáku za 2min v plný polní!" na to poslechne jak hodinky. Voják z povolání přeci jen něco znamená.

plna-polni.jpg

Když už se chystáme na kopec, tu se ze zatáčky vynoří auto a tomu se říká chuť k ježdění. Schwara! Z Budějic do Tábora, vysmátej a že prej v Budějicích je sluníčko, ale tady marast. Cestou nahoru nás Schwara láka do Dubnýho, že maj už pěkně poladěnou tratičku a tak uvidíme, jak to půjde tady a když tak to zapíchnem a pojedeme za sluníčkem – konečně. Tankáč, klouže. Sníh padá. My driftujem. A je to zábava. Dávame tratičky, kančí freeridy a i přes hnusný počasí nás to baví. Za dvě hoďky už máme splníno a tak se loučíme s Čárysem, kterej kupodivu musí do práce a já s Rossem a Schwarou valíme do Dubnýho.

papaja.jpg

A fak t jí valíme. Schwara jede takovou podlahu, až jí prošládne a z auta mu jí kus odpadne. Stavíme ve vesnici a krmíme sběrný dvůr kusem prahu. "Nu kamaráde, měl jsem to na zdviži a tu se mi to zdálo takové uhnilé.." nemám slov. A nemám slov ani nadále, když se celou cestu počasí nemění a my si snad vlečem mrak z Tábora nad sebou. Sněžení, na silnici sračky. Naštěstí jsem nepřezul na letňáky už na konci února, jak správnej pražák a tak tu na jihu můžu držet krok. Na jihu..

 papajatanx.jpg

Dorážíme do Dubnýho. Sněží. Ale je to lom a všude spoustu šutrů a písčitej podklad. Klucí vážně mákli a tratička v lese je parádní. Koukáme ještě na lávky a to ti povím to bude paráda. Konstrukce už stojí, teď jen doladit prkna. Tlačíme tratičku nahoru a já jen kroutim hlavou. Zatáčky zakopaný do země, pěkně udusaný a naházený klopenky, za kterýma je třeba hned odpal a dopad jdeš hned do další klopky.

 rossovo.jpg

Dáváme to několikrát pěkně v kuse a já se jen usmívám. Je to pa-rá-dní! Za sucha, v létě, to strašně pojede, to bude něco! Já si jen trochu zvykám na delší představec na skocích. Přeci jen mám tohle postavený spíš na AM a tak o heiníky není nouze. Děláme pár fotek, ale nechci moc trápit techniku, přeci jen pořád sněží. Dubné zkrátka moc pěkné. Schwara musí do práce a my s Rossem už máme celkem dost. Snažim se ještě trochu vyčistit kolo, ale kombo sníh a bahno mi moc prostoru nedává. Šlapu to všecko do auta a jedu zpátky do Tábora. Sněžení přestává a začíná se to trhat. Ano je to k posrání.

papaja_dub.jpg

Zpátky jsem kolem 16hod a tak otravuju Martina na krámě a jelikož domů nespěchám a lezečky jsou přeci součástí povinné výbavy v autě, domlouváme ještě stěnu. No maj jí tu pěknou. Později se shodujem, že je víc technická než  třeba lokalblok a mě místní dokazujou, že mám co dohánět. Zakončujeme to lezením do stropu k jednomu chytu od každé stěny  tzn. čtyři pěkný cesty na morál. Uff.

 stena_tabor.jpg

Napadá mě, že musím vlastně zítra znova do práce, ale přeci nepojedu na lačno. No a tak se opakuje situace z minulýho večera. Jáma. Káva, dortík, pohoda a já se snad do Tábora přestěhuju. Je ale na čase to vážně zabalit a vyrazit domu. Od brány k bráně 59min. Doma mi teprv dochází kolik jsem toho stihnul.

I přes to počasí, i přes tu dálku, stálo to za to. 24hodin na jihu.

37 002.jpg 37 004.jpg 37 005.jpg
37 006.jpg 37 008.jpg 37 009.jpg
37 010.jpg 37 011.jpg 37 016.jpg
37 021.jpg 37 022.jpg 37 023.jpg
37 024.jpg 37 025.jpg 37 026.jpg
37 027.jpg 37 028.jpg 37 029.jpg
37 030.jpg 37 032.jpg 37 034.jpg
37 035.jpg 37 041.jpg 37 042.jpg
37 043.jpg 37 044.jpg 37 046.jpg
37 047.jpg 37 048.jpg 37 049.jpg
37 050.jpg 37 051.jpg 37 052.jpg
37 053.jpg 37 054.jpg 37 057.jpg
37 058.jpg 37 059.jpg 37 060.jpg
37 061.jpg 37 062.jpg  

13 komentářů pod “24hodin na jihu”

  1. Los tomanos

    Soudim dle tveho blazeneho vyrazu, ze ten den stal za to….

  2. kuba

    no je hlavně vidět že ten sníh si fakt nečekal, kraťasy, blázne….

  3. Schwara

    Tlak, teplota, rosný bod: 13,-2,4. Jak sami uznáte, lepší počasí jsme si ani nemohli přat!

  4. tomaass

    čárys musí do práce, to si snad uložim :-)

  5. Čárys

    To víš, to byl poslední pátek pro letošek, co jsem pracoval. Od tohodle pátku mi začíná páteční roadtripování, až do odvolání. A když byznys pojede, tak i čtvrtky.

    Tohle si ulož :)

  6. tomaass

    Čárys: spíš než tohle si ulož, by jsi mi měl říct, takhle si to zařiď, k čemu je ti, že umíš integrovat a derivovat

  7. Los tomanos

    A uz mas na patek rezervacku na slusne pocasi???

  8. Čárys

    4: tomaass : :)
    4: Los Tomanos : hochu, jestli bude takhle, tak snad ani nejezděte. Tady chvilku svítí, chvilku sněží, chvilku chčije, asi v 5 min intervalech.

  9. Posvi

    To Tomass: integrovat aderivovat umej lidi bezne od stredni………..ale malo kdo to vyuzije……

  10. tomaass

    Posvi: no tak dobre, umim nachazet stacioarni a partikularni reseni a podobny jiny sracky

  11. Los tomanos

    Čárys: je nám to jasné…jenže to ani možná neodhadnem, npř. dneska, rano v šest před prahou luksus sluníčko 2st… v praze v 6:30 to sáme a v 8 už zataženo a kap, kap…

  12. markéta

    LT: no byl si v praze odpoledne? Snih, dest, snih, kroupy, dest, slunicko, snih, slunicko, dest, … a do toho vichr jak blázen.. paráda

  13. Čárys

    4: Los Tomanos: současná situace na jihu. Od 7h ráno slunce, 6 stp, sucho, a vypadá to na krásný den.
    dáme si vědět zítra odpoledne, dle mrdat – online předpovědi. Juk ?s

Komentář: