Saalbach – ozvěny léta s Medvědem

saalbachmedved-23.jpgTeď jste čekali spoustu kol a slintů ze sportlife, co ?Nikoliv ! Ne teorie a nový materiály, nýbrž trocha léta vpodzimním hnusu – aneb příběh kterak se medvědi po říši pohybovali…

Ahoj posílám vzpomínku na jeden zářijovej víkend!  Psal sem to zacerstva, ale nejak sem se nedostal k poslani.. tak az ted.

Víkendový výlet Saalbach a Leogang aneb jak jsme byli s Františkem o vikendu okusit strasti a slasti mekky evropskeho freeridu.

Cesta v patek vecer z Prahy, ve dvě v noci usiname v Saalbachu na parkaci.

sobota byla ve znameni poznani saalbachu a jelikoz je toho tady hodne.. tak jsme se do toho opreli hned z rána v adiddas parku na Reiteralmu.. kde jsou dve trate.. jedna turisticka.. celkem nic moc.. cesticka z kopecka kterou sjede kazdej a nic moc tu neceka.. a druha pro-line a to uz je jina liga… klopenice, skocky, koreny, lavky, gapy, misty z kopce dost.

Po par rozskocích na mensich dropikach si rikam ze by to byla skoda nechat ten velkej gap přes silnicku jen tak, Čárys psal ze je jednoduchéj, tak to musim preci taky testnout. Parada nejlepší polet co sem kdy skakal! Dopad tak dokonalej ze o nem ani nevis! Takhle se to ma stavet!..

 saalbachmedved-31.jpg

poledne uderilo, presun na Xtrail o par kilaku niz v udoli u lanovky na Schattberg. hlasa to 1000vertikal metru.. 6,3km delka.. dve sekce lanovky.. nahore nadhera v otevrenym terenu zaseklej trail vybagrovanej poctive. pak traverz a nejlepsi les co jsme kdy jeli! super.. dlouhy jako svina. fanda furt stavi.. ruce nestihaj.. .. spis brzdy.. hayes 9 ..nebrat! spodni sekce zacina dalsi les.. dlouho.. prudky, pekny, tocky, pak sekce s trochou drevenejch klopek, lavek – zde krasna flow! .. a konec.. cca dva kilaky totalniho korenovyho mordoru v lese.. ja rikam supr…. fanda rika: "korinky uz nééé uz nééé.." a jsou nekonecny!

zde 2 a pul jizdy .. nebo 3,5? uz ani nevim jsou 4h.. lanovky koncej .. jedem posledni nahoru a jdeme na freeride trasu.. nejdriv kus do sedla po x trailu a pak 150 vyskovych po satolince tlacime na vrchol westgipfel.. si tam tak vykracuju, fanda rika ze chce doktora, ze lekne.. ale za chvilku sme tam, ale je to kus prace takhle po celym dnu s batohem s dvema flaskama vody a fotakem, tam u krize foto a jedem.. .. jeste pred sjezdem fanda odlehci batoh.. 1,5litru citronady je pryc.. ani sem se nevotocil.

saalbachmedved-35.jpg

nasleduje trail kterej je jednim z tech kde se jezdi tour 5ti gondol. a jehoz vrchni pasaz je tak 2km toho nejnadhernejsiho co jsem kdy jel.. fanda komentuje.. kvuli takovejmhle zaberum ze satelitu jsem si poridil kolo! .. proste bombááá! neskutecny! flow jak svina.. jedes, klopis, hopkas, jen obcas pribrzdis do zatacky za kterou neni videt .. panoramata.. super .. pripominam mu co mi rikal dole.. uz nemuzu, ale jedu s tebou jen pro to abys mi pak nerek,ze to bylo to nejlepsi co si v zivote jel!.. tak se tedka shodujem ze to fakt je to nejlepsi! dorazime k chate s hospodou, tam pak navazuje satolinka asi 2km ji mydlime .. taky hezky.. zatacky, speed.. fajn.. pak dalsi hospoda a za ni se to lame dolu.. az trialovej usek na louce s krovinama.. koreny, prudky.. mordor ale super.. pak trail az dolu… dalsi 3km tak.. vetsinou dost prudky, koreny, ale taky krasny mista s krasnou flow.. pak uplne dole trialovej usek .. tri zatacky v nichz sjezdaka nevotocis.. koreny a schody vsude.. tam jsme teda kus prenesli.. myslim ze kazdej.no a pak dojezd v hinterglemu a po silnici lehce z kopce XC 5km zpet k autu. Krása!

saalbachmedved-58.jpg

tenhle den byl nejvíc v mem bike zivote!!!

Den dva leogang.

budime, bikeri najizdej, bikeru mraky. jedem hore, nahore start klopenkovy a skakaci drahy.. vede to az dolu.. 2,5km celkem z kopce, dost brzdy , furt klopis, nebo skaces, pekny az na dojezd, kde v prudkym kopci je to namotany ze klopky strasne vostry , chce to dost brzdy, tohle nic moc.. samozrejme vybrzdeny rolety vsude.

DH trat se mota okolo, nekde se to spojuje, ani se nam do toho nechce, vypada to fakt silene vymlaceny.. zkousim naky useky, ale je to takovy peklo,ze na to pak pecu.. prudky zes to nezazil.. koreny vymlaceny jako krava, dropy ze sutru, z korenu .. furt furt furt.. nepochopil jsem to moc.. jestli tady se zavodi.. tak tu musi bejt mrtvejch teda dost! dole 4x.. stoji za houby.. bida. nakej dropik z lavek je fajn, nejvetsi je nastesti zavrenej s napisem only proś, tak ho nemusim davat, coz je asi dobre. ..

 saalbachmedved-22.jpg

vypada ale v klidu..jen nahore mam zavrat kdyz chodim po ty lavce. ocumujem dva velbloudy o kterejch fanda rika "hele.. voni ty dva kopce asi patrej k sobe.." no neskutecny.. voe.. tohle je mimo realitu. rozjezd na to je obrovska klopka vybetonovana! za tim dalsi dve takovy a naky pokracovani.. radsi na to ani nekoukam. strasny.

 saalbachmedved-23.jpg

jedem az nahoru.. park je jen z pulky.. nahore trail, vrch po hrebinku nadhera, pak lesni mordor.. vcerejsi koreny hadra.. tohle je hell! ale da se to a je to fajn. useky jdou na sjedovce ve vykopanejch klopenkach, ktery jsou ale sakra nerovny a drncavy.. celkove ale hezky. dole zas park.. uz je to lepsi nez rano.. zvykli sme si na to jak je to vic z kopce a uz nas to i bavi. berem fotak a posledni jizdu davame fotografickou…

no a v pul paty odrazime.. doma v 10. 460km. jizda celkem co to da. 5,5h vikend super! shoda v tom, ze sami do leogangu asi uz dlouho nemusime, jedine s nekym, kdyz to bude chtit taky videt, ale saalbach a tour 5ti gondol probehne doufam brzo.

Dík Čárysovi za supr vysvětlení kde a jak najdem freeridovou trasu, byl to zlaty hřeb! J

Cus Medvěd

saalbachmedved (1).jpg saalbachmedved (10).jpg saalbachmedved (11).jpg
saalbachmedved (12).jpg saalbachmedved (13).jpg saalbachmedved (14).jpg
saalbachmedved (15).jpg saalbachmedved (16).jpg saalbachmedved (17).jpg
saalbachmedved (18).jpg saalbachmedved (19).jpg saalbachmedved (2).jpg
saalbachmedved (20).jpg saalbachmedved (21).jpg saalbachmedved (22).jpg
saalbachmedved (23).jpg saalbachmedved (24).jpg saalbachmedved (25).jpg
saalbachmedved (26).jpg saalbachmedved (27).jpg saalbachmedved (28).jpg
saalbachmedved (29).jpg saalbachmedved (3).jpg saalbachmedved (30).jpg
saalbachmedved (31).jpg saalbachmedved (32).jpg saalbachmedved (33).jpg
saalbachmedved (34).jpg saalbachmedved (35).jpg saalbachmedved (36).jpg
saalbachmedved (37).jpg saalbachmedved (38).jpg saalbachmedved (39).jpg
saalbachmedved (4).jpg saalbachmedved (40).jpg saalbachmedved (41).jpg
saalbachmedved (42).jpg saalbachmedved (43).jpg saalbachmedved (44).jpg
saalbachmedved (45).jpg saalbachmedved (46).jpg saalbachmedved (47).jpg
saalbachmedved (48).jpg saalbachmedved (49).jpg saalbachmedved (5).jpg
saalbachmedved (50).jpg saalbachmedved (51).jpg saalbachmedved (52).jpg
saalbachmedved (53).jpg saalbachmedved (54).jpg saalbachmedved (55).jpg
saalbachmedved (56).jpg saalbachmedved (57).jpg saalbachmedved (58).jpg
saalbachmedved (59).jpg saalbachmedved (6).jpg saalbachmedved (60).jpg
saalbachmedved (61).jpg saalbachmedved (62).jpg saalbachmedved (63).jpg
saalbachmedved (64).jpg saalbachmedved (65).jpg saalbachmedved (66).jpg
saalbachmedved (67).jpg saalbachmedved (68).jpg saalbachmedved (69).jpg
saalbachmedved (7).jpg saalbachmedved (70).jpg saalbachmedved (8).jpg
saalbachmedved (9).jpg saalbachmedved.jpg  

20 komentářů pod “Saalbach – ozvěny léta s Medvědem”

  1. OVAR

    Zazitky a kvalitu vynasobit padesati, cenu srazit na tretinu a mas z toho Les gets :-)

  2. dr.zack

    v leogangu je dost zabavnej taky turistickej trail z pulky…hroznej speed…jenom pozor na turisty(i kdyz tam nemaj co delat)…:)

  3. ice

    souhlas, turistickej trail je celkem dobrej na rozjezdeni,jen nas zavedl nekam do vesnice..Lejno-lajna od vrcholu Leogangu, slalom mezi ovcema a kravama a jejich hovnama, taky zazitek. Na Xlinu smrdeli brzdy všem

  4. HonzaKrepelka

    vloni sme byli v leogangu s kámošema taky a Němčouři docela čuměli na tři blbečky, co jezdí na HT se 100mm ve předu, single speedem, jen v kokoskách a chráničích na kolena :D holt jiná země jiný mrav :D

  5. Čárys

    4: Honza křepelka : A ještě když to třeba kolem prosolíš v děsným speedu, jen tak, abys neurazil, nasadíš třeba…koně…to je pak teprve něco…jojo, opancéřovaný knedlíci pak neví, co maj dělat a zmizí na asfaltku pálit kotouče. :)

    4: Medvěd : Jsem rád že jste to našli, já bych na to nevsadil ani zlámaný euro, že to podle mýho návodu najdete ! A díkys za repec, a za skočenej gap máš u mě jedničku v zápisníčku !

    4: Ovar : vzdálenost vynásob třema, cenu za naftu třema, přičti ubytování a jsi na ranci.

  6. dr.zack

    Honza krepelka: tos nevidel schnitzli ktery si pred jezdenim navlikaly fejkovy kery na ruce…:) holt jina zeme jinej mrav:)

  7. fousmen

    dr.zack: ne.. to ne.. že ne! :D

  8. Čárys

    4: drzack : Počkej, to si děláš prdel ?

  9. Jr.

    ach…další člověk, kterej si ježdění prostě užívá a neřeší…props 4 Medvěd…
    Čárys: byznys!!! budem vyrábět a prodávat navlíkací kéry! -to máš- ruce Gaspy-890,- , záda Maroši- 1390,- , tvuj promodel čárys body komplet- 3990,- …kamaráde! du vymejšlet

  10. Čárys

    Och, Jr, dobře ty !
    Hele děláš si prdel, ale ti říkám, že nejdebilnější nápady vydělaj nejvíc peněz.

    Podívej se na pokémony. Zkouřenej maniodepresivní zakrslej Japík v abstinenčním záchvatu naškrábe psychedelický zvěrstvo jež se mu zjevuje v rauši a co z toho vznikne ?

    Celosvětová mánie vydělávající 100ky milionu.
    Promysli to !

  11. Jr.

    pokémoni velmi dobrej příklad :D …a to si vem, že pak příde druhá Japka a v totálnim maniopsychadelickym euforickym záchvatu z Pokémonů vystřihne na papír Digimony, který maj neméně velkej úspěch jako pokémoni…
    svět je občas trošku zvláštní místo…

  12. lájoš

    Digimoni jsou sracka! Pokemoni, tech mam doma jeste nekde vsech stopadesat!!

  13. dr.zack

    Prisaham :D Kluci nandali chranice, prez ne uply jeans, na ruce kery a sli na to…kdyz sme s Maarou umirali smichy tak jenom kroutili hlavou…

    Jr.:Kurva, tomu rikam bussiness plan…

    Jinak jablicka sou moc, tohle me pobavilo: http://www.youtube.com/watch?v=-SXIRZkGD8k

  14. Jr.

    dr.zack: to se menuje Silent library :D..ta show…máš spoustu dílů…občas fakt moc :D

  15. Los tomanos

    Už aby bylo jaro…

  16. Aaron

    HonzaKřepelka, Čárýs : nejhorší bylo že když sme tam tak jezdili tak tam toho schnitzela pustíš před sebe, má velký kolo žejo, dáš mu tří čtyři minuty náskok a pak ho dojedeš za 3 zatáčkou jak jede po rovině sitzen styl

  17. Medvěd

    určitě tam tací jsou a byli taky.. ale musím naznat, ze za nasi navstevy byla uroven jezdeni dost vysoko. Na klopenkovym trailu jel jednou takovej vlak.. snad čtyřicet lidi v kuse… nasel sem malou skulinu se pripojit a rozhodne sem rychlostne nestradal naopak to melo slusnou stávu. nadruhou stranu je fakt, ze mozna vic nez polovinu navstevniku tvorili polaci, slovinci, par cechu a az pak se tu mluvilo nemecky

  18. Čárys

    4: Medvěd : tam bude ten zakopanej wepř !

  19. Krotitel

    Fotka 5 a 6 best!

  20. dobi jr.

    hehe, kdyz sme tam byli loni tak “ty dva kopce” skakal nakej polak na pevnakovi (predtim sme ho videli litat malou lajnu – slo mu to pekne celkem) a trochu to prelit, prask, marzoska v pici spolu s oblicejem…vrtulnik…hadice skrz hrudni kos do plic a hura pryc…hnus:))

Komentář: