Pilníkovo pozdní odpoledne numbero 4

imgp5443.jpgRok se s rokem sešel a už je to tu zase. PPO si myslím není třeba představovat, už jste o tom slyšeli, už jste o tom něco četli a někteří jste možná dokonce na něm i byli. Tím jedním štastlivcem, který mohl zažít tuhle šou jsem už po čtvrté jsem mohl být i já a pokud dovolíte napíšu Vám o tom pár slov…

Tak v první řadě bych zmínil,že se Pílnik opět kryl s jinou bikovou akcí, tentokrát to byly uterský norcotlamy, na který mě zval samotný Pól Bulwa (toho jak ho všichni znáte, ten slavnej jak Vám jsem píše ty reporty) jestli nepojedu s nim, že má místo v autě. Byla to lákává nabídka jet taky někam do světa a navíc s tim klukem s videí, ale prostě ne-Pilník je tradice, Pilník je zážitek, Pilník je studený pivo, zkrátka Pilník je den, na kterým musíš bejt ať se děje cokoliv.

Je tedy sobota ráno a celé Čerčany (krom pár opilých jedinců) se probouzejí s vidinou, že ve třináct : nula nula to vypukne, že se v malinkaté vísce zase objeví známí FMX riders-stará nerezavící škola Petr ,,Kuchta´´ Kuchař, s kérou vlastního jména na zádech Libor ,,Mouka´´ Podmol, vždy připravený Martin Koreň, mladík s krásnou motorkou a krásným štýlem Ondřej ,,Čert´´ Záruba a samozřejmě sám BB (čti Velký Bratr ) Petr ,,Pilník Pilát.

ppo4.jpg

Všichni vědí, že tu budou i malí draci – Máťa Česák (ano,možná jste o něm už slyšeli například v televizi a pokud ne, tak určitě uslyšíte, protože tenhle 9! letej týpek má už hodně nakročíno a je vidět, že Pilníkova škola mu jen prospíva) a Zbýňa Kobián, kterej se neskutečně vylítal a dokonce sází i na  XC bajku, naskákanej Cartmen je toho důkazem – celkově slušná vizitka, aby se mohl ukázat ve svých 12 letech na této akci. Za nějakou tu gymnastiku (krom FMX) tu zase zařádí Pilnik’s sestra Veronika Pilníková a Sabina Blašková. Nechybí tu ani nikdy neomrzující partička jménem Flying Boys a tentokrát svůj um předvedou i kluci na Pitbicích – Tomáš ,,El Barto‘‘ Bárta a Radek Bílek. Bohužel kvůli nedostatku místa jsou zrušeny BMX exhibice – tudíž i pro nás ježdění nebude, páč nemáme na čem jezdit – aspoň můžu vše objektivně popsat z role diváka, kterou ač nerad jsem si se studeným (Gambáč to jistí) a teplým kamarádem (toho si domyslete) narámně užíval.

 ppo41.jpg

Ale dost keců okolo a taky nějaká ta akce, třináctka na hodinách je tu co by dup, vše už je připravýno (touto cestou se chci ještě omluvit Pilníkovi, že jsme mu tolik nepomáhali jak by si asi představoval – měli jsme brigadu, tak sorry brácho, příští rok bude snad víc času) a zvuk malé motorky se rozeznívá široko daleko.

Ano správně, otvírají to jako každý rok Malí draci a co by se s tím nesrali, hliněná lavice je prej pro teplý tak jdou rovnou na třináctku polet z rampy, zde neskutečný polety a triky – ruce, káňa, cordovy, heelclickery, nothingy jak na běžícím pásu, do toho nějaká ta šou v podobě tůrování motorky a lidi se pomalu začínaj bavit, dostavat do varu, čekají peklo – celá česká špička FMX je tu a tak jdou hned po nich na to. Pár prvních zaskakováků a už to tu začíná padat – jedno beko sem, jedno beko tam. Všichni kluci moc dobře, za zmínku určitě stojí Čertovy všemožný průtahy těžkejch triků, Kuchtovy whipy na prdlavce (rozumněj 4takt), ale nejvíc z týhle části mě dostal Pilníkův novej trik se superkickeru nazvanej po svym vynálezci a hvězdě v týhle tý branži Travise Pastrany-trik nazvanej jednoduše – TP trick.

Popisovat ho tu nebudu, protože byste to stejně asi nepochopili (néé kvůli vaší hlouposti), ale tohle prostě popsat nejde, doufám, že to bude na fotkách, to už snad řekne víc. Každopádně pro mě to byl bestrick, nebylo to žádný obrovský beko, ale originalita: RESEPCT PILNÍKOJ!

 ppo42.jpg

Jo a taky abych nezapomněl musím zmínit speakera, kterej byl na tenhle rok jinej o proti jiným ročníkům a musím uznat, že to byla dobrá volba – dyť i sám Pilník řikal, že tenhle týpek umí dokonale pojmenovat asi 350 triků (a to jich údajně existuje něco okolo 200:-)) Každej trik přesně popsal, kluky hecoval, nepřeřikával se, lidi bavil – zde zase bych zmínil příklad: Dovedete si představit, že jste nějaká babička a na jednou slyšíte z repráku:,,A ano, tohle byl no foot can can indian catwalk seatgrab nothing do onehand landingu‘‘ No myslim si, že byli docela poblázněni, ale o to tu nejde, byl to profesionální přístup a tak to má bejt.

Po prvním vystoupení FMX přišla na řadu již zmíněná gymnastika. Holky moc pěkně, samej flipoň, flipoň letmo, flipoň s roznožkou,  no radost pohledět:)Další gymnastická vsuvka byli Flying Boys, znali jsme je z loňska, prdel nehorázná, crashe ze 4 metů na žíněnku, placáky a nakonec i trojitej flip, takže paráda! Zde další minipříběh: Hlavní aktér hecoval lidi ať si to jdou taky zkusit, najednou se rozebíhá týpek tak padesát let, váha zhruba 130 kilo a motá tam flip, lidi vůbec nechápou co se děje, zlo moc, škoda, že se na konec ukázalo, že to byl jeden z nich, nějakej jejich boss:)

 ppo54.jpg

Po létajících mužích nastupjí opět Malí draci, zase moc hezky, nic nepokazili a honosně se tím loučili s diváky. Přichází hlavní vrchol celého dne 2. vystopení FMX. A to už tu na odpalu máme Mouku obří jack hammer, v závěsu Pilník Beko shaolin, Martin Koreň vytahuje z rukávu superflip, Čert protahuje, začínaá se hrotit, Pilník opět novej TP trick, Libor Mouka beko clifhanger (loni oceněno bestrickem ceého dne), Kuchta taky motá flipy, atmoška se zvyšuje, co skok to zase další vyhroconější trik, lidi pomalu šílí a v tom to přichází…….

 ppio47.jpg

….rozjíždí se Mouka, lidi tušej něco nekalého a taky, že jo – namotává tam obří underflip (na X fighters něco podobného považovali za 360) větší motanici jsem v životě neviděl, říkám si, to je tak vytočený, že to snad nemůže vrátit a taky bohužel to tak dopadá, Libor se těžce přetáčí a řítí se k zemi z poctivě výšky, hromové ticho, lidi nevědí, jen mlčí. V tuhle chvílí se k mikrofonu dostává jedna nejmenovaná spolukomentátorka a začne do něho křičet: Napřed:,, Sanitka,Sanitka!,, po chvíli usoudí, že sanitka nebude potřeba, protože se Mouka zvedá, pak ale opět dinosauřím hlasem sanitka sanitka, a takhle to pokračuje pořád dokola, že tam je sanitka snad za půl hodiny. Celý to zabijí to hláškou: ,,Ty lidi vůbec nefanděj, no tak tleskejte, zatleskejte mu!´´ Jasně na tom by nic nebylo, kdyby ovšem Mouka neležel v tu chvílí bezvládně na zemi, ve chvíli kdy vůbec nikdo nevěděl co se děje.

Nevim jak ostatním,ale mě na tleskání a pozbuzování nenapadla ani myšlenka. Modlil jsem se ať vstane, ať prosím vstane. Všemocný (díky Čárysi:D) nás vyslyšel a Mouka se zvedá, nakonec to odnesl ,,jen´´ zlomený nárt a 6 ti tejdení pauza. Po ošklivém pádu, kdy nálada jezdů se blížila bodu mrazu se rozhodují, že už dál jezdit nebudou a tím pádem celé jejich klání končí. Byla to obrovská škoda zrovna to dostávalo rytmus, tu patřičnou flow, ale tohle si prostě nevybereš tak aspoň, že to dopadlo takhle docela dobře.

 ppo7.jpg

Situaci ještě zachraňujou kluci na pitech, který (jak se později ukáže se crashů vůbec nebojej a jdou do toho zle. Skáčou taky z rampy, hezky na 9 metříků, v exhibici pro lidi to skáčou vůbec poprvý ( a to ještě před vystoupením se baví s Pilníkem stylem : P:,,No kluci nevim jestli to vůbec doletíte, já to skákal na silnějším pitu a sotva jsem to doletěl" přichází rychlá odpověď : ,,No jo, ale tys měl Čínu, my máme HONDU!´´)S těmito slovy nasazují zaskakováky, hezky na čistotu. Jejich exhibice se mi líbí moc, připadá mi to trochu jako na kole, dost se to tak i chová, sázej triky snad všechny i komba, už jen chybí ten flip, kterej samozřejmě po menším hecu taky padá, otvírá ho Tomas, po něm Bilko taky nezahálí a nakonec vyhrocuje i nohand flip, kterej na poprvý nedotáčí – vodřenej loket, jde na to znovu, teď už čistota a celou akci uzavírá luxusní tečkou – BACKFLIP CORDOVA! Na klucích je vidět spokojenost, ještě aby ne, byli jste dobrý!

 ppo46.jpg

A to už se blížíme do konce, zde opět musim dát zmínku – Pilník sehnal pro letošek luxusní sponzory, jedním z nich byla i firma Go Pro, která opravdu neškudlila a do soutěže ve šplhu na laně dalo luxusní cenu – samotnou kameru Go Pro pro nejrychlejšího lezce. Měli jsme tam černý koně ( soutěž byla pouze do 18 let ), kteří se po velkym hecu ujali, Bloky 4.místo a už je to tady nejrychlejší čas dává Šustík (bajker tady o nás) a suveréně VYHRÁVÁ kameru GO PRO!!! Věděl jsem, že to dáš, jsi nejvíc nejlepšejší, díky bejbe! Teď už snad natočíme nějaký to video (pozn.líbilo by se třeba celej Chlum s pohledu jezdce,hm?)

 ppo478.jpg

A tímto se opravdu dostáváme do úplného konce, teda ještě proběhla jako každý rok závěrečná afterparty, která byla podle slov samotného Pilníka i všech ostatních největších za poslední dobu (důkazem je třeba komplet, ale komplet POBLITEJ rozjezd na skoky, Kamil (táta Máťi Česáka)se ZESRAL – jako fakt ZESRAL, byl tak nakáry, že ani nevěděl, že sere:) a další bombónek v podobě dnešního rozhovoru s Peťou, kterej se mě ptal kde jsme byli po odpoledni kalit ( a to jsme byli celou dobu s nim ),že vůbec neví co se dělo. Neví ani kolik měl holek. Takovej bych chtěl mít život kámo:)a celý to zabil Kuchta, kterej po celej večer kalil jen jemně perlivou vodu, ale když mu odešli jeho 2 věrný kamarádky začal z žalu kalit  jako správnej moravák a tímto pro mě vyhrál titul OPILEC VEČERA:-)

A to už je opravdu, ale opravdu vše, když se teď taky na to koukám co jsem to sesmolil, je to fakt hrůza, dlouhý jak prase, 100 % z Vás se sem nejspíš ani nedostane, ale musim se přiznat, že mě to fakt bavilo, bavilo mě napsat svůj názor na jednu z nejlepších akcí roku, která už je v naší zeměpisné šířce tradice, tak jako mě bavilo celé to odpoledne, celá ta šou! Musim opět přidat děkovačku komu jinému než Velkému Panu Pilníkovi, který ač to neměl jednoduché (splnit roli organizátora i jezdce v jedné osobě neni  pro slabé nátury) to zvládl na jedničku s hvězdičkou a vše dotáhl do poslední nitky.

Snad už jen jedno obrovské DÍK brácho a příští rok se všichni těšíme na pětku!

Tůra

a ještě linky na PPO 2 a taky třeba PPO 3 taktéže od Tury… Děkujeme moc za článek a fotos !

IMGP5359.jpg IMGP5360.jpg IMGP5363.jpg
IMGP5374.jpg IMGP5375.jpg IMGP5378.jpg
IMGP5380.jpg IMGP5381.jpg IMGP5386.jpg
IMGP5389.jpg IMGP5391.jpg IMGP5393.jpg
IMGP5394.jpg IMGP5396.jpg IMGP5404.jpg
IMGP5424.jpg IMGP5440.jpg IMGP5443.jpg
IMGP5452.jpg IMGP5455.jpg IMGP5464.jpg
IMGP5465.jpg IMGP5467.jpg IMGP5470.jpg
IMGP5473.jpg IMGP5478.jpg IMGP5484.jpg
IMGP5485.jpg IMGP5493.jpg IMGP5493-2.jpg
IMGP5501.jpg IMGP5507.jpg IMGP5516.jpg
IMGP5522.jpg IMGP5538.jpg IMGP5541.jpg
IMGP5545.jpg IMGP5549.jpg IMGP5561.jpg
IMGP5568.jpg IMGP5589.jpg IMGP5610.jpg
IMGP5621.jpg IMGP5628.jpg IMGP5637.jpg
IMGP5640.jpg IMGP5651.jpg IMGP5653.jpg
IMGP5661.jpg IMGP5685.jpg IMGP5686.jpg
IMGP5688.jpg IMGP5696.jpg IMGP5715.jpg
IMGP5723.jpg IMGP5736.jpg IMGP5741.jpg
IMGP5742.jpg IMGP5743.jpg IMGP5744.jpg
IMGP5745.jpg IMGP5762.jpg IMGP5772.jpg
IMGP5780.jpg IMGP5793.jpg IMGP5795.jpg
IMGP5802.jpg IMGP5809.jpg IMGP5821.jpg
IMGP5839.jpg IMGP5854.jpg IMGP5858.jpg
IMGP5861.jpg IMGP5866.jpg IMGP5868.jpg

10 komentářů pod “Pilníkovo pozdní odpoledne numbero 4”

  1. prochajda

    no fotos?

  2. Tůra

    fotky měli být poslány samostatně,kde se stala chyba?

  3. Čárys

    a je to tu, děcka, sorry za zdržení, peklo tenhle ADMIN, peklo…

    A moc díky Turovi, že to zase sepsal, a Kadasovi152, že to tak pěkně nafotil – paráda ! A ještě jsem vám na konci článku odlinkoval předchozí PPO, tak koukněte.

    Parádní akce, parádní report !
    A na GOPRO z Chlumu se velice těším !

  4. tomaass

    žádný fotky z party :-(

  5. Čárys

    ano ano, taky jsem čekal, kor po tom slibném avizování v článku…viz…”celý to zabil Kuchta, kterej po celej večer kalil jen jemně perlivou vodu, ale když mu odešli jeho 2 věrný kamarádky začal z žalu kalit jako správnej moravák a tímto pro mě vyhrál titul OPILEC VEČERA:-)…”

  6. Duchna

    Awesome.

  7. Tůra

    bohužel bohužel,fotky z párty nejsou,páč pan fotograf je podpantoflák a musel bejt doma se svojí přítulkyní.:)A stejně by to bylo učitě nepublikovatelný:d

  8. Tůra

    Jinak na freeridu se objevilo dost hezky video-http://www.freeride.cz/bike/clanky/report/pilnikovo-pozdni-odpoledne-4–7284/
    ktery taky priblizi co a jak se delo.
    taktez u Pety je hezkx video…
    http://www.petrpilat.cz/novinky/pilnikovo-pozdni-odpoledne-4-1.html

  9. michal

    to Tura, ta rádoby spolukomentátorka byla tompova žena:-))

  10. michal

    to Tůra, ta spolukomentátorka byla tompova žena:))

Komentář: