720 roadtrip v roce 2009 – den PÁTÝ, MOSTY SHORE

osty.jpgTakže den pátý jo. Sqadra stejná. Lokalita Mosty Shore u Jablůnkova. Lokace od ketrý jsme čekali největší polety. Dočkali jsme se. DNeska přišel čas abych napsal report já, ANDY.

Budíme se na parkovišti a vůbec se nám nechce vstávat.

Přeci jen už začíná být znát únava ze sbíjení v prvních dnech a hlavně, začíná se dělat vedro. V týhle lokalitě snad ani jinak být neumí. Loni když jsem tu byli na třídenním roatripu , bylo vedro stejný, ne-li horší. Takže četba po ránu „Jak nevylopuit banku“ dvacet stránek zalepenym okem. Žádnej stres jak v den závodní na poháru. Dáváme snídaní a parkoviště se začíná plnit civilistama. 

Vedro stoupá. 

Na jedenáctou se teda hrabem na svah a kupodivu opět nejede lanovka, snad až prej od jedný. Tak jí tlačíme nahoru pod vlekem a už začínáme nadávat na vedro. Jelikož jsme si už včera večer prošli celou louku, na který jsou všechny dřevěný monstrozity postavený, víme co na koho čeká a tak zatim všichni vyzýváme hned první gapík na rozcvičku. To co ovšem láká pohledem všechny je obří gap se Simonsovým náskokem. To, že se klukům povedla postavit tahle věc, jak později zjišťujeme s tak nádhernou flow je fakt zázrak. 

mosty291.jpg

První kdo tohle vyzývá je Mára. Je malinko kratší, ale pořád je to do dopadu a ne „na Rosse“. Hned běží nahoru a že musí znova, že je to super. Na tohle už ale nemůže Čárys čekat a tak si jde načíst rychlost a klucí to dávaj pěkně ve vlaku. Lítám kolem dělám dokumentaci a klucí stříkaj jak švestkový knedlíky. Při natáčení na GOPRo pak Máára jede tak těsně za čárysem, že mu skoro skáče na záda. Blbnou jak malý děti.

mostyshore11.jpg

Nicméně po chvilce ani mě ten průlet nenechává v klidu a jdu to zkusit. Načtu si od někoho rychlost. Stojíme nahoře a mě vlastně dochází, že jsem se na to dneska koukal, jen skrz objektiv a tak prostě pojedu lajnu tak jak to tam Čárys vyšle. Dáváme rozjezd , dřevěný wólo, menší skočík a pak už jen klopku a je tu náskok, rychlost dobrá, dopad malinko do strany, ale neni čas řešit. Dvakrát otočim nohy a už je tu odraz. Vejška je to teda dost, průlet nádhernej. Dopad měkej, jak plaňky zapružej a rychlost na dopadu veliká.

Nádhera.

mostyandy.jpg

Nicméně tahle lokalita skýtá mnohem víc. Po obřim gapu, vedle kterýho je ještě menší gapovací varianta, s odjezdem do strany následuje podle zvolený lajny buď sviňsky uzká lávečka s překlopkou, nebo, dva dřevěný odpaly, se stejnym dopadem a dál stepup s náskokem ze dvou stran, ze kterýho je stepdouwn, nebo lávka dolu. Obří překlopku necháváme trčet k nebi. Ale roadgap je náš. Dál potom velký dřevěný a hodný wólo na levou stranu, za kterym je další ovšem sviňský a kolmý pravostraný wólo a poslední dřevěnej odpal. Celkově nula tatrovek hlíny a hrabání do země, ale všude dřevo kam se podíváš. 
 

osty.jpg

Kolem jedný hodiny už začínáme být natolik uvařený, že ani šance právě se otevřený lanovky nás nechává v klidu a my děláme posledních pár fotek. Jedinej kdo neodolá je Dušan, kterej skoro celou dobu filmuje a tak se ještě v týhle sahaře nechává s pár místníma tahat na vleku.

My dáváme klasicky sprchu na parkovišti za záclonou a pak jen oběd v podání pět krát smažák s hranolkama, pět kofol zalejt kafem a ucpat to horkýma malinama s vanilkovou zmzkou – oujees.  

Daví má bebí, pomoc mamí kdé síí

 modtghd.jpg

Zapakovat cajky, nakopnout dodže a hurá na Slovensko. Hranice 2km. Kupujem známky a pak začíná snad nejhorší přesun tripu. Vedro, všude policajti, objížďky, rozsekaný silnice a my chcem k vodě. Následný asi dvě hodiny jsou naštěstí vykoupený obrouvskou nádrží, kde je spoustu spoustu bab, avšak skoro polovina z nich mluví česky. Československo.

Dáváme tu chvilku diskuzi a nakonec to tu zapichujem na večer. Rozjíždíme opět točítka, fireshow a klasický večerní program. Tak takhle jsme se měli my v den pátý našeho Roatripu.

mosty29.jpg

Jdem spá a těšíme se do Jasný.

 -a-
                                                                                                    

Snímek 018.jpg Snímek 019.jpg Snímek 020.jpg
Snímek 021.jpg Snímek 022.jpg Snímek 023.jpg
Snímek 024.jpg Snímek 025.jpg Snímek 026.jpg
Snímek 027.jpg Snímek 028.jpg Snímek 029.jpg
Snímek 030.jpg Snímek 031.jpg Snímek 035.jpg
Snímek 036.jpg Snímek 039.jpg Snímek 040.jpg
Snímek 045.jpg Snímek 047.jpg Snímek 048.jpg
Snímek 052.jpg Snímek 053.jpg Snímek 054.jpg
Snímek 055.jpg Snímek 058.jpg Snímek 062.jpg
Snímek 063.jpg Snímek 065.jpg Snímek 066.jpg
Snímek 068.jpg Snímek 070.jpg Snímek 071.jpg
Snímek 073.jpg Snímek 074.jpg Snímek 075.jpg
Snímek 076.jpg Snímek 077.jpg Snímek 079.jpg
Snímek 081.jpg Snímek 082.jpg Snímek 083.jpg
Snímek 085.jpg Snímek 090.jpg Snímek 091.jpg
Snímek 092.jpg Snímek 093.jpg Snímek 094.jpg
Snímek 095.jpg    

21 komentářů pod “720 roadtrip v roce 2009 – den PÁTÝ, MOSTY SHORE”

  1. KOLOhnatbriza

    Híml a bábovky z koupaliště jsou kde?

  2. dr.zack

    Mara je pomocnik vsech zen v “nesnazich”…hovno sejde na tom ze je obcas sam vyvola…:D
    jinak vevlkej gap je fakt moc…mohly byste sem dat video jak jedete za sebou…

  3. Duchna

    Teda kloubouk down, čelist down, prostě všechno co mohlo spadnout je na zemi a válí se v prachu. Fotečky luxus, bikepark luxus a SKILL největší.

  4. Čárys

    4: Dr.Zack : Jelikož Andymu nejde počítač, tak to asi zbyde na mě, sestřihnout to…Ach jo, ach jo. Mám málo práce, mám. :(

    dodám postupem času.
    :)

    4: KOLOhnatbřiza : na koupáku jsme měli plný ruce práce, nebyl čas fotit :)

  5. Manas TL

    Hm, tak ten gap bych asi nedal. To by mi zrusilo zaruku na Monstru :-)
    A taky na trenkach. Se tesim na pristi rok, budu jezdit jak posranej :-/

  6. Čárys

    Manas TL : ale to budeš mít oropavený kolena, ne, tak to budeš moct dávat i na HT :)

  7. Manas TL

    2 Carys: si pitomeee! :-) Se budu bat strasne – vis jak dlouho mi trvalo nez jsem skocil ten blbej dirt u vas.

  8. Čárys

    Ano. A víš ty jak to naroste vana, když se nebudeš po plastice moct hejbat ?

    Budeš Manas XXTL.

  9. Manas TL

    prave ze se pri rehabce budu hejbat dost, by si koukal. navic jidlo v nemocnici, kamo, po tom neztloustnes ani kdybys chtel.

  10. dr.zack

    4 Carys: to vis, ja mam prace nad hlavu…zevlovat se zlomenou rukou a courat po knajpach…:)

  11. Čárys

    Pánešek si zlomil pacičku ? ajajaj. cos dělal ?

  12. dr.zack

    Jedinej duvod proc sem nejel s vama…passat uz cekal v garazi:)…na tech skvelejch kozzach sem si lehce pochroumal zapesti…12 weeks out…

  13. Čárys

    A doprdele.
    Kozzy. Klasika.

    To je škoda – mohlo nás bejt 5 :)

  14. Čárys

    4: Kolohnat bříza : zítra budou zítra, jen neboj. Plavečky, šatičky, kočičky.

  15. KOLOhnatbriza

    Čárys:to doufám,jinak přecházim na RM :D

  16. Čárys

    Z RM jsi nikdy neodešel :) My jsme jen tvůj vedlejšák, na nějž přeskakuješ z Xvideos, amaterů.cz, a animalfuckers když už ruce nemohou…

    Jen se nedělej.
    :)

  17. Maara

    ta holka opravdu potřebovala pomoc…..

  18. tomáš veselý

    čau kluci prominte ze otravuju chci začít jezdit DH přecházim z motocrosu už sem jezdil sjezdy na kole ale na normálnim a potřebuju pomoct chci si koupit kolo na downhil s tima tlumičema až k řidítkům je mi 15 a měřim 170cm chtěl sem si koupit norco a-line jak poznám že je na mě aby nebylo veliký chci bazaroví kolo sním o tomhle http://dolekop.com/bazar/9981-norco-a-line-prodam/vymenim co si o něm myslíte bylo by na mě ??? porat te jake číslo rámu na mojí velikost bylo vhodně já se v tom nevyznám.prosím moooc o radu a nebo tohle kolo http://dolekop.com/bazar/10008-norco-shore jaký je lepší tohle nabo to první díky moooc.

  19. mentos

    ten gap je moc !

  20. wladena

    kamidrova ses tam, ty desky sou fakt fpiiiici :)

  21. Motlik

    jooohooho tak to je fakt hustý… slušný polety

Komentář: