KAUNERTAL OPENING od Camela

kauerntal-7.jpgČtvrtecni říjnové ráno mě budí mamka povykem "Nikam nejezdi! Venku je hromada sněhu! Kalamita! Silnice nejsou sjízdný!!" Jel jsem stejně…a report je vevnitř z října, kdy ještě byla zima…

Napůl stále ve snu přemítám poopicni myslí kdo se zbláznil. Já nebo Ona?Je půlka října proboha!!!
Vykouknu z okna a na otlačené tváři se mi začne kroutit úsměv kterej tam vydrží po další ctryri dny. Venku je snad půl metru sněhu a my odjíždíme na rakouský ledovec Kaunertal kde se koná 24 ročník legendárního SNB festivalu Kaunertal Opening.

kauerntal3.jpg

Tak je to zase tady. KTO je pro mě vždy začátek zimní sezóny a tak proč nezačít festivalem na ledovci. Jezdím sem už pět let a pokaždé je to velice speciální víkend a to ze dvou důvodů. První z nich je ta lokalita Kaunertal.

Už cesta nahoru na ledovec stojí za to. Od brány národního parku vede 26 km suprové asfaltky s 29 zakrutama ideální na odpolední DH skateboarding. Fantastické vyhlídky, vodopády, kamzíci, ledovcové jezero a totální ticho – to je Kaunertal. Asi v půlce cesty je první parkoviště 2100m z kterého jede ctryrsedacka až na ledovec 2750m. Ranní ptáčata ale můžou vyjet autem až nahoru na festivalové parkoviště dokud se nenaplní.

kauerntal-7.jpg

Areál není velkej. Dvě kotvy se táhnou nahoru a koncej neskutečně prudkým kopcem kterej doslova trhá snowboardistům nohy a když vypadneš, čeká Tě dobrodružná cesta mezi ledovcovejma trhlinama zpět dolů. Novinkou je osmikabinka na Karlesspitz 3160m která má vyhrejvane sedačky a v letošních mrazech které tam panovali byla darem z nebe! Fantastickej je především snowpark vyšejplej speciálně pro fetivalovy víkend a je hlavní víkendovou atrakcí. Celému areálu dominuje Weisseespitze 3535m kam mají v plánu do budoucna vytáhnout další lanovku až jim led dole roztaje.

kauerntal-10.jpg

No a Festival? To je kapitola sama pro sebe. Pozvaní jezdci si to rozdavaj mezi sebou a amaterama na railech, boxech a ve snb parku.
Osterraich punk&hiphop beat spouští laviny po celém údolí,  evropská snowboardová heepi's komunita ve svich neskutečných oblečkách poskakuje na mega trampolíně a místní Polizie zkouší chytit kdejakého boba marleyho kterej se odpálí někde na kameni v horách. Komedie.

kauerntal-6.jpg

Festival je ale také o testováni nových produktů pro nadcházející sezónu. Letos to zachránil především Oakley Truck&Tent kde nám s úsměvem a ochotou půjčovali jednu brejly za druhou :) Půjčit se daj ale taky prkna, lyže ,vázáni, helmy atd. V pekelné zimě jsem musel otestovat taky vyhrejvanej Nord face stan plnej polštářů a LCD sreen. Spousta znamejch značek které tam každoročně jezdí se ale letos nezúčastnila. Skoda.

Byl to zkrátka letos trochu jinej Opening. Každoroční sluníčko vystřídal mráz, sníh, vítr a mlha. Ježděni v prašanu bylo super ale po pár jízdách jsem se vždy rád vrátil k polívce a grogu. Sobotní megaparty prej zase stalá za to a ja se ji opět nezúčastnil.
Big Thanks to 720 za pomoc s akreditací!Letos se nedalo moc fotit a tak přidám pár fotos z minulejch ročníku.Pojeďte za rok taky!

kauerntal-4.jpg

Travel,ride free,enjoy

camel

http://www.kaunertal-opening.at/

http://qieta.rajce.idnes.cz/

kauerntal (1).jpg kauerntal (10).jpg kauerntal (2).jpg
kauerntal (3).jpg kauerntal (4).jpg kauerntal (5).jpg
kauerntal (6).jpg kauerntal (7).jpg kauerntal (8).jpg
kauerntal (9).jpg kauerntal.jpg  

16 komentářů pod “KAUNERTAL OPENING od Camela”

  1. camel

    Luke,Pepino&Adam-diky za fotky.
    Boss-diky za vydani!
    Ted jenom cekam na ty komenty:”Brr,Bile zlo;snow sucks atd :)

  2. Venda

    Ahoj Kamile,
    dík za report i parádní fotky. I za tu poslední větu. Tak jo, za rok pojedem taky.
    Venda

  3. Sali

    NADHERA!!!

  4. tomaass

    já už chci sníh :-(

  5. Duchna

    Taky bych chtěl, zatím zůstává jen u zbožného přání a deště :((

  6. Bára

    super..paráda!..už aby byl sníh a volno si ho užít!!..

  7. Čárys

    Teda, narovinu – sníh já osobně nechtěl, ale dlouhej podzim jsme si už užili, pojezdili až kam, a nyní…bych i skoro já…rád polítal nějakej prašan. Jenže venku místo toho svazujou provazy deště zemi s oblohou…ach ne.

    Snad už brzy napadne, aspoň na těch horách.

    Díky Camel za článek, jdu napsat Nině feedback, ptala se kolik k nám chodí lidí a podobně…Díky za propagaci !

  8. camel

    No lidi.V Rakousku ale zuri snehova boure!!Jupii

  9. čibrut

    Čárys: zvyšuje se návštěvnost? Super, to si budete moci dovolit korektora! :D

  10. camel

    jo hrubky a pravopisne chyby atd. jdou samozrejme na moje triko tak uz to je a na carky a hacky ktere ja na klavesach nemam pouzivam korektora ze seznam.cz a tan taky neni uplne dokonalej.Moje chyba-sorry

  11. Čárys

    4 : čibrut : Jde o obsah, nikoliv o formu… :)

  12. Eva

    Ahoj Kamile, příště doufám zase jedem! Teď tady prší. Celý den. Doufám, že v Alpbach už je bílo. Uvi za pár dní+

  13. Kaštanek

    Nazdarek Kamile,
    dik za reportaž uplne me to namlsalo na ty zasnezeny kopce, kdyz te vidim na tech fotečkach vau jupí čerte hurá do prašanu.No snad v Lednu ted tu ch…. a ch….
    čau

  14. Thom

    Cus, koukam ze vsechny mamy jsou stejny :-) To slycham dost casto :-)

  15. JAN

    Tak jsi si o to řek – sníh hnus, prašan hnus, že jsem tam letos nebyl hnus
    Ale neboj 10.12. se ti za to všechno pomstim.
    :)

  16. hajes

    nadherne fotky udoli a Alp, jeste poladit trosku kompozici a jsou jak z galerie umeni.

Komentář: