Schpindel Muhle – Fekál trojka

spindl.jpgS Andym a Katarinou, 3 dny ježdění. Teda spíš 3dny vejletu, dva dny ježdění, jeden den koupání v bahně. Začneme bahnem, a kde jinde, než ve Špindlu.

Ve čtvrtek mi volá Katarina, co že budem dělat o tomhle víkendu, že chce jet s náma. Tak jsem jí řekl plán na vík – pátek Špindl, Sobota Rokytka, neděle Ještěd a ona řekla ano.

U mě trip začal večeří u Andyho a Alice, měli jsme palačinky s marmeládou, strašně jsme se přežrali. Přespání na ulici a ráno už jí mažu směr Nová paka, nebooť zatímco Andy čeká na Katarinu až se vyloží z vlaku, já se ti v místním lomu Rumpalcha chci zatopit.

Plán vychází na 100 procent, místní lom je super vyvázanej šňurama, a je tu opravdu hodně čistá voda s viditelností tak 8metrů. Jelikož začíná lehce poprchávat, tak se z vody neženu, neboť tady je líp a různejma realizacema u dna se tu bavím skoro hodinu a půl. Co je takovej můj osobní chalenge, je obeplavat pod vodou všechny bojky – je to celkem dlouhej roadtrip, od atrakce po molo, atd, kolem dokola. Jak říkám fakt jsem se tu bavil.

spindl.jpg

Katarina a Andy doráží kolem 12h, a po lehkém obídku to konečně přesouváme do Schpindlu. Přjíždíme na místo, jdem obhlídnout ceny, časy, a tak podobně. Jelikož David zavelel celodenní, tak kupujeme celodenní. I když k lanovce přicházíme ve 14:02, tak už nás chlápek nepouští dál, že prej až v půl. Jelikož se začíná hodně zatahovat obloha, tušíme fekál.

dsc03192.JPG

Průser je tady. Začíná chcát, krutě. Je 14:30 a my jsme na laně, sedáme na sedačku, chlápek nám řiká, že jsme mohli permici vrátit, a koupit si jízdy, pokud jsme to ještě nepípli. Trošku pozdě – asi si z nás dělá srandu. Přemejšlím že ho típnu.

Jedem nahoru. Leje. Tak se tam moc nezdržujeme a se vzpomínkou na schpindelopening a jejich dle mě dost podobné počasí se spouštíme dolů.

Trať je až skoro k Hromovce nová, ten vršek teda kompletně, a tam kde bylo borůvčí, tam je to aspoň trochu vyhlazený a dodělaných pár skoků. Mě se to líbí – oproti tomu co tu stálo minulých 6 let – dobré. Zastavujeme se na výstupní stanici Hromovky, neboť se spouští ten nejbrutálnější chcanec, jak jsem na trati viděl – je to už samo jedno, jsme stejně komplet mokrý. Katarina mě upozorňuje, že mám rozepnutou kapsičku u bundy, a koukám a klíče od auta nikde.

Takže je jdem hledat nahoru po trati.

Po 20ti minutách je máme. Příjemné zpestření deštivého odpoledne.

Jedem dolů, skrz ten novej vyhlazenej les, je to teď metelice, pojedeš tu full speeda, vyhladili to teda fest. Skoro až moc. Usek za tím má teď novou vracecí klopenku, která tě zpomalí skoro až zbytečně, na to že si na rovině… Dolů je to už skoro stejný.

davidek11.JPG

Celkově si myslím, že se trať tady víc zbajkparkovatěla, určitě pro normální zaježdění mnohem lepší, myslím že DH se na tom dá letět furt, a aspoň nedomrdáš tolik kolo. Dle mě – podle možností co tu jsou – dobrá práce.

Dole hodnotím co a jak. Jsem durch, brejle nepoužitelný, nevím nevím. Katarina chce jezdit, tak to s Andym jdou ještě párkrát dát. Jsou dodělaný jako prasata, Andy vypadá, jak když se z toho počasí posral, ani bych se nedivil, k posrání to určitě bylo :)

davidek-a-k.JPG

No a pak už jen mytí kol – maj tu vapku, mytí sebe – maj tu vapku, a nějaký ten čajík a přesun zase dál.

Co k tomu dodat. Trať dle mě pro veřejnost lepší, pro zaježdění lepší, počasí děs, společnost vybraná, bod zábavnosti střední, bod bahnivosti vysoký.

Tak zítra další slinty.

Fotos : My a golfista.

DSC03187.JPG DSC03188.JPG DSC03189.JPG
DSC03191.JPG DSC03192.JPG DSC03193.JPG
DSC03194.JPG DSC03195.JPG DSC03196.JPG
DSC03197.JPG DSC03198.JPG Snímek 061.jpg
Snímek 062.jpg Snímek 063.jpg Snímek 064.jpg
Snímek 065.jpg Snímek 066.jpg  

16 komentářů pod “Schpindel Muhle – Fekál trojka”

  1. Los Tomanos

    Šikana Kataríny? Se bojíš aby pak nebyla rychlejší, vid´ ty jeden záškodníku?

  2. tomaass

    Čárys je prostě natvrdlej, říkat mu něco je zbytečné, protože tě stejně neposlouchá, pokud po tobě něco nechce :-)

  3. KUbajsz

    uff, koukám, že jsem o tolik nepřišel :)

  4. Tiborski

    Nooo, slušnej hnus, taky se mi tam jednou podařilo zajezdit si v bouřce. Ty fotas byly hoodně podobný. Ale prima, že jste hned nevzdali hombres…

  5. Čárys

    4: tomaass : Poslouchal jsem tě, a slyšel jsem jen bla bla bla, nevím co mam dělat, bla bla bla, nevím kam pojedu, bla bla bla. Tak tomu se nedá rozumět. :)

    4: Kubajsz : Přišel. Rokytnice, Jested. A o moc.

    4: tiborski : Já skoro ano… :)

  6. KUbajsz

    čárys: já si dal MX v sobotu a v neděli 3x sněžník, 2x bukovku (novinka,tos ještě nejel) a jednou BUKU a taky super :)

  7. tomaass

    Čárys: ne myslel jsem to o tom, jak jsme Ti s Luďanem říkali, že nemáš psát na web o Kozákově, protože je to CHKO a už takhle tu máme problémů dost, nevím jak Ti to už máme říct, jestli něco pomůže, rád to udělám

  8. Čárys

    4: tomaass : cože ? A co jsem tu o něm asi napsal ? Nepruď.

  9. tomaass

    Čárys: já neprudím, jen už nevím jak ti to říct, když jsme Ti to řikali milionkrát, viz. naše debata o roadtripu.. :-*

  10. Pól Bulva

    ale no tak kluci, nehádejte se… :)

  11. myšakoff

    jo taky mi čárys připadá natvrdlej, kauza chlum…..

  12. Čárys

    Bože Tomaass, mohl by jsi mi prosímtě vysvětlit, o co ti jde? O poloilegální oblasti 51 jsem tu nic nenapsal, to že si tam jezdíte s 30 ti lidma je vaše věc, o "kopci" jsem tu nic nenapsal, žádnej report, nic, pokud si tam jezdíte (video u vás na webu jaksi nevadí, nebo co ?) tak je to zase vaše věc, do čeho mě tu uplně zbytečně taháš ? roadtrip se tam nejede, na tom jsme se domluvili už před půl rokem… 

    Fakt nevím, o co ti jde. Pokud jsi měl nějaký výhrady, proč jsi mi to neřekl osobně, když jsme se viděli ? Jestli tu byl nějaký problém, rád bych ho vyřešil, osobně, a ne takhle.

    Zabírá mi to čas a energii, kterou bych potřeboval věnovat něčemu uplně jinýmu, smysluplnýmu.

    4: myšakoff : Kauza chlum – tak teď už vůbec nevím, o čem je řeč.

    ———————————————–

    Jestli vám všem něco vadí, říká vám taky něco přímé jednání ? Pokud jsem udělal chybu, rád jí odstraním, omluvím se za ní, ale řekněte napřímo o co vám jde. S takovejhlema narážkama děte do hajzlu.

  13. Čárys

    Koukám nahoru, a vidím tam zmínku o K…… Pokud jsi měl na mysli tohle, tak proč jsi jí neodstranil, hned jak jsi to viděl ? Přístup do adminu máš, přidáváš si sem bleskovky…nechápu proč to tu musíš takhle rozmáznout.

    A ještě se krásně ve svém komentu napráskat : viz : “že nemáš psát na web o Kozákově, protože je to CHKO a už takhle tu máme problémů dost…”

    Kdybys to přešel, nebo smazal, byl pokoj, stejně by si toho nikdo ani nevšiml. Jestli ti ale jde o to primárně prudit, tak se ti to daří moc dobře. Sorry, jsem nějakej podrážděnej, ale fakt nerozumím, nechápu.

    Takže jsem vršek smazal, napsal jsem tam tedy tžu lokaci, kde jsme skutečně byli, a tou je Ještěd.

    ——————-

    Jelikož jsem tedy udělal chybu, tak se za ní omlouvám. Příště to ale, v rámci zachování pohody prosím tě vyřeš v klidu v adminu.

    PS: Nevím jak by mohla jakákoliv zmínka o té lokaci tady na webu (v prostřed jedné věty v článku o Schpindlerově mlýně) přidělat víc problémům vám v Turnově. Už i vzhledem k tomu, že v poměru k tomu, jak často tam jezdíte autem, atp, mi přijde jedna zmínka tady, jako naprosto irelevantní.

  14. tomaass

    Čárys: já ti radsi napisu mejla

  15. KUbajsz

    né, nepiš mu mail, začíná to být zábavný :)

  16. tonda

    KUbajsz: po ránu dobrý :)))

Komentář: