Jedlová – start DH sezóny

dsc02795.JPGTak už asi před dvěma měsícema nás zvali klucí na otvíračku sezony, co se týče závodů, do jakési Jedlové. Takže jsem slíbil že dorazíme a fakt jsme dorazili. O tom jaké to bylo, se dočtete vevnitř…

Závody se měly jet a jely v neděli, takže jsme do pohody vyrazili ve složení Mára, Ross a Teta v sobotu dopoledne. Ross je prvnička, jede svoje forst DH závody, takže je nervózní jak pes, hehe. Nicméně jedeme jedlová je na severu, přes Mladou Boleslav, Nový bor, atd. Nacházíme to v pohodě, značené je to pěkně, parkujeme, a jdeme to obhlídnout.

Slníčko svítí, a tak berem trička a jedem na lano. Vývoz je tu pomocí kotvy, který má háčky na řídítka, jednoduchej systém, kterej funguje. Sjezdovka není moc prudká, takže vývoz nebolí, a po 7 mi minutách jsi nahoře.

N2co si řekněmež k trati. Především – je super ! Fakt jsem nečekal, i když fotky hodně napovídaly, že to bude takhle zábavný. Vršek je teda celkem dost, prudkej šutrovatej 20m dlouhej úsek, kterej celkem dával, pak pár toček na louce, přeiblížení se přescestáčku, pak super klopky a boule a celkem mrdačka, na konci přes pár lesních skoků a vyskakovák na louku přes paleťák do cíle. Opravdu super !

dsc02771.JPG

Je tu  spousta lidí. Tomaass, Uďánek, Kubajsz, mrak lidí, banda kterou jsem od podzima neviděl. Jdem to tedy najezdit.

Dáváme asi 4 jízdy, a líbí se mi to čím dál víc. Fakt se tu dá jet a nenudí to – furt něco řešíš, klopíš, skáčeš, tlumíš, pořád tě to mele. Některý pasáže kloužou, hodně prachu….nádhera.

Dáváme si pauzu, a jdem něco lehce pofotit. Samo se k nám připojuje Tomaasek, neboť on je modelka a chce mít hodně foteček ! Muhahaááá. Ale je fotogenickej, a tak proč mu nevyhovět. Ross srabácky objíždí přescesták, a žblekotá něco o tom, že je to dost :) Však ho do toho v neděli naženeme.

dsc02766.JPG

Teta si natahuje lajnu, a dává si protaženej celodení chill out, trošku support nám, vylejzá až nahoru na kopec, vyhlíží rybík, kam se chcem jít koupat. Nacházíme ! Takže o umytí je taky postaráno.

Jezdíme asi až do 16h, pak si dávám 2 v kuse, a když už vím, že tu nic dalšího nevymyslím, balíme to. Jedem se koupati.

Cestou dáváme hrozný hity z 70 let českého popu, na nichž si Ross hrozně ujíždí, a má jich plné auto. Ty pitomci si stáhnou okýnko, a jedou asi 20kmh po městě, a zpívaj nahlas z vokna. Děsná ostuda.

Rybník je spíš punkovej, jmenuje se velkej rybník, a je VELKEJ. Rybáři moc nerozumí, když tam lezem, a smejváme celodenní prach. Hrozná komedie.
Zpět do kempu, rozdělat si depo, natáhnout lajnu, ohýnek, večeře – každej to zná. S lajnou se tu hodně vyblbneme, přichází to zkusit spousta lidí, některý velký kreace, no třeba takovej Tomaass – moc. Mara to nakonec přechází, a i potvrzuje – dobře on !

Párty je hlasitá a HC sypači do toho dávaj asi vín nadšení, než umu, ale o to tu nejde – hlavně že je to nahlas, že jo. Ross vyhrožuje že zítra nepojede, že se začíná bát, klasickej předzávodní stress. No nic, kolem 23h to balíme a jdeme na kutě.

dsc02796.JPG

Ráno je stále nádherně, čeká nás super závodní den. Jdem se zaregistrovat, kupujeme si permanentku – 250 kč celodenní a dáváme pár tréningovejch jízd. Trať se vyjela jako kráva, fakt mordor, oproti včerejšímu dopoledni ! Závod bude jednoznačně zajímavej. Jede se kvalda, a dvě kola – lepší se počítá…

Bohužel, jak už je na takovejch menších závodech zvykem, nastává blíže nedefinovatelný problém s časomírou – dochází k prostojům. Kvalifikaci odjíždíme každej podle svého, někdo si zkouší hranu, někdo jede na pohodu, já si to tak nějak mrskám skoro až dolu v tempu, když mě zastavujou neboť kluk co startoval asi 5 lidí přede mnou, se zválel na paletáku do cíle.

dsc02781.JPG

No nic, tak tuhle jízdu mi nezměřili, Andymu taky ne, ale neva, dáme si RACE. Bohužel najednou vyhlašuje speaker, že se pojede jen jedno kolo, a to že bude startovat v 15h. Hm, nerozumím, ale co naplat – už toho mám moc za sebou aby mě tohle nějak vadilo – prostě je to tak.

Nicméně kolo začíná až v půl čtvrtý. Jedem nahoru, a s partičkou lumpů tu pokřuikujeme na všechny co startujou před náma. Jsem rád že mám vysoky startovní číslo, a že mlžu jet skoro až na konci… :)

Vidím startovat Uďánka Šubertů, tak na něj před startem řvu – jeď za císaře, ZA HEINÍKA !!! Zdvihá pěst a řve, „ZA HEINÍKA !!“ a už startuje.

Nebudu to protahovat. Vyhrál.

Konkurence tu byla hodně našlapaná, Kubasjz z Hejnic, Kaschtan, Kubajsz, Červěňák, Zeleňák, a hlavně místní střelci, který to tu měli neskutečně najetý a hodně přemotivováno – a letěli strašnou. Druhej doletěl Kaschtan, a třetí Kubajsz z Hejnic.

V ženskejch sem koukal, navrátila se p.Kurandová, a samo všem naložila, a v mladejch nejlíp malej Kubajsz – ze kterýho myslím fakt něco bude, na to že je mu 14, nebo co.

Já jel hranu. Celkem mi i všechno vyšlo, až na asi 2 přebržděný zatáčky a pár drobotin, kterejm se nevyvaruješ – na mě asi dobrý. Rossík a ani já nevím jak jsme dojeli – výsledky nebyly, a nechtěli jsme tam čekat, bylo by to na dlouho. Andy píchnul. Když tu není PH…

dsc02807.JPG

Nu, a tím asi závody skončili. Bylo by ještě mnoho o čem spát, ale já jsem se jen tak přizastavil u Andyho doma, neboť pokračujeme dál do Horní Cerekve na potápění, a tak jen takhle, stručně. Kde jsou výsledky, si musíte dohledat a odlinkovat sami.

Moc děkuju celý CREW, která tohle uspořádala – V.Ý.B.O.R.N.Á. trať, což jsem nečekal, technická a moc pěkná vlek v poho, počasí vyšlo nádherně, a nevím co kromě prostojů (na který už sme ale všichni tak nějak zvyklí z 3DHčka) této akci vyčíst.

A loučím se s váma pozdravem, kterej sem za víkend slyšel asi 1000x.

JOUJOU, HEJ HEJ, RAZ DVA TŘI !

Čárys.

¨

DSC02764.JPG DSC02765.JPG DSC02766.JPG
DSC02767.JPG DSC02768.JPG DSC02769.JPG
DSC02770.JPG DSC02771.JPG DSC02772.JPG
DSC02773.JPG DSC02774.JPG DSC02775.JPG
DSC02776.JPG DSC02780.JPG DSC02781.JPG
DSC02783.JPG DSC02784.JPG DSC02785.JPG
DSC02786.JPG DSC02787.JPG DSC02788.JPG
DSC02789.JPG DSC02791.JPG DSC02792.JPG
DSC02793.JPG DSC02795.JPG DSC02796.JPG
DSC02797.JPG DSC02799.JPG DSC02800.JPG
DSC02801.JPG DSC02803.JPG DSC02804.JPG
DSC02805.JPG DSC02806.JPG DSC02807.JPG
DSC02808.JPG DSC02809.JPG  

27 komentářů pod “Jedlová – start DH sezóny”

  1. KUbajsz

    fajn víkend, dobrej rychlej report

  2. Los tomanos

    No toto, takova rychlost…. Pekny fotky, napr. tahle http://720.cz/foto/jedlova/imagepages/image4.html

  3. Luďan

    Čekání na výsledky bylo dlouhý, ještě že bylo pívo zadarmo. Trať super!

  4. Dvořin

    po dlouhý dobe zas super vejkend se super poježdením

  5. Lukas

    Díky moc za pochvalu tratě, jsem rád že se líbila, díky týhle akci se vyjezdila a posunula úplně někam jinam, když jsme ze záčátku na ní jezdili ve čtyřech byl to bikros na hlíně. Kdyby se náhodou podařilo na příští rok to namotat z vrcholu to by byl teprve HELL

  6. Luck-ass

    Jojo super závody organizační problémy k poprvé patřej sme zvyklí z 3DH:)
    Dvořin: Neboj teď už top bude skoro každej víkend:)

  7. tomaass

    super trať, super den, škoda že jsem nejel závod, ale dneska byl taky tam bombovej pojezd, ze to mozna bylo lepsi, diky a ludan? nemeli jste mu vole davat sjezdaka :-D

  8. Networ

    Další galerky atd jsou tady http://nhcr.blogspot.com/ Prima akce, chvála pořadatelům (i přes drobný porodní bolesti)

  9. BuřT

    Si pamatuju, jak nás z toho rybníka vyváděli policajti… a díky komu? Jo, rybářům…! (je tam zákaz koupání, bo tam poletujou vzácní ptáčci, pche)

    Pěknej report ;-)

  10. Slim

    Ross s ponozkama na usich je hodne

  11. fletíno

    smizda asi nema strach chodit na zavody oblecena jako nejaka ta heerecka..:)

  12. coolo

    hodne vydarenej vykend, chvala vsem.

  13. Čárys

    Hele, fakt to byla paráda !
    Nevíte někdo, co ten zkrešovanej kluk, jak je na tom ?
    Jou jou ?

  14. Čárys

    Jo a komplet výsledky jsou tady : http://www.peklort.cz/akce/downhill/downhill.html

  15. coolo

    jou kluk zkresovanej, snad zlomenou klicni kost a neco s pateri mel, 100ho jak to preletel, snad se brzo uzdravi, a vesele pak pojezdi jou jou.

  16. SiSel

    Zkrešovanej kluk má podle záchranářů zlomenou ruku a klíční kost.

  17. SiSel

    přejem brzké zotavení

  18. nemi

    mluvil jsem dneska s doktorem a říkal že ho odvezli do ČL
    a tam ho spravovali na sále.

  19. Čárys

    Tak snad to bude dobré. Ten paleťák docela dával, kór když fouklo – a v neděli foukalo v podstatě pořád…

    A ta exhibice nakonec ve skoku dalekém – to taky nebylo věru málo, hehe.

  20. Luck-ass

    Jojo zlomená klička otřes mozku a něco se zápestím a zádama ještě si asi 4 dny poleží ve špitále, ale říkal že necítí žádnej respect a už se těší na další závody.

  21. Filip

    4luckas ass: to byl dickens?

  22. Luck-ass

    nene to nebyl dickens

  23. Horys

    to jsem byl tak rychlej ,že ste mě nestihli vycílovat?

  24. čelkis

    už vím co příště
    za 1. utlumit ventilátor na neděli (foukalo dost)
    za 2. vživotě si už nikdy nesednu k časomíře
    za 3. trať povede úplně ze zhora to bude teprve mordor

  25. coolo

    4čelkis: a co roztleskávačky kolem trate? ale jinak velkej respskt Tobe a cele organizacni parte

  26. Čárys

    4: Čelkis : kdyby to vedlo až zeshora, tak už by to mělo fakt hodně vysokou úroveň ! I takhle prostě best – a to že to nebylo nejdelší nevadí – aspoň jsme se nestačili unavit :)

  27. HansCV

    4: Čelkis: mozna by jeste nebyli od veci piskaci alespon na prescestaku jinak zavod bozi tesim se na dalsi rocnik

Komentář: