Liberec – test víkend

DSC0186211.jpgHola, tak jsem zpět, před chvílí sem vylezl z auta, a napadlo mě, že to napíšu eště teď, abych zítra mohl makat v klidu. No takže – report z víkendovýho lítání v Liberci plus hodně fotek najdete tady…

Hop, takže se v pátek balím, a v půl sedmý vodjíždím směrem Liberec. Ono to nakonec fakt vypadá, že letos ten ČP začne. Za tejden se tu má jet votvíračka, takže jsem vyrazil to zčekovat. Tentokrát sám, Dušan má nějakýho bacila v krku a Móra má hlídku…

V Liberci jsem po slušný střelbě, asi za dvě a půl hodiny, a to je to 200km. Frčíš to už od Benešova pořád po dálnici, pohoda.

 DSC01945.jpg

Nacházím tu MOXe, Carlose, Drahuš a Černocha, Tandlise a celou bandu stavitelů. Jdeme zčekovat trať, spodek je novej, na konci to má skok, docházíme až k Muddy wall, a padá tma a my též, směrem pivnice. V pivnici pivo, já tvrdej, tekilla a na pokoji láhev vína. Víte že když zatlačujete špunt (páč nemáte vývrtku) do lahvinky červeného, že se tato může rozletět na kusy? Ne? Ano, může… Carlos lehce pořezán, nu nic, u další už v pohodě, 1h, a jdem spát…

A ráno, jedem na trať. Je tu Pádlista, Zvolouš, Renča (fakt pěkná:) ), klucí pražský (Hasič a spol.) a tuny dalších lidí. Z Olomouce přilítává Matušák, no je nás mocná síla. Takže klasika, voblíkačka, já nechávám platformy, páč před 3 rokama sem se tu v nášlapech málem zabil, a jdeme to zkouknout.

 DSC01861.jpg

Trať. 

No trať. Start je vedle silnice z dřevěnýho můstku. 2x šlápneš a už to mlátí. Začátek hned celkem technika, a docela z kopce, asi se tu dá letět, ale mě to nějak nešlo.

 DSC01870.jpg

Pak přejedeš cestu, pár votáček, hodně pomalejch, a už to krosíš k takovýmu bílýmu kamenu.

DSC01879.jpg

Ten byl celkem složitej, dokud teda tam byly nasypaný kameny před ním. Později, a druhej den, už úplně pro teplý. Doufám jen, že to tam MOX opravdu zabetonuje, jak slíbil, a objezd uzavře – to bude pak ono. No nic, mrsky dál, troška rovinek dva paleťáčky, pak vracečky, brzdy, a sestupák mířící na dvě lávky potažené kobercem.

 DSC01892.jpg

Tady dost kule. A už sme u traverzů, nejsou teď tak složitý, jsou na nich zatáčky, takže ani tak v držku.

DSC01911.jpg

A už to frčíš nad Muddy vall. Letos už není muddy, říkejme jí proto "česnek". Ten tam smrdí stále fest.

 DSC01920.jpg

Tady je trošku lámání chleba, dokud nenajdeme dobré stopy, pak už je to pohoda. Akorát já se tam bez nášlapů lehce trápím, když mi občas v těch kulích a boulích spadne noha z pedálu…

 DSC01937.jpg

Dál to frčí na sestupák z louky, docela dlouhej, dá se tu 10m naložit, pak kule jak kráva.

 DSC01950.jpg

Spodek je už takovej zvláštní, je to kousek potokem, dokloněný driftovací zatáčky a skok do cíle, no rychlost, dobré.

 DSC01956.jpg

A tak to lítáme. Dávám ten den 9 jízd, a ani nejsem nějak dead, přeci jen to není dlouhý, a hlavně, já nikde nešlapu. Furt přemejšlím, že si vezmu nášlapky, ale nakonec na to frdím a drtím to oldstylem.

Co je ale vostrý, je to, co celej den předvádí drahoš. Ten člověk nemá naprosto pud sebezáchovy, nebo rozum, teď nevím. Valí to jak kráva, obvzlášť na muddy, fakt blázen.Až ovšem do té doby, než ho to na Muddy rozkopává, on přelítává přes klacky, de na hlavu, helma praská a vnitřek mu trhá čelo takovým stylem, že je mu vidět lebka. Je mimo. Tak ho svádím dolů, krev mu teče po xichtě, ptá se mě, jestli to má moc, koukám na něj, je v šoku, tak svojí připravenou odpověď : "je ti vidět mozek, ty krávo!" měním na : "je to jenom škrábnutí, z hlavy to vždycky hodně teče." Mox ho nakládá do auta, a ve špitále ho šijou, a večer už je zpět. Dává si 2 brufeny a 8 piv, a je fakt hlasitej, na pokoji si zkouší helmu, no metalák… B.L.Á.Z.E.N. Ale náš :)

 DSC01855.jpg

DSC01859.jpg

 DSC01858.jpg

No nic. Já přejíždím za klukama na chatu Pláně, cesta temným lesem, huaaa, no a pak neuvěřitelný storky od Filipa M., vyvolení, ty krávo, fotbal, (ani nevím kdo hrál), a nějaký doplďż˝?ování tekutin. Vcelku fakt vydařený večírek, pánové!

A neděle.

Vstáváme, čaje, pohoda, a v 10 h dáváme první jízdu. Zkouším to někde rychlejc, a v tu ránu jdu z traťe ven. Nějak se mi nedaří jet to BMX, který mám tak rád. Ta trať je zvláštní. Nikde si neskočíš, (kromě skoků), nic moc to nepromačkáš, takový zvláštní. Líbí se mi jak je to z kopce, a nějakej ten MX dole, ale jinak jak říkám – takový zvláštní. Každopádně i dnes tady dáváme 9 jízd, lítám chvíli s Hasičem, chvíli s Matušíkem, chvíli s MOXem, no, teda, styly různý. Filip M teda musím říct, že moc pěkně, některý ty zatáčky, uf, to bylo dost. Vlasta Tláša dole velkej MX, fakt jel moc pěkně, klopil, drtil, skákal, dobře, sem čuměl. MOX testuje novou RST DH vidlici, a je úplně na píču – vůbec nechodí :) Muhahahááá… A tak dále…

 DSC01891.jpg

A tak nějak jsme to zapíchli. Pár informací pro vás. Nahoře parking bude prej zavřenej, prej je tam nějakej sraz veteránů, či co. Aktuální info, kde se bude dát zaparkovat, sem hodím do bleskovek v týdnu, nebo ke článku. Lanovka pojede až v sobotu, a v neděli! Počasí bude deštivý, a holky budou povolný. A my si to příští víkend všechno vyžerem. Teda užijem.

 DSC01865.jpg

Za týden čus !

Čárys.

PS: Fotky – Kristína Matušová. Děkujem velice, byla na trati asi 2h, a fotila všechny a moc pěkně. Šikovná.  Prostě díky. Check it.

DSC01866.jpg

 

DSC01862.jpg

 

DSC01869.jpg

 

DSC01872.jpg

 

DSC01873.jpg

 

DSC01878.jpg

 

DSC01897.jpg

 

DSC01901.jpg

 

DSC01912.jpg

 

DSC01915.jpg

 

DSC01922.jpg

 

DSC01924.jpg

 

DSC01927.jpg

 

DSC01930.jpg

 

DSC01931.jpg

 

DSC01932.jpg

 

DSC01944.jpg

 

DSC01948.jpg

 

DSC01954.jpg

 

DSC01967.jpg

 

DSC01969.jpg

 

 DSC018661.jpg

 

 

 

17 komentářů pod “Liberec – test víkend”

  1. Bárt

    pěkný fotky

  2. Tygr

    pěkně zahraná písnička. melodická, barevná, lehce tanečníííí…

  3. Mox

    Čárys: No ta vidle zatím nic moc, ale neco s tim uděláme. Jinak ty si ji zkoušel když byla zasraná a nechodila, když ji mažes a otíráš kluzáky tak to jde, ale je pravda ze se shiverem to neznáš :) Ale lepší nějaká vidlice než žádná vidlice.

    Mě se trať líbí, což asi není nikterak divné, když jsem se podílel na její stavbě :)
    Nepřípadá ti ta trať divná kvůli tomu že ti to na ní nejde? :-D

    A nedali jsme ty freeridy, což si vyčítám, jsou fakt pěkný. Škoda, tak příští víkend.

  4. Kaštan

    Teda drahoši,ty zvíře!V sobotu jsi byl tak veselej a teďka tohle…:-O

  5. Radek

    Zdarec, jaktože jezdila lanovka ? a bude po ČP ještě jezdit do konce června ? Jinak pěkné . Čus

  6. Mox

    Radek: Nebude. Jezdila, protože jezdila :) kdyby sis přečetl propozice na závod tak bys to věděl.

  7. DeX

    nice :)

  8. raf

    Carys, to ty cervene botky nikdo na kramu nechtel, ze sis je musel vzit ty na DHcko ?! :-) Muselo to byt hezke pojezdeni. Ja byl o vikendu na vode a jsem dobitej vic nez z DHvikendu… uff

  9. Frenk

    Psycho, groupie, cocaine, crazy… :)

  10. Čárys

    4: MOX : je to tak, čéče :) Souhlasím. S tou vidlí, jen jsem si rejpnul…ale je teprv v testu, nikdo ji neotestuje líp než ty ! Muhahaááá

  11. Radek / etbikez.com

    Ten vrchni Rdek nejsem ja… Jen tak pro informaci;-)

    Drahos: Doufam, ze budes brzo v cajku!

  12. tomaass

    hmm uz se tesim, bude to dost…

  13. Drahoš

    radek:pokud seženu přilbu pojedu,toktor mi v pátek vyndá mašle a letím

  14. profesorikebara

    No luxus report! už se tam těšim, snad to bude na česnekáči míĹ? kotrmelců než před 3ma lety :-), tak Chata pláně rullez !

  15. Čárys

    Drahoš : Jsi oteklej? Mas monokla? Jak to vypada?

  16. Dom

    Sem se tam chtěl jet podívat….(S Chuckerem 2,0)Tak asi nic vy hovada

  17. Bitner

    Dost slusny fotecky a ta drzka taky :o))

Komentář: