Rally Bohemia s Lucky assem

rally_bohemia-18.jpgTakže MRSN už je za náma, Čárys na Monínci a mě nezbejvá než si najít zimní zábavu tak sem vyrazil na Rally Bohemia.

Takže začínáme noční RZ v pátek kousek za Boleslaví. Vybíráme plac na koukání tak dlouho, až zjišťujeme, že odtud není fakt nic vidět.

Mno to nevadí.

Bohemka se poprvé jela takhle na podzim a to jen kvůli tomu, aby se jí mohla účastnit i továrna. Termín a sněhová nadílka měla za následek, že startovalo asi 40 závodníků a většina RZ byla zrušena. Jinak princip závodu je stejnej jako u sjezdu, snažíš se jet co nejrychlejc mezi mlíkem. :)

První průjezd a polární záře, po dlouhý rovince se přiřítil Hanninen s Fabii S2000, za ním další zahraniční jezdec s Fábii. Na oko nejhezčí i když né nejrychlejší průjezd měl Kopejda. Potom sme se konečně přesunuli na místo, kde bylo víc vidět. Cestou nás při přebíhání úzké asfaltky asi na kilometrovém rovném úseku napomenula trojice mravně založených puberťáků. Hláška co kdyby jelo náhodou nečekaný auto byla dost. Hlavně na tý dlouhý rovince v noci:).

 rally_bohemia-23.jpg

Koukáme koukáme a už se těšíme na tu párty na chatě, která je přímo na ranní RZ, takže žádný přesuny jsme si mysleli, ale k tomu až později. Dojelo se na chatu a když se to vše kompletně sešlo tak se pilo, jedlo, kecalo a jedlo, jelikož 3kg kýta se prostě musela něják dostat do nás:). Po totálním přežrání všech, padá nápad na Disko. Usedám do auta s panem Cvrčkem (kdo zná ví) a jede se, mimochodem tento člověk měl taky jet Bohemku ale při zrušení tolika RZ se odhlásil. Takže si představte jízdu, kdy nejednu zatáčku se sériovou fábii jedete bokem přes ručku, jelikož tu cestu měl najetou z najíždění tratě.

Sme tam, tam nezajímavý, prostě čubky, chlast a divná hudba. Asi ve 4 jdem spát v 7 vstáváme a je mi zle.

rally_bohemia-7.jpg

Rychle napít pivka-nealka, tím srovnat žaludek a jde se. Přesun k trati je fakt zážitek. Začíná to cestou přes mokré pole, takže z normálních 5.10 se stávájí nechutně těžké boty. Nejsem jedinej kdo si odnáší velké množství pole domů na záhonek.

 rally_bohemia-3.jpg

Po přejítí pole se dostáváme do zaživnější části. Hustý křoví kde nikdy nikdo nešel (viz foto). Sme mokrý, špinavý, zmrzlí ale jsme u trati. Tady zase opět nejlépe projíždí Kopejda a přesouváme se dále. Konečně místo kde vidíme a já mohu udělat i nějákou fotku. Průjezd Hanninena je fakt hodně. Mírná levá, vyřítí se bokem stále pod plným, rovinka plnej, kopne do brzdy, pustí, hrb, drží stále a brzda a 90-tka kolem baráku. Mazec stojíme s otevřenou pusou a nechápeme nic.

rally_bohemia-18.jpg

Pro diváky opět nejlepší průjezd Kopejda, co ten kluk s tím autem dělá to je radost pohledět. Kresta po opravení defektu kdy urazil kolo, jede opět pod plným. Ani nevím jak dopadl souboj Kresta – Pech a kdo je nakonec mistrem. Tady na tom místě už zůstáváme do konce.

A můžu říct sám za sebe, že teda když ještě jezdili WRC byla to jiná podívaná. S2000 jako super ale WRC to není. Někteří mi přišlo, že fakt asi dávají přednost v jízdě při nájezdu z vedlejší na hlavní. Na druhou stranu, ale věřím, že to byla těžká soutěž z důvodu mokra a spadaného listí…

Tak zase někdy. 

Luckass.

rally_bohemia (1).jpg rally_bohemia (10).jpg rally_bohemia (11).jpg
rally_bohemia (12).jpg rally_bohemia (13).jpg rally_bohemia (14).jpg
rally_bohemia (15).jpg rally_bohemia (16).jpg rally_bohemia (17).jpg
rally_bohemia (18).jpg rally_bohemia (19).jpg rally_bohemia (2).jpg
rally_bohemia (20).jpg rally_bohemia (21).jpg rally_bohemia (22).jpg
rally_bohemia (23).jpg rally_bohemia (24).jpg rally_bohemia (25).jpg
rally_bohemia (26).jpg rally_bohemia (27).jpg rally_bohemia (28).jpg
rally_bohemia (29).jpg rally_bohemia (3).jpg rally_bohemia (30).jpg
rally_bohemia (31).jpg rally_bohemia (32).jpg rally_bohemia (33).jpg
rally_bohemia (4).jpg rally_bohemia (5).jpg rally_bohemia (7).jpg
rally_bohemia (8).jpg rally_bohemia (9).jpg rally_bohemia.jpg

10 komentářů pod “Rally Bohemia s Lucky assem”

  1. psm

    Nej je to Sport Quatrro…

  2. tomaass

    byl jsem v pátek ve městě a totální nuda, nejlíp to projel předjezdec se škodou 130, kterej to na těch mokrejch dlaždicích s náhonem na zadek pěkkně honil a jinak nuda, Kopeckej trošku bokem, Landa to málem vyslal do keřů a jinak mě to přišlo spíš jak když se postarší německý pár stratil vě městě a ledá cestu ven, na rovince na to pak Herr Muller šlápne, protože je naštvanej.. ještě že to přesunuli o dvě hodiny dřív, jet tam kvůli tomuhle v deset večer a vynechat pívo, byl bych naštvanej

  3. Duchna

    Krátky Audi je fakt nejvíc a majsterer byl nakonec Krstič.

  4. Čárys

    Myslím, že s PH by jsme se neztratili :)
    PIČO, PIČO !!!

  5. HonzaKrepelka

    souboj Kresta-Pech dopadl 1:0 pro Krestu, ale to už asi všeci stejně ví…jinak srovnání WRC a S2000…když s tím ten člověk umí, tak je na to radost pohledět, třeba takový Pája Valoušek (na Bohemce nejel, neměl nakonec auto), to je důkaz toho, že když chceš, tak jedeš jak s WRC…

  6. DD

    http://720.cz/foto/rally_bohemia/thumbnails/tnrally_bohemia%20(12).jpg bozi

  7. Dino

    No budu mluvit za sebe : projekt fabia S2000 už nás ve firmě chvíli živí . Mě osobně se teda zdá a parametrama je to taky daný že S2000 nemůže jet jako WRC . Prostě tomu chybí turbo tudíž kroutící moment , aby to jelo tak musíš točit jak tu největší čubku . Má to jen 2 mechanicky řízený diferáky a váha je dokonce větší jak u WRC , limit pro kat. S2000 je min. váha 1250 kg , pro WRC byla 1230 kg . Prostě WRCo mělo koně a kroutící moment ale zase bylo 4x dražší jak s2000 .

  8. HonzaKrepelka

    Dino: no ale zase jak se to vezne že jo..špičková S2000 taky není zrovna nejlevnější věc, přece jen 7mega za konkurence schopné auto je 7 mega a za to se ve své době dalo koupit “jakš takš” WRC

  9. mk2

    no a v budoucnu chtěj nasadit s1600 s turbem

  10. Martin

    To podělaný počasí to zhatilo, chystal jsem se tam, ale pro 1 RZ nepojedu přes půl ČR…

Komentář: