Finální řežba v ČP DH – Rokytnice

_dsc0035.JPGTak se odjel poslední závod českýho poháru. Prach, klopky, střelba, elita, kalby, řev, kola, havana, enegrie, lano, monster víkend…

Takže dorážím večer v pátek, koukám kde to zapíchnu, a vybírám si místo vedle Matěje a Prochajdy – akorát je potkávám, jak mizej do Šnekolendu – takže mám trochu obavy, co se bude dít v noci, až se vrátěj. Šnekolend bych asi nezvládnul, takže jdu zakempit, a dávám film.

2h:30 ráno. Řev. „Kurváááá, Ory, kolik ti dlužím, pocem, kolik, dvě kila ?“ „Spíš tři“
Pocém, orané, cože tři helééé, Čárys je tu, mrdák, poceééém, vstávej“

Tak to sem čekal, muhahaá, takže vstávám, a jdu se s nima pozdravit. Koukám, a v Transpíku maj vzadu na posteli nateklou Markétu, je slušně na káry, a nechce vylýzt z pelechu, i když jí Bobo povzbuzuje jemnými slovy jako vypadni a neser, padej. Středověk moc. Prochajda vypil 2 flašky Havany, je nezřízenej a neunavitelnej. Po hodině konečně ztichává…nebo umírá, nevím :)

Šnekolend je prostě ZLO.

mata.JPG

Nu nic, sobota, jdem jezdit….a nebo ne. Nejdem jezdit – je nějak pošmourno, a jelikož je polední pauza, zjišťujeme že to nemá cenu, že prostě půjdeme až na jedničku. 4 hodinková permice, a jdem na to.

Start tratě se posunul jinam – vpravo od výstupu lanovky – a je to myslím mnohem lepší. Kousek po startu udělali takovej trochu jako gap do klopenky, a pak asi 3 nový zatáčky, na louce asi skok nebo dva, a zbytek je v podstatě až na jeden vnitřek stejnej. Všude je prachu jak svině, a celkem to klouže, a fakt to jede.

Na loukách teda musíš přidrtit, je to velkej bikros.

_dsc0030.JPG

Jezdíme různě se skupinkama, protože dorazil Ueeeeee tak se vozím na zevla s ním -  stejně jsem chtěl probrat spoustu věcí ohledně tý Kanady. Ceny, atd…no asi to nedám – je to za moc peněz, na tu chvilku – mohl bych max tak na 14 dní. A to je tak za šede. Takže to ne. Z naší partičky tu chybí Carlos, kterej to vyzevlil, a Petr Heiníků, kterej se válí u moře, kde jim pro informaci prší a je zima. A prej mají hlad. Plamen už prej na to sere, že mu to nejde, tak končí. Jinak je to ohraná stará dobrá zábavná písnička.

Takže lítáme a lítáme, beru si do učení Radka Broze, čerstvého to budoucího tatínka (hlod dne) a koukám na to jeho štýlo co přijel z tý Francie. Zrychlil nám ten kluk, o tom žádná, ale přesto se nějak nemůže donutit skočit i ty elementární záležitosti, jako např postartovní gap, nebo tráňo dole. Tož  mu říkám, že sice závody nejedu, ale když to skočí, tak že pojedu, nebo třeba že Carlos by to skočil, atd atd… stále váhá, a nechce nasadit.

Takže se neregistruju.

rockkk.JPG

Ten den jsme dal snad 10 jízd, a k vidění bylo mnoho. Např Martin Srbík pokračuje ve válení se, asi ho to na stará knees začalo bavit, fakt těžký fróňata, stejně tak Jirka Svak, děsný veletoče, padá to jak hrušky, každou jízdu někdo. Ještě že už je večer. V našem race depu probíráme nepublikovatelné, dávám si kolem 21h u Matěje a Oryho v dodži šláftruňk s Prochajdou, a mizím do dodávky. Prochajda samo nezůstává u jednoho, či dvou panáků, ale musí stáhnout dvě flašky. Bože můj, on je b.ů.h.

Nicméně – je ráno. On jako správná mamka dělá klukům tousty, čaj, stará se o Oryho, Boba a Matěje jak o vlastní. Matěj potřebuje vyhrát, neboť „tady jde o prachy voe“, (byl jsem ujištěn), takže to hodlá nadrtit. Celkový vítězství už má skoro jistý – tak ještě ten žold.

Koukám pak z tratě a lanovky na první kolo, a u toho nějak se Skrethem lítáme friirajdovku. Práší fest.

 rrrrr.JPG

První race round jede každej podle toho, kolik potřebuje bodů v celkovým. Někdo letí, někdo se šetří. Překvapujou junioři, hlavně youngpunxguns – Bobo, Koule, Mára neboť dávaj časy pod 3 min… Inženýr v Hobby je opět mimo, fakt nejlíp…Luďánek nachcípanej…Jouda přemotivovanej.

Adam letí děsnej BMX, co jsem koukal na vršek, a oproti Matějovi, kterej se s tím (opticky) fláká, vede o 2 sek. Filip Matuš podléhá mýmu pořvávání z lanovky : „náháč, naháč“ a „dej pozor, dej pozor“, a dvakrát jde mimo track. Moc pěkný.

No nic, pauzu mezi RACE kolama vyplňujeme tím, že si dáváme další jízdy, a já koukám na fotky, který mi nahrál Prochajda, a jsou fakt best. První kolo je teda tady : čekujte.

roky20.JPG roky31.JPG roky6.JPG
rokyt1.JPG rokyt10.JPG rokyt11.JPG
rokyt111.JPG rokyt12.JPG rokyt13.JPG
rokyt14.JPG rokyt15.JPG rokyt16.JPG
rokyt17.JPG rokyt18.JPG rokyt19.JPG
rokyt2.JPG rokyt23.JPG rokyt25.JPG
rokyt27.JPG rokyt29.JPG rokyt33.JPG
rokyt35.JPG rokyt38.JPG rokyt41.JPG
rokyt42.JPG rokyt43.JPG rokyt44.JPG
rokyt46.JPG rokyt47.JPG rokyt48.JPG
rokyt52.JPG rokyt6.JPG rokyt62.JPG
rokyt63.JPG rokyt7.JPG rokyt9.JPG

A jdem na fajnl. Fajnl – především děsná parta juniorů – kurnik, teď to vypadá že se na sjezdování vrhlo fakt hodně novejch mladejch lidí. KouleCZ jede peklo, a je na třetím fleku – velkej kongras – čas 2:52-3 nevím, je to super, první Hany. Mára někde dál, a Bobo taky.. Ženy Kurandovka, cos čekal – konkurence není, a fakt se těším co budou příští rok předvádět za souboje s Katarinou. Masters – Martin Srbik v poslední točce žere prach. Vyhrává teda Hasič, kterej se rozjel na starý kolena, ty vole brácho ! HT – Henďa. Jel jsem za ním jízdu v tréningu, a jede pecky velký, a růžovák se zeleňákem, i když na styl a vyhrocenost nejvíc, jsou až kolem 5 fleku.

Honím Henďu

 ja-a-hend.jpg

Hobíky – překvápko – Honza Vaner z ještědu, konečně je to tam ! 2:50 je moc ! Tentokrát si to nerozdělilo trio Jouda, Ing, Luďánek.

A elitní motocross. Hele, to zas bylo něco. Fík se zválel v poslední točce. Dal si dost, jak starej voškubanej kocour. Super letěl Kubajsz z Hejnic, on má prostě best práci s těžištěm v klopkách, to je radost koukat, skoro až děsivé. Bártič Orací styl, 9 flek, Třetí JKL, po tom co se vrátil z Francie a vyhrál v Jasný, jsem ani nic horšího nečekal, druhej o 1,5 sek Matěj, už odshora bez rytmu (dle jeho hodnocení) a vítězí Adam 2 : 41 cca.

Tak a jak to dopadlo celý ? Kdo byl nakonec v celým poháru vítěz ? Hele přesně to nevím. Vím že to má v kapse SRBITCH za Mastery. Vím že to má Kurandová, za ženy. A vím, že to má Matěj Charvát, za Elitu. Zbytek musíte dohledat na poharmtb.cz

_dsc0035.JPG

Ha, a shrnutí, shrneme to na konec, chcete co.

Tenhle letošní pohár byl co do profilů a druhů tratí zatím tím nejzajímavějším, co se za ty roky u nás vytvořilo. Ano, možno nadávat na různý části různejch tratí, i na ně jako celek, ale když si vezmeme fakta –

Bouřňák – bahno, kopec jak kráva
Karlovice  – bahno a slopestyle
Pec – nová trať s těžkým povrchem
Božák – fyzicky náročná nejdelší
Rokytka – bmx bikepark ježdění

tak shrnuto a podtrženo – český pohár ve sjezdu 2009 vyhrál ten, kdo umí nejvíc jezdit na kole, na všem, ten nejpřipravenější, a nejvšestranější jezdec. Jeden hobík, eliťák, žena, pevňák, junior, veterán. A to je ta jediná pravda.

Gratuluju všem, a ať to příští rok zase klapne, i přes to kdo a jak to celý tady vede.

Čárys.

Fotky fotil Prochajda , za což má ode mne největší díky – jsou fakt pěkný, akční, fakt super. Díky tak Charvátbros , že mi je půjčili, neboť Prochajda je jejich dvorní fotograf, hehe :) Jo a díky za tousty. Jen co bude u něj celá galerka, dam vám sem link. Tu je : Sobota : Neděle

rokytkafinale09 (1).JPG rokytkafinale09 (10).JPG rokytkafinale09 (11).JPG
rokytkafinale09 (12).JPG rokytkafinale09 (13).JPG rokytkafinale09 (14).JPG
rokytkafinale09 (15).JPG rokytkafinale09 (16).JPG rokytkafinale09 (17).JPG
rokytkafinale09 (18).JPG rokytkafinale09 (19).JPG rokytkafinale09 (2).JPG
rokytkafinale09 (20).JPG rokytkafinale09 (21).JPG rokytkafinale09 (22).JPG
rokytkafinale09 (23).JPG rokytkafinale09 (24).JPG rokytkafinale09 (25).JPG
rokytkafinale09 (26).JPG rokytkafinale09 (27).JPG rokytkafinale09 (28).JPG
rokytkafinale09 (29).JPG rokytkafinale09 (3).JPG rokytkafinale09 (30).JPG
rokytkafinale09 (31).JPG rokytkafinale09 (32).JPG rokytkafinale09 (33).JPG
rokytkafinale09 (34).JPG rokytkafinale09 (35).JPG rokytkafinale09 (36).JPG
rokytkafinale09 (37).JPG rokytkafinale09 (38).JPG rokytkafinale09 (39).JPG
rokytkafinale09 (4).JPG rokytkafinale09 (40).JPG rokytkafinale09 (41).JPG
rokytkafinale09 (42).JPG rokytkafinale09 (43).JPG rokytkafinale09 (44).JPG
rokytkafinale09 (45).JPG rokytkafinale09 (46).JPG rokytkafinale09 (47).JPG
rokytkafinale09 (48).JPG rokytkafinale09 (49).JPG rokytkafinale09 (5).JPG
rokytkafinale09 (50).JPG rokytkafinale09 (51).JPG rokytkafinale09 (52).JPG
rokytkafinale09 (53).JPG rokytkafinale09 (54).JPG rokytkafinale09 (55).JPG
rokytkafinale09 (56).JPG rokytkafinale09 (57).JPG rokytkafinale09 (58).JPG
rokytkafinale09 (6).JPG rokytkafinale09 (7).JPG rokytkafinale09 (8).JPG
rokytkafinale09 (9).JPG rokytkafinale09.JPG  

41 komentářů pod “Finální řežba v ČP DH – Rokytnice”

  1. Čárys

    prostě nechápu, proč mi ta galerie nejde udělat. Sedím tu už od 18:30, napsanej report, fotky předělaný, hotovo vše. A ten zamrdanej web zřejmě prostě nejede. Zkusil jsem všechno. Fakt všechno.

    Opět se ptám, sháním kohokoliv, kdo mi ty stránky bude schopen předělat tak, aby to chodilo. Radek to slibuje už tak dlouho, že jsem to vzdal, a Tomaass se v tom nevyzná, neboť je to prostě pekelný.

    Fakt tomu už nerozumím.

    Takže galerky jsem vám nahrál na veřejný ftp, aby jste se tam mohli podívat. Je to na

    upload.720.cz (admin,relace,host)
    123 (heslo)

    složka : prochajda dobrá práce.

    Omlouvám se, ale mrdlo by mi z toho. Práce udělám dobře, report napíšu včas, fotky jsou od Prochajdy a dokonalý, domu letím aby jste to měli co nejvíc aktuálně, a ten zamrdanej web prostě nefunguje. GREAT.

    Fakt doufám, že se mi někdo schopnej ozve.
    čárys.

  2. KUbajsz

    broz táta aneb markétka máma mě osobně potěšilo snad nejvíc a nechápu jak lehce se dají šířit informace. Neskutečný.
    Report dobrej.
    Galerku můžem prozatimně vyřešit nextgallery, kterou mám třeba já na WP, ta jde vždy, akorát není tak jednoduchá na prohlížení, jako ta tvoje.

  3. markéta

    kubajsz: jo. fakt dík. vymyslíš píčovinu a půl lidí tomu věří, druhej den už mi i dd řiká mámo, a pulka lidi na mě řve z lanovky, jestli kope. ne, nekope. kurvnik. šnek dost, no coment.

  4. Čárys

    4: kubajsz : ještě zkouším ty mezery, díky za rady… Jen mi přijde divný, že u tohodle článku : http://720.cz/?p=11586  v první galerii mezery jsou, a jede to…

  5. risa znojmo

    Cau Carysi todle je muj mail na kerej mi dyztak posli to ohledne toho jezdeni jak si rikal v tom motine ci jak se to menuje:) richard.sykora@centrum.cz

  6. KUbajsz

    je to divný no, ale je to první, u čeho bych začal. Kort když to předtím fungovalo a pak zničeho nic ne :) uvidíš no

  7. Čárys

    4: Kubajsz : tak jsem to zkusil. Nahrál doprostředka článku…a….SAMOZŘEJMĚ TO NEJEDE.

    Bych se posral. Hele, sorry všem, nejvíc Prochajdovi – a prosím, postahujte si to tedy z toho FTP. Já jdu domu, neboť sedět v neděli večer 3 hodiny v práci a dělat práci která nemá smysl, špinavej od Pprachu z rokytnice s nevybaleným autem na parkingu, jen nadále nad moje síly.

    Sorry všem, a třeba jindy.
    Kouknu sem zejtra, jestli na to budu mít nervy.

    Zdravím a pozdravuji všechny, a zítra pápá.
    čárys.

  8. Prokyz

    Vím kde je problém, nevím, proč přesně se to stalo – nevím jak fotky vkládáš, apod. Stačí ale, když u všech fotek změníš příponu z *.JPG na *.jpg. Viz zde dva odkazy:
    http://720.cz/foto/rokytkarace09finale/images/rokytkafinale09%20(1).JPG
    – nefunguje, že?
    http://720.cz/foto/rokytkarace09finale/images/rokytkafinale09%20(1).jpg
    – nevím, jak vám, ale mě funguje

    = fotky fyzyicky na serveru jsou, jen k nim vede špatná cesta. Protože neznám strukturu toho systému, nevím, jestli je jednodušší přepsat v kódu stránek ty adresy (tak, aby odkazovali na existující *jpg obrázky), nebo přejmenovat všechny fotky. Co vím, že přes TCMD (total commander), jsem schopnej hromadně přejmenovat X fotek takřka bez práce. Kdyžtak mě kontaktuj na maila, sedím tu…

  9. Prokyz

    dodatek:

    ty odkazy musíte zkopírovat, jestli se chcete předsvědčit o pravdivosti toho, co tvrdím… :)

  10. KUbajsz

    yes, já původně myslel, že to bude tím, že tam čárys v názvech nechal mezeru. Tohle by ale vše vysvětlovalo. Omylem uklada fotky v JPG místo jpg a pak to dělá tyhle svinstva. Jinak prozatím, než to čárys opraví zkouším nahrát ty fotky v jiny galerce, pak sem hodím odkaz

  11. tomaass

    Karlovice jsou slopestyle?
    Prokyz: tak to mě vůbec nenapadlo

  12. KUbajsz

    tomaass: já s tím občas měl taky problém. Je to svinstvo, že to rozlišuje i takle velky a maly, ale je to tak. A je to nachylnější jak ženský, na ty velikosti :D

  13. koZa

    Dneska už se na to Dědku vyser!!!Mám pět piv a hašiše taky trochu a ty tři rozmazané fotky mi taky stačí.Rapport its good a zítra snad zbytek.Já se z toho neposeru.Snad:-D

  14. maverick82

    potvrzuju, s příponou s malejma písmenama to funguje…

  15. KUbajsz

    jinak pro lenochy a lidi, co neumí s ftp: http://www.720.cz/rokytka/

  16. Prokyz

    Jestli má tomaass přístup k těm fotkám krz ftp, tak by to mohl prohnat hromadným rename a mělo by to začít fungovat… :)

  17. tomaass

    opravil jsem to

    Prokyz: dekujeme

  18. dr.zack

    prochajda no comment…umiram:)

  19. koZa

    Jo a ještě congrass Hasiči bo to je popiči!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Když jsi měl kotník na s r a č k i a jsem asi pořád,pádž ty fota jsou mázlé,nebo je to něčím jiným?????

  20. tomaass

    boží fotky, díky prochajdo

  21. Prokyz

    Rádo se stalo…

    Fotky krásný. V rokytce jsem ještě nebyl. Vypadá to tam hezky, budu muset zajet…

    Kubajsz: co že vezeš krunýř? Nejsem u tebe zvyklej na chrániče, nějaký zranění?

  22. KUbajsz

    v rokytce jsem se necejtil uplně na to, abych jel bez. Nakonec možná i dík za něj.

  23. Radek / etbikez.com

    Já dorazil před chvílí – koukám, že už vyřešeno. Hlavně, že jsem říkal, ať koukneš na ty malý/velký písmena…

    Nezačali jsi třeba používat jinou verzi FTP klienta? Některý programy rády case koncovek při uploadu měněj.

    Jinak všichni by se mohli naučit pojmenovávat soubory rozumně – mezery ani diakritika tam nepatří. Miluju, když mi přijdou fotky s názvy jako “Snímek 27.JPG” z nějakýho šílenýho win programu, kterej tohle páchá;)

  24. Los tomanos

    Nádherný fotky…

  25. shampoo

    jojooo, opět chválím Prochajdu za fotky. to sou malby:)

  26. Čárys

    4: Radek : Ty čoveče, nezačal. Hele, ono je to ale fakt dost divoký. Jednou to nenahraje nic, jednou nejede delší galerie, fakt jsem z toho mimo.

    Někdy to sežere cokoliv, někdy ne. Fakt peklo. Fakt bych to rád nějak poladil, bro.
    Domluvíme se na ICQ

    4: Kubajsz : počkej, ty ses válel ?

  27. KUbajsz

    druhou jízdu celkem solidně, checkuj můj web :)

  28. Čárys

    Jdu na tebe :)

  29. ruzovak+zelenak(strouhic+studna)

    rozbily jsme se dole na zamkovce,shit!!!proste smula…oba dva na stejnym miste..pech

  30. Čárys

    4: ružovák a zeleňák : to snad ne, to si děláte frdel ? Tak tomu říkám pech…

  31. Íček

    4 Čárys: Jsem tě na tý lanovce fakt nepoznal :) Sorry… Určitě se ale ještě někde uvidíme a pokecáme.

  32. Čárys

    4 íček : to by bylo fajne. Chci slyšet cestovatelké příběhy – zážitků musí být mnoho. Vítej zpátky v kocourkově…

  33. filipmat.us

    Já měl na webu taky trable s JPG vs jpg .. ale bylo to změnou verze wordpressu… neměnili jste náhodou?

  34. Čárys

    verze mojeho wordpresu je tak 5 let stará :)

  35. Radek / etbikez.com

    Tohle nemá co dělat s WP – prostě Apache, kterej na serveru běží, rozlišuje malý a velkýpísmena a je třeba na to dávat pozor.

  36. Jr.

    jojo… Apachové se mi nikdy nezdáli…

  37. Hajes

    2carys: unix systemy jsou case sensitive (rozlisuji velka/mala pismena). ceska diakritika funguje mozna na 1% severu. jak tu nekdo psal o nazvech souboru.

    pro velke galerie, cca 5000 fotek mam tusim, pouzivam http://gallery.menalto.com/ . skvela galerie. akorat vyzaduje webhosting s mysql, php+apache a nejlepe plna pristupova prava. to je zatim jedina galeria co se mi libi z hlediska editace, vkladani galerie. tusim mas forpsi webhosting.

    tady mas ukazku jak vypada tahle galerie http://hajes.org/gallery2/main.php

  38. LíLa

    Tý jo! Moc informací! :)) Boží!

  39. Prokyz

    2 Hajes: mě se třeba ta galerie, jak na ni odkazuješ nelíbí. Jednak už proto, jaké má nároky, a druhak ovládáním – zase se musíš trefit někam mimo fotku do malého čtverečku, aby ses posunul na další. Zde zavedená galerie je podle mě svou jednoduchostí geniální. Prostě se posuneš na další fotku jedním kliknutím kamkoliv na fotku. Vše běží rychle, na nic nečekáš, načítáš pouze jednoduchou stránku bez skriptů s obrázkem. K čemu jsou ti thumbnaily 200x150px? stejně na nich nic nepoznáš, a musíš si rozkliknout celou fotku. K čemu je běžnému “návštěvníkovi” galerie EXIF informace? Neříkám, že to není fajn, ale pro to prohlížení fotek je tahle galerie (podle mě) jedna z nejlepších…

    Třeba Kubajszova stará galerie mě vytáčela (nic ve zlým :) ). Je dost pomalá, ačkoliv mám rychlé připojení. Abych se posunul na další fotku musím kliknout na “Next”, které je v proužku pod fotkou, a často dost trvá, než vůbec naroluješ pod fotku, neb ta je focená na výšku a na obrazovku se celá nevejde… Ta novější verze už je lepší, ale…

  40. Hajes

    2prokyz: vse jde poladit :o) python/php je skvely jazyk. navic existuje funkce slideshow, aby jsi nemusel mackat ;-) muzes galerii ocesat uplne na minimum. navic jsem psal, ze galerie je vhodna na velke mnozstvi fotek. na par fotek, zbytecnost. rychlost galerie zalezi na konektivite serveru. kdyz mas free web hosting nediv se :o) s timhle nemam problemy na 1Gb full duplex lince s vlastnim server hostingem a spravcem mnou samotnym.

    ja zase nechapu na co ma vetsina lidi 2MB fotku na strance. nacita se to pomalu, vetsina lidi ma 19″ obycejne LCD :o) kdyz das fotku 1600×1200, 120dpi, velikost kolem 350kB, vse je rychle :o)

  41. KUbajsz

    pitcho všimáte si, jak je dnešní uživatel internetu kurevsky línej? “sere mě klikání na tlačítko next apod” :D Jako jo, mě to taky moc nebavilo, ale …

    Mě osobně se nejvíc líbí galerky, co mi třeba vyplivne adobe lightroom a třeba i ve flashi, např. http://kubajsz.com/09/kostel/ ale bohužel to mi neumí udělat malý náhledy do článku :/

Komentář: