Golfista na golfu

golf-21.jpgTak jsem vyrazil k Máárovi do Kláánovic na společenskou návštěvu, spojednou s degustací zlatého moku a hraním golfu, klasickou to zábavou vyšších vrstev, mezi níž se bezesporu bike komunita počítá…

Tak tu mám příběh, kterak trávit volný čas, když teda nějaký máš. 

To já se tak seberu, a vyrazím hned z práce do…matky měst, na návštěvu Andyho a Alice. Jsme přece kamarádi, a ti by se měli navštěvovat, co na tom, že to k nim mám 100km, prostě jedu na návštěvu. Taky Aličiny dobroty, které vždy ukochtí, jsou pro mě dostatečným lákadlem, když pominu fakt, že budu políben od ženy, což se tak často nestává, hahaha.

Takže je 19h a já parkuju před barákem ve Stodůlecký. Dostávám čaj a ovocnej koláč pocukrovanej kvalitní konverzací v níž pokračujeme asi dvě hodiny. Nicméně mám tu i jiný kamarády, a tak jedu dál kolem 22h.

Další kamarád, kterýho je třeba navštívit, je Máára z Klánovic a celá jejich famílie. K nim dorážím ve 22:30. Čekají měna ulici, máma, táta, pes, děda, miluju návštěvy takhle pozdě, bořím zavedené společenské konvence. Staví se na další čaj a dostávám další porci jen s jinými tématy. Přichází půlnoc a my jedem na golf.

golf-1.jpg

Neboť to je to hlavní, proč jsem vlastně tady. Jedem k Márovi, jenž dělá správce golfovýho hřiště v Klánovicích, na golf. Na místo, nádherně osvícený 60 ti lampionama s travičkou jak koberečkem dorážíme s přelomem nového dne. Noční hlídač nás vítá uctivým : "zasraný hipíci" když zjišťuje, že kousek od greenu budem bydlet v kárách. No cítím se tu hned jako doma :)

Jdeme do nádherně zrestaurované restauracena návštěvu místního personálu. Ten se skládá z Joua, Charlieho, a RubberJohna, dostáváme pivečko a jdem kouknout na nějaký videa z Youtube, na čemž si Charlie velice ujíždí. Zčekujte LINK .

Jdeme spát, ať jsme ráno čerstvý na ty odpaly. 

Ráno je tu, a já snídám ve vybrané společnosti, a plánujeme co budeme dneska dělat. Je to jasné ! Nejdříve se projedem po golfovém areálu v golfovém vozítku. Projdeme se po greenu, zdravotní procházka po snídani přijde vhod. Následovat bude škola řízení elektrického vozítka a pak trénování odpalů. Vše zakončíme nafasováním odznáčku "ano golfu."

 golf-19.jpg

Vozítko je super. Na výběr byl sice i jeep, Máárovo osobní vozidlo, ale my zvolili golfový peklo v elektro-kabriu. Do zatáček to jde bokem, vodpich to má jak T5 a maximálka i přes tristní stav baterie impozantní. Po osahání jednoho pedálu (nemá to spojku ani brzdu) jdu za volant, nasazuju areodynamickou polohu, a mažu jí zpět.

 golf-21.jpg

Následuje přesun na odpaliště, nafasování golfovejch holí, míčků, a jdem na to. Nikdy jsem to nedržel v ruce, jsem levák, ale hůl si beru pro praváky, Mára mi ukazuje jak na to, a já se k tomu stavím čelem.

Pak se stavím správně bokem, a PROMACH. A druhej, a třetí. Máára mě opravuje. A najednou – prásk. A už to letí. Zastřeluju se ještě dalšíma asi 4 ma ranama, a v tu chvíli mi to začíná jít. Najednou to není šlupka, je to jemnotka, a míček letí vysoko a daleko. A znova. A znova. 

Kurva, já jsem jasnej talent ! 

 golf-14.jpg

Vodpaluju pak ještě dalších pár míčků, chodí mi to až do plotu co je na konci odpaliště – je to superzábava !!! Jsem pochválen, a když tě takovej správce hřiště pochválí, to je jak kdybys vyhrál celou tour. Končíme tohle super dopoledne nafasováním odznáčků a přesunem na parkoviště.

Již jen skočit do auta, a odjet vstříc novým zážitkům. Tak jedem.

Děkuji Márovi, Andymu, Alici, golfu Klánovice, Máras family za interesantní zážitky v skvělé společnosti !

golf (1).jpg golf (10).jpg golf (11).jpg
golf (12).jpg golf (13).jpg golf (14).jpg
golf (15).jpg golf (16).jpg golf (17).jpg
golf (18).jpg golf (19).jpg golf (2).jpg
golf (20).jpg golf (21).jpg golf (22).jpg
golf (23).jpg golf (24).jpg golf (3).jpg
golf (4).jpg golf (5).jpg golf (6).jpg
golf (7).jpg golf (8).jpg golf (9).jpg
golf.jpg    

19 komentářů pod “Golfista na golfu”

  1. CERW

    zřejmě píjemné dopoledne

  2. KOLOhnatbriza

    Vole talente,při těch nápřahách mi spíš připadáš,jak kdybyses zrovinka chystal někoho umlátit:)
    Větší rotace a zapracovat na kolínkách,pak to začne lítat výš a dál.

  3. Kozel

    Ehm, to je teda upadek. Golf, proboha. Co takhle 450 4T a trocha MX na tom greenu, jeje tam by se ta guma tak krasne chytala.

  4. dr.zack

    Posheri…neuveritelny:) Stejne vam to komunisti zakazou…

  5. Čárys

    4 Kolohnáta : jsem čekal, už když jsem to psal, kdy se ozve někdo z opravdovejch golfistů…už u psaní jsem se chlámal.

    To víš, řežu do toho jak při beaseballu, ale lítá to daleko…
    A taky, ten článek má bejt hlavně recese :) Ale to ty víš.

    Když tam půjdu příště, zapracuju na tom, jak píšeš !

    4: Kozel : bože můj, slyšet tě tak odpůrci Kláánovického golfu, zvolí tě vůdcem !

  6. morph

    které to máš prosím etniesy?koukal jsem na oficiální stránky a buď jsem slepý, nebo už tam nejsou.díky za odpověď

  7. Jr.

    jsem naprosto zničenej z odkazu na Charlie the unicorn :D umíííram

  8. ddd - andy

    ..a my dekujeme za navstevu! :-)
    Charile.. Hell!

  9. Čárys

    morph : ty jen tak neseženeš…zbytky ze skladu MC sup – mam vzorkovou velikost a buhvi, jestli je někdo vubec objednal…

    4: jr, Andy : Charlie dává, co ?

  10. fletíno

    hehe, vitej v klubu!!! Trenuj a na jare si zahrajem :)

  11. The Skreth

    Driving je docela sranda, ale musím říct, že po dvou stovkách míčku už mě docela bolelo rameno :-D

  12. KOLOhnatbriza

    Čárys:buď v klidu.Moje veškerá golfová výbava čítá jedno železo(už ani neví,jaký číslo) a rukavici.Ovšem hrozně se bavím tím,když vpajdám na odpaliště v kraťákách,tričku a teniskách,přičemž mě provázejí opovržlivý pohledy chlápků v kšíltech,svetříkách a kaťátkách,co mají vedle sebe bagy s výbavou za 60+,trošku se porovnám,zastřelím se tak na 2-5 míčkách a pak to vyšlu třikrát dál než oni.Hlína hrozná.Kaýdopádně vyzkoušej odpaly jen z podložky a nedávej míček na to gumový týčko.Pak je to krapet rozdíl.Až sem příště pojedeš,tak hoď echo do aktualit,páč to bych snad i dojel :-D

  13. The Skreth

    KOLOhnatbriza: Ty mi připomínáš můj oblíbený typ provokatéru aka koukněte-na-ty-blbečky-s-drahejma-kolama-co-na-tom-sedej-obraceně.. Každý hraje, na co má, a s výbavou, na kterou má ;-)

  14. KOLOhnatbriza

    Skreth:Prostě klasika.Holt pro někoho je podstatný to,jestli mu to pálí tak,jak má a pro někoho to,jak u toho vypadá :-D

  15. Čárys

    Náš instruktor na FREEDIVING říká, že u všeho je třeba především dobře vypadat ! Tak teď nevím.

    Taky jsem nebyl jeho nejvzornější žák, s mým gipssies-punx-life-no-shampoo-stylem.
    Až za Márou pojedu, dám vědět – pokud to nebude moje klasická akce – uvařená z vody, rozhodnutá na poslední chvíli…

    Hod mi kdyžtak radši tel.

  16. vtch

    Jasně! Nejde o výkony, jde o imidž! Klidně tou hokejkou někoho jebni, hlavně ať u toho dobře vypadáš!

  17. Slim

    tak na golfu pokazdy koukam pak tech spekounech co se vozej v tech vozickach golfovejch a parkrat me napadlo jaky to musi bejt na hristi po ranu kdyz je cerstve zavlazeno, trava radne mokra a nikde nikdo, to musi bejt pojezdeni a smikovani, trener jednou rikal ze si davali zavody na konopisti a ze je to vetsi prdel nez golf samotnej :)

  18. The Skreth

    Jak to hezky vystihla moje kamarádka: Golf není sport, ale společenská hra. A do “společnosti” přeci nebudeš chodit jako vágus, že? :-D

  19. ne golfu

    http://praha.idnes.cz/golf-v-klanovicich-0np-/praha-zpravy.aspx?c=A130228_154506_praha-zpravy_ab

Komentář: