Úterské slopestylové norcotlamy

p8160182.JPGTak je pozdní večer, šestnáctý srpen, večerní srpen je odpočinku čas, kde bikerův zve ku reportu hlas.  No,a já vám teď zkusím napsat pár slov o tom, co se dělo od pátku do neděle v Úterý.

 A protože nejsem dobrej pisatel, pokusím se to vzít stručně. Nuže. V plánu byl druhej ročník slopestylového mecheche, zvaného Úterské tlamy. Rákosníček říkal, že má být o víkendu parádní počasí, tak jsme vyrazili na cestu v pátek hned jak to bylo možné a na místo dorazili kolem půl 7. Tou dobou už se tam motalo pár známých tváří, mezi nima např. Láďa Klauzů, Matěj a Štěpán Turků, Tomaass Showrejsů, Skála Smálů a další uličníci :)

Většina z nich ještě v pátek ochutnávala traťičku na vlastní gumy, což já jsem nechal až na sobotu, pač jsem byl asi moc línej skládat kolo a jen jsem teda po zbytek dne s pivákama v ruce okouněl.

p8150119.JPG

No a vykoukal jsem jak ta trať vypadá a teď jí popíšu (snad to ocení ti kdož jí nikdy nejeli a třeba ani neviděli). Na začátku taková lama se zvedlým ocasem (takže přejedeš hrb a z ocasu vyskočíš ven), následuje extra širokej odpal  (odhadem 30cm) kterej tě vyšle na překážku zvanou saalbach(takovýúčko) a ze který je vzápětí výstřel ven. Kousek za dopadem toho přivítá rajdra odskakovací wólo a po něm volba ze 3 možností v podobě 2 různě dlouhých totem gapů nebo mezi nima umístěného dřevěného odpalu. Po odjetí z tohohle jen řadě docela megawólo ze kterýho vede cestička na step up. A to buď na široký prkna odkud jsou 2 možnosti odjezdu buď seskokem přes menší díru a následným posílákem ven na hliněnej dopad, kterejžto slouží i pro tu druhou možnost odjezdu ze širokejch prken v podobně vcelku macatýho gapu. No a třetí možnost stepupování je na hrb z užších prken pokračujících vzdušnou zatáčkou, dropíkem a tahle možnost končí posíláčkem do již zmíněného víceúčelného dopadu, ovšem jen z druhé strany než možnost první.No a pak už zbývá jen finální část trati v podobě dvou myslím že né malých dirtů.

Tož to bysme měli projížďku po trati. Jinak páteční večer byl pak dosti poklidný, kdy teda aspoň u mně proběhlo jen pár piv a kolem půl 1 už jsem počítal ovečky.

 p8160180.JPG

A máme tu úterní sobotu. To byl den kdy byla v plánu kvalda. Přijelo i dost dalších lidí a mezi nima mimo jiné i jedna ostravská žena. Tož od rána se teda trénovalo, a taky se trénovalo, až byla 1 hodina a mohla začít ta kvalda. Já jsem si chvíli myslel, že jí ani nepojedu, pač sem sebou asi tak v pravé poledne praštil a docela si narazil žebírka, což mě při určitejch pohybech pak dost bolelo. Ale tak sem si říkal, že nebudu úplněj měkejš a aspoň to zkusim, tak jsem nakonec šel taky na traktortaxi, který nás vyváželo hore kopcom. Nuže. Do závodu bylo přihlášených asi 24 rajdrů a jelo se podle čísel. No a já měl samozřejmě jednu z nejlepších pozic, kdy jsem s číslem 8 jel hned po trojici Láďa Klauzů, Maňas Tomků a Honzík Netrů. A co vám budu povídat že, samozřejmě hned nasadili hodně vysokou laťku, např.Netro a jeho 360 in a 360 opossite out of the saalbach. Já sem to tak nějak sjel a byl sem šťastnej že mě u toho nebolej ty žebírka.

No, takže dojedu dolů a pak to přišlo.

Za mnou startoval takovej kluk na zeleným dunconu, co dával nahoře kotrmelec do saalbachu, jenže dole na dirtu mu dost fóklo a poslalo ho to do křiváku, kterej sice trochu odšlápnul, ale pak sebou praštil až na tvrdku a přímo na hlavu. No, stál sem asi 10m od toho a řeknu vám, nebylo to vůbec hezký. A taky to s ním dlouho nevypadalo vůbec dobře, takže pro něj přiletěl aj medicopter. Pak jsem ale zaslech, že by to ním němělo bejt naštěstí nějak moc vážný. Jinak přeju bzrký uzdravení bro… No a nakonec se teda po týhle nepříjemný události kvalda zrušila a veškerý závodění se přesunulo na neděli.

 p8150132.JPG

Celý sobotní odpoledne bylo pak na tlamách kvůli tomu kreši docela mrtvo, a mimo jiné taky dost větrno. Všichni jen tak pozevlovávali až tak nějak do 6 do půl 7, kdy trochu ten vítr ztichnul a rozjel se podvečerní rajdynk. Ten ten byl ale nějakej špatnej, pač odletem vrtulníku práce pánům záchranářům práce neskončila a tak museli řešit myslím že zlomenou ruku, otřes mozku a ještě rozdrcenou patu, prostě bylo toho ten den dost. I já sem si ještě přihřál svojí rakvící polívčičku, když se mi při vracení kankáňa zasekla noha o rám a následnej prdeláč na samej konec dopadu druhýho dirtu se mnou hrknul tak, že sem měl napůl vyraženej dech, hech…

 p8150131.JPG

Tož to by bylo. Sobotní večer byl pak ve znamení promítání bajkvidejí a losování dost bohatý tomboly, kdy jeden lupen stál desetikačku a nechaly se vyhrát takový věci jako kšiltky, trička, pláště, sedlovky, ráfky atd. a hlavní cena byla pěkná integrální zebra od tsg (tu mimochodem vyhrál Ichmid a vzápětí jí za 2 litry prodal, heh, dobrej buzynecman). Za zmínku stojí taky dodatečnej souboj v exnutí piva Tomasse a pána z horské služby o plášt (aspoň myslím), kterej sice vyhrála jedna z hostesek, ale asi se jí nelíbil. Ze začátku to vypadalo že tomáš bude rychlejší, jenže byl dohnán a nakonec dopili oba uplně nastejno, takže rozhodnul kámen nůžky papír a to chudák tomass prohrál. Ale měl aspoň zdarma pívo, a to mu chutnalo tak až mu šla pěna od huby :) Jo a zajímavej byl bezesporu taky Karel Kousek, kterej do sebe ten večer nalil asi na nejvíc kousků vodek a podobnejch likérů, a pak jich taky nejvíc vydal ze sebe ven. (divim se že byl druhej den schopnej vůbec vstát, muhehe) 

Něděle.

Trénink vyhlášenej od 10, první lidi začli jezdit tak kolem půl 11.  

Takže proběhnul lehčí tréning a myslím že kolem 12 začal závod, celkem 3 jízdy, z toho nejlepší se počítá, žádná kvalifikace, prostě rovnou takhle. Ještě těsně před závodem točil Těěpáán 360, hapal a zrakvil si zápěstí, takže nás nakonec nastoupilo o 2 míň než původně mělo. Nebejt dost častejch výpadků elektřiny, odjelo by se to asi docela plynule, takhle byly menší až větší prostoje mezi jízdama, ale pač v úterý vládla pohodová atmosféra, všechno to proběhlo v poklidu.

 p8150127.JPG

Jinak co se jednotlivejch jízd týká, tak hlavně první 2 jízdy spoustě lidem dole hodně foukalo, takže na dirtech to né každýmu úplně vycházelo. No a jinak co bych chtěl říct k těm trikům co byly k vidění, tak k tomu fakt best patřilo mimojiné tohle: Netrovo 360 x-up in a 360 tailwhip out of the saalbach, Smálovo tailwhip in a 360 out tamtéž, dole na dirtech určitě Klauzovo kotrmelec na prvním dirtu, Netrovo superindian a Frenkovo superman taktéž tam, a na posledním dirtu padalo krom Smálovo a Ženovic tailwhipů mnoho 360, ať už Maňasovo, Klauzovo, Netrovo či mnoha dalších rajdrů, z nichž nemalá část to v poslední jízdě dotáčela do polohy na klauze :) Ostatně ta třetí runda by vydala možná na samostatnej článek. Takže napíšu jen pár nejzajímavějších věcí co jsem viděl a co si pamatuju.

Mno, takže: Klauz – beko do saalbachu, rána jako kráva, pač málem přerazil zadním kolem první prkno, ale kupodivu v pohodě bez úhony odfrčel, Dřevorubec – opět 360xup in a 360tailwhip out, ale teď POZOR, absolutně nejvíc to totiž zabil (a málem hlavně sebe zabil), před Netrem jedoucí, eMoTý kterej vystřelil salto NÉ DO saalbachu na dřevo, nýbrž VEDLE něho přímo na louku, což představuje v podstatě mocnej backflip z dirtovýho stepdownu, kterej i když ho neodjel :), byl pro mě nejvíc nejlepší trik závodu. Je mi divný, že zůstal vcelku maňas jeden, asi nejen já bych byl slušně rozkouskovanej :)

 p8160148.JPG

No a tímhle bych zakončil část zvanou závody. Ale ještě né tenhle stručnej článek, protože ještě před vyhlášením výsledků proběhla na tlamách jedna obrovská pekelnost. Někteří asi tuší, že Jan Netrval JE, respektive všichni už asi vědí, že Jan Netrval je M.A.G.O.R (v tom nejlepším slova smyslu), a jelikož na tlamách byl takovej pěknej velkej gap a Netro má rád velký věci, tak si vzal do hlavy že se z něj otočí. No a tak se chvilku porejpal s lopatkou v dopadu, trošku ho zavlažil, vylezl do výšin, rozjel se a natočil to tam. A to dokonce 2x, přičemž při druhým pokusu uctil jméno všech dřevorubců, když po lehkém přetočení točky nasměroval svého oře směr obecenstvo a přerubal přitom nějakej ten dřevěnej kolík. No řeknu vám, byl to zážitek, uf…

 p8160182.JPG

No a určitě byste rádi taky nějaký výsledky pokud už je neznáte, takže co si pamatuju je, že prvních 5 míst obsadili postupně 1.Netro, 2. Klauz, 3.Smála, 4.Adam Lorenc, 5.Frenk. Vyhlášenejch bylo sice 8 lidí, ale skleróza Pólem Bulvou vládne a už si nepamatuju jejich pořadí, takže to si najdete určitě jinde…Jo a fotky s ostatníma lidma než se mnou budou určitě taky jinde, takže se nezlobte, že tady musíte koukat jen na mně, ale jiný fotky holt nemám… :)

A to je pro tuto chvíli vše, pro zpravodajství sedmdesátdvalebektečkacézet připravil a do příště se loučí, Pól Bulva. 

PS: Komukoliv a čemukoliv koho a co jsem nezmínil se omlouvám, ale jistě chápete že už takhle vás to nebaví čist a kdyby to mělo bejt ještě delší, tak byste se na to vysrali úplně a měli mě rádi ještě míň než teď…  tak pá všici

P8150119.JPG P8150120.JPG P8150124.JPG
P8150125.JPG P8150126.JPG P8150127.JPG
P8150128.JPG P8150129.JPG P8150131.JPG
P8150132.JPG P8150133.JPG P8150137.JPG
P8150138.JPG P8150143.JPG P8150145.JPG
P8150146.JPG P8160147.JPG P8160148.JPG
P8160151.JPG P8160152.JPG P8160153.JPG
P8160154.JPG P8160156.JPG P8160157.JPG
P8160158.JPG P8160160.JPG P8160161.JPG
P8160163.JPG P8160164.JPG P8160166.JPG
P8160168.JPG P8160180.JPG P8160182.JPG

12 komentářů pod “Úterské slopestylové norcotlamy”

  1. Manas TL

    Hehe, dobre sem se pobavil :-)

  2. LíLa

    Moc pěknej článek!… dobrá Pólowina :D akce to byla suprová, taková lehčí náhrada za kozzy, fakt bylo na co koukat.
    Btw: Týpek, co klopil ty vodky a ostatní zlolektvary, to byl ten, kterého jsme našli za brzkého ranního příjezdu spát oroseného venku před Klauzíkovo autem s otevřenou pusou dokořán, nosem zarytým ve svých botách a zelenou barvou v obličeji??? :D A já typovala, že tu barvu má z těch bot! :D

  3. tomaass

    jen počkej horská službo, budu napřesrok trénovat

  4. Holub

    Škoda že sem nemohl,to mohl bejt dobře sebevražednej závod :D

  5. Tachmud a Crew, Úterské tlamy

    Jo jsem moc rád, že se to celkem vyvedlo! Neni to nic lehkého připravovat ve čtyrech lidech takovou akcičku! Nejvíc mě mrzí ten bajker “Fast” co se zrakvil! Ale v neděli jsme si to trošku vynahradili! Nej byl “Maňas” je to borec, ja bych to asi nerozdejchal! Tak se těším na next Úterské Tlamy

  6. Čárys

    I já se pobavil. Hele, Manas je moc, on to sice jako pod kontrolou má, ale to co občas naloží, je prostě moc..např tady… http://720.cz/wp-content/24606.jpg … :)
    Beka mu jdou !

    Pěkně napsaný, a fotky pro představu taky gut !

  7. Stanley

    Ta Manasovo fotka z komentu me porad a porad rozesmiva =) I kdyz verim, ze v tu chvili to asi moc vtipny nebylo ….

  8. tomaass

    Tachmund: myslím, že to bylo dobrý

  9. Čárys

    4: Stanley : on to prostě má děsně pod kontrolou, to vystupování s backflipů. Odběhl to jak nic. holt gynmasta, pan učitel, co dodat :)

    tomaass : jak jsi dojel ty ? Ha ?

  10. tomaass

    Čárys: netuším

  11. Klauz

    4 Pól: Ještě teď si dělám z maňase prdel ,at si nechá z toho pádu na green odlejt podobiznu ze sádry jako drápalík. Tlamy byly jinak moc fajn závod. Doufám, že příští rok budou zase a bude to ještě lepší. Doporučuji všem.

  12. eMTý

    jo, bylo to dost dobrý!

Komentář: