720 roadtrip v roce 2009 – den ŠESTÝ, JASNÁ

jasna2.jpg

Roadtrip pokračuje Márou a Jasná. Můj milý deníčku, dnes ti Mára napíše jak se měl se svými kamarády na Slovensku, Jasná hej?

Budíme se kdesi u Liptovského Mikuláše na koupáku. Vstávat se moc nechce ale strejda Čárys, který právě dokončil ranní dávku plavání, mi nedává na výběr. Jednou sem se dal na vojnu, tak musím bojovat. Ross je kámoš, tudíž plavat nejdu sám. Po snídani ihned odjíždíme, neboť sme na Jasnou četli samou chválu a absťák po sjezdování je také znát.

Cesta opět rally po místních „komunikacích“ za dozoru policie SR.

Středisko kam máme namířeno se nachází poměrně vysoko, po sérii serpentýn. Míjíme tedy několik horlivých parking naháněčů, kteří s vidinou tučného výdělku mávají jako o život. My sme ale Češi, polovina z nás navíc Pražáci, takže na placené parkování kašlem, klukům máváme a míříme co nejblíže k lanovce. Parkoviště se zde nenachází, takže zabíráme parking u chatičky a po rychlé návštěvě zdejšího hotýlku kupujeme celodenní permici. 20Euro.

 jasna.jpg

Při průchodu turnikety se provařuje Andy, neb mu při tištění permic doma docházel toner a turniket tudíž neoklamal. Naštěstí ho kamarádi podrželi a díky kecům typu „on je jen pražskej ču….k“ se pokladní slitoval a falzifikát mění za skutečný lístek. Následně dostáváme pojeb od obsluhy, páč sme nenastudovali jak si máme nandat kola a následně jak sedět na lanovce. To nás ovšem nerozhazuje a hezky si to šinem k vrcholku. Každý sice sám, ale tak je třeba si od sebe odpočinout, hej?

Co si získává první body je uchvatná příroda. Chopok i jeho přilehlé okolí je prostě senzace, o tom Slovenští bratria žádná.

jasna1.jpg

Po opětovném setkání na konečné lanovky, se chvilku kocháme a studujeme plánek zdejších tras. Máme na výběr ze čtyř. Modrá Panoráma, dvě červené a jednu černou DH, kterou sme si prohlídli hezky po cestě, neb je natažená pod lanem.

První jízda, volíme tedy modrou panorámu. Začátek, asi 200 metrů, je stejný pro všecky tratě, pár lehkých zatáček na zahřátí a pak na cestu. Zde postupně míjíme odbočky na další traily. Modrá, z počátku spojená s jednou červenou sestává z delší části z cesty, následuje rovná palba po sjazdovce plné kamenů, po výborném rovném slalomu nás to vykopává na silnici, po které sme přijeli, nasazujeme silniční mod a zalehlí dáváme race. Čárys dává v jedné zatáčce pěknej vnitřek Dušanovi, ale jinak jedeme ve vláčku a budíme rozruch u protijedoucích aut.

jasna2.jpg

Dojezd legrace ale jinak tuto trasu zavrháváme, neb je to nuda. Následuje tedy stejná procedura. Pojeb od obsluhy za špatné nandavání kol a špatné sezení. Ta obsluha je nějaká jebavá.

Tentokrát volíme pravou červenou. Cesta po sjezdovce, šutry prach, občas klopenka či dřevěná mini lavice. Ihned křtíme na „sbíječku“.
Pomalu začínáme tušit, ale nevzdáváme se a jedeme dál.

 jasna5.jpg

Pojeb, cesta, tentokráte každý nafásl rodinku či nějakou partičku. Dušan má nového francouzského kamaráda, ten nás láká na druhou červenou. Čárysův kamarád zase láká do jiného střediska, neb dle něj je toto „dost akože na piču chalani, hej“ (autentická citace – pozn autora).

Hurá tedy na třetí trasu dneška, červená lávková. Začátek stejný ako modrá, dál dřevěné klopky na sjezdovce, občas polet, občas na placku, občas do odvodňováku. Jedno hezké vólo, keré by bylo super nebejt nesmyslně koplýho konce naskakováku. Další klopky a závěrečný polet do prudkýho svahu a no brake dojezd k lanovce, což nebylo uplně málo…?

Hurá na lano, za přáteli lanovkáři. Tentokrát každý nafásl ukecanou rodinku, jedinej Andy má štěstí, holčička chce poslouchat ticho.

 jasna7.jpg

Dem na DH, což snad bude k světu, neb pohled na gapy a zatáčky v nás vzbudil zajímavé pocity. Je to porno. Sme naklepaný ak řízci, kdo nemá strach o život, si to aj užívá. Double gap otvírá čárys, já zasílám spolu s Andym. Ross letí jak střela s Dušanem v patách.

Dole probíhá válečná porada, páč se nám zdá, že realita jaksi neodpovídá všem těm skvělejm recenzím co sme četli. Rozhodujeme ještě pro jednu dokumentační jízdu.

Obsluha tuší náš záměr středisko opustit a tak mi na rozloučenou zavírají plastovou bublinu na sedačce. Rána do hlavy, následné pečení se na sluníčku ve skleníku, kerej díky pověšenýmu kolu nejde zvednout, spolu s nemožností držet kolo zmítajíc se v náporech větru ve mě vyvolali pocity, nehodné k zveřejení. Děkuji pánové!

 jasna8.jpg

Andy bere helemtcam, točí Čáryse, Dušan mizí ke káře a já s Rossem v pauzách pozujem Andyho fotáku. Po dojezdu žerem a odjezd směr Rožomberok. Po cestě zastavujeme na dálničním odpočívadle, které je zároveň pláží, lehké osvěžení a hurá na lokaci.

Zde pěkný plácek na parking, hned u vodní nádrže. Berem HF slunečník a vyvalujeme se u vody. Zde se věnujeme intelektuální činosti. Někdo si čte, někdo čumí na samičky, někdo si povídá, další zase očumuje samičky a tak dále. Dušan nás brzy opouští, musí tvořit trvalé hodnoty s ženou.

 jasna9.jpg

Během výtečné večeře na parkáči přijíždí z kopce místní stavitelé. Dáváme řeč. Týpci, velmi v pohodě, nás seznamují se situací. Jasná letos odmítla spolupráci, což zřejmě vysvětluje stav tratí. Na zítra slibují hezký pojezd, ak uvidíme…  
S Andym dávám ještě fotoshooting u jezu, Čárys točí plamenem a Ross tomu všemu šéfuje a odstrašuje holky.

Na dobrou noc nám ještě místní gangstazz udělají přehlídku toho nejlepčího tuningu Golfa f turbodízlu, joujou a já i mí brou mužem jít spát.     

Mááára z Klaanovic.

jasna11.jpg

Snímek 006.jpg Snímek 007.jpg Snímek 008.jpg
Snímek 009.jpg Snímek 011.jpg Snímek 012.jpg
Snímek 013.jpg Snímek 014.jpg Snímek 017.jpg
Snímek 021.jpg Snímek 022.jpg Snímek 023.jpg
Snímek 025.jpg Snímek 026.jpg Snímek 030.jpg
Snímek 032.jpg Snímek 034.jpg Snímek 039.jpg
Snímek 040.jpg Snímek 041.jpg Snímek 042.jpg
Snímek 043.jpg Snímek 044.jpg Snímek 045.jpg
Snímek 047.jpg Snímek 048.jpg Snímek 050.jpg
Snímek 051.jpg Snímek 052.jpg Snímek 053.jpg
Snímek 055.jpg Snímek 057.jpg Snímek 059.jpg
Snímek 060.jpg Snímek 066.jpg Snímek 068.jpg
Snímek 072.jpg Snímek 073.jpg Snímek 074.jpg

17 komentářů pod “720 roadtrip v roce 2009 – den ŠESTÝ, JASNÁ”

  1. Boris

    Málo samYc… jinak skvěle čtivé. :)

  2. ddd - andy

    Ross je odstrasovac! Mara dobre. :-D

  3. Jr.

    zíbncvanciš dodž ram pěknéé…ale je to jenom 1500…to je pro děti…správnej chlap má 3500…a kdo je fajnšmekr tak 4500

  4. dr.zack

    Mara velice dobre zurnalista…

  5. dr.zack

    Jr.:správnej chlap s ropnou plosinou?

  6. Čárys

    Mááří velmi dobrý report ! Jsi čtivej brouku, a ten novej repec co jsi mi poslal – ten je ještě lepší, ach ach !

    4: Jr : V tomhle ale byl HEMI 6,2 co je víc ? H.E.M.I. Při nenakládce se tomu 4 válce vypínaj, jede to za pár korun na 4, paráda, musí být můj…

  7. maloun

    Jsem hodně zvědavej na to Malino Brdo,když jsem tam byl na jaře,ještě to chalani němali dostavene.

  8. Čárys

    4: maloun : Zítra.

    Je to fakt pecka, neměl jsem slov. Nádhera.

  9. maloun

    Bezva,to mam radost.

  10. Maara

    díky díky, pro tak dobré čtenáře je radost psát:D

  11. maloun

    Jezdim tam 15let na čundry kvůli super přírodě a když jsem viděl jakej tam dělaj pěknej park,tak neni vůbec s podivem,že jsem se zaradoval…! :-))))

  12. Tom

    víííc samyc :-)

  13. hýbňoš

    dobře maara hezky se to čte

  14. Jr.

    Hemi je samozřejmě nejvíc…to ano…ale velikost…na velikosti vždy záleží

  15. shimano

    super!

  16. Motlik

    To se musí nechat… je to popravdu chytlavé čtení…ale málo obr a nicht video

  17. koZa

    Jo jO Malino aaach…Už jsme tam byli během měsíce 2x a teď o weku i s nově otevřenýma DH tratěma.Navíc,až tam chalani,ktorí su absolutně SPOKo,spraví to,čo majů v plánu,tak to bude nej lokalita…Slovenský Whistler!!!!!!!!:-D Jasná již newer…a ti lanovkáři…no komment…Ti se hledali,až se našli kokot yyyyyyy

Komentář: