Čerčany, Chodovec – na starý kolena HT a dirty

chodovec1.JPGTak jak už asi všichni víte, pánešek PH mi nadělil na starý kolena HT rámeček, neboť jsem po něm velice zatoužil a jeden jetej tam byl. A tak jsem na starý kolena začal skákat.

Nu a povím vám teda, je to peklo. Co to kolo umí ? Předchozí majitel mi ho vycvičil, že chodí samo. Samozřejmě se ho s větším či menším úspěchem snažím přeučit na vytuhláky, koně, Heiníky a občas, jak už víte, nasadím i Pepu. Nicméně čekal jsem to horší…

Tak byl jeden slunečný pátek a my jsme byli v Čerčanech, s Andym. Krásně bylo, slunce hřálo a my jsme to šli ozkoušet. Od podzimu, kdy jsem tu byl naposled, se to skoro nic nezměnilo – jen tu vyrostla jakási stavba, ve které jsme po delším bádání odhalili foampit. To s díky vynecháme, a vrněmež se rovnou na dirty. 

 cercany_09.jpg

Začínám samo hrozným vytuhlákem, kterej mě skoro dostává na krovky. Kurnik, jak já nenávidím první skoky. Podruhé je to již o mnoho lepší, a já zaskakuju celou malou lajnu. Andy je samozřejmě o 3 levely dál, a už votevřel ty větší dirty, zatímco já ještě křivil malou. 

 cercany_091.jpg

Nu, jsem z toho trochu nervózní a tak mě musí můj most evil friend trochu pomoct. Motivačními slovy a kopancem do zadku mě dokopává, abych to tam vložil i já. Samozřejmě hned po prvním skoku si říkám, že sem teplej, protože to nic není. Klasika. Ach jo. A takhle to bude asi pokaždý. Holt starej pes.

Nakonec se docela rozlítáváme a já si to začínám skoro užívat, jo asi jo. Fakt mě to baví. Kolo reaguje neskutečně na cokoliv co si vymyslím, je delší což já mám rád, neboť jsem hrozně dlouhej lidoop, a váha je fakt neskutečná – papír, je to určitě papírový. 

cercany_092.jpg

Děláme si fotos aby jsme měli čím zahltit můj bulvární web, slunce vaří a my jsme happy. Bohužel Andy musí do práce, na 11h, takže mě opouští a mizí vstříc mutantům a mutagenům do half-force. Nemám kam chvátat, a tak si ještě zaskakuju asi hodinu znova a znova lajnu a nakonec i spodní část týhle vymazlený lokality. 

Ve 12:30 to balím a jedu navštívit Petra Heiníků do Racebike test centra, kde si dáváme obídek na prodejně a probíráme mutanty. Venku je vařba a já v záchvatu nadšení z dirtování vymejšlím, že pojedu na Chodovec. Ani skazky o tom, že to nejde moc nalítat mě neodrazují a tak balím kokosa, a mizím tam. 

 chodovec.JPG

Po příjezdu koukám a je to nějaký zvětšený. Hm, naštěstí tu nikdo není. Je asi 14h a kolem 14:15 má dorazit tlustej Maňas. Aby jsme tu nebyli sami, a taky aby se pobavilo víc lidí, volám Tomkoj.

Zvedá to, a rozhovor.

"hele, co děláš ?"

"Jedu ze Strašnic."

"Chceš vidět komedii ?"

"Chci."

"Jsem na Chodovci na dirtech !"

"Hovno, to musím vidět, ale můžu tam bejt až tak za 20 min."

"No problema, to budu stále na prvním dirtu. "

"Jedu."

Mám 10 minut na to se rozmáznout sám, než přijedou klucí. Tak to využívám a ono to kupodivu jde. 3 pokusy a je tam celá a pak už si tak nějak lítám. Doráží Tomek, a tlustej Manas, a v podání eMTýho je to teda radost na to koukat. Poťahovanej diktát, triky, no paráda.

 chodovec1.JPG

My se tam tak nějak spíš snažíme, ale což, je třeba ladit, ladit, ladit. Mě to baví velmi. A takhle v podstatě asi 2h. Slunce stále vařilo, až peklo, voda došla, zábava přetrvala až do konce. 

A jak to celý shrnout. Pevňák mě baví velmi. Asi to budu takhle nějak střídat, prasečí štrýt s DH a okořenit trochou toho dirtu. Neboť je třeba poznávat nový věci, a přijímat nové výzvy ! 

Tak zase někdy něco.

Pááp.

Fotos Manas a Andy…

40 141.jpg 40 142.jpg 40 143.jpg
40 146.jpg 40 148.jpg 40 149.jpg
40 151.jpg DSC_1730.JPG DSC_1731.JPG
DSC_1733.JPG DSC_1736.JPG DSC_1739.JPG
DSC_1741.JPG DSC_1743.JPG DSC_1745.JPG
DSC_1746.JPG DSC_1748.JPG DSC_1750.JPG
DSC_1752.JPG DSC_1757.JPG DSC_1759.JPG
DSC_1760.JPG DSC_1762.JPG DSC_1764.JPG
DSC_1765.JPG DSC_1766.JPG DSC_1767.JPG
DSC_1771.JPG DSC_1775.JPG DSC_1776.JPG

25 komentářů pod “Čerčany, Chodovec – na starý kolena HT a dirty”

  1. Los tomanos

    Z tebe bude za chvilku DK…Ne ze si to prelozis jako Devek Kral, to je MT. Myslim DK jako Dablu King :)

  2. KUbajsz

    LT: to sou šipky ty woe :D

  3. Jr.

    Kubajsz: je to rektální střelec :D
    LT: ahoj
    Čárys: dej sem prosím odkaz na chodovec na mapy…kujůů..

  4. Jr.

    http://www.mapy.cz/#x=133229024@y=135816352@z=16@mm=FP@sa=s@st=s@ssq=roztylsk%C3%A9%20n%C3%A1m%C4%9Bst%C3%AD@sss=1@ssp=120640421_122865537_150459301_149899137

  5. Manas TL

    Nez se nekdo zepta – ano, fotky jsou do modra pac vyvazeni bile jsem mel nastavene na atelier :-/

  6. Jr.

    našel sem si to sám… :D

  7. KUbajsz

    manas: nejhorší je upozornit na svojí chybu. :) Bych si toho ani nevšim. A máš fotit do rawu vole. Pak je ti WB jedno

  8. Radek - etbikez.com

    HT… Já pořád přemejšlim, jestli si za 3 dny RB Campu totálně vyklepeš poslední fungující čepy ve tvém stařeckém těle, nebo padneš v lesích únavou z tahání sjezdový svině a sežerou tě srnky:o)

    Manas TL: “Profesionální fotograf” :D

  9. Jackass

    to Kubajsz .. , že se pletu do vaší diskuze ale jak to myslíš sa tím Rawem a to ,že mi je vyvážení bílý jedno … pac vyvážení bílý je pro me největší zlo !! mám obyč . D40 ku myslím že tam tohle nastaveni je taky takže stačí jen přecvaknout a cajk ? nebo jinak jak nejlip nastavit WB na takovýhle ideal foceni na sluničku s modrou oblohou .. náhodou nevis o nejakým vhodným How to WB pro lepmply a amatery což ??

  10. Čárys

    4: Radek Broz : Hele, sam ti nevím, přemýšlím na čem to pojedu. Velké dilema – HT si toho moc nenaskáču a moc to asi nepustím, na DH umřu na přesunech a mírjench tratích.

    Fakt nevím.
    Jednokolka ?

  11. hýbň◊š

    Čárys: jestly toužíš po jednokolce klidně ji sebou na kemp vemu :) ale pěkně ti to lítá

  12. Manas TL

    2 Kubajsz: kdybych fotil do RAWu tak se z postprocesu poseru. Me se v tom nebavi hrabat :-)
    Holt priste musim vic cumet na stavovej displej.

    2 Jackass: v RAWu muzes vyvazeni bily poresit pozdeji, pri foceni se o to nemusis moc starat. Samozrejme teoreticky je to vyhodnejsi ale v praxi mi to prislo jedno.

    Jinak tomu vlastne vubec nerozumim :-)

  13. Manas TL

    2 Carys: Monster EN :-)

  14. KUbajsz

    jackass: jak napsal manas, v rawu si pak tu bílou změníš v kompu, ideál ve photoshopu. Kdybys jí nahodou posral. U D40 je blby, že nejdou nastavit kelviny. Prostě fot tak, jak ti to říká počasí a foták. Je zamračeno, dej mráčky, vytahneš blesk, dej blesk, je sluníčko, dej sluníčko :)

    Manas. Fotím do rawu, pak je projedu ty fotky, ktera se mi nezda, tak změním event. wb, zbytek hromadně převedu v zonerovi, pohoda :)

  15. Čárys

    4: Manas TL : nemám, prodala jsem, nemam nic já ubohá. DH to asi jistí, hehe. Ať jsou zase nějaký nový zážitky – především na přesunech, heršvec.

    4: Hybnos – to vem každopádně :)

  16. markéta

    jackass: kdysi dávno v létě rob trnka pravil: wb nech na automatu… a tak třeba já dělám…

  17. Los tomanos

    Markéta: kdybych to tak nechal, tak mi lidi fotky ani nepoblinkaj… Samo že nefotim bůh ví jak dobře, ale takhle se na to dá alespoň koukat…

  18. Manas TL

    2 marketa: jako ja to nechavam treba na automatu, ale zkus fotit treba nejaky fotky produktu a zjistis ze fotak v podstate absolutne nic neumi :-)

  19. KUbajsz

    Manas: jestli chceš fotit fotky produktu, tak bys se ti nemělo stat, že uděláš xx fotek a pak zjistíš, že máš špatně wb vole :) Automat to někdy vyřeší velice pěkně. A kort když člověk třeba na závodech nestihá šašit, jestli tam má mráček nebo sluníčko. Ale to je otázka priorit. Markéta si od roba taky odnesla jen půlku věcí, stejně furt fotí na střed :D

  20. Los tomanos

    Proč nikdo nereaguje na můj příspěvek :( Ste na mě ošklivý :( Maňás: jinak koukám že ses na tom jako já… Mám podobné příhody :)

  21. Manas TL

    2 Kubajsz: voe nejsem kaspar abych jich vyfotil XX. Na to mi stacily 4 :-) Ovsem zajimavy je ze pokud nechas to nasvitit i v tom difuznim stanu slunickem tak se to do bily trefi docela dobre.

  22. markéta

    Náhodou, ted sem fotila na točný na bikeskův foták, a dala sem si ostřící bod na stranu, myslela sem na to, abych stejně netahala na střed, a docela to šlo, tak třeba, jednou… :)
    LT: nejsem expert, ale prostě to na tom mám a funguje to.. .)

  23. markéta

    to první mělo bejt pro kubajsze

  24. perry

    skoro mi začne bejt líto že jsem se pevňáka minulý léto zbavil..

  25. Vinc

    ono taky zalezi jakym fotakem se to WB meri, ja zvedam ruku pro RAW :)

Komentář: