Milhaus a Cartmen na jihu 1

_igp0244.jpgMilhaus a Cartmen vyrazili na dovolenou, a přifrčeli k nám do Tábora, s rodičema. Nu, tedy, ježdění bylo jasný. A tak jsem je vzal na TANX.

To se takhle zjeví kluci najednou u mě v krámě, koukám jak z jara, a rodiče v závěsu – Halamové vyrazili na klasický letní vejlet ! Slovo dalo slovo, a plán na večer byl jasný. Vezmu je na oldscholl TANX.

V půl šestý nastopený před obchodem, já skáču do chráničů, a jedem na lokaci. Po 1OO metrech stoupání se vrháme přes Sady dolů k Tismenickýmu potoku, což je na rozehřátí fakt pěknej FR přes městský zídky, výztuhy svahů, a pár schodů. Jsme dole v údolíčku, kluci si pochvalují městskej DH a stoupáme do kopce k TANXu.

Nahoře jsme za 1O minut, i Cartmen statečně šlape, má normálně nabušíno, sem čekal míň hochu ! Takže jsme nahoře na TANX, krásnej rozhled na kraj, ukazuju jim kde jsme měli kdysi Cihlenu, a že kdyby zbyl čas, můžeme se tam juknout – i když už tam není skoro nic. Lehkým rozjezdem mizíme k začátkům dnes již historických a legendárních tratí.

_igp0240.jpg

Tož jsme tu, ukazuju klukům 3 varianty začátku – kdo tu nebyl, tak tu máme 3 možnosti, jak se vyblbnout – 3 tratičky, různě se prolínající, každá obsahující pár skočíků, a nějakou tu zákeřnost. Dřevěný věci tu nenajdeš, neboť to tu vždy vydrží asi 2 dny – pak to někdo rozseká, cíleně. Takže vše jen na přírodno, max s pár hliněnejma (přirozený profil povzbuzujícíma) nástavbama či výztuhama.

Začáníme tratí 3, se sestupákem do rokle. Nebyl jsem tu 2 měsíce, ale to už je jedno, zajel bych to tu i asi o půlnoci, myslím. Milhaus se chvíli učí vybrat zatáčku pod sestupákem, a když to naladí, dává jí celou s přehledem. Kartmen fotí, a my lítáme. Je to tam, nutno se posunout vedle, dál.

 _igp0248.jpg

Druhá trať začíná dirtem (nebo lesním dablem spíš) a navazuje klopenkama s jedním skokem před cestou, a dalšíma klopenkama, společným koncem ústícím do tratě 2,3,1. Milhaus opět chvíli váhá, než nasadí – nicméně když mu ukazuju rychlost (menší) čistí to, a opět následuje nalítání a kotel srandy. Klopenky dostávají pochvalný komentář, jsem rád.

 _igp0244.jpg

A nezbejvá než si vychutnat trefovací přescesťák, kterej tu máme už od nepaměti. Dopad se nám za ty roky slehl v krásnou bikrosovou trefovací placku, takže teď je to fakt parádní čelendž to trefit – ani se nedivím, že se do toho Mílovi nechce, hehe. Nakonec ho do toho s Cartmenem doslova dořváváme, aby to pak počistil krásným BMX heiníkem, radost poledět. 

 _igp0262.jpg

Já se nahoře 2 x válím, točím vysoký frontflipy přes řídítka, ale to by vás asi nezajímalo, snad jen že to byla kalsická neznalost terénu, což je u mě, jakožto místního, na pováženou. Nicméně komedie zaručena – co bych neudělal pro pobavení návštěvy…

Prasečím Freeridem mizíme z vršku tratě na doměnu v podobě tekutého zlata, pěkně z kopce a lesem, až k hospodě – kluky zvu, jihočeská pohostinnost dostává volnej průchod a my v klidu popíjíme a povídáme. Nakoenc již jen 3km streetkem a kratkou tlačenkou přijíždíme zpět k obchodu, místu odkud jsme před dvěma hodinama vyrazili.

Rozlučka, klucí mizí za rodinou, a na další den plánuju, že je vezmu do Bechyně. Jo, to udělám. Ale o tom až někdy jindy. 

Díky kucí za návštěvu ! 

A Cartmenovi za fotos…

_IGP0234.jpg _IGP0235.jpg _IGP0236.jpg
_IGP0237.jpg _IGP0240.jpg _IGP0241.jpg
_IGP0244.jpg _IGP0245.jpg _IGP0248.jpg
_IGP0254.jpg _IGP0258.jpg _IGP0261.jpg
_IGP0262.jpg _IGP0266.jpg _IGP0267.jpg

10 komentářů pod “Milhaus a Cartmen na jihu 1”

  1. tomaass

    asi bys měl někdy přijet i k nám, aby to tu milhaus naskákal, jestli na něj máš takovejhle vlilv ! čumim

  2. perry

    strejdo čárysu prosim tě odkuď je vojín Ross? neni z Budějic? díky

  3. Čárys

    4 : Perry : ano, Ross je od Budějic….
    4: tomaass : Ale u vís sou samý dirty, to není nic pro mě, víš bro ?

  4. tomaass

    Čárys: přijedeš, řekneš mu, ať to dá a on to dá :-D

  5. Čárys

    Možná tak pivo :)

    Hele to u vás je o uplně jiným morálu, já to tu mám všechno lehký, jetelný, nic velkýho.
    já třeba se bojím, jen vidím fotky :)

  6. Luck-ass

    Stejně když se podívám na ten věk kluků Halamů nesedí mi k tomu ta dovolená s rodičema:)

  7. Ross

    perry: ano jsem z budejc procpak????? jsem snad tebou zadan??? :-))

  8. perry

    ross: ty prodáváš tu sedlovku titec? psal jsem ti dneska na mail .. říkal jsem si jestli to jseš ty .. pošli mi kdyžtak na maila nějaký icq nebo telefon ať se nějak rozumně domluvíme

  9. LíLa

    Muhahahá! Baví mě Mílův nadšený výraz mírně retardovaného chlapce plný odhodlání!! :D (směju se, ale fotky jsou děsně zákeřná věc, proto mě teď zahřálo u srdce, když jsem zjistila, že na tom nejsem tak bídně sama!:D ).
    Taky chci nějakou takovou prázdninovou návštěvu … !
    Jinak ty skoky vypadaj hooodně protáhle, nice:)

  10. Čárys

    4: Líla : já přijedu ! řekni kam ! řekni kdy ! jedu hned !

Komentář: