Sraz Topenářů

topenarisobota-26.jpgTááák jsem tu zpátky, s reportem o tom, jak jsme přežívali a jak si to notně užívali na Klínovci v zimě. Frišno, drinky, sněžnej skůtr, spaní v – 15C, zima je tu !

Tak jak už jsem avizoval před týdnem, vymyslel jsem akci – sraz topenářů – to znamená lidí, co maj topení v dodávce či autě – a na dva dny jsme vyrazili na Boží dar – na Klínovec. Neboť kde je větší zima, že. Nikde. 

Já jsem teda věděl, že moc lidí se akce nezůčastní, neboť je to dost, a lidi jsou DOST  pohodlný. Ano ach ano – Hýbňoš mi dal košem, že prej má letní gumy, Medvěd se radši ani neozval, hehe, a tak jedinej s kým jsem to vlastně ladil, byl Máára z Kláánovic. Asi takhle : "čau Mááro, co děláš o víkendu ?" "Nic." "Jedem na Božák na sraz Topenářů." "Jedu. "A tak jsme jeli.

Já teda už ve čtvrtek, neboť jsem měl v plánu stěnu a tak podobně, a v pátek kolem 2Oh už dojíždím na Klíínovec, ouplně nejvejš to jde. Je – 9C a fouká kurevskej vítr. Cesta ouplně v pohodě, jen poslední kilák je asi 2O cm rozježděný kejdy s ledovým podkladem – ale T5 je děsný Das Auto – 6O kmh, trojka plnej, a jsem nahoře i s jedním zastavením skrz ucpanou silnici felicíí v kombíku.

Nahoře jdu vosondovat hospodu, je to 5 lidí, všichni na káru, hory jedou. Lanovkách Jirka, což je stejnej chlapík co tu dělá v létě, je naprosto výbornej, takže si tu posedáváme a dáváme si provní rumy. Po chvíli doráží Máára, a tak v panákách pokračujeme už dva, Jirka nám sekunduje s pivkama (má jich už asi 15). V 21h přichází Dáša a Filip a párty nabírá na obrátkách, rumy lítaj a zatím je nám teplo…

 topenarisobota-19.jpg

Ve 12 Jirka vstane, řka : " Klucí, jděte spát, jsem hrozně vožralej..děkuju klucí.." a tak rozpouštíme párty, stejně už jsme dost, a Dáša a Filip jedou na chatu a my 1O metrů do aut. 

V autech je pekelná, PEKELNÁ zima. 

Je tu ráno. Beznadějně zamrzlá voda mi neumožňuje udělat si ani čaj, tak na to rezignuju, a rovnou z postele skáču do SNB věcí. Ponožky ze včerejška se lámou, jak jsou zmrzlý, tak beru nový a jdu se ven přivítat s Márou.

 topenarisobota-15.jpg

A hele, co to je ?!? Von dorazil ANDY ! To jsem nečekal, Táta od rodiny dostal opušťák, (popravdě byl doslova vyhnán, Alice je prostě svatá, nejlepší, nejhodnější, nejtolerantnější, nejkrásnější, a jestli si jí Andy brzy nevezme, nabídnu se já, stejně je pan Tobiáš podobnej mě..) a přijel ! Takže jsme tři. Berem cajky, a jdeme na to. Je mlha, fouká vítr jak svině, a sněhu je tu poskrovnu – v Táboře máme dvakrát tolik :)

Sjíždíme na spodní stanici lanovky a jdem si koupit permice.  530,- kč celodení, no nevadí, stejně to jako dycky prodáme. Takže následuje 3h driftování a podřežávání svahu, a ruská ruleta s mnoha lidmi. Klasicky děláme děsný kraviny, Andy neumí samo vůůbec jezdit, a Mára taky ne. (Pro upřesnění – oba jsou na tom fak dobře – velký skills) Na videu to prostě musí vypadat pekelně :) 

 topenarisobota-38.jpg

Jezdíme i kulotrh 1 (rychlopoma) a kulotrh 2 (dvoukotva) abychom nakonec zase skončili na lanovce. Když tam ale vidíme tu frontu, tak dospíváme k rozhodnutí – mrdáme na to, jdem to prodat. A aby jsme si to fakt užili, dáme si to nahoru (kde parkujeme) pěšky. Jo ! 

 topenarisobota-26.jpg

Prodáváme za 390,- takže jsme si 3 hodiny pojezdili za 14O kč, to je dobrý moc, a následuje velkej Hiking pod lanovkou nahoru. Za slabou hodinku i s mnoha přestávkama jsme nahoře. Zima vládne a fouká jako svině. Jdeme do hospody na baštu a ladíme plán dál. Volám 1OOkládovi, jak to s nima vypadá, v kolik tam budou, a prej nějak kolem 18 – 19h, tak my máme ještě spousta času – a tak jedem do Potůčků do Sauny. 

Přes Horní Blatnou. Sněhu všude mrak :)

Cestou Andy VW Multivana drží někde i na 5tku, fakt něco, po jednom pěkným pravotočivým manévru řvu : "Och ja, das ist DAS AUTO !!!" proti nám vyjede Karosa, Andy řve : "Das Autobus!!!" Karosa neubírá a drží to, my taky, Máára ze zadu řve : "Das Auto versus Das Autobus !!!!"

Muhahaááá, fakt něco :)

Sauna a bazén moc fajn, plavčík nás 3 x napomíná, takže je vidět, že jsme z města. Když mu řekneme, ať se nezlobí, že jsme pražský čuráci, bude to lepší ? Asi ne, co…

 topenarisobota-64.jpg

Celkem znavený jedem zpátky k autům na Klínovec. Začíná se lehce stmívat, je naprosto nádhernej západ slunce, konečně na vršíčku Klínovce poklesla mlha a je vidět dál než na 1O metrů. Rozhodujeme se, že ke 1OOkládům na chatu půjdeme pěšky. Sice nikdo nevíme kudy, ale po silnici se nám nechce. Takže je jasno. Berem kecky, a snb oblečení, jeden vybitej telefon a jdem vstříc svému osudu. 

 topenarisobota-56.jpg

Hodinu poté je tma jak v prdeli, mlha, a my se brodíme nad Neklidem a začínáme bejt nadšený z toho, že jsme našli silnici.

Za další hodinu už sedíme v hospodě na Božáku – v Kolibě na kávě – neboť máme ještě asi čas. Konečně 1OOkladi hlásí, že je na chatě vše OK, ať vyrazíme. Tak vyrážíme.

Za 3O minut jsme tam – cestou dokonce potkáváme Brozákovic bros a tak nás bylo 5 a v tom jsme dorazili i na chatu. Tady již velká parta – STREJDA 1OOklada, 1OObros, MTFC a krásná slečna. Jediná :)

 topenarisobota-6.jpg

Párty co následuje, je velkolepá. Děsný příběhy, furt sranda a mnoho, fakt mnoho rumu všech příchutí. Božkov, Ktp Morgan, Jamajskej Bílej, sekunduje Vodka, Becherky, Balantinka, Víno a griotka. Je nám tu naprosto nejlíp, a čas letí a letí…až skoro zapomínáme, že musíme taky zpátky. A že jsme to šli 2 h z kopce, zní trochu děsivě…radši si dáme panáka…

 topenarisobota-7.jpg

Nakonec je půlnoc. Jsme tu už 6 hodin, jak mávnutím kouzelného proutku utekl večer…a co teď. Vypito je vše, a strejda 1OOklada dává do placu největší trumf. Koupil si (opravil) sněžnýho skůtra z roku tak 84. A jelikož vypil jen 4 lahve piva (ty plastová staroprameny, tuším 1,5 litrovky:)) tak že nás tam vezme.

Jsme 3. S ním 4. Prej nevadí

Přátelé, to co následuje, je to nejlepší co jsem zažil. Skůtr řve, smrad vytočeného dvoujtaktu, my čtyři vověšený na bočnicích, každou zatáčku mohutnej náklon, protože skůtr nezatáčí s tou jednou lyží, a rveme jí cestou necestou směr Klínovec. Sníh lítá, my řveme, skůtr řve, 25 let starej motor drží děsnou pilu, a letíme nocí a pláněma…

N.E.J.L.E.P.Š.Í.

Jsme nahoře nad Neklidem. Jen jednou jsme zapadli, a to jsme ho vytáhli ven hned. Loučíme se se STREJDOU a jdem doťapkat ten zbytek k autům, čekajícím na Klínovci. Jsou 2h ráno, a lepší den jsem snad ještě nezažil. 

 topenarisobota-12.jpg

Moc děkujem, byl to fakt nejlepší zážitek. 

Jdem spát. Andy u mě, topíme, lezem do peřin a usínáme s pocitem, kterej se nedá nazvat jinak, než štěstí. 

DÍKY !

topenarisobota-18.jpg

topenarisobota (1).jpg topenarisobota (10).jpg topenarisobota (11).jpg
topenarisobota (12).jpg topenarisobota (13).jpg topenarisobota (14).jpg
topenarisobota (15).jpg topenarisobota (16).jpg topenarisobota (17).jpg
topenarisobota (18).jpg topenarisobota (19).jpg topenarisobota (2).jpg
topenarisobota (20).jpg topenarisobota (21).jpg topenarisobota (22).jpg
topenarisobota (23).jpg topenarisobota (24).jpg topenarisobota (25).jpg
topenarisobota (26).jpg topenarisobota (27).jpg topenarisobota (28).jpg
topenarisobota (29).jpg topenarisobota (3).jpg topenarisobota (30).jpg
topenarisobota (31).jpg topenarisobota (32).jpg topenarisobota (33).jpg
topenarisobota (34).jpg topenarisobota (35).jpg topenarisobota (36).jpg
topenarisobota (37).jpg topenarisobota (38).jpg topenarisobota (39).jpg
topenarisobota (4).jpg topenarisobota (40).jpg topenarisobota (41).jpg
topenarisobota (42).jpg topenarisobota (43).jpg topenarisobota (44).jpg
topenarisobota (45).jpg topenarisobota (46).jpg topenarisobota (47).jpg
topenarisobota (48).jpg topenarisobota (49).jpg topenarisobota (5).jpg
topenarisobota (50).jpg topenarisobota (51).jpg topenarisobota (52).jpg
topenarisobota (53).jpg topenarisobota (54).jpg topenarisobota (55).jpg
topenarisobota (56).jpg topenarisobota (57).jpg topenarisobota (58).jpg
topenarisobota (59).jpg topenarisobota (6).jpg topenarisobota (60).jpg
topenarisobota (61).jpg topenarisobota (62).jpg topenarisobota (63).jpg
topenarisobota (64).jpg topenarisobota (65).jpg topenarisobota (7).jpg
topenarisobota (8).jpg topenarisobota (9).jpg topenarisobota.jpg

27 komentářů pod “Sraz Topenářů”

  1. KRAJIC

    Zase jednou pěkné počtení – sloh chytlavý – jako bych tam byl.

  2. hýbň◊š

    stydím se stydím :( a o hodně sem přišel ale já bych tam asi fakt pošel.

  3. Jordy

    Moc pěkný!

  4. ddd - andy

    hýbň◊š: Ano přišel jsi o moc.. :-(

    Bylo to noblesní. Nenucený, zábavný.. Víc, jen víc takových výletů! :-)

  5. BULWAjsz

    Doufám, že jsi nezneužil svou HF kartu…

  6. Čárys

    4: Hýbnoš : Ke mě by se ještě jeden člověk na přespání v pohodě vešel…A ani nebylo v sobotu ouplně zima :)

  7. Tygr

    jo, tak tohle moh bejt vostrej vejlet… já sem jednou ještě když sem lítal kamijonem testoval na severu polska novej spacák… nechal sem přes noc vypliho bufika, do rána -19, ráno komplet zmrzlej nos. a než se kabina vyhřála, tak sem si musel dole rozškrtnout spacák a chvilu řídit v něm, abych to nějak přežil… spacák vobstál…

  8. spyke

    Tý voe… já byl v noci z pátka na sobotu v 1 ráno s Micinou (L200 4×4) na Božím daru, kam jsem vezl branding na sobotní dětské závody, ale vybil se mi mobil a přestala fungovat 12V zásuvka… tak jsem nemohl zjistit, kde jste… pěknej report…

  9. Maara z Klaanova

    Další super akce. díky všem, hlavně 100kládovic familii za mejdan a luxusní odvoz:)

  10. Hanz_CB

    1.) ty Das Auta bych tada nechtel skrabat :D
    2.) chtelo by to foto skuuuutruuuuu :)
    3.) staci mi ta zima co je cestou do háku a to jedu jen 1O minut natoz v tom spát :D

    fakt dobry poctenicko….

  11. hajes

    tesil jsem se po navratu z dovolene v cr, ze si uziju teplot jako na jiznim polu. jenze na skotske vrchovine je uz zase jaro…hned bych se vratil potrenovat do extremnich teplot

  12. hajes

    2tygr: co jsi mel za spacak prosimte? priste si navlikni fleesouvou kuklu at nezamrznes ;-)

  13. Tygr

    nakou oranžovou svini s extremem do -20… bylo to vo fous… a kuklu nerad…

  14. Čárys

    4: hajes : Skotsko, ach ano, už jsem slyšel o tamních mírnejch zimách legendy… Prej se dá i jezdit skoro pořád.

    Jojo, paráda.

    4: spyke : no jo, přišel jsi o moc.

  15. 100klada

    Mel sem z toho veceru desne dobrej pocit, fakt ani na vterinu nebyla nuda nebo tak neco. Radi sme vas pohostili, klido zas nekdy! Peknej clanek! A muzem nekdy zahrubit na ty stary sunce ale zadnej divoch to neni, spis tank :D To vis 550 dvouvalec dvoutakt…. 12 az 20 litru na hodku :)

    JInak pisu az ted jelikoz, do ted jsem byl na chate. S kralykovo brachou Matesem jsme davali desny slaky na bezkach, je o tridu jinde. 30 km skate s brutalnim prevysenim, ohne prdel… A pak vylet do koliby na skutru taky zajimave! Sice jen ve trech a Kralyk na lane za nama ale v tom stavu v jakym sme jeli zpet a v mlze a jen na celovku, jelikoz Alpina II (cti skutr) nesvitila :D

  16. hajes

    2carys: kdyz ti nevadi vlezla britska vlhka presolena radobyzima, tak se da jezdit skoro cely rok. fort will je bohuzel zavrenej, glencoe taky, jedinej vyvoz fungujici cely rok je Innerleithen. ja v zime nejezdim, radsi chodim po horach. presolenej morskej vzduch sezere i hlinikovou slitinu.

    v zime tu prsi jeste vic jak v lete, takze to zase tak slavne neni jak legendy rikaji ;-)

  17. Čárys

    4: Hajes : AHA ! Tak si jdu poopravit názor :) Ale stejně, musí tam bejt krásně.

    4: 1OOklada : Tak to bych přijel zase brzy, a rád – jen jsem fakt happy, že jsme ty běžky nakonec neuskutečnili – evidentně jsem spíš běžkovej tůrista – objevitel, než nějakej sportovec. Ale nebráním se ničemu. Jen bych tam asi musel zůstat dýl, neboť bych se z toho léčil 3 dny :)

    Jste šílenci.

    Jinak večer byl nejvíc, a skůtr – nemám slov, prostě nemám. Jestli bude zima i na začátku března, tak proč ne. A v létě – chci stejně skrz skály, máte tam prostě nejlíp…

  18. Medvěd

    medved by se ozval kdyby mel topeni… ale kara momentalne vybrakovana a ceka teprv na zateplovani… neni kdy a neni kde.. .. v aute je -10 vetsinou .. neni nak moral ted..ale musim ..musim… strasne mi to chybi.. hezkej trip .. ja byl tedka v zillertalu.. svem “lyzarskem domove”..
    a ac snehu neni mnoho tak po hodince na pasech si najdes i ted totalni luxus lines. .. takze taky dobry :)

  19. Čárys

    4: Medvěd : Mě je to jasné :)

    Hele, já bych jel chodit hned, ale nějak jak jezdím na tom snb, tak jsem ve sněžnicích naprosto marnej – je to děsná věc. A Splitboard – nějak nevěřím, že to muže fungovat… :(

    Ale zní mi to pěkně.

  20. Medvěd

    splitboard si myslim funguje super.. loni v kanade me o tom denne presvedcovali lidi ktery jsem tam s tim potkaval a i lidi odsud ktery na tom hodne chodej jsou nadseny. ale ja si skoro myslim ze sneznice sou jeste lepsi.. mas lehci nohy a slape ti to rychlejc.. co s nama chodil typek na sneznicich, tak byl rychlejsi… ale jedine sneznice MSR a to tyto http://cascadedesigns.com/msr/snowshoes/steep-and-challenging/lightning-ascent/product
    ty jsou super! ale zalezi taky na terenu.. kdyz je hodne prachu, tak lepsi pasy…. ale v takovym pripade zas vetsinou neslapes. Ja na lyzich samozrejme pasovcuju a bavi me to cim dal vic. Jdes hodinu od lanovky a mas v podstate to samy co lidi z helikoptery! a i ten vejlet jako takovej je fajn. das telu co proto a je ti dobre

  21. Čárys

    Ty jo, to ja teda váhám…akorát ta cena.
    I když cena za splitboard…

    Jak říkám – váhám.

  22. hajes

    2Carys: podivej se na muj web hajes.org, je tam spousty fotek a videii z helmy (fort will, innerleithen a dalsi mistni trati). udelej si svuj nazor jake to tady je. kdyz jednou za rok sviti slunce, je tu nadherne :o)

  23. Čárys

    No my tam byli s Petrem H na světáku v roce 08 a musím říct, že krásnějších 8 dní jsem nikdy nezažil – slunce, sucho, nádhera, vidět do 12h… super :)

    Místní říkali, že takhle krásně tam nebylo 3O let :)

  24. Medvěd

    v ltb ti naladi splita docela za dobre a k tomu voile split kit a koneckoncu burton za voc bez dph taky ze jo .. a uz to tak horky neni.. ale hlavne.. ta vec ma proste smysl.. ty sneznice sou v americe za nejakych 200usd k dostani.. jeste je dostat do cech, ale i to jde.. dnes celkem bez problemu.. a ty koneckoncu muzes zkusit jestli bys je dostal voc v cechach ze jo… do backcountry vybaveni investuju vzdycky rad, protoze vim ze tyhle prachy se mi vzdycky vratej v zazitkach ktery sou proste skvely! my nakonec s kamosema sme uz vsichni oveseny vsim co se da.. nakonec i snowpulse bagl na zadech uz druhej rok vozime a na prakticky jakmile nemam prvni lajnu z lanovky tak uz se mi nechce a slapu nekam pryc.. lepsi dve tri skvěly jizdy za den nez deset prumernejch

  25. Čárys

    Ty kamaráde, ty umíš přesvědčovat !
    A přitom ani nepřesvědčuješ – tys měl dělat v obchodě…”nenutím, chápu že chcete mít sračkový věci…” :)

    asi si mě přesvědčil. Jen co vydělám nějaký chechtáky, tak se po tom začnu pídit. v současné době je to pro mě však nereálná situace – protože at počítám, jak počítám, tak za splitboard se pod 1O nedostanu ani kdybych to ukradl přímo z celního skladu.

    :(

    A ty sněžnice – to bych fakt nestačil všem těm svejm ski alpovejm kamarádům…

  26. hajes

    2carys: to jste meli hodne stesti. moji rodice tu byli minuly rok na tyden a meli taky hezky. takze to vidim na nejake turisticke stesti. jinak tu po zbytek roku prsi, obzvlaste na zapade. a to je pak teprve sranda ve fort will, kdyz ti tece voda po tech skalkach. ted ten prijemny pisek vsude kam se dostane, ze ti z toho skripou zubu jeste dva dny. ale jinak je tu nadherne. jen je skoda, ze trat svetaku neni otevrena pro verejnost (tim mam na mysli tu nadhernou lesni sekci, mezi stromy a po zeleznych lavkach).

  27. Čárys

    4 : hajes : Hele, již mi to říkalo opravdu hodně lidí – prej jsme fakt měli štěstí. Na závody tam 5 let po sobě chcalo, a předtím 1O let zřejmě taky, a my tohle. Nádhera.

    Teď když si čtu ještě tvůj komment, zpatně děkuji bohům, že nám to takhle vyšlo. Prostě top.

    Lesní sekce za bahna – to si skoru nedokážu představit. I za sucha to bylo fakt zajímavé, obvzláště přes ten kořenový schod vpravo do následující točky vlevo. Bylo to opravdu moc.

Komentář: