Kozzí bahenní festival v koňském peří

imgp5006.jpgPrávě jsem se probudil doma v posteli, je úterý ráno, nikde neslyším hudbu, troubení aut, hovnooo a neprší na mě, jsem po týdnu zase doma a zkusím vám přiblížit, jak jsme letos na kozzách dopadli.

Vyspanej po Karlovicích a neúspěšným tripu po Moravě jsem se v úterý sbalil a zase se vydal na výlet. Ve složení já, Veronika, golf, Haven nosič a tři kola jsme se vydali do Prahy, musel jsem dát jedu zkoušku a odstěhovat se z koleje. Ve středu se teda balíme a ještě než dáme kola na auto, jedeme si s Veronikou nakoupit.

Je deset dopoledne přijíždíme na velký parkoviště obchodního centra Nový Smíchov, není tu moc aut, rychle nakoupíme a razíme na jih, to je jasný. Verča ale vidí krámky, já si kupuju autoatlas a musíme támhle a tůhle a ještě pro jídlo, takže po dvou a půl hodinách se vracíme na parkoviště, kde je tuna aut a vůbec nevíme, kde jsme to zapakovali my. Veronika teda stojí u vchodu a já chodím a hledám a hledám, potkávám správce parkoviště, ptám se: „Dobrý den, přijel jsem po Plzeňský, dojel jsem na tohle parkoviště? Není tu jiný vjezd, nemůžu najít auto.“ „Né to jste musel přijet tudy, jinudy se sem nedostanete“. Tak chodíme po parkovišti a hledáme s týpkem starýho golfa, panice nepropadám, už jsem si zvykl, že jsem moula. Ovšem po třičtvrtě hodině hledání se mě týpek zeptá: „A nepřijel jste náhodou po Plzeňský? To by jste totiž přijel rovnou na to spodní parkoviště!“. Heh, no takže jsme sjel o patro níž a auto za pět minut našel, protože vím, kam jsem zhruba zaparkoval..

imgp4977.jpg

Golf je totálně narvanej, věci z koleje, povlečení, všechno možný, full uvnitř, Verči kolo a pevný na nosiči, toustovač s floorballkou jsem radši nechal odvízt spolubydlícímu. Jedem a hned za Prahou první bouračka, vedro, rádio v golfu nemám, nic mě nerozhodí.

Po pátý konečně parkuju v Táboře před nejstarším sk8shopem na jihu(možná), jdem s Čárysem na večeři, kecáme, papáme, je tu krásně. Cesta dál je zase peklo, místo dálnice řeka, na silnicích kaluže, kyvadlová doprava, objížďky, bouračky, krev a nešťastný lidi. Před Kaplicí už je ale líp, na benzínce beru Jindřichohradeckej energiťák, na místě jen dvě auta z Turnova a nahoře klucí z Boleslavi a kempujem a popíjíme, zdravím se s Vencou Mazákem, kecáme a pozdě jdeme spát.

 imgp4915.jpg

Čtvrtek. Ve čtvrtek už se loni i před loni jezdívalo, bohužel tady je to dost bahnitý, ještě ani nejsou usazený skoky a my máme prázdniny a chceme si je užít, jedem se koupat. Český Krumlov, rybník mezi panelákama, je nám dobře. Večer se to začíná sjíždět, louka se plní, Venca tahá všechny nahoru traktorem a že nikoho nepřevrátil, je mi záhadou.

Jezdit už nejdu, za celej den jsem to nevytáhnul, někdo jezdí tratičku, kluci od nás šejpujou skoky, baddy lítá a řve, já mít tři dny, tři dny, já bych to tu udělal, tři dny.. :-D. Otvíráme píva, rumy, zabahněný jdeme spát, protože zítra už se bude jezdit. Kdo ale nejde spát, jsou kluci ze spodní části parkoviště, když ještě ve čtyři ráno řvou Status praesents v chrchlajících reprákách a do toho občas někdo zařve hovno, začínám bejt fakt nešťastnej, potřebuju spát, myslím, že skákat unavenej z 6m dropů nemusí dopadnout dobře. Domnívám se že tohle už není nic čím by jste byli za borce, je to normální bezohlednost, protože kozzy jsou stále ještě, doufám, především závod, za borce bych vás měl kdyby jste ráno vytáhli kolo a najeli to tam celý, ale řvát do rána, do 12ti spát a ve tři vytáhnout další rum, není moc hrdinství, já tam v deset ráno s krvavejma očima na tý lávce stál.

 imgp4974.jpg

Pátek. V pátek teda konečně jezdíme, Klauz naskakuje dirty, vypadá to ok. Takže si skáču první, znova první, a pak už mi to vychází na druhej a nebudu přeci brzdit a je tam i třetí, takže to zaskakuju hned po něm a v tu chvíli se zamilovávám do třetího, dobrá práce Cruzo. Nahoře jen menší 5m drop, malej stepup, kterej má hrozně měkkej dopad, Klauzova zkrvavená ruka je toho důkazem (jde tam snad až po náby). No kromě dirtů tam toho moc nikdo nedává, začíná pršet, jdem otevřít píva. Večer se promítá, sleduju jen první ročníky kozz, pak už je to nuda, tuna videí z dolekopu, nahatej maňas tomek, usmívající se leader a všude loga sponzorů, myslím, že starejch videí z kozzystylu je víc a hodili by se víc a když už jsme u toho, radši bych se kouknul klidně na megaprdy, protože se mi k týhle akci hoděj líp, na druhou stranu chápu, že to lidem asi musíte cpát a dělat reklamu, jdu radši k baru. Tam mě odchytává táta od Dandy (náš nadějný jezdec a nejmladší to rider HF), já načatej pívama, on pln chutí na Fernety, Veronika zvyklá lejt, on taky, tom začíná být nalitej.

 imgp5126.jpg

Sobota. Sunshine, ve stanu se nedá vydržet jaký je teplo, konečně, normální situace na kozzách, jdem jezdít, jsem nadrženej, jak pedofil odsouzenej na doživotí. Na registraci jsem jeden z prvních, vysolíš 250kč, dostaneš nálepku, náramek, třičko na památku nikde. Docela dost lidí jezdí, na trati která je skoro podobná jak loni. Nahoře máš teda tři dropy, jeden asi tak 5 druhej 6 nebo tak nějak, třetí malej s kopničkou. Dál step up, velkej stejnej, malej stejnej, ale má dál dopad, na triky je ideální. Dole tři gapy, malej, kterej by teda šel dát jako kurvakurva velkej, ale to by byla asi blbost, die kurve, o metr větší než loni a menší s kopničkou vedle. Double šimon na stejným místě, jen radius větší, z něj se dá přeskočit bedna a jet dál na dřevěnýho velblouda s odpalem, kterej vypadá moc fajn. Skoky předělaný, první mírně tráňo, trefíš klopku, rubeš, co to dá, druhej vetší a před tebou je přes dva metry mx odpal, kterej tě nádherně vyšle, doplachtíš a je konec.

 imgp4888.jpg

Je tu docela dost neznámejch lidí, který jezděj moc pěkně, týpek na banshee zaskakuje snad všechno, koukám, že Pól, Rakeťák, kterej mimochodem poladil stinkynu monstrem, skáčou ten velkej drop, tak to dávám taky. Trošku mě štve, že je pár hodin před kvaldou a pořád se někdo někde motá s bannerama, pak vidím zas týpka, jak píchá bannery na dopad gapu, kluci zase stojej na dopadu double simmonse a skáčou jenom dirty, tak nevím, jestli jsou ještě všichni vožralí, ale musíš dávat fakt pozor, abys nějakýho mongola nepřejel. Když pak říkám třeba Bahymu, proč to nejdou jezdit celý a zbytečně se pletou v půlce trati, odpoví mi, že nahoře nic nedá a že by to neubrzdil. Ano tak v tom případě, ale přeci snad nejedu závod, nemusím se plést lidem, co závod jedou a můžu si jít zaskákat po kvaldě ne? Nakonec se dá i jezdit, naskákávám si lajnu velkej drop, velkej simmons, menší gap, dirty, stahují se mračna a nástává totální megachcanec, kterej jasně ruší závod. 

 imgp5028.jpg

Klucí jsou z toho dost špatný, mákli si tady hrozně, když to šli po každým slejváku znova našejpovat a s tím kolik mají tady nahoře nad rozbahněnou loukou ješte věcí, techniky, stanů, pro ně rozhodně tahle záležitost nekončí. Konají se různý hrátky v bahně, já si u píva prohlížím ten krásnej park a jsem z toho smutnej, protože jsem to chtěl zase zažít, nikde si na tak velkých skokánkách nezajezdím, málo z čeho mívám zase podobnej strach. Plnej kopec lidí, sunshine, návyho vyřvanej hlas v mikrofonu a triky zase o kus jinde, to se letos zkrátka nekoná. Večer jsou koncerty, Milhaus hrabe v bahně, Viktor Plaz chce na koncert z druhý strany, parta lidí si hraje na freeride.cz, tomnadr nevěří, Obřík to zkouší na každou, až mu to vychází, já jsem unavenej tak, že už se mi klepou nohy i u stání, jdu spát a sním o tom, jaký by to bylo zase usínat s pocitem, že jsem i po třetí zase ve finále mýho nejoblíbenějšího závodu.

 to sou triky !

imgp5006.jpg

Summary. Bylo fakt vidět, že je asi míň peněz, propagace rozhodně nebyla taková jako loni, tričko jsi nedostal, 250kč jsi zaplatil a nevrátili ti nic (někomu prej jo, divím se, že bych to přeslechl, kdyby to řekli do mikrofóna víckrát). Počasí bylo teda hrozný, ale stejně si myslím, že když začne jet lanovka a spustí se ofiko trénink, tak maj být všechny bannery na svým místě, protože je to dost nebezpečný pro všechny. Bezohlednost lidí je čím dál tím větší, známých tváří, co se dřív účastnili a na které jsem se těšil, ubylo. S počasím měl závod našlápnuto, aby to byl zase pořádnej freeride a ve finále se objevili kluci s celopérama, přední brzdou a chráničema. Koukal jsem ale na plakát a z kvaldy mohlo postoupit do závodu snad jen osm lidí k bezmála 20ti pozvanejm. To mi je trochu líto, kozzy dřív byli hozený jiným směrem, nebyla to žádná městská exibice pro pozvaný kluky, možná se jednou opravdu dočkáme toho, že se tam pojedem jen vylejt, zařvat si hovno a druhej den se podívat na holandskýho kluka jak na odrazu od Cruza točí beko, holandskej kluk je totiž pozvanej.

Tak možná v září, já bych si jel zajezdit někdy teď, jestli park bude stát.

HOVNO

tomaass

IMGP4885.jpg IMGP4887.jpg IMGP4888.jpg
IMGP4890.jpg IMGP4891.jpg IMGP4892.jpg
IMGP4893.jpg IMGP4894.jpg IMGP4895.jpg
IMGP4898.jpg IMGP4902.jpg IMGP4903.jpg
IMGP4915.jpg IMGP4922.jpg IMGP4925.jpg
IMGP4937.jpg IMGP4943.jpg IMGP4956.jpg
IMGP4961.jpg IMGP4962.jpg IMGP4964.jpg
IMGP4965.jpg IMGP4966.jpg IMGP4967.jpg
IMGP4968.jpg IMGP4969.jpg IMGP4970.jpg
IMGP4971.jpg IMGP4974.jpg IMGP4977.jpg
IMGP4980.jpg IMGP4982.jpg IMGP4984.jpg
IMGP4987.jpg IMGP4992.jpg IMGP4994.jpg
IMGP5006.jpg IMGP5009.jpg IMGP5012.jpg
IMGP5016.jpg IMGP5024.jpg IMGP5028.jpg
IMGP5031.jpg IMGP5044.jpg IMGP5045.jpg
IMGP5046.jpg IMGP5047.jpg IMGP5048.jpg
IMGP5049.jpg IMGP5054.jpg IMGP5056.jpg
IMGP5057.jpg IMGP5061.jpg IMGP5062.jpg
IMGP5065.jpg IMGP5088.jpg IMGP5104.jpg
IMGP5107.jpg IMGP5108.jpg IMGP5109.jpg
IMGP5110.jpg IMGP5116.jpg IMGP5124.jpg
IMGP5126.jpg IMGP5131.jpg IMGP5133.jpg
IMGP5134.jpg IMGP5137.jpg IMGP5140.jpg

21 komentářů pod “Kozzí bahenní festival v koňském peří”

  1. shimano

    samiččí zápasy v bahně vypadaj dobře :)

  2. The Skreth

    Docela by mě zajímalo, jak vypadá “hraní si na freeride.cz” :-D

  3. hýbň◊š

    ještě že sem jel na vodu

  4. SPYKE

    Škoda toho chcavýho počasí, který klukům pokazilo akci… přijel jsem na místo činu v sobotu v pozdním odpoledni a dozvěděl jsem se, že ten den je závod zrušený a možná se přesune na neděli či pondělí, nicméně počasí ani těmto variantám nedávalo šanci… :-( akce se změnila v bahenní Woodstok… my měli co dělat, aby jsem s Octavií RS vůbec vyjeli… by mě zajímalo, jak tu rozbahněnou louku sjeli auta z vyšších poloh… snad to klukům-organizátorům i riderům a fans slopestylu vyjde příště…

  5. mian

    ten típek co skoušel tu 360 je fakt hustej :D

  6. milhaus

    to je snad každýho věc co si jezdí :), to že stál někdo na dopadu, to beru, to je nebezpečný

  7. PAJA

    Bohužel se připojuju s názorem k Tomaassovi. Beru, že za počasí nikdo nemůže, ale když magoři do 4 mají puštěnou “hudbu” a od 7 znova a pořád řvou hovno, tak to mě sralo a to jsme byli až nahoře. Ale co se týče připřavenosti, tak ve čtvrtek to rozhodně nevypadalo, že další den se má otevřít park pro nej. slopestylový závod. Ve výsledku jsem rád, že jsme to zabalili už v pátek.

  8. tomaass

    The Skreth: hele proste tom zakempil vedle nejakejch kluku a rozhovoru po par minutach zjistil, ze kluci se vydavají za redakci freeridu..

    milhaus: takze kdyby jsi jel napriklad na 3DH cup, prislo by ti normalni, ze si nemuzes najet celou trat, protoze nekdo nechce jet zavod, prijel jsi jen tak zajezdit, jezdi od pulky trate a je tam takovejch lidi vic nez pulka? ok jsem asi blb ja, protoze me to normalni neprijde a neprislo to normalni ani cahynovi a navymu, takze nas blbu je zrejme vic

  9. milhaus

    3DH cup, dobrej příklad :-D

  10. prochajda

    jj, je to teploušárna, bylo to na vožrání letos:D

  11. Nk

    Když ale někdo z celý trati má ještě respekt a ta sobota byli jediný 2 hodky, kdy se dalo jezdit?? A jestli se organizátori nevěnovali spíš víc komerčnímu Kramolínu než stavbě trati jako v minulých ročnících?

  12. Martin

    “hovno” je velmi polulární, že by nová hláška, viz. závěr článku ze serveru musicserver.cz: “Na patnáctém ročníku Rock For People nikdo vyloženě nezklamal. Dá se mluvit jen o pozitivech. Ale místo opakování si dovolím ještě jednu historku. Když jsme si lehli ve dvě ráno do stanu, slyšeli jsme, jak se někomu povedlo vyprovokovat několik lidí ve stanech, aby zakřičeli “hovno”. V zápětí mánie řvaní tohoto slova doznala obrovských rozměrů a končilo to tak, že ho zhruba deset tisíc lidí ve stanovém sektoru skandovalo, což jakkoliv to zní obskurně, byl impozantní zážitek. Ve vzduchu visela radost – semknutí všech lidí v městečku bylo neuvěřitelné.”

  13. Kubik

    Ou yea jsem rad že jsem nejel .. každopádně pokud se to dělo tak jak říka tom tak to stalo asi fakt za to HOVNO .. snad v září to výjde a když bude počasko přijedu :)

  14. Jr.

    naprosto souhlasim s tim bordelem po nocích…nechápu to…co k tomu ty lidi vede…jediný co to může vysvětlit je snad velmi nízká inteligence oněch jedinců, kteří i ve 4 ráno dělaj bordel na místě, který je evidentně určený ke spaní…dost mě to nasralo třeba loni na bouřňáku…parta “východočeskejch” asiatů si na chodbě hotelu, kde bylo jinak hrobový ticho neustále dokola pouštěli hitlerův projev a evidentně se u toho dost bavili…to může udělat snad jenom naprosto vypatlanej dementní retard…

  15. dudák

    trochu se to tenhle rok zvrhlo ….ale určitě jen kvůli špatnýmu počasí :-D

  16. LíLa

    Akce těžce vyhrocená do punku, ale přesto bezvadná :)) Jen mě štve,že jsem se bikováním na kozzích monstrech nepokochala ani minimálně, jelikož jsme na kvaldu odjížděli na Lipno. Ale fotky fajn, jako bych tam tu sobotu byla! :)

  17. Klauz

    JoJo ta hudba byla fakt chvílema moc. Stišil to,až když na něj Netro naběhl. Jinak souhlasim s tomaassem. Kozzy byly loni i předloni akce na kterou každej vzpomínal a nebylo to kvůli počasí. Jeslti je to tím, že je krize nebo co, ale bylo znát, že to nebylo vono. Škoda snad to kluci přeloží a nebo příští rok.

  18. mian

    hudba byla nej byl t pořádnej PUNK jak kozzy maj bejt a vždy byli a najednou to všem vadí PROČ????

  19. bugina

    mian: Punk byl dobrej…ale to co nám dole u stanů řvalo na maximum od rána do večera se nedalo poslouchat každou noc…
    jinak nemůžu posoudit minulý ročníky, protože sem letos byla poprvé, ale líbilo se mi tam…a jestli byly loňský roč. lepší tak jen doufám, že příští rok už to bude ok a konečně uvidim jak se na tom kole vlastně jezdí x)) né že bych toho doma měla málo jo…ale všichni mě lákali na Kozzy, kde konečně uvidim největší show a pořádný triky… tak snad příští rok…

  20. redlinecz

    Mno je vidět, že týpek sežral všechno i s navijákem. Měli jsme jen polepený káry a občas nějakou hlášku, která směrovala, že jsme od FR.cz. Kamarád s půjčeným foťákem, dělal i jiný věci. Třeba, že fotí do Dirtbikeru a všichni ochotně pozovali :D Dělali jsme si z toho prdel. A pokud se jel někdo na Kozzy vyspat, tak to asi nebyla šťastná volba. :) Ale je fakt, že když tam někdo dole pustil tu muziku ve čtyři ráno, tak to fakt není normální :) P.S.: Stavili se tam u nás dva lidi, kteří od FR.cz opravdu byli, a byli nadšený, že si někdo polepil jen tak auta jejich logem…

  21. tomaass

    redlinecz: já nevím, jestli tom nádr myslel právě vás a jen jsme napsal pár svých postřehů z kozzystylu, já vás neviděl, já o vás jen slyšel..

Komentář: